Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılık nedeniyle evlilik istemiyoruz. Evlenmek zor ama büyük bir problem değil, esas ayrılık konusu problemli. Nafaka, çocuğun vekaleti vb. gibi konular hep kadının aleyhine işliyor. Şöyle de bir konu var; Ben paramı kazanıp hayatımı düzene soktuktan sonra bir kadına ihtiyacım yok. Yemeğimi dışarıdan alabilirim, kıyafetlerimi kuru temizlemeye verebilirim, seks ihtiyacımı karşılayabilirim. Kadının keyfini beklememe gerek yok. Bir eve ekmeği erkek getiriyorsa kadın da kocasının sözünü dinlemeli. Yok eğer sözünü dinlemeyecekse kadın kendi ekonomik özgürlüğünü eline almalı ve ilişkiye denge sağlamalı. İki taraf da maddi yönden özgür olduğunda ortada sadece saygı ve sevgi kalıyor. İşte o zaman gerçek bir evlilik yaşanabilir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilikte sorumluluklar artıyor. Evlenirken kadına binlerce lira vereceksem, artan sorumluluklar karşısında her işi ortaklaşa yapacaksam, kararları ortaklaşa alacaksam, kadın parasını ortaya koymayacaksa, canı istediğinde seks yapacak, istemediğinde tecavüz olacaksa, teşhircilik yapacak, sosyal medyadan bile vazgeçmeyecek, eski flörtlerini stalklayacak, başka erkeklerle münasebet kuracak ve ben buna karışamayacaksam, annem, babam, kardeşlerim bir sorun haline gelecekse, bir kadına annelik duygusu yaşatmak için çivisi çıkmış dünyaya, %10 işsizlik olan, çalışanının %50'si asgari ücret alan ülkeye neden çocuk getireyim, boşanmak isteyince neden kadına tazminat, ömür boyu nafaka ödeyip madden yıkıma uğrayım?
Eskiden müslüman toplumda erkek mehir karşılığında kadını bir nev'i satın alıyormuş. Kadın ev işleriyle mesulmüş. Seksten kaçamazmış. Boşanma hakkı yokmuş. Kocası söz sahibiymiş. Kocasına itaat edermiş. Yaşlı kayınvalidesine, kayınpederine bakarmış. Şimdi erkek halen mehir veriyor, kadın diğer hiçbir şeyi yapmıyor. Yapmadığı gibi isterse boşanıp kocasını çocuğundan ayrı kalmaya, nafaka ve tazminata mecbur bırakıyor.
Evlilik erkek için sırf külfet. Bekarlıkta yükün hafif. Bekarlık tek başına iktidarlık. Evlilik en yüksek oy alanın koalisyon kurması fakat başbakan bile olamaması demek. Pek çok erkek uçkuru için bu yanlışı bir kez yapıyor. Sonra ebesininkini görüyor.
Evlendiği için memnun olan erkek yoktur. En son bunu söylediğim evli bir büyüğüm bana katılmadığını söyledi ve evliliği methetti. Fakat yıllar sonra karısını genç bir kadınla aldattı. Karşısına geçip "Madem evlilik güzeldi de, karını başkasıyla neden aldattın?" diye soramadım.
40 Yorumla
1 yılBunu ben de merak ediyordum ve yorumları okudum. Erkeklere bir çok konuda ben de katılıyorum bir kadın olarak. Ayrıca bir kadın olarak, kadınların evlilikte bu kadar pozitif ayrımcılık içinde olmasına da karşıyım. Yani maddi olarak tüm yükü erkeğe bırakmak, nafaka gibi mevzular. Ya da erkeğin hayatını ev ve kendi iliskileri olarak kafese almak. Bunlar bir kadın olarak benim de rahatsız olduğum toplumsal mevzular.
Öte yandan ben evlenmek isteyen taraftayim açıkçası. Ekonomik özgürlüğü olan, okumuş, meslek sahibi, kendini geliştirmiş başarılı bir kadınım. Güzelliğim yerinde. Evlenmek istemekteki sebebim bir erkeği kafeslemek, hayatımı güvence altına almak ya da maddi olarak üst segmentte bir hayata erişmek değil amacım. Evlenmek bunun için en ucuz yol bence. Ve biriyle bu sebeplerle evlenen hem cinslerim açıkçası midemi bulandırıyor. Güçlü ve ayakları yere sağlam basan modern bir Türk kadınının kendini bu derecede kendi eliyle aşağılaması bana çok çirkin geliyor.
