Gizli Üye(30-35)1 yılBilmiyorum ama cocuk varsa olan cocuklara oluyor. Ucretli öğretmenlik yapiyorum birçoğunun anne babasi ayri.(ortaokul)
Daha bu hafta baska bir hocamla teneffuste bir sey konusurken bir kiz ogrenci geldi. Sinif ogretmeni aileler imzalasin getirsin diye bir belge vermis. Ogretmenim diye kagidi getirdi. Imzalanmamis bu dedi. Kiz da dedi ki velayetimin kimde oldugunu bilmiyorum, anneme mi babama mi imzalatacagim bilemedim dedi.
Bir de baba evde yuzune bakmadigi evlatlarinin bir anda kolesi olmustur bosanma asamasinda. Altini degistirmez, bakimini yapmaz, surekli anneye paslar cocugu ama bosanmada anneyi yildirmak icin bosanma asamasinda birden kizim da kizim der olmustur bu akademisyen baba. Velayette bu noktada sıkıntıya giriyor muhtemelen.
Siniflarda da var. Ve dikkat ettigim sey. Beyler para icin calisan kadin vs istiyor ama calisan kadinlar da kolay kolay mutlu olmadigi bir evlilikte kalmiyor. Aslinda bircok kadin o evliligi para icin, parasi olmadigi icin devam ettiriyormus bunu gördüm.
Calisan, parasi olan kadina zit gidilirse kadin bir sabrediyor, iki sabrediyor. Beyler cift maas diye gozleri donse de gunumuzde bu evliliklerde kadinin huyuna gidilmedigi, aldatma vs oldugu surece ya da kadin desteksiz bir evlilik surduruyorsa eve para getiren kadin, cocuk bakan kadin, ev isleri yemekle ilgilenen kadin, o zaman yanimdaki asalaga ne gerek var diyerek bitiyor evlilik. Ya da baska sebeplerle. Kadinlarda oyle kolay yuva yikmiyor. Bir yerde tık diyorlar. Bu belge getiren kizin anne babasi akademisyen.
Diger anne babasi ayri olanlarin meslegi memur olani var, doktor olani var, yuksek mimar olani var. Bunlarin anne babasi ayri. Annem ev hanimi diyenlerde ayriliga ogrenciler arasinda denk gelmedim daha.
burada demek istedigim kadin calismasin, parasi olmasin, kadini anca oyle elinizde tutarsiniz degil. Turk erkeklerinin calisan kadinla nasil hayat kurmasi gerektigini bir turlu algilayamadigi ya da algilamak istemedigini dusunuyorum sahsi fikrimce.
Mesela erkekler icin en iyi calisan kadin ogretmendir. Calisir para kazanir, vakti de var. Isten erken cikar, yaz tatili,15 tatili vs var diye dusunuldugun ideal calisan kadin ogretmendir. Mesela burada da bende ev islerine, cocuk bakimina dahil olurum dusuncesi olmadigi icin en gozde meslek kadinda ogretmenlik. En iyi gelin adaylari ogretmen. Cogu atanmadan kapiliyor hatta. Bir gun atanir diye. Beraber kazanir, beraber harcar, beraber ev isi yapar, beraber cocuk bakariz olayi kafalarinda olmadigi icin ogretmen en iyi meslek olarak goruluyor.
Calisan kadin olup evli olanlarda var. Surduren de var. burada da ya kadin surduruyor sabrediyor ya da erkek az da olsa gerekeni yapiyor, yuk aliyor. Yoksa diger turlu calisan kadinin evliligi surdurebilmesi icin erkek cokta bir secenek sunmuyor. Calisan kadinin evliligi surdurmesi icin elle tutulur sebebi olmuyor buyuk oranda.
Yoksa hicbir anne yuvasi dagilsin, cocuk perisan olsun istemez. Kadin icin bosanmak daha zor. Evin gecim yuku tamamen kadina kalacak. Eve giren 100 bin kusur para bir anda yariya dusecek kadin onu yetirmeye calisacak. Cocuklu kadin diye evlenmek istese zor evlenecek belki.
Ama erkek icin bosanmak cok normal bir hayat. Bekar hayatina donmek gibi. Dul erkek olarak hala rahatca evlenebilir. Cocuklu diye vs kimse takmaz.
Yani bosanma karari en cok kadini ve cocugu etkileyen bir sey. Kadinlar hem kendi icin hem cocuk icin tum bunlari goze aliyorsa orada gercekten buyuk sıkıntılar vardir diye dusunuyorum.
