Bugün bir arkadaşım benden kalem istedi, yanımda olmadığı için veremedim. Konuşmamızı başka arkadaşım duyup bende var ben vereyim dedi hatta hemen kalemi çıkarıp verdi ama kalem isteyen arkadaşım ısrarla almak istemedi 🤣 Önceden araları bozuktu da yinede almaması bana aşırı saçma ve komik geldi🤣
Birkaç çeşit insanın yardımını geri çevirebilirim.
Bir tanesi bu iyiliğin karşılığını misli ile görmek isteyeceğini bildiğim kişi olur. Aslında iyilik yapmaz, bunu faydalanmanın bir yolu olarak görür. Yani aslında ticaret yapar.
Bir diğeri sana iyilik yaptı diye kendini senden üstün görerek buna göre davranan kişi. Bunu yaptı diye farklı davranmaya başlar böyle kişiler.
Sonuncusu ise farklı amaçla yapan. Yani o iyiliği karşılık bekleyerek gibi ama daha farklı bir niyetle yapan. Konu tamamen farklı bir şey de olabilir.
O yüzden de çok çok zor durumda kalmadıkça ki şimdiye kadar olmadı, kimseden iyilik istemem.
Yaptığı iyiliğini lafını yapanın hiç bir zaman yardımını istemem. En nefret ettiğim şeylerden biri. Bir iyilik yapıyorsan yaptığın şeyi sürekli dile getirme. Böyle yapanlardan asla yardım istemem.