Benim isteğim ise evlilikten esasında sadece hayatı paylasmak. Mutluluğu, zor zamanları, güzel zamanlari paylaşacak bir hayat yoldaşı istiyor bence insan. En azından ben. O düştüğünde ben ona el, ben düştüğümde o bana omuz olsun istiyorum. Birlikte hayatı guzellestirelim istiyorum. Hayat gerçekten zor arkadaşlar. Hayatı daha da zorlastirmayalim. Herkes elini taşın altına koysun ve kimse kimseden üstün olmasın. Herkes payına düşeni yapsın. Zaten sonra mutlu oluruz. Birbirimize nazik ve adaletli olalım. Yargilamayalim. Ve yaslanana güzel anılar biriktirelim. Hayat zaten kısa. Mal mülk peşinde koşmanın manası yok.
31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani o algıya nasıl kapıldın anlamadım. bence karsı değiller genel olarak
ama tabi karsı olanlarada var. kimisi genel trend diye hani ozgur ruh. evlilik ocü. gez toz takıl. kızlara para yetmez. yeni nesil bu modda. kıza para mı yedircez a satım diyorlar. olgun yaslarda olan evliik yasayanlar ya da cevresinde boyle seyler yasayanlarda canı yanmıstır mahkeme sureci velayet nafaka bu süreclerde genelde erkekler magdur edildiği algısı var toplumda hemde cok yogun. erkek kılıgında erkek meclisine gir. duyduklarına ınanamazsın.
30 Yorumla
1 yılkızların çoğu yalan söylüyor.. evlenmeden cinselliğe karşı (dini açıdan değil gerçekten sonuçları itibari ile doğru bulmayan biri) eli yüzü düzgün kendi halinde kimseye zararı dokunmayan bakire bir erkek düşünün.. bu bi kızla tanışsa ve o kız bakireyim diyerek yalan söylese (ameliyat oluyor nasılsa) al başına belayı.. bi kere yalanı sadece erkekler söylemiyor.. siz kadınlar da deli gibi söylüyorsunuz... burada önemli olan kızın bakire olmaması da değil.. bi ömür birlikte yaşayacağı adama yalan söylemesi..
benim tavsiyem kimse evlenmesin. cinsel devrim yapalım kökünden çözelim bunu.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılSebebi kadınların sonu gelmeyen arzularının artık tatmin edilmesinin mümkün olmaması. Kadınlar, feminizm denilen kapitalist oyununa gelerek kendi topuklarına sıktılar. Sürekli ilgi arayan ve aradıkları ilgiyi de bulan, erkekler tarafından daha ulaşılabilir oldukları her alanda kendilerine ulaşan erkeklerdeki arayışları bitmeyen tiplere dönüştüler. Haliyle biz aklı başında erkekler de evlilik denen, temelinde sadakat, saygı ve sevgi olması gereken bu kuruma inancımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Evlilik ölü yatırımdır. Hele şu piyasada :)
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Parasiz adamım yarınım belli değil, Artık uyanik adamım , senin güzelliğin var benim paramı kullanıyorsun. Kullandırabilirim. Güzel yerlerde gezebiliriz. Ancak kendini garanti altına almana müsaade edemem. Güzelliğin beni kullandırıyorsa yarın başkasıyla değiştirebilirim, güzelliğin geçici ve benimde param kısıtlı. Onu seninle paylaşırsam beni sömürürsün bunu görüyorum. Beni haftada bir gün kullan ben de seni haftada bir gün kullanayım. (Seviserek) Evlenirsek masrafımız çok olur. Senin güzelliğin bitince birbirimizden bıkınca Ben başka bir güzel bakayım. Sende başka bir erkek bakarsin. Param evlenecek kadar değil.. evlenmek istemiyorum birlikte yaşayalım birbirimizi kullanalım. Birbirimizden bıkarsak boşanmak ikimize de pahalı maliyet. Evlilik modası geçti birlikte yaşama modası var artık gençler evlenemiyor. Demek istiyor olabilir? Belki dedim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlilik demek erkeği kafeslemek demek olduğundandır :)
İt gibi çalışırsın, evde neden iş paylaşılmıyor derler.
Çocukla başa çıkamaz, bak baba kızar der babayı öcü yaparlar.
Saçma sapan giyinir, bakışları üstüne çeker, noluyoruz dersin, özgürüm, kendime giyiniyorum der.
Boşanırsın, çocuğu vermezler, üstüne bir de 7 ceddine bakacak nafaka isterler.
Bir de düzde yürüsen yüzüne bakmayacak k*vaşeler, yüzüğü takınca yavşamaya başlar, başına bela olurlar. vs vs...
Haklısın neden evliliğe karşıyız acaba ben de bilemedim.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence artık kızlar daha çok karşı
- ev işi yapmak zorundayım korkusu
- Cinsel korkular
- Çevredeki kötü örneklerin travması
- güçlü özgür alfa kadın olma isteği
- Erkekler kapatılsın kafası
- şiddet, kabalık, Nezaketsizlik korkusu
Kızların korktuğu çok şey var bence artık, evlilik fobisi kızlarda daha çok
60 Yorumla
1 yılKadınlar herşeyi istiyor maddi ve manevi fakat bunun karşılığında hiç bir şey vermiyorlar ve sadece kendisini düşünüyor bu durumda ailesine değil kendine öncelik veren kadınlar bırak bir ömür bir saat bile boşa geçer bu yüzden olabilir bu söylediklerimin aksi varsa buyursun:)
20 YorumlaKarşılığı yok, hep her şeyi erkek yapıyor, düğünü ödeyen, elbiseleri, mobilyaları, beyaz eşyayı, evi ödeyen erkek ve kadın boşanıyor yine nafaka ödeyen erkek. Bu yüzden evliliğe karşıyız. Ha derseniz hayır, mevlüt yapılır düğün yerine balayına yurt dışına gidilir o zaman olur.
27 Yorumla
1 yılBen Hazırım da Bence Kadınlar da Kaçıyor Gibi Evlenecek Birisini Bulamadım Mesela Herkes Takılmalık, Ya da Sözüm Meclisten Dışarı Tek Gecelik İlişkiler Peşinde Böylelerin Yüzünden Evlenemiyoruz Veya Evlenilecek Birisini Bulamıyoruz Ciddi Anlamda Yaklaştığım Zamanda Ciddiye Alınmalı Şimdi Erkekler Mi Kaçıyor Kadınlar Mı. Herkes Bir Değildir Herkes de Bazı Şeyleri Yaşamamış Olabilir Bu Şeyler Abartılmamalı Bence
20 YorumlaEvliliğe karşı değiliz! Ama ülkenin kültürel düzeninde, hep erkeğe yükleniliyor. Masrafların %98'i erkeğin cebinden çıkıyor. Boşanınca bile, hatalı olsada, kadın SGK dan maaş alır gibi, bir ömür erkegin üstünden yaşamını sürdürüyor. Şimdi biraz empati kur. Sen erkek olsan, böyle bir düzen de, evlenirmiydin?
22 Yorumla- 1 yıl
asıl kadınlar evlenmek istemiyor artık her işi biz yapıyoruz neden evlenelim o zaman
- 1 yıl
Mesela ne iş yapıyorlar? Ülkedeki kadınların, %86'sı ev hanımı. Ekonomiye bile, gram katkıları yok!(%14'lük kesime lafım yok!) Ev de yaptıkları temizlik mi, millete koyuyor? Kendi dairemi temizleyen biri olarak söylüyorum. Tek bir zamana sıkıştırılmayıp, uzun vadede yapılabilecek bir şey. Kendim çalışıyorum. Ona rağmen bana ev temizliği koymuyor! Çocuk bakmak mı zor? Bakmak dan isteniyorsan, yapma! Ben 2 sene yeğenime baktım. Hiç de zor değil! Bizim ülkenin insanın bildiği tek şey! Dedikodu, sabah çocukları okula postalayıp, öğleden sonraya kadar uyumak! Başka bir derdiniz yok!
