Ya gerçekten trafiği ayrı dert, kalabalığı ayrı dert, insanları ayrı dert. Ciddi ciddi küçük bir şehre taşınmayı düşünüyorum.
15 gü
Ya gerçekten trafiği ayrı dert, kalabalığı ayrı dert, insanları ayrı dert. Ciddi ciddi küçük bir şehre taşınmayı düşünüyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Ben küçük şehirdeyim ve memnunum mecbur kalmadıkça da büyük şehirde yaşamayı asla düşünmem. Ne zaman büyük bi şehire gitsem o 2 saat süren trafik, alel acele bir yerlere yetişmeye çalışan sürüyle insanın koşturmacası, o sesler havadaki o toz, gün içinde sadece 1 tane aktiviteye vakit kalıyor. Nefret ediyorum
Çekilecek dert değil cidden
Buyuksehirden.. Küçük şehre gecen Biri olarak söyliyim... İnanılmaz boş yaşıyorsunuz.. Sadece koşmak ve streste ibaret hayat büyük şehirde.. burada ilk geldiğimde kendime o kadar zaman kaldı ki ne yapacağımı şaşırdım.. Sosyal hayata kendime hobilerime gezmeye çok daha fazla zaman ayırıyorum.. Stres çok daha az. Hayat standartı daha yüksek.. Keşke 10 yıl önce cesaret etseydim diyorum
Nereden nereye geçtin
@esra_yüksekşerefli izmirden Eskişehire geçtim
Kısmet olursa burada da Muğla tarafına g3cicem köyceğiz Ortaca Dalyan taraflarına
Valla ne güzel
Ben İstanbul'dan ayvalığa gittim
@esra_yüksekşerefli benimde amacım deniz kenarı ama önce bir istasyon gerekiyordu.. Sizde harika bir yer seçmişsiniz. Çok güze yerler.. cok ani var :)
İstanbul çok güzel bir şehir ama içinde insan olmazsa 😅
@esra_yüksekşerefli geçen konsere gittim İstanbula ilk 1 saati çok güzeldi Kadıköy vs ama sadece 1 saat sonra gene nefret ettim :)
Belki de Aydın'ı bunun için bu kadar çok sevdim, küçük ve şirin bir şehir. Aydın'a yerleşmek, Aydın'da yaşamak gibi bir hayalim var. Büyük şehirin ise derdi de büyük olabiliyor lakin imkanları fazla, bizi de orada tutan imkanları lakin ben yine de Aydın'dan vazgeçemiyorum
Tavsiye ediyor musun peki
İmkanlar daha dar olduğu için tavsiye etmekten çekiniyorum biraz. Bu imkanları ararız çünkü, küçük şehirlerin verdiği huzur da yadsınamaz bir gerçek tabii ki.
Büyük şehirde aramadığın şeyler bile eşimin altında olurken, küçük şehirde aradığın şeyi bile zor buluyorsun.
İnsanların dünya görüşü de küçük oluyor genelde sahil kesimi dışında. Oralarda insan sirkülasyonu çok olduğu için..
Onun dışında nimet bildiğin😄
İlk cümledeki elimin altında olacaktı😂
Stresli olduğu için daha agrasif biri haline getiriyor. Haliyle de bedenin ve ruhun yorgun oluyor.
Buna da yaşlandık diyoruz.
Hayat enerjimizi emiyor mübarek..
Maalesef öyle
Beni bu genç yaşımda ruhen yaşlandırdı doğrusu kendimi fazlasıyla olgun hissediyorum bir büyük insan gibi
Sorma ya
Bende bıkmış durumdayım. Trafiği, gürültüsü insanı zamanla yaptıratıyor. Daha sakin bir yerde yaşama hayalî kuruyorum.
İnşallah
🙏🙏
Hiç yaşamadım, bilemiyorum. Yaşayanların büyük bir kısmı şikayetçi olduğuna göre yorucu oluyor demek ki.
Sen Dublin dimi😃
Dünyanın bir ucuna niye gönderdin beni şimdi durduk yere asdh
İyilikte yaramaz 😃
Ahshsh
Açıklamadaki dediğin gibi aynen bende küçük şehirde yaşamak isterim. Bende İstanbul'da büyüdüm koca şehirde..
Yoruyor cidden artık
Kesinlikle yaslandırır ben 30 dakika otobüs yolculuğunda 5 yaş alıyorum 😀😅 istanbuldakilere Allah sabır versin
Valla öyle
Büyük şehirlerin havası kirli, fabrikaların dumanı, benzinin kokusu, evlerin küçüklüğü ve yeşil alanların az olması nedeniyle insan giderek çöküyor.
Yavaş yavaş
Aşırı hız yaşlandığınızi hissettirir. Hızlı yaşam ve hızlı tüketim merkezidir şehirler. Kasaba, köy gibi yaşam alanları zamanı dolu dolu yaşamanızı sağlar. Her günden tat alınca sanarsiniz günler uzadı.
işten 6 da çıktım hala yoldayım eve 8 de anca varırım lanet bir şehir burası
Ben yeni geldim
Küçük şehirler daha iyi mahallem o kadar sessizki çok seviyorum oturduğum yeri daha samimi ve düzgün insanlar var ama nedense bazen müzik açıp gezen arabalar başladı soytarılar bursyada dadandı sanirim
Evet bak ne kadar yaşlandım saçlar beyazladı iki yürüdüğüm de tık kalıyorum 😁
Adana sıcak birde😃
😂😂😂
Evet insanı da bitirir😂
Büyük şehirde doğup büyüyünce alışıyor insan büyük şehirden küçük şehire taşınmak hareketli hayata alışan biri için zor olur ve boş gelebilir.
Beni yaşlandırmıyor seviyorum bu şehri ve bu şehirde yaşamayı bana iyi geliyor
Kesinlikle, İstanbul'da yaşayan kişilere Allah sabır versin asla istemezdim.
Millet bide İstanbul diye ölüyor ya
3 gün bile zor durdum lan İstanbul'da helal olsun size he
Ben istanbulsuz yaşayamam tripleri var abi birde
Fuşki yesunler
Büyük şehir kalabalık, trafik derdi vs yaşlanmaya sebep bence
Maalesef
En güzeli sahil kasabası insanın ömrünü uzatıyor 😀
Ah nerede
Galiba bana hitap ediyor. Uzun süre yaşamadığım için de olabilir.
Olabilir
Yerden çok oradaki insanlar ve yaşantı tarzın yaşlandırıyor.
Kesinlikle
İş hayatı bayağı yorucu oluyor. İnşaat alanında çalışıyor isen özellikle çok zor. Binalardan, insanlardan, trafikten çalışamıyorsun. Sinir stres içinde gerçekten yaşlanıyorsun.
İstanbul bir tek hızlı ulaşımı ve çok fazla iş alanına sahip olması yönünden iyi. Onun dışında pekte bir şeyi yok açıkçası. Sessiz sakin bir yerde uyumayı özledim yaa🥺😢
Ben elimin altında her şeyin olmadığı bir yerden daha çabuk sıkılırım. Beni daha çok boğar.
Bence insanların iş hayatındaki stres onu bıktırıyor.
Bu evveliyatını öptüğüm hayatı yaşlandırıyor şehir değil
Orası da öyle yaw
Trafiği, insanı, karmaşası, stresi, kendi içiyle olan kavgası ister istemez yoruyor.
Maalesf
Çok klasik ama İstanbul'dan sonra küçük şehirde yapamazsın konforu küçük yerlerde yok. Kafa dinlemeye gidersin o kadar 😂
Buyuksehirde olmama ragmen ilcede yasiyorum. Az insan her zaman daha guzel, kalabalik ortamlarda asabilesiyorum.
Orta adrenalin olan şehir iyidir. Fazla büyük şehir de fazla küçük şehir de yaşlandırıyor, orta büyüklükte olan şehir dinç tutuyor.
Evet ama bütün imkanlar da iş, eğlence gezi yiyip içme vs. büyük şehirlerde. Küçük yerde bir zaman sonra sıkılırsın.
kasabaya yerleşelim şöyle şehir gürültüsünden uzak ohh... Miss.. Kuş cıvıltılarından yastıkta yaparım hem...
Küçük Şehir candir. Antalyaya gittim konser icin 10 dakikalik yol 45 dakika sürdü
Kesinlikle yaşlandırıyor zaman çok hızlı akıyor ve sen büyük şehir hayatına yetişemiyorsun
Küçük şehir de yaşlandırıryor ruhsuz kalıyor
Büyük şehir gezmesi keyifli bun da sorun yok ama olaylar geçim sıkıntısı yaşlandırıyor
Olabilir, çok büyük şehirlere karşı bir antipatim var.
Bende isterim Kocaeli Gebze gibi yerlerde yaşamayı 🤦🏻♀️
Evet, ben kaçtım, şehre uzağım bir o kadar da yakınım
ekonominin yaslandirdigi kesinde sehirle ilgisi varmidir bilemiyorum
Öyle büyük şehirde yaşamadım hiç ama güzel değilmi ışıl ışıl senin yaşadığın şehir cok güzel
Büyükşehir de hayat çok hızlı geçer,
Renkli sanarsın ama değildir
Küçük şehir insanıyım. Ben yaşayamam İstanbul 'da. Stres...
İnsanla uğraşıyorsan mutlaka filozof olmalısın, başka türlü insanları olduğu gibi kabul edemezsin
Biraz yoruyor diyelim. Küçük şehirler daha sakin daha içine kapanık gibi.
Küçük şehir insanı delirtiyor cahil olduğu için halk nereden biliyorsun diye sormayın tecrübe
Kesinlikle katılıyorum, ben büyük şehirlere gittiğim zaman nefes alamıyorum 🫤
Hayır insanın yaşlandıran en önemli şey insanların tutarsız davranışları gadası
hem de nasıl büyük şehirden kaçmak isteyenlerdenim.
Rüyamız
Yaşlanmasa da trafik çilesi ve gürültü resmin psikolojisini bozuyor evden dışarı çıkmak demek stres demek
Ben gamsız bir it olduğum için etkilemiyor beni 😂
Orası öyle 😃
Ben İstanbul'da 1 ayda yaşlandım taşınılır…
Valla öyle
Bilmem bana hayat katıyor
Allah Allah 🙄
Evet içim geçer benim öyle sessiz yerlerde
Evet ama alıştık ya 😂
Orası öyle 😃
Yani olabilir
Evet
Yoruyor ya biraz
Yoruyor valla
Kesinlikle katılıyorum köy hayatı güzelleştiriyor
Hayalimiz o yönde