Erkeklerde keske bu noktaya getirmese de boyle olmasa. Aldatmasa mesela ya da evlilikte paylasim yapmayi bilseler vs vs artik kadini bu duruma iten sebep her neyse
(hep erkekler suclu demiyorum ama bosanma davasini bu ulkede acan, acabilme cesareti gosteren buyuk oranda kadin oluyor. Erkekler cogunlukla evlilikte de rahat, kadin kadar sorumluluk altina girmiyorlar. Evlilikte sorun yasalarda bosanma cesaretini gosteremiyorlar bir duzenleri var cunku. Eve kendileri calismadan bir maas daha giriyor, evde isler hallediliyor, cocuklsrnbiensekilde ihtitackari karsilanip buyuyor. Birileri tarafindan, sanmi gizli bir el her seyi hallediyor onlar icin. Nafakadan sv korkuyorlar diyecegim calisan, parasi olan kadin nafaka almaz zaten, galiba verilmiyor diye de biliyorum.)
En cok yavrucaklara yazik oluyor iste. Bazi ogrencilerin anne babasinin durumu illaki yuzune, davranislarina da yansiyor. Evlilik gercekten sans isidir belki de. Baba ve anne de sans isi oldugu gibi.
88 Yorumla- 1 yıl
Çünkü erkekler öyle yetiştiriliyor. Kaç kez annemle kavga ettim kendi ütümü kendim yapayım diye... Olmaz diyor, evleninceye kadar ben yapıcam evlendikten sonra da eşin yapacak diyor...
Önce kafaların değişmesi lazım - 1 yıl
👏🏻
- 1 yıl
Üşenmedim okudum çok güzel gözlem yspnussin
- 1 yıl
bravo çok mantıklu bir gözlem siz memur diye dikkat etmişsinz ama ev hanımları da ayrılıyor çünkü öyle bir kesimde var psikobat erkekler bu hiçbir şey bilmesin dursun diye ama artık kimse durmuyor kadın köle değil hiçbir zamsn bir kadın kolay bitirmez tabiki ama canına tak etti mi bitirir artık...
Cevap sahibi1 yıl@dişilenerji21 ev hanımlari da ayriliyor biliyorum. Sadece bir kismi para yok, adaminda bana verdigi pek bir zarar yok, ayni evde iki yabanci gibi surdurup gidiyoruz iste, cocuklarda var vs diye ayrilmayabiliyorlar. Bircogu da para bulunca ayriliyor. Ya da bosandiktan sonra okuyorlar, calisiyorlar. Yani burada bence is erkekte bitiyor. Turk kadini sabirli aslinda. Calissa da calismasa da bosanma noktasina geliyorsa kadin, erkekte buyuk sıkıntı vardir diye dusunuyorum. Cunku turk anneler genel olarak fedakar. Cocugu icinde cogu anne bircok seye katlaniyor. Yorumumda bahsettigim gibi bosanmak kadin icin cok daha zorlu. Psikolojik, toplumsal vs de sıkıntı kadinin bosanmis kadin olmasi. Kadin tum bunlari goze aliyorsa erkek sabri fazlasiyla zorlamistir diye dusunuyorum. Canina tak ettiriyorlar beyler yani. Yoksa turk kadini icin yuva dagitmak, dul kadin olmak, cocuga tek basina bakmak, yasam mücadelesi vermek zor bir sey. Erkege bosaninca cok bir sey olmuyor, kadin kadar eksiye düşmüyor erkek. Toplum olarakta, psikolojik olarakta. Bekar, cocuksuz erkek gibi rahat devam ediyor hayatina
- 1 yıl
Her erkek aynı değil benim eşim çok yardım ediyor bana
Cevap sahibi1 yıl@haticeeed0gannn genel olarak benim bahsettigim sekilde. Iyisine denk gelen sizin gibi vardir elbette. Esiniz gibi erkekler cogalmasi dilegiyle. Calistigim yerde hoca hanimlara bir tane yardim eden kocaya denk gelmedim. Ogretmrnin esi de yuksek oranda ogretmen oluyor. Yani kadinin vakti oldugu kadar, erkegin de vakti var ama yapmiyorlarmis...