1 yılİki arkadaşım var erkek olan diyor ki; 2 yıldır birbirimizi tanıyoruz hadi adını koyalım artık evlenelim. Kızda diyor ki; ben hayatımı mafedemem. Böyle takılalım.
Şimdi bütün bir yükü erkeğe yıkmak çok kolay.. Geneli meneli yok. Artık evlenmek istemeyen kendi hemcinslerim.
10 YorumlaEkonomik nedenler ve genel olarak insanlara olan güven azaldı saygı, sevgi vs. de yalandan zaten çıkar üzerine oluyor her şey dolayısıyla mantıklı bi tarafı kalmadı evliliğin, evlensen anlaşamadın boşanmak istesen süresiz nafaka kitlenir riskli bi durum yani
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBir söz vardır kolaylaştırınız zorlaştırmayiniz diye bizim ülkemizde bunun tam tersi uygulandığı için ayrıca kız ailesi kızım kendini ezdirme erkek tarafı evin reisi sensin gerekeni yap demeleri ama en çok elalem denilen gudubet bir güruhun ne der düşüncesi evliliğe büyük engel
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılkafa dengi olmadı mı evlilik çekilmez yaa... valla çok zor olur. hem kafa dengi arkadaşın olacak hem ten uyumun olacak hem sevgi saygı olacak... iyi ahlaklı dürüst çalışkan biri olacak... valla zor. imkansız değil ama zor
30 Yorumla
1 yılMaddi ve manevi sorumluluk almak istemediklerinden.
20 Yorumla
1 yılKadınlar da erkekler de evlilik istemiyor artık, en başta da ben, hiçbir zaman evlenmek istemedim bu benim başedebileceğim bir sorumluluk değil.. İnsanlar birbirlerine karşı aşkı ve güveni kaybettiler çünkü..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBen karşı değilim ama zor zanaat, sorumluluk gerektiriyor.
O sorumluluk bilincine ulaşmadan evlenirsen hem kendi hayatını hem de karşındakinin hayatını zehir edersin gerek yok böyle şeylere.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOkumuyorsan neden yazalım?
Senin gibi kadınlar yüzünden evlenmeye karşıyım
Bak mesela kendini bir halt zannediyorsun
Ve söylediğine bak
Okumuyorum diyorsun utanmaz gevşek.
Hep böyle kibirli ve terbiyesiz kıymet bilmez olduğunuz için evlenmiyoruz
Senin gibi biriyle evleneceğime
Ömrüm boyunca bekar kalırım.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılEvliliğe karşı olduklarını düşünmüyorum.
Bu benim fikrim tabi.
Eğer karşı olma durumu varsa.
Söz konusu yanlış insanla yapılma durumu ve tabi birde kadının eşine annesiymis gibi davranıyor olmasından dolayı olabilir.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
1 yılOlası boşanma durumunda dudak uçuklatan intihar eşigine getiren nafaka miktarlari, güven meselesi, sosyal medyanın etkisiyle gosterise, şatafata doğru artan meyil, sadakatin git gide azalması. Bunlar temel sebepler.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evliliğin zorlaştırılarak başlamasından ve çok çabuk boşanma aşamasına geçilmesi hatta ilk sorunda vazgeçmek emek vermeden ilişki yürütmeye çalışılması iki taraf için de bu yüzden karşı değil ama uzak kalıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı.
1 yılBütün yasalar ve kanunlar kadından yana çünkü. Yarın en ufak bir tartışma da kadın ev uzaklaştırması aldırabilir. Boşanınca nafaka, düğün masrafları, işsizlik
20 Yorumla
1 yılCunku bi dugun yapalim desek bi memlekete dogru cevirip eller ve dizler yerde olacak sekilde pozisyon aldirmadiklari kaliyor da ondan. Akli olan kadin/erkek düğünde cok fazla sacmaz. Akli olmayan da evliligin en guzel 10 yilini bankalara ipotek eder.
00 Yorumla1. si kadınlar artık daha kolay ulaşılabilir oldu, eskiden bir şeyler yaşamak için evlilik gerekiyordu. ikinci olarak ekonomi , evlilik için değecek biri olmalı.
