Düğünümde çocuk istemiyorum düğün kartlığında ve sözlü olarak belirtmek istiyorum aşağı yukarı nasıl tepkiler alırım sizce bi canlandırma gelir mi
30 gü
Düğünümde çocuk istemiyorum düğün kartlığında ve sözlü olarak belirtmek istiyorum aşağı yukarı nasıl tepkiler alırım sizce bi canlandırma gelir mi
Benim kınama çocuklu katılım çok olacağı için "Çocuklara iyi uykular." yazmıştım. Gelmeyen gelmedi. Ama çok eğlenceli bir kına oldu. İyi ki yazmışım.
Düğünüm çalgılı olmadığı için çocuk sorun olmadı zaten. Sadece küçük kızlar gelip gidip beni öpmek istiyordu o kadar. 🤭
davetiye' de "Çocuk kabul edilmeyecektir" gibi bir not yazdığında bazı misafirler anlayışla karşılarken, çocuklu ailelerden tepki geliir. Kimileri "Nasıl olur, çocuklarımızı nereye bırakacağız?" diye düşünebilirken, diğerleri bu durumu saygıyla karşılayıp planlarını ona göre yapar. Özellikle yakın çevrenden, "Ama çocuklar olmadan olmaz" gibi tepkiler de alabilirsin. Belirttiğin açık ve kibar olursa, tepkiler daha yumuşak olur.
Baya tepki alırsın. Düğünümde de nişanımda da en çok çocuklarla eğlendim. Hepsini piste çağırıp dans ettim. Hatta nikahım kıyılırken 2 yaşında bir çocuk eteğime yattı. Herkes başkası olsa kızardı dedi ama neden kızayım ki? Gelinsin ve özellikle çocukların ilgisini çekiyorsun. Bilmiyorum bence düğünü güzel kılan şey çocuklar
bende çocukları severim ama düğün telaşında ya da herhangi bir etkinlikte özellikle ailelerin sahip çıkamadığı çocuklara katlanamam keşke sizin gibi eğlenebilsem :')
Bu nazik bir istek değil önce onu bir anla, kaldıki katılım yarı yarıya düşer, ayrıca çocukla derdin ne sağa sola koşturan çocuklar işte yarın seninde olur çocuğun
Düğün günü özel ve herkesin farklı bir vizyonu olabilir. Çocuk istememek bazıları için yadırgansa bile, bu senin ve eşinin kararı; önemli olan sizin mutluluğunuz 🌸. Misafirlerine nazikçe durumu açıklamak gerçekten önemli. Düğün kartlarında kibarca belirtmek, belki de onların nasıl daha iyi vakit geçirebileceğine odaklanmak faydalı olabilir. Bazıları anlayışla karşılayabilir, ama kimileri de biraz şaşırabilir veya alınganlık gösterebilir 🤷♀️.
Genel olarak, "Çocuklar için bir gün izin herkesin kafasını dinlemesi için iyi olmaz mı?" gibi esprili bir yaklaşım işe yarayabilir. Düğün sonunda senin çekici gelinliğini ve unutulmaz anılarını konuşacakları kesin 🎉. Unutma ki Türk kültüründe çocukların olmadığı ortamlara pek alışık değiliz, ama dönüp baktığımızda herkes olayları akışına bırakabiliyor. "En mutlu gününüzde düşünmeniz gereken tek şey kalp atışlarınız olmalı, ayak sesleri değil!" 😊
Cevap
42Cevap
Bence yapma böyle bi şey hem çok huzursuz edersin milleti hemde insanlara haksız olarak malzeme vermiş olursun
Şahsen ben gelecek olsam çoxuklar arabada bekliyor diyip takı mı verip çıkarım
Hatta bazıları çoxukları bahane edip düğününe bile gelmeyebilir haklı olarak buda sana eksi olarak yansın
Hem ayrıxa millet düğünü kalabalık olsun diye uğraşır sen adam uzaklaştırma derdindesin
Ayrıca bu işleri yaşamamış görmemiş kişilerdende tavsiye alma
Ne kadar mantıklı birisin valla aklına hayran kaldım. Her yönden düşünmüşsün helal olsun 👏👏
Teşekkür dilekciğim desteğin için sağ ol 😘
Rica ederim bayım 😊
Canım o zaman bekarlığa veda partisi düzenleyip düğün yapmayacak senin dediğin bu anlama geliyor
Şahsen benim en mantığıma yatan olay düğün tadında bir kına gecesi (cumartesi)
Sadece bir nikah (pazar gündüz)
Nikah sonrası akşam sadece kuzenler arkadaşlar ve gençler ile ufaktan 2-3 saatlik bir parti şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum bu şekilde yapmışlığımızda var zaten o zaman kimse demiyor emin ol çocuğumu bırakıpta mı gelcem diye çünkü herkes gönüllü bırakıyor ve gelemeyende zaten nikaha geldiği için başından savmış oluyor
Bir tepki veremez bi s*kim diyemezler senin düğünün ve sen bebek çocuk olsun istemiyorsun ortalıkta haklısın ama ben olsam düğün yapmam evimde 18-28 yaş arası parti yaparım alkol içer herkes eğlence müzik falan düğün çok çirkin bir şey iğrenç davul zurna falan hiç sevmem eski kötü müzikler ama evde parti yapmak çooook iyi rap açarım alkol alırım dans ederim masa oyunu oynarım (iskembil, okey, monopoly falan ) ve hiç çocuk yok partiden sonrada en yakın 2 arkadaşımla falan luna parka gidip hayvan gibi eğlenirim gondol falan müq bir şey. Düşünsene bir 0 çocuk %100 eğlence arkadaşlarınla alkol al ve çocuk olmasın yani ne deyimki müq
Böyle bir davetiye geldiğinde evlenecek kişi aileden birisi bile olsa o düğüne asla gitmem. Onlar çocuk istemiyor diye ben saatlerce çocuğumdan ayrı kalamam. Üstelik aileyle aynı şehirde yaşanmıyorsa çocuğu emanet edecek birisi de olmayacak, böyle bir zamanda da birilerinin düğünü için çocuğumu yabancı ellere bırakmam. Düğünde, kınada çocuk gelmesin demek yerine çocuklar için palyaço ayarlanabilir. Böylece hem düğün çifti hem de çocuklu aileler rahat eder.
Davet edeceklerinin hangi kültüre sahip insanlar olduğuna da bağlı tabi ama daha detaylı bir fikir istersen buraya bakabilirsin:
Düğünlerde Çocuk Olmalı Mı?
Çok düşüncesizce millet çoluk çocuğunu başkalarına bırakıp senin düğününe mi gelsin? O zaman direkt düğün yapma ya da çocuksuz kim varsa onları çağır çünkü kimsenin çocuğunu bırakıp düğüne geleceğini sanmıyorum şahsen benim çocuğum olsa ben öyle bir düğüne asla gitmezdim çocuklarıma başkalarına emanet etmezdim bir düğün için.
Düğüne katılan olmaz. Kimse senin düğünün için çocuklarını sokağa salmaz ya da evde yalnız bırakmaz..
Çok rahatsız oluyorsan çocuklar için eğlenceli bir alan oluşturabilirsin orada takılırlar.
Aslında haklısın yani ben olsam bir tepki vermem millet getirdiği çocuğuna sahip çıkmıyor, ama bizim millet işte kimbilir ne tepki verir
Yaz bence, sen o düğünü millet kafa dağıtmaya gelsin diye yapmıyorsun.
Özel bir günün ve bunun çifte özel olması en önemlisi. Milleti mutlu etmek için değil, eve ağzınız kulaklarınızda bir şekilde keyifle dönmek için yapmalısınız.
"çocuğunuza sahip çıkınız pistte bırakmak yasaktır" yaz. gelmeyen gelmesin😅 özellikle kına gecesi için
Bana öyle bir davetiye gelse kardeşimin düğünü bile olsa gitmem
Kaba dille istemiyorum dendiği için mi? istemediğimi nasıl kibarca dile getiririm bilemediğimden öyle yazdım
anladım sizin görüşünüzdür saygı duyarım
Ne güzel bir babasın..
@asuasuasuman teşekkür ederim 😊🌹 sen de çok güzel bir insansın
Sağolasın ☺️ Çocukların çok şanslı 👍🌹
@asuasuasuman ben de çok şanslıyım ki 😊
Ne güzel.. Allah daim etsin 👍
@asuasuasuman amin Allah senin de yüzünü hep güldürsün her daim mutlu mesud etsin 😊
Amin sağol
@asuasuasuman sen de sağol
Benim düğün davetiyesi işletmem var genelde çocuklara iyi uykular diye yazıyoruz artık klişe oldu ve gerekli oldu çünkü gerçekten başıboş bırakıyorlar ve gelinle damat perişan oluyor
Bana boyle bi davetiye gelse, bekar olmama ragmen gitmem 😅
Çok haklısın kimse hayatının en özel gününün mahvolmasını istemez kimseninde senin özel gününü mahvetmeye hakkı yok ömürde bi kere oluyo bu tarz olaylar
Müthiş fikir, bizim milletimiz doğurup doğurup salmaya bayılır, sahip çıkamayacağın bakamayacağın çocuğu hadi doğurdun bare düğüne getirme biz sahip çıkmak zorunda kalıyoruz
hoş bir davranış olmaz. insanlar senin düğüne geliyor çoluk çocuğunu nereye bıraksın
Tabi bu bakış açısı da var bende hayatımdaki tek düğünümü yapıyorum gelinliğimde bacağımda eşimin tepesinde düğün masasında pistte olmaması gereken yerlerde çocukların yaramazlık yapmasını istemiyorum sahip çıkabiliyorlarsa bir sıkıntım yok çocukları severim
Alınan insanlar olabilir çocuğu küçük olan eve ya da birine birakamayabilir. Bence takılma sen her türlü eğlenirsin. Cocugu kucağına verecek değiller:))
Şahsen böyle bir davetiye alsam düğüne katılmam. Gelinle damadıda sonra bir yerde görsem tebrik etmem, selam vermem, görmezden gelirim net.
Sen onların çocuklarını istemiyorsan onlarda seni istemez.. Keşke düğünle kalsa bir ömür trip yersin..
Herkes çocuğunu bırakacak yer bulamayabilir. Ayrıca çocuklar da gelsin ne olacak? Düğün onlar için de bir eğlence oluyor.
Kardesim olsan senin düğününe gelmem neden geleyim? Çocuğum benim ailem yani beni istemiyorsun. kendin gelin güvey olabirsin o halde. Güle güle derim sana.
Düğünü de, 1-2 düzine insanla yapmak zorunda kalırsın. Mübarek;" Çocuk yasak ne?" Yasaklı madde mi, bu? 😂
Çok kaba olur. Bana böyle bir davetiye gelse gitmem şahsen. Özel bir yemek olsa neyse ama düğünde çok kaba ve saçma. Katılım çok az olur.
Sanırım gelenlerin sayısı çok az olur. Sen de sokağa çıkma yasağı gibi düğün yaparsın :)
Hem boş ver oynasınlar, kalabalık iyidir
Çocuklara iyi uykular yaz anlayan anlar anlamayana çocuk sakın getirmeyin desende getirir zaten
Yazılmaz öyle çocuklara iyi uykular ama bazı kişiler bırakacak yeri yoksa getiriyor mecbur çocuğuma yasak ise bende gitmem düğüne der gelmez
ya yaz gitsin gelen gelir gelmeyen gelmez arkadaşım yıllardır elalem ne der diye yaşadık biz
kötü tepkiler görürsün ama çocuk istemiyorsan yazdırabilirsin. özel bir gün ve bunu kimse mahvedemez
yanı bilemedim ben yapmazdım. cocuk da orayı hos yapıyor gerci. isnanlara soz gecirmek de mesele.
Davetiye iki kişiliktir yazar bazı davetiyelerde. O zaman çocuk istenmediği ifade edilmiş olur
Çocuk getirilmemesi rica olunur yaz. Bence makul mecbur değilsin
Ay yok bende istemem çocuk falan , gelmesin çocuklu aileler
Çocuklara iyi uykular yaz akşam düğünü yapacaksan.
Salıyorlar ortaya milletin birey ortalıkta etrafın anasını ağlatıyor
Çocuklu olan çoğu kişi gelmez düğüne. Dost/arkadaş kaybedersin.
Kimsənin tepkisinden çekinmem açıkçası. Canavar gibi bəbəlerini toplayıp gelmesinler.
Ablamin dugunu icin bunu yapmayi dusunduk cunku cocuklarin ilk dansi vs bozmalarini istemedik. Davetiyeye yazdiracaktik sonra vazgectik ama iyi ki vazgecmisiz cunku gercekten herhangi bir olumsuzluk olmadi. Kimse de gonul koymamiş oldu. Kenarda oynadilar onlar da. Gerek yok bence yapmaya ama siz bilirsiniz tabii...
Çocuğu olanlar gelmez hasılatta ciddi oranda düşer 😅
Senin düğünün için, kimse çocuklarını birakipta gelmez
Ailene göre değişir aslında görgülü bir ailen varsa bir sıkıntı çıkmaz
Çocuklara iyi uykular dersin
De
Bu düğün işi bana göre SAÇMALIK
ben görsem kim olursa olsun gelmezdim. kendiniz yaparsınız
Davetiyeye Çocuklu aileleri mazur görüyorum yaz bence anlarlar
O öyle yazılmaz da
"Çocuklara iyi uykular " yazarsan daha güzel olur..
Herkesin çocuğunu bırakacağı bir yeri yok maalesef mesela ben ailemden çok uzakta yaşıyorum o yüzden böyle bir davetiye alsam düğüne gidemezdim
Kimse gelmez çocuklarını kime bırakacaklar bide bununlamı uğraşacaklar. Kadir ezildi yapmıştı bunu ünlü veya fenomen biri yapabilir kimse kötü karşılamaz ama siz böyle birsey yapsanız kimse gelmek istemeyecek arkanızdan bi ton laf edecekler
Ben çocuklu olsam gelmezdim. Hem çocuklarımi istemiceksin hemde senin için zahmet edip çocuklarımı bırakıp gelmem. Tabikide dikkat edilmeli orada hemfikirim ama üslubun yanlış.
Cocuklu ciftler cocugumuzun istenmedigi yere biz gitmeyiz derler cocuklu ciftler gelmez
Düğün kadar saçma. bise. yok yap nikahını git evine. Bi yazi okumuştum gerçekmiş.
Eğitim ve görgü seviyesi arttıkça Düğün masrafları azalır.
Yalan knk o gerçekte öyle şeyler çok nadir
Maddi olan yüklerin az olduğu evlilikler daha sağlam oluyor knk buna 3 yıl garanti verebilirim😀 gerisi kullanıcı hatasi😀
Sana göre saçma olan bişeyse sen yapmazsın onlar seviyor demek ki
Gösteriş meraklısı biri daha 😀 evde kaldın dimi
Milletin yaptığı düğünden Sanane sen mi ödüyorsun parasını sen yaparsın bi nikah oturursun
Tabikide bu konudan banane görüşümü bildirdim ve insanların bu yüzden evliliklerinin kısa sürdüğü borç yüzünden geçimsizlige neden olduğunu 100 kişiden 95i söylüyor senin bu konuyu bu kadar dert etmeni anlamadim evet nikah yapıp otururum
Onlar da senin kadar bunları düşünebiliyorlar durumu olmayan zaten düğün olayına girmiyor düğün dediysem illa şatafatlı bişey olması gerekmiyor kimin durumu ne kadar elverişliyse ona göre düğün yapar
Aynı dili konuşup tartışıyoruz ayni şeylerden bahsediyoruz 🙂 ikimizde kısmen aynı tarafta duruyoruz karşı çıkmak için karşı cikilmaz 😀
Matildacığım burdan sana yürüsem ayıp olur mu canım
Mathilda kısmetini açtım yat kalk dua et bana
Matildacığım öldü galiba siirtli
Kısmetimin kapalı olduğu kanısına nerden vardın düğünden yanayım diye mi 😅 ne saçmasapan insanlarsınız ya
Matildacığım senin kısmetin kesin kapalı
Yoksa sana böyle kibar davranan insanlara saçmasapan insanlarsınız diyip her önüne geleni küstürmenden belli olmazdı
Öyleyse daha neden yazmaya devam ediyorsun
Kısmetini açmak için 😉
Sen kendi kısmetini aç
😀😂 benim kısmetim zaten açık
Gelde sana birazcık kısmet bulaştırayım
Abla hem kısasın hemde tombik babaanne olmana 2 gün kalmış sence hangimizin kısmeti açık veya kapalı
Sen bi aynada kendine bakıyomusun sen anca kendin gibileri bulursun onada kısmetim açık zannedersin aynaya bak önce keko
Bil bakalım neremle güldüm 😂😂😂 senin bu yorumuna 😂😀😂
Sen anca oranla gülersin gülmeye devam et
Senin bu söylemlerinle inan sadece oramla gülüyorum 😂😀😂😀
Şaka Maka evlendin mi abla sen
Sana ne sen kimsin ki bunu soruyorsun evliyim bekarım sanane
Öyle deme abla ya belki evlenme teklifi etcem sana niye hemen küçümseyici konuşuyorsun ki
Sen git ananla dalga geç
Abla bak aana bacı katma belki annem öldü niye öyle yazıyosun
Kaşınma o zaman
Abla burada iki medeni insan gibi tartışıyoruz sen neden hemen anan muhabbeti yapıyosun ki
Sen niye tartışıyorsun ben burada yorum yazdım sen niye atlıyorsun aptal aptal yazıyorsun burada başka muhabbet vardı
Abla ben seni anladım ya
Sen kızana gelmişsin o yüzden kızıyorsun öfkeleniyorsun anlıyorum ben seni
Ama dert etme şifan bende
Seni bu durumdan kurtarabilirm
Ya hadi defol git ya
Aptal
Ama abla seni gibi böyle elit bir kadına bu söylemleri hiç yakıştıramıyorum
Senin gibi bir kişiliğin böyle yapması hiç hoş değil
Mathildaa88 konudan bagimsizim beni bi siyirirsan😀
Pardon da senin için bu devirde kimse kimseye çocuğunu emanet edip düğüne gitmez
Gelen olmaz kızarlar düğünü boşa yapmış olursun ki yarın öbğrgün seninde cocugun olucak
Çocuklarımı isteyen beni ne için istiyor para takayım diye mi? Gelmem , kimse içinde çocuğumu kimseye bırakmam fikrim nettir değişmeyecekte
İstemeyen*
Bu Dört Grup Düğüne Gelenlerin ℅ 99 nu Oluşturur Öfkelenenler - Gülenler - Şaşıranlar Ve Takdir Edenler Ben Takdir Edenlerdenim
100 aile davet edersen 50 aile anca gelir
bunu göze alıyorum maalesef
Çok kabaca olur.
Bence siz düğün yapmayın daha iyi.
Ne siz çocuk görürsünüz ne de insanlar kırılmış olur.
ben de düğünümde yazmayı planlıyorum bir kere evleneceğim çoluk çocukla mahvedemem düğünümü
Ya senin de çocuğun olacak diyenler şaka mı? Çocuğunuza sahip çıkın böyle yerlerde kimse yazmaz. Meseka bizim akrabalarında çok çocukları var ve hiç terbiyeli değiller
Çocuklara iyi uykular diyebilirsin
Tepki görmezsin ben öyle bi düğüne katıldım 200 kişilik davetiye dağıtılmış 350 kişi oldu
Ben de aynısını yapacağım. Ufaktan herkese de söylemeye başladım. Zaten evlendikten sonra sadece en yakınlarım kalsın istiyorum. Bu bahane ile gelmeyenler olursa çok mutlu olcam.
Ha bu arada kaç yıldır düğünümü bekleyen dedikoducular illaki gelecek onu da biliyorum. Yani dediğimi yaparlar ama illaki gelirler kizsalar bile. Ama yüzüme kimse bir şey diyemez. İnsan silme konusunda herkes beni bilir 😂😂
Nereye bırakırsın çocuklarını? Sanmam hiçbir anne çocukları bırakıp eğlenmeye gidecegini
Daha tatlı bir söz bulabilirsin
çocuk gibi istemiyorum demem zaten ama ne diyebiliceğimi bilmiyorum
bunu yapan birkaç kişinin düğününe gittim çocuklar gene etrafta koşturup gelini damadı rahatsız ediyordu çocukları severim ama gelinliğimle oynanmasını ayağa yapışılmasını düğün masasına çıkıp tepinilmesini hiç hoş karşılamıyorum açıkcası