Kız isteme, nişan faslı derken hayırlı işler acele olmalı diyen büyükler sayesinde insanlar kendini bir anda bilinmezlik içinde buluyor. O zaman diliminde ne kadar tanımaya çalışsanızda bu bazen mümkün olmuyor.

Kız isteme, nişan faslı derken hayırlı işler acele olmalı diyen büyükler sayesinde insanlar kendini bir anda bilinmezlik içinde buluyor. O zaman diliminde ne kadar tanımaya çalışsanızda bu bazen mümkün olmuyor.

Sanki severek evlenenler çok mutlu. Eskiden bende görücü usulü evliliği yanlış bulurdum. Ama şu an etrafıma bakıyorum da bunun hiçbir önemi yok. Severek evlenenler daha mutsuz. Şans işi olan bir şey varsa o da bizzat insanın kendisidir. Doğru insan her şekilde çıkabilir karşına.
Şans işi kesinlikle. Karşıdakini tanımıyorsun. Ben 7 yıl konuştum eşimle tanımamışım aynı eve girdikten sonra tanımaya başladım ki görücü usulü olanlar Allah yardımcın olsun. Sonuçta hiç konuşmadığın bir insanla baş başa kalıyorsun. Aynı eve iki yabancı giriyor. Kısa süre tanıdın ama yetmiyor. İşte o zaman anlaşamamazlıklar başlıyor. Bu iki tarafında istediği bir durum değil. Psikolojik olarak etkileniyorlar sanırım. Kadın ev yabancı oluyor korkuyor kocasını yabancılıyor. Erkek ne yapacağını bilmiyor bu durum karşısında. İkisi de beyin allak bullak.
Yıllar geçmiyor ki. Ay sonu başlıyor
Eic için teşekkür ederim ✌️😊
Evet görücü usülü evlilik şans işi biraz da. çünkü İlk görüşmede kişiliği tam olarak anlamak zor olabilir. Bu nedenle, ilk izlenimlere dayalı olarak yapılan seçimler, zamanla yanlış da çıkabilir. bu yüzden de ben aslında aşk evliliği tarafındayım.. insan gerçekten sevdiği zaman zaten evlenmeye karar verir. ama daha tanımadan görüşmek sonradan beklediği gibi çıkmamasına neden oluyor kendileri tanısın bana kalırsa. tabi bu zaman da gerçekten seven insan kaldı mı o da ayrı konu ben kaldığına da inanmıyorum pek. çoğu kişi daha çok çıkar için seviyor.
Kesinlikle şans işi.. Hiç tanımadığın biriyle evlenmek hiç akıl işi değil.. Görücü usulü evlenmek hiç bana göre değil.. Ben evleneceğim adamı öncesinde sevip aşık olmalıyım..
@Organicchemist1907 yorımumdan gidiniz lütfen.. Yorumların altına yazmak yerine soruya yorum yapınız.. Bu yaptığınız soru sahibine saygısızlıktır..
@Organicchemist1907 benim yorumumun altına yapamazsınız..
Teşekkür ederim hayatım.. 🥰
Cevap
10Cevap
Yıllarca sevgili olup tanışan ve sonrasında evlenenleride gördük bu işler kısmet işi bazı insanlar kendini gerçekten iyi gizleyebiliyor ya da çok sevgiden biz göremiyor olabiliyoruz bazen ama görücü usulünde aşkın gözü kör etmesi gibi bir durum olmadığından daha sağlıklı dusunebiliyoruz öyle bir artısı var tabi
Çook zor sorular soruyon bak ula.
Şans işi he. Kader işi. Gönül gözü açık olan bi büyüğüne başvurma işi. 🤣
Amiiiin gardeşim. 🤪🤣🤣🤣
Sadece görücü usulü değil ki. Kendin tanışarak ilişkiye başladığın insan bile işler ciddiye binince değişiyor.
Profilime girip sorduğum soruya düşüncelerinizi belirtirmisiniz acaba. Şimdiden teşekkür ederim
Severek evlendiğin zaman da da sorunlar çıkabiliyor sadece severek evlendiğinde daha toleranslı olabiliyorsun görücü usulünde ise sınırları kuralları beraber koyuyorsunuz kendiniz sonradan oluşturuyorsunuz
Aslında sadece görücü usulünde değil kendi bulduğun insanla da evlilik şans işi. İkisinde de ya cefasını çekersin ya da sefasını sürersin. Allah doğru insanlarla karşılaştırsın
Evlilik komple şans işidir, çünkü evlendikten sonra kadın da erkek de değişebiliyor ya da değişim demeyelim de birbirini daha iyi tanıma şansları oluyor diyelim.
Evet sanırım böyle bizim ailede 6 aydan fazla nişan olduğunu görmedim 😂😂
Aile büyükleri değil de nişan olduktan sonra birbirilerini seviyorlar ve onlara evlenmek istiyorlar
Aynen öyle görücü usulünde mutlu olan da var olamayan da. Aşık olup evliliği yurutemeyen de var kafa uyumu varsa nasıl tanıştığını önemi yok..
Günümüzde kriterler daha da fazla çoğaldı ve aşktan ziyade iyice mantık evliliği halini aldığı için çok riskli evliliklerin yolu oldu
bir bakıma şans işi. Ne kadar tanımaya çalışsan da, her şeyi göremeyebilirsin. İleride uyum sağlayıp sağlayamayacağınız bir ölçüde şansa bağlı.
Görücü usulü sevmiyorum. Özəlliklə böylə bir devirde kumar gibi bir şey.
@Organicchemist1907 sanane benim hayatımdan aslan parçası? İşine bak.
Görücü usulünce kimseyi zorla evlendirmiyorlar...
Dinimizi yobazlaştirmayi kesin artık ya.
Öyle galiba iyi mi çıkar kötü mü çıkar belli olmayan bir durum.
Sadece görücü usulü değil kendi isteyip evlendiğinde şans işi maalesef
Kendin sevip evlendiğinde de sonradan zamanla insan değişebiliyor... Şans değil kader
Ne aşk ne görücü evlilik her türlü benden uzak olsun.
Hayır tamamen değil ama birini 1 yıl tanımadan önce evlenmek çok mantıksız
O kişiyi aileler çevre tanıdığı için aslında daha çok aile insanı oluyor o tarz kişiler ve eğer sizde anlaşırsanız çok güzel evlilikler oluyor
Ben böyle bir şeye karşıyım
Bu kafayla 30 yaşına gelince muhtemel son zenginlik ve tıp ilk şart olur hdkdhdjs
Şans işi tabi ki sonuçta aileler seçiyor ve nasıl biri çıkacağını bilemezsin
Namusuyla evleniyorlar ne güzel eskiden herkes böyle evlenirken şimdikiler her haltı yiyip evleniyor
Bilmiyorum hiç ama güzeldir bence
Tamamen şans ve Kısmet işi
Tanımak için zaman lazım
hıyar çıkabilir
Ben karşıyım.
Ya tutarsa hesabı
Aynen öyle
Şansına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?