10 YorumlaBu devirde evlenecek insan çok zor evlenip napıcam başımı mı yakayım, boşanmak isteyince bile dert nafaka ödettiriyorlar böyle adaletsizlikte evlenmemek daha mantıklı
10 Yorumla
1 yılAcaba kadın erkek ayrımı yapıp kadınların beyanı esastır denilip sadece kanunlar uygulanırken erkeğin dediklerine dikkat edilmeyip bahaneler ile boşanmalar arttırılıp erkeklerin çocukları olmasa bile nafaka odemesi ve o nafakayı sevgilisiyle çatır çatır yemesi, bir çok sorun var bir de hayal dünyasında yaşayan çok kadın var ama yaş aldıkça yalnızlığı boyluyorlar, kıymet verip saygı duyan yok. Etrafta kalitesiz insan o kadar çok ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Artık rahat rahat yaşayıp tüketiyorlar herşeyi sıkılınca gelsin yenisi… evlenmelerini zorlaştıran temel sebep bence bu… maddi manevi daha özgür hissetmeleri…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvliliğe değil !
Bir kadının birtakım aşırı maddesel istekleri, onun ailesi ve çevresi tarafından sömürülmeye karşıyım.Evlilik güzel şey demişler
Tabii evlenen sen degilsen😎
10 Yorumla
1 yılBaşka türlüsü olamaz ki. Erkek akıllıdır hiç evlenmez ya da evlenmiştit aklına başına gelir o zaman evliliğe karşı olur.
10 Yorumla
1 yılEvliliğe karşı değilim. Ama evlenince monotonlaşan herseye karşıyım. Asıl bu evlilikten soğutuyor erkekleri.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKısıtlanma konusu en büyük etken. Kültürümüzde her iki cinsiyete de ağır yükler yüklenmiş durumda. Birbirinin hayatını kolaylaştırmak varken zorlaştırmayı seçmiş bir anlayış gittikçe varlığını hissettiriyor...
10 Yorumla
1 yılKarşı değiller ki. Sadece kafalarında bir zaman dilimi var o zamana kadar oyalanıyorlar işte
20 YorumlaÖzgürlüklerinden vazgeçmek istemiyorlar. ve sadece bir kadına bağlı kalmak istemiyorlar
24 Yorumla- 1 yıl
Bir kadına neden bağlı kalalım bir tane mantıklı sebep say bundan sonra bir tane kadına bağlı kalıyım
- 1 yıl
Sevdim şans vermediler artık sevmeyip şans istiycem ve aldatcam
- 1 yıl
Başka kızın yaptığı kötülüğü başka kızdan acı bir şekilde çıkarcam onu aldatarak buna kararlıyım
1 yılEvliliğe karşı değiliz gelecek kaygısı varken doğru karar vermemekten korkuyorlar sadece
20 Yorumla
1 yılErkekler değil şu devirde kızlar karşı maalesef evliliğe
21 Yorumla- 1 yıl
Aferin sana 🤣
1 yılÇünkü bu devirde saçmalık ve dertten başka bir şey değil 😂
20 Yorumla
1 yılPozitif ayrımcılık safsatası yüzünden olabilir mi? Ne olursa olsun erkek suçlaması yüzünden 40 defa düşünüyorlar artık.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik masrafları iyice pahalılaştı. Güvenilir ve sevilecek insan sayısı azaldı. Zaten evliliklerinin büyük çoğunluğu mantık evliliğinden ibaret.
