Görücü usulü biriyle tanıştık. Bana dedi ki ; benle görüşmeden önce "evi var mı diye sormuşsun evim olmasa görüşmeyecek miydin?" Ben de dedim ki "evet görüşmeyecektim. Bu yaşina gelmiş ev bile alamamışsa bir sorun vardır. Bu saatten sonra da alamaz. Niye böyle bir adama ömrümü adayıp çocuklarımı doğurayım? Bakamaz ki".
O da dedi ki " Madem öyle senin neyin var sen bu yaşına kadar ne biriktirdin? Buyur say" dedi. Ben de hiç birşeyim yok dedim. Halbuki var ama söylemedim. Güldü. Ben de "Ben erkek değilim düğün, ev geçindirmek, ev almak falan bunlar erkeğin sorumluluğu benim öyle sorumluluklarım yok bu yüzden para biriktirmedim borca girip ev falan almadım" dedim. Halbuki ev de aldım kiraya verdim , hep altın biriktirdim kasa kiralayıp koydum kimsenin haberi yok. Ama ona söylemedim. Beni küçümsedi. Paragöz fakir kız gibi gördü beni.
Hayalin ne dedi, "Eşimle dünyayı gezmek" dedim. Hangi ülkeleri gezdin dedi, ben de henüz hiç yurtdışına çıkmadığımı söyledim. Yine güldü. Kendi çok ülke gezmiş saydı. Ve dalga geçer gibi bana güldü.
Sen evlenince eşine maaşını da vermezsin her türlü sorumluluğu erkeğe ait gördüğüne göre dedi. Ben de "Evet vermem, adamı borç harç içinde bırakmak olmaz ama durduk yere de maaşımı eşime vermeyi doğru bulmuyorum." Dedim. Aslında ona söylemedim, ihtiyacı olursa eşime verebilirim ama ihtiyacı yokken vermem. Ilk buluşmada maaş konuşulunca ben de zırnık koklatmayacak gibi davrandım yani.
Yakın zamanda miras davamız sonuçlanacak ordan bana 3-5 daire birkaç dükkan kalır. Bunu da söylemedim. Adam beni paragöz ve servet avcısı zannetti ve benimle tekrar görüşmeye gerek olmadığını söylemiş. Çok zoruma gitti. Normalde ben ona bakmam.
Benim gibi güzel kızı bulmus da bunuyo. Neymiş ben zengin koca arıyormuşum. Fakir koca arayan var mı? Sanki kendi kadin olsa fakir koca alacak. Bunlar niye böyle mantıksız?
Bir kere mesleği güzelliği ahlakı düzgünse o kişi tabi ki hak eder. Gecekonduda oturup Sabancı bekleyen ev kızı değiliz sonuçta.
Bu ne biçim mantalite yaa?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer