Selam ✨ Kendisine yardım edemeyen ya da faydası olmayan bir kişi sizce başkalarına yardım edebilir mi? Mesela bir konu da çok şanssızdır ama o konuda uzman da olabilir. tıpkı terzinin kendi söküğünü dikememesi gibi.

Selam ✨ Kendisine yardım edemeyen ya da faydası olmayan bir kişi sizce başkalarına yardım edebilir mi? Mesela bir konu da çok şanssızdır ama o konuda uzman da olabilir. tıpkı terzinin kendi söküğünü dikememesi gibi.

Edemez her şey insanın içinde başlar eğer o hislerle kendisi baş edemezse kimse ona yardım edemez. İnsan kendini yenilemeye kendi başlamalı kendi görmeli görmek istemli. Bazen belki az bisiyde olsa eğer yol gösterini varsa ona kulak asmalı yoksa hiç bir faydası olmaz her şey bence insanın kendi elinde
Kendisine faydası olmayan insanın başka birisine karşı faydası olacağını düşünmüyorum. İnsanlar öncelikli olarak kendilerine fayda sağlamalı. Her zaman kendi hayatımızda kendimiz öncelikli olmalıyız. Bizim için neyin iyi neyin kötü olduğunu da en iyi biz bileceğimiz için aslında kendimize yardımcı olma ihtimalimiz çok yüksek. Bu yüzden de hayatımızda her zaman ilk olarak kendimizi iyileştirmeye yönelik adımlar atmak için planlar yapmalıyız. Böylece kendimize yardımcı olabiliriz. Kendimize yardımcı olup mutlu ve olabildiğince huzurlu bir hayat yaşarsak başkalarına da yardımcı olabiliriz. Kendisini mutlu edebilmiş insan çevresine de fayda sağlamaya başlar. Kendisi mutlu olduktan sonra çevresini de mutlu etmek için çabalar, uğraşır ve gerçekten de eğer elinden gelen bir şeyler varsa yardımcı olur.
Eline sağlık.
Rica ederim
@вуηαяcσѕ :D rakip severim
@вуηαяcσѕ barış en büyük rakibim 😂😂
@AliceMixfield Teşekkür ederim yeni öğrendim 😂😂
Ahsjjs şaka şaka ben up uzun görüş yazsam 3. Görüşün ortalarında bayılır düşerim
Barış çsg seçilmiyim diye mi seçtiin doğru söyle
hayır hak ettiğin için seçtim. çsg için yazdığını nereden bileyim.
Çsg için yazmadım zaten de neyse tşklr
Önemli değil. öyle bir şey olursa önceden söyle seçmiyim.
Yok öyle bir amacım olmadı hiçbir zaman bende çsg yazarı olmas
Evet edebilir. Kendisine faydası dokunmayan biri başkaları için çok yardımsever olabilir, kendine verdiği sözleri tutamayan biri başkasına verdiği sözleri tutabilir. Kendine karşı çok cimri olan biri başkalarına karşı çok cömert olabilir. Kendine karşı çok acımasız olan biri başkaları için narin olabilir. Kişinin kendine duyduğu öz saygı ile dışarıya duyduğu saygı farklıdır. Belli sebeplerden öz saygısını yitirmiş olabilir ama çevresine saygı duymayı sürdürür.
Oho eder tabi bizim insanımız lafa gelince mangalda kül bırakmaz...😄
Haklısın abla :D
Teşekkür ederim...😌
Rica ederim abla ne demek 🤗
Cevap
20Cevap
Bu insanın en iyi yaptığı şeydir. Aslında başkasına davrandığı gibi kendine davransa insan daha çok verimli olur. Hem kendine hem başkasına..
Kendine faydası olmayıp başkasına faydası olan çok insan vardır gadası
Stefan Zweig'ın çok sevdiğim bir sözü var "Söz konusu başkalarının derdi olunca nasıl da hep daha zeki ve daha nesnel oluruz." Buna neden olan şey stres ve mantık. Kendi derdimiz olunca daha çok stres yapıyoruz ve mantığımızı geri plana atıyoruz ama konu diğer insanlara gelince (ne kadar empati kurarsak kuralım) tam olarak onlar gibi hissetmiyoruz, onlar gibi düşünemiyoruz. Olaylara dışarıdan bir göz ile baktığımızdan dolayı o an o insanın stresini, mutsuzluğunu görsek bile yaşayamıyoruz, bir nevi az stres daha doğru düşünmemize neden oluyor. Ama mantıklı düşünüp o insana fikir vermemiz ne kadar işe yarar, tartışılır. Çünkü bazı konularda sadece insan kendisine yardım edebilir, dışarıdan birisi ona "şöyle yap" derse bile o an "söylemesi kolay, yapması zor." Gibi düşünebilir karşıda ki kişi ve bu gayet normal bir şey. Bazen bazı şeyler söyleyince o kadar kolay ve yapılabilir geliyor ki.. ama gel gelelim eyleme geçince duraksıyor insan.
benim kendime faydam değil zararım var. iyice içe kapanık biri oluyorum. her yanıma gelen benden faydalanıp resmen terk ediyor. benim fikirlerimi, zamanımı, güvenimi ve en kötüsüyse hayallerimi çalıyorlar.
artık üzülmüyorum, sadece hayal kırıklıkları yaşıyorum.
İnsan önce kendisinin başının çaresine bakmayı bilmesi gerekiyor ki topluma faydalı olsun

Benim durum. Temsili 😂 😂
😂😂
Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya 😄 işte aynen o hesap oluyor bende 😂
Bende de oluyor abla o :D :D
Şans bizimle olsun abla o zaman :D
Hepimizim genel sorunu bu değil mi zaten? Başkalarına çok iyi geliyoruz, yardım ediyoruz vs söz konusu kendimiz olunca bocalıyoruz maalesef. Kendi adıma konuşayım en büyük bencilliği ben Kendime yapıyorum.
Edebilir tabiki herkes her seyi bilse bile uygulayarak diger insanlara göstermekle yükümlü değil bu yüzden bilemeyiz ki kimin hangi konuda daha iyi olduğunu belki kendi bile bilmiyordur baska bir insana yapacağı iyilik vesilesi ile kendindeki güzelliği de görür niyetin iyiyse sana da iyilikle geri döner 🌸
Başkasına akıl verirken Einstein gibi hissediyorum iş kendime gelince Neandertaller gibi kararlar alıyorum o yüzden başkasına yardım etmek daha kolay 😅😅
Kişiye ve duruma göre değişebilir bence. Genellikle kendisine faydası olmayan insanlar başkalarına yardım etmek konusunda da pek iyi değillerdir..
edemez daha kendine faydası yoktur o kişinin önce kendine faydası olsun sonra başkalarına ben önce kendi sorunlarımı çözerim ayrıca insan bunalıma girer ben yaşamıştım
Kendisine faydası olmayan bir insanın hiç kimseye faydası olmaz. Hatta başkalarına sürekli zararı olur.
Edebilir, bazı konularda kendim için cevap bulamazken arkadaşlarıma bülbül gibi şakıyabiliyorum :)
Kendi düşüncelerine göre hareket etmediği için kendisine yardım edemiyor olabilir ancak başkalarına verdiği fikirler karşı tarafın eyleme dönüştürmesi sonucunda başarıya ulaşabilir..
Edebilir, en çok kendisine yardım edemeyen kişiler bir başkalarına yardım ediyor
Edebilir önce kendi derdine çare bulsun sonra başkaları gelir
Hahahaha bu ben, herkese şifa oldum, kendime dert..
Var öyle enayiiiilerbenim gibiii kendi derdini unutur başkasına yardım ederrr
Benn en büyük örneğim kendime hayrım yok herkese yardım ediyorum
Kendisine yardım edemeyen insan başkalarına daha iyi yardım eder
Edebilir. Mesela psikologlar.. hiç psikolojik sorunları yok mu sanki
Bazen terzi Kendi söküğünü dikemiyor. Bilemiyorum 🙆
Yardım edebilir çünkü dışardan bir gözün yardımı bazen daha faydalı olabiliyor.
Edebilir mesela ben kendi çözümleyemedigim bir çok sorun olmasına rağmen yardım etmeyi çok seviyorum
En zor şey aslında kendine yardım etmek :) o yüzden evet edebilir diyorum
Ben baskalarına yardımın dokunur ama kendime faydam yok
Eder.. türk milleti olarak iş başkasına gelince zeka küpüyüz maşallah😅😅
Ben bazen keşke diyorum kendim dişardan görsem de yardım etsem yani evet başkasına yardım eder
Edemez. Bireyin önce kendine hayrı dokunacak.
Bazen başkasına daha faydalıyım.. 😄
Eder, insan zaten en çokta kendinden çok milletti düşündüğü için üzülmez mi kazıklanmaz mı..
Tabi tabi öyle yardımları dokunur ki hemde bilemezsin
Kendimize yapamadığımız her şeyi başkalarına çok süper yaparız
eder, bizim kendimize faydamız yok sadece
Eder tabii niye edemesin
Asla kendisine yaramayan başkasına yaramaz
Baskasına daha iyi yardım edio bence
Bu soru beni anlatıyor herkese var kendine yok
Edemez, önce kendine yardım etmeli bence
Bu bir zamanlar ben yani evet edebilir
Çok zor hatta baya zor
Hayır öncelikle kendine..
Etmemeli ederse encyidir 😂😂😂