00 Yorumla
1 yılaman evlenme zaten ya
02 Yorumla- 1 yıl
@KSM-Y
86ymış at yalanı yüzde 46sı çalışıyor diğer kesim zaten köylü erkeklerin ev işi yaptığı mı var ki kadınlar çalışacak zaman bulsun kaldı ki çoğu yerde hâlâ kızları okutmuyorlar gelmiş ego kasıyor şimdi çok bi halt yapıyor gibi aşçı, seks işçisi, bulaşıkcı , temizlikçi, çocuk bakıcısı, çalışan hepsini aynanda istiyonuz sizin tek yaptığınız 7 saat masa başı iş yapıp eve gelip yan yatmak ama o kadar acizsiniz ki onu bile yapmamak için türlü bahaneler arıyonuz söyleniyonuz evli olsanız da olmasanızda çalışmak zorundasınız bunu o kafanıza sokun artık ayrıca ev işleri sürekli oluyor cumartesi pazar oldu ben dinleneyim ev işi yapmıyım diyemezsin bu saatten sonra çalışmıyorum kapalıyım diyemezsin! YAZIK HAKLI ÇIKAMICAK YA ENGELLEMİŞ TABİ AMA BU BENİ DURDURAMAZ - 1 yıl
sözde yeğenine bakmış yersen kendi çocuğuna bakmak ayrı yeğenine bakmak ayrı
Sevmedikleri ne oylelr diye düşünüyorum gerçi bunların dnasi bozuk her şey imkan dahilinde genelleme yapmayalım da))
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar kolayca bacak aralarını acmasalardi evlenirlerdi çünkü kadınlara muhtaclar
10 Yorumla
1 yılKızlar olarak bekarlığı desteklediğiniz için. Bo. un yarısına siz ortaksınız yani
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler beyin olarak büyümeli olgunlaşmali, hangi noktaya takilacagini iyi bilmeli ، mesela uzun boy mesela güzellik vs böyle gelip geçici şeylere takilamamali..
11 Yorumla- 5 ay
Erkekler 19 ila 24 yaş arasındakiler aklen ve ruhen kadınlardan kat kat olgundur.
Hiçbir kadına evlenecek kadar güven duymadığım için evlenmiyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılEvliliğe karşı değilim maddi açıdan ve
güven sorunu yüzünden evlenmiyorum10 Yorumla
1 yıltüm erkekler diyemeyiz genelme oluyor ve evliğe sıcak bakanlarda var elbete
14 Yorumla- 1 yıl
@Yeniceren xper yüksetmek için yazıyorum yeminle
- 1 yıl
@Yeniceren anladım haklısın.. özele geliyorum o zaman izinin varsa
1 yılBize uygulanan kanunlar size uygulansa sizde rahatsız olursunuz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
1 yılSebebi kadınlar evlenene kadar canım cicim evlendikten sonra Cehennemin Dibi
10 Yorumla
1 yılÇünkü ayran gönüllüler her çiçekten bal almaya calisiyorlar
10 YorumlaKnk masrafları görünce bende karşı oluyorum onlarında canı var demi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı.
1 yılEkonomik sebeplerden dolayı evlilik artık çok çok zorlaştı...
10 Yorumla
1 yılÖzgürlüğün kısıtlandığını ve sorumluluk almak istemedikleri için
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sorumluluk almadan bir şeyler yaşamak istiyorlar ve nafaka kısmından dolayı..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. Kadınlar da karşı olmalı bence. Bireyselliği bitiriyor
14 Yorumla- 5 ay
Hangi erkek evliliğe karşıymış? Bence burada yanlış bir algı var. Hiçbir erkek evlilikten nefret etmez.
- 5 ay
O bahsettiğin zina meraklısı erkekler, evlilik Allah'ın emri ve Peygamberimizin sünnetidir. Müslüman buna karşı çıkamaz. Ha evlenmemek bir tür günahkarlık ya da kafirlik değil fakat evlenmemek'de iyi bir şey değil, çünkü zinaya sebep oluyor.
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sözde adetler yüzünden çoğu düğün masrafı erkekte. O yüzden böyle başlayacak bir hayat olmaz olsun
10 YorumlaAsıl sorulması gereken soru, hemcinslerinin neden bu kadar evlilik manyağı olduğudur
10 Yorumla
1 yılParamız yok. Kadının biri bana evliliğe maddi olarak hazır mısın diye sordu ya hahaahahah komedi
10 YorumlaDevir pahalı masrafa girmek istemiyorlar kızları kandırıp işimi göreyim tamam kafasındalar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bir ömür bir kadının egosunu, tribini çekip nafaka ile uğraşmak istemiyoruz
00 Yorumla
1 yılKadınlar çok pahalı para yetmiyor ondan 😂😂
01 Yorumla- 1 yıl
😂😂
- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası