"Yaşayarak intihar etmeyi seçenlere yardım edilemez."
Kinyas ve kayra
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
"Yaşayarak intihar etmeyi seçenlere yardım edilemez."
Kinyas ve kayra
Yardım etmek güzel bir şey ama bazı insanlar var ki, ne yaparsan yap asla değişmez ve kıymet bilmez. Sürekli aynı hataları yapıp ders çıkarmayan, sadece işine geldiğinde yardım isteyen ama sen zor durumda olduğunda ortadan kaybolan insanlara yardım etmek boşa kürek çekmek gibi geliyor. Bir de iyiliği suistimal eden, her yardımı bir hak gibi gören insanlar var, onlara ne kadar el uzatsan da asla yeterli gelmez. Gerçekten ihtiyacı olan birine yardım etmekten asla çekinmem ama kendi sorumluluklarını almak yerine hep başkalarına yük olmaya alışmış insanlara destek vermek sadece kendimi yormak olur.
Karaktersiz olanlara nankör insanlara iyilik nedir bilmez insanlara yardım edilmez.
zaten öyle insanlarla da işim olmaz benim. sevdiklerime yardım ederim yardıma çok muhtaç olana hayvanlara mesela çok yardım ederim ben. ve güvendiklerime ederim.
Kinyas ve Kayra kitabını merak etsem de bu alıntıya hak veremedim.
En çokta yaşarken intihar edenlere yardım edilirdi. Çünkü hala yaşamdan kopamamışsa ufakta olda bir ışık huzmesi onlarda vardır diye düşünüyorum. Tamamen kopmuş sayılmazlar.
Tamamen kopmuşlar ise saplantılı bir şekilde bir ideolojiye, bir dine, bir görüşe sahip olanlardır bana göre. Onlar doğru olduğuna inandıkları gerçeklikten kopamaz.
İnsanlıktan nasibini almamış birisine yardım etmem. Kadınlara düşmanlık yapıp yapıp, iyilik adı altında bunu kullananan kimseye gbereceğini bilsem yardım etmem.
Cevap
13Cevap
Çok kısa ve öz; yardım istemeyenlere ve hak etmeyenlere.
Hazıra alışmış , emek verneyen çabalamayan , bir amacı olmayan insana yardım edilmez
İnsanlıktan çıkmış canilere yardım edilmez. Başkasının hayatını söndüren, acısından zevk alan kişilere, zulmeden zalimlere... Bir başkasının hakkını yiyip de gece başını rahatça yastığa koyabilenlere yardım edilmez.
Cümlenin mantığını anlayamadim ben 😂 intihara tesvik ediyor gibi ya da ben anlamadım jsnfnh
Kendine yardım etmeyenlere edilmez
Hazıra alışmış , emek verneyen çabalamayan , bir amacı olmayan insana yardım edilmez ve uzun lafın kısası
yardım istemeyenlere ve hak etmeyenlere kul hakkı yiyenler ve özü sözü bir olmayan niyeti kötü olanlara edilmez!
Acısından memnunlara.
Önce kendisine yardım edilmesini istemesi gerekir. Kendisi çabalamayı bırakmışsa, daha önceki yardıma içten teşekkür etmediyse ya da birisi el atsın ama kendisi uğraşmasın diyorsa, edilmez.
Manipüleci ve narşist insanlara yardım edilmez, çünkü bu insanlara elinizi verirseniz kolunu kaptırırsınız, aman diyeyim jbkbjvjvjc
Merhamet sömüren yalancı çıkarcı kan emici mahlukat yaratıklara yardım edilmez çünkü ettikçe seni sömürür yaratıktır o...
hani eşek bafileyene bile yardım ederler diye bir deyim var ya hep ona niye yardım ediyorlar diye düşünüyorum bence yardım edilmez
Yardım istemeyene hak etmeyene egosu tavan olanlara yardım etme taraftarı değilim
karşılık beklemedigin sürece düşmanina bile yardim edebilirsin karsilik beklersen seni çürütür
Mızmız olanları sevmiyom ben yardım etmiyom
Hatalı bir seçim yapıp bundan rahatsız olmayanlara yardım edemezsiniz denedim gördüm
Nankörlük yapana, yarı yolda bırakana, özü ve sözü bir olmayana..
Evetttt yaşayarak nefes alarak ölenleri biz kurtaramayız.
Tekrar hatalarına döneceklere asla yardım edilmez
Nankörlük yapanlara
Gerçek anlamda yardım talep etmeyenlere edilmez. Çünkü bazen bazı insanlar gerçekten kurtarılmak istemiyor. Sadece kurban arıyor.
Başkasına yardım etmeyene yardım edilmez
Nankör insanlara.
yardım ederken söylenen kişilere yardım edilmez
Yardımı bile kendine itaat sananlara..
Nankör ve fırıldak insana yardım edilmez
Nanköre edilmez.
Hak etmeyene
Kadir kıymet bilmeyene
Yardımının hiçe sayılacağı insanlara
kötülere merhametsizlere
Bir defa nankörlük etmişe
ihtiyaç sahibi olmayana yardım edilmez