- 1 yıl
@Freddy1616 helall
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Hayır değildir. sırf evlenmek için evlenirseniz şansa girer. Bir insan evleneceği kadın/erkeğin ruh hali, hayata bakışı, görgüsünü, kültürünü, ailesini tanımadan, araştırmadan sırf aşık oldum diye evlenirse lastik patlıyor zaten. Aşk adı altında yapılan evliliklerin yarısı ilk iki yıl içinde bitiyor zaten. Aşk insan vücudunda alkol, uyuşturucu gibi doğru kararlar almasını zorlaştıran hormanlar salgılanmsına sebep oluyor. Bu hormanların aktif olduğu süreçte ilk 2 ile 6 ay arası evlenirseniz o ilişki, evlilik büyük ihtimalle biter. Ama aşkın yavaş yavaş azaldığı; yerini saygı ve sevgiye bıraktığı bir ilişkiye dönüşürse o ilişki sağlam temellere oturmuş demektir. Bir de evleneceğim çok mutlu olacağım yalanı var. Bence evlenicek kişilerin aile ve çift terapistlerine gidip evlilik nedir, ne değildir tarzı tam manasıyla bilgi alması çok önemli.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. aynen. araba satmak gibi. bence. 1 kişi arar aracı gelir alır gider. sana 1 tane alıcı gereklidir. bakarsın ilana 1000 kişi bakmıs 1 günde. 100 ü favorilere eklemiş 50 si mesaj yazmıs. 10 kişi aramıs bilgi almıs 1i gelmiş aracı begenmiş noter. ask işleri de boyle 100 kıza denersin ama olmaz. ama bi baskası bi kıza dener cuk tutar. kız sans vereyim der. az cok fena değil der ya da bişeyine tav olur. o sanarki ben cok iyiiym bu işte. oysaki dogru kapıyıbulmus bi anahtarsın. belki bu olmasa bekar kalcaktın. şanstır kısmettir bu iş.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı. Bence öyledir. Tamamen şans eseri seni seven ve evliliğe kadar sürdürebildiğin birini buluyorsun. Benim için ölüp biten kişi arkasına bakmadan bir anda çekip gitti. Evlenmiş olsam eşimi hiç üzmemek için elimden geleni yaparım tartışmak istemezdim hep çözmeye çalışırdım sorunları.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
1 yılYa hani bazı şeyler erkek ya da kadın inanmıyor tamam mı İnanmak lazım? Yani şans işidir kaderdir kederdir yani Bu senin elinde olan bir şey ya bilmiyorum Yani iş yerinde bir sürü kadın var Sibel diye bir kadın var mesela yani kadın hemi çalışıyor kocası matematiği öğretmeni kendisi İşte uzman Yani kocası asgari ücretten 5 lira fazla alıyor kendisi ise 39.000 lira maaş alıyor Hani şimdi şöyle düşünüyorum kocasını da idare ediyor evinde idare ediyor Yani kadın Sonuçta görsen hani çocuğun da idare ediyor kadın var Özlem diye Eşinden boşanmış bir tane kızı var 43 yaşında.
00 YorumlaHayır bence değildir. Hiçbir şey tesadüf olamaz. O insanla tesadüfen karşılaşamazsın, onu öylesine gördün diye sevemezsin, rastgele bu benim şansımmış diye evlenemezsin. Şans işi değil ama doğru kişiyle olunduğunda hayattaki en şanslı varlık gibi hissedilebileceğine inanıyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAllah herşeyin hayırlısını versin diyeceksin. Evlilikler evcilik oyununa dönmüş durumda çoğu anne baba olmuş bireylerde ilkokul çocuğu zekası var sudan sebebten boşananlar birbirinin dengi olmayan insanlar bakıyorsun kolkola geziyor. Şans işi birazda galiba.
20 Yorumla Hayır nasip işidir. Evlilik, birçok faktörün bir araya gelmesiyle şekillenen bir durumdur. Şans, bazı durumlarda etkili olabilir, ancak genellikle uyum, iletişim, ortak değerler ve hedefler gibi unsurların daha belirleyici olduğu söylenebilir. İyi bir evlilik, karşılıklı anlayış ve destekle inşa edilir. Dolayısıyla, evlilikte şansın yanı sıra, çaba ve niyet de büyük önem taşır.
10 Yorumla
1 yılBiz şans olarak değerlendiririz ama nasip,
her şey bir kadere göre yaratılmıştır,
Çok şikayet eden elindekini kaybettiğii gibi
Elindekinin kıymetini bilen şükreden daha mesrur olur, bu şahısla da alakalı
Ayrıca insanın bazı düşünce ve sözleri, eleştirileri imtihanı olabilir, kendi hayatına odaklanan başarıya, huzura daha kolay ulaşabilir tecrübeyle sabittir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı.
1 yılEvet rastlantısal büyük bir kısmı. O kadar çok aşama var ki iş oraya gelene kadar... O yüzden bence gönül işlerinde insan akışa bırakmalı kendini. Olacağı varsa oluyor.
O kişinin karşına çıkması, bambaşka iki kişinin birbirini sevmesi, teklif etmesi ve evet denmesi, çevrenin onayı, nikah gününe kadar ölmemiş olmak bile şans işi sonuçta.00 Yorumla
1 yılŞans değil aksine göreceli bakıştır her hareketi inceler öyle evlenirsin mesela bir ürün aldığımız zaman artı eksiye bakarız ya buda böyle aslinda ailesi işi sosyal hayatı davranışları düşünceleri bize bir hayat olabilir ama bir hayatta alabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik kaos içindeki yaşantılarımızın arasında bir yerlerde iyi olduğunu düşündüğümüz bir rastlantı sonucu ortaya çıkan radikal bir karardır. Buna kader-kısmet diyen de var şans diyen de var ki bence şans da kaderin bir parçasıdır.
00 Yorumla Bi nevi karpuz gibi düşün. Aynı eve girdiğinde, bir bakarsın içini açıyorsun yavaş yavaş. İyi mi, kötü mü, çürük mü, bunlar sonradan ortaya çıkar
20 Yorumla
1 yılEvlilik şans işi değildir. Ama şansa bırakılıyor. İnsanlar evlenmek zorunda değil ama zorundaymış gibi hissederek işlerini şansa bırakıyorlar. Sonuç kaos.
00 Yorumla
1 yılBence nasip işi hayırlı zamanda karşına çıkıyor diye düşünüyorum. Dogru insanla yapılırsa mükemmel bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe yalan söyleyeyim evet. Doğru erkeğin sana aşık olmasıyla ilgili. Ki kim doğru kim yanlış anlayamazsın da evlenmeden önce. Çok iyi insan buldum sonunda diyorsun evleniyorsun adam deccal çıkıyor mesela. Şans
13 Yorumla- 1 yıl
İnşallah doğru adama denk gelirsiniz
Cevap sahibi1 yıl@mustafacan1321 teşekkür ederim umarım siz de iyi bir kadınla evlenirsiniz
- 1 yıl
Ben de teşekkür ederim
1 yılNasip işidir iyisine denk gelirsen cenneti yaşarsın kötüsüne denk gelirsen cehennemi yaşarsın
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı. kesinlikle şans ve büyük kumar bence karın iyiyse mutlu olursun değilse filozof diye boşuna dememişler 🤣🤣
00 YorumlaDoğarken anne babanı seçenezsin ama kayınpederinin fakir mi yoksa zengin mi olabilecegini secersin seceniyorsan senin...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılTamamen değil. Kendin kendine uygun olanı secebilirsin özellik olarak
10 Yorumla
1 yılŞans, sabır, sevgi, saygı, sadakat, hoşgörü, empati işidir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılTamamen nasip kısmet işidir. Nasip insan kendini belli eder, sana gelir zaten.
10 Yorumla bence öyle %50 oranla mutlu bi evliliğiniz olabilir
15 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Saçma oldu sanki ;)
- 1 yıl
Evet hayır :)
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yıl22 yıllık evli biri olarak Evet şans işidir biraz da
14 Yorumla- 1 yıl
Benim derdim senimi gerdi
- 1 yıl
Hadi git biraz Ötede oyna
1 yılEvlenince insan ölürmüş. Mutluysa Cennete, mutsuzsa cehenneme gidermiş…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılLoto mu oynuyorsun şans işi olsun. Flört , nişanlılık süreleri ne için?
00 Yorumla Bir seçim karşına o kişinin çıkması bazılarına göre şans bazılarına göre kader
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Değildir ama evleneceğin kişiyi bulmak şans işi olabilir bence.
00 Yorumla
1 yılAşk evliliği kaderdedir mantık evliliği ise bir seçimdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadınlar erkekleri sevmezler. Erkek severse de kadın sevmeyecektir. Dolayısıyla aşk diye bir şey yoktur.
Evlenmek istiyorsan hafif kaba, hafif zengin birini bulman gerekie
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@aseliviaa dudak buzup foto ceken kafa yapısı da var
Cevap sahibi1 yıl@aseliviaa tamam sen kadınsın her konuda haklısın 👍
- Aile & Toplum konusunda 885 cevap paylaştı.
1 yılEvet bence de şans. Çünkü ekonomik durumu iyi olanlar daha kolay evleniyor...
00 Yorumla
1 yılBiraz şans biraz da kişiye bağlı. Bile bile lades dememek lazım.
00 Yorumla
1 yılHayır değil. Bi insanı az çok görersin. Bazı şeyleri bile bile evet dersen bu şans işi olamaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılşans değil doğru insan olur şartları gerçekten konuşursanız olur
00 Yorumla
1 yılEvlilik kafa uyumudur.
Saygıdır.
Sadakattir00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yıl%10 şans
%90 farkındalık ( tabii o kapasite varsa)00 Yorumla
1 yılbu ülkede piyango bile şans işi değil. evlilik bile bile ladestir yahut doğru seçimdir.
00 Yorumla
1 yılEvlilik doğru kişiyi bulunca değil yaş gelince yapılırsa iş şansa bırakılmış olur.
00 Yorumla
1 yılKader kimileri için şan kimi için kader kimi için çaba uğraş işidir
00 Yorumla
1 yılönce zeka işi haaa işte zeka yetmez se şans işi
00 YorumlaŞans işidir ama unutmayın herkes kendi şansını kendi yaratır
00 Yorumla
1 yılevlilik direkt kumardır yaa ne olacağı gerçekten hiç belli olmuyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılŞans kaderdir ama herkesin kendi elindedir kendi şansını kendin yaratırsın
00 Yorumla
1 yılDoğru insana denk gelmek şans işi. Evlilik basit olduğu kadar zor da bir müessese
00 Yorumla
1 yılSocrates: “Ne pahasına olursa olsun evlenin. Eşiniz iyi çıkarsa mutlu olursunuz, yok fena çıkarsa o zaman da filozof olursunuz.” Oscar Wilde:“Erkekler kendilerini yorgun hissettikleri için, kadınlar ise meraktan evlenirler. (alıntı)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
1 yılEvlilik kumardır ya hayatını kurtarır ya hayatını karartır
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEvlilikte uzun yıllar sürecek mutluluk ve uyum kısmet işidir.
Maharet eş bulmak değil, hayırlı olanı bulmakta.
00 Yorumla
1 yılHiç bilmiyorum şans mı kader mi kader diyende var şans diyende ama önemli olan doğru insana denk gelebilmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBiraz öyle olduğunu düşünüyorum. Bildiğimiz kumar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇagatay ulusoy bile evlendi Ben hala meyveli yogurt yiyorum 😃😃gahajsjsjslflsidfşdldlld
03 Yorumla- 1 yıl
Çağatay evlendi. miii
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 çagatay ulusoy geçtim. Reymen evlendi lan reymen evlendi Adam evlendi ( reymen benden yaş olarak benden çok küçük ve evlendi ) ben hala meyveli yogurt yiyorum ahhahaajajajdlsldld
Cevap sahibi1 yılBajajsjshahwwğvöaşqğwşçxiw
Bu devirde gözlerini kapatacaksın şans işi iki kez yüzük attım evlenilmez bu zamanda kimsenin tahammülü yok
13 Yorumla- 1 yıl
Neden ki
- 1 yıl
İyiler çok az da olsa var.
Tam olarak değil ailesine bakarsın aile kötüyse evlilikte kötüdür iyiyse iyi olma olasılığı yüksektir
00 Yorumla
1 yılniyet işidir. kişinin niyeti ne olursa o olur hayırlısını istersen hayırlısı olur ama lafla değil gönülden hayırlısını istemek lazım.
00 YorumlaEvlilik şans işi değildir bayan ve erkeğin elinde evlilik güvendiğin kişi olunca evleniyorsun işte
00 Yorumla
1 yılKötü evlilik yapıp neden boşanmadın diyenlere söylenen bahanedir bu. Kaderimiz böyleymiş falan da derler şimdi. Şansa bırakmazsan şans işi de olmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı.
1 yılBiraz evet. O yüzden büyük hayaller ve istekler olmamalı
00 Yorumla Evlilik şans işi değil de doğru kişiyi bulmak bence öyle evet ciddi birisini bulmak zor gerçekten
00 Yorumla
1 yılHayır tamamen para işi diyebilirim şans ile falan alakası yok
00 Yorumla
1 yılKesinlikle öyle milli piyango çıkınca evleneceğim işimiz şansa kaldı 😂😂
00 Yorumla
1 yılŞans vardır belki ama karşındaki kişinin sana uygun olması biraz şansa kalmış
00 Yorumla
1 yılHayır, evlilikten önce bir denersin ne alakai var ya
00 Yorumla
1 yılNasip kısmet işi
10 YorumlaNasip işi
10 Yorumlabiraz ama biz sansliyiz bence esimle
10 Yorumla- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026