Bence sen İslami sevmiyorsun değil tam olarak günümüzde İslam oyle bir çevirildi ki bakiniz ışid onlarda musluman guyaa. Artik insanlar kendi isteklerini İslamiyette varmış gibi gosteriyorlar. Bazı cemaatler özellikle cemaat liderinin yaptığı şey sanki farz mis casina gösteriliyor. Ben buna çok sinir oluyorum ama elden birşey gelmiyor. İslam kadına en çok değer veren din aslında ama dedim ya iste insanlar nasıl anlamak isine geliyorsa konuyu oraya cekiyor. Kuran bir bütündür bir ayette yazanla genelleme yapamazsın başı ve sonunda önemlidir. Mesela namaza yaklaşmayın diyor ama başı sarhosken basini okumazsan bilemezsiniz gerçeği. Senin yapman gereken kuran meali ve hadisler okumak ve bol bol dua etmek. Ama sakin bu kadar basit birşey için dinini değiştirme derim ben.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılIslam dini kadini otekilestirmekten ziyada kapatmasinin sebebi onu korumaktir. Soyle dusun mucevheri ap acik masanin ustune koyarsan yipranabilir calinabilir zarar gorebilir toz tutabilir ama kutuda saklarsan daha iyi sekilde korunabilir. Hristiyanligin kitaplari hep degistirilmistir ve bizim kurani kerimimiz yalin haliyle durmakta ve hala korunmaktadir bos bos durup dusunmek yerine arastirmalisin cunku sen boyle durdugun surece seytan vesvesesi ile seni yoldan cikarmaya calisiyor kardesim.
60 Yorumla
Aslina bakarsan ilk sormam gereken gordugun kadariyla mi sevemedin yoksa esasli bir arasatirma yaptin ogrendin ve hosuna gitmedimi olmali. ancak bu geyige gerek yok. seni ikna etmek icin sayfalarca yazmam gerekir. ama sunu soyleyebilirim hristiyanlikta da durum senin hosuna gitmeyecek. durumlar benzer... ancak sunu soyleyebilirim. toplumlarin dini yasayislari farkliliklar gozetiyor. dolayisiyla turkiyede islam dini mensubu isen en azindan diger musluman devletlere gore sanslisin. emin ol afrikada hristiyan olmak istemezsin:) dinlerin degeri senin hayatina katarken yorumladigin ve seni mutlu ettigi kadardir. bence iyi yorumla ve mutlu ol. degistirmene gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılTövbe de dünya da kadına değer İslamdan başka hiç bir din vermiyor. Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülürken Peygamber Efendimiz (S. a. v) kız çocuğunu omzuna alıp gezdirmiştir ve kadınların ayağının altına Cenneti sermiştir.
"Anne cennet kapılarının ortasındadır." (İbn Hanbel, V, 198);
"Cennet annelerin ayakları altındadır." (Nesâî, Cihad, 6)
Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ. Asakir]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Yorum yapanlara bakiyorum herkes islamin ne muhtesem bir din oldugunu anlatiyor ama camiler bos yas ortalamasi 60 + sozde musluman cok malesef seni sogutan muslumanim diyenlerin yaptiklari dinde olmayan seyleri dine katmalari gercekten cehennemden korksalar baslari secdeden kalkmaz, hristiyan kadinlar ozgurlugu dinden deyil toplumdan kaynaklaniyor islam cok guzel bir din ana gercekten yasayana, tarikatlar gibi peygamberimiz zamaninda olmayan seyleri dine katanlarin huneri bunlar, hz aise 9 yasindaydi yalanini atanlar gibi bence iyi oku ama sozlerle konusanlari deyil bilgiyi dinle saygilar
30 Yorumlaislam dini kadar kadına hak veren onu yasamın ıcınde tutan ve ona cennetı mujdeleyen baska dın var mı
169 Yorumla- +1 yıl
@-moonlit-islamda kafina siddet yoktur, kimse nisa 34 demesin sureyi basindan sonuna okusun.. insan yeri geliyor evladina bile vurabiliyor.. kimsede peygamber sabri yok.. islamda miras hukukunda da vardir bosanma hukukundada.. mehir konusunu incelemelisiniz.. hakkaniyetle yasanilan islamda kadin bas tacidir.. oyleki cennet ayaklari altindadir..
- +1 yıl
İslamda yok ta bunlar hangi kafa ile yŞıyor? kadının mantığına yetişemeyen erkek dövüyor sadece şiddet, bence mantığı ile savaşmalı.. nafaka konusunda dinde kadına nafaka yokmuş, mehir ne ki 20 yıl hizmet ver, kahrını çek sin çoluk çocuk anne baba ve sülaleye baksın olmadı zulüm görsün karşılığında 80 gr mehir :)))
Rica ed. önemli değil - +1 yıl
@-moonlit- dinde olmayipta gercekte yaptigimiz cok sey var ama bunu dine baglamak yanlis.. ayrica coluk cocuk ortak! Sirf Babanin degilki... birde kimse kimsenin sulalesine bakmak zorunda degil ustisna haller disinda bakmamalida.. bence o bakimin maddi jarsiligi olmaz manevi kazancida ahiretde verilecektir suphesiz.. ayrica kadin bosandiktan sonra erkegin eline bakmamali.. asil bu dusunce kadini alcaltir.. gidip hayatini ikame edebilmeli.. bir erkege yapisip kalmak sadece alcaltir kadini
Din değiştirmen mi gerek illa. Sadece Tanrı'ya inanman yeterdir. İncil'in defalarca değiştirildiğini biliyosun ki aynı kutsal kitapları gönderen aynı Tanrıysa dinini değiştirince farklı Tanrı'ya mı inanmış olucaksın. İzle istersen.
https://www.youtube.com/watch?v=JEUzEDrdXjQ00 Yorumlaİslamı ben de sevmiyorum. Bir dinden kendi çıkarımlarını kendin yap ve unutma ki bir şeye inanman onun gerçek olduğunu göstermez. İslamın çok güzel yanları var, ve kuranda geçen ve peygamberlerin hadislerinde anlatılan güzel ahlakı da olabildiğince kendime kazandırmaya çalıştım. Fazla zorlama kendini o olacam bu olacam diye. Benim bir duam var senle paylaşayım. ''Tanrım, bana doğru yolu göster'' :))
00 Yorumla
+1 yılBir beden olarak milyar tane beden olabilir. Sende kendine öz bir beden olarak yanlışa gitsen cehennem odunu olursun ALLAH KORUSUN. Bedeninde bir ruh var o ruhunu canlandır.
Kuran'da islam hak din die buyuruyor yüce ALLAH. Ve kuranda islamdan başka ALLAH katında din yoktur diyor. ALLAH'ın indirdiği kitap'ın benzeri var mı hayır yok haşa olamazda, Kuranı'oku ayetleri oku düşün pişmanlığın fayda vermiyeceği o günden daha azap verici bir şey olamaz.00 YorumlaHaklısın uzaklasmakta kardeşim öyle cahil insanlar çıkıp dini anlatiyoki programlarda insanlar yanlış ogreniyo bence ıslamda ayrımcılık var eşit değiliz çünkü biz kadınlara çok daha fazla önem verilmiş daha fazla hak verilmiştir ıslamda ama kadını eve kapatan gerici zihniyet kesinlikle islamla uyusmamakta sen en iyisi oku kardeşim kuran meallerini oku mesela ve her konusanada inanma ağzı olan konusuyo
01 Yorumla
Soran+1 yılsaolasın
neye göre ötekileştirdigini söyluyosun.. şu kulaktan dolma şeylerle.. boş fikirlerle ön yargılı düşünme.. bizim ne dediklerimizi de boş ver sen. aç bir oku.. fıkıh ilmihal kitablarını bakalım ne demiş , ögren düşün.. ona göre ötekileştirip ötekileştirmedigine karar ver...
00 YorumlaÖnce hangi açıdan baktığın çok mühim kadınları değersiz kılan bir islam dini yok aksine islam dini kadını değerli kılar korur ve yüceltir ''Cennet anaların ayakları altındadır'' sözü bile yeter bunun için kadınları yanlış yere koyan geri kafalılar var bu sebeple algıların değişmesin derim...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİslam dinini sevemedim derken? Bizler sana İslam dinini sevdirmekle yükümlü değiliz, zahmet olacak canım nette gezinene kadar aç Kuran'ın mealini oku ve Peygamber efendimizin hayatını, şayet hala ısınamıyorsan, istediğin dini seçmekte özgürsün... Bizler kızı Fatıma odaya girdiğinde , oturduğu yerden doğrulan ve kendine çeki düzen veren bir Peygamberin ümmetiyiz, Elhamdülillah.
20 Yorumla
+1 yılyazık çok yazık senin görüşün tab i biz ne desek fayda etmez ama bu gibi konularda savunmuyorsanız yorumda yapmayın daha çok dinden cıkıyorsunuz allah ıslah etsin ne diyebilirm ki. bu konular çok ince hassas konular en ufak yanlış bişeyde dinden çıkablrsnz
10 YorumlaCennet annelerin ayağının altındadır diyen bir dinmi kadınları ötekileştiriyor kız çocukları diri diri gömülürken islamiyetle tanışan bir topluluğun bütün insanlar eşittir diyen bir oluşummu kadınları ötekileştiriyor vazgeçsene iyi araşır sonra pişman din değiştirip pişman olan bir çok insan var tekrar islamiyete girip
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinini kendine göre ayarla. Sevmedigin yönlerini kabullenme ama sana sicak gelen, sevdigin taraflarini göz önünde bulundur. Dinini degistirme bence pisman olursun. Bende öyle yapiyorum, Islamin her seyini hos göremiyorum ama yine de din degistirmeyi düsünmedim.
00 Yorumlakimse seni bir şeye zorlayamaz. çok ikilemdeysen aç kuranı ve kuranın mealini oku. insanların ağzından duyduklarınla yaşamayı bırak, kaynağa bak. 6666 tane cümle indirmiş yaratıcı. her şeyin cevabını bulursun orada.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. seveceksen sen seveceksin. hep kötülük işleyip müslümanım ben diyen yalancılara bakacağına güzelce hayatını islama uygun şekilde yaşayanlara da bakacaksın.
20 Yorumla
+1 yılkadınları bu kadar üstte tutan bir dinden yana nasıl böyle dersiniz?
ya açın bir kuran okuyun oyle yargılayın!50 Yorumla
+1 yılSana burdan yardim edemeyiz acil bilgili bir insanin yanina git ve ondan ogut al yoksa allah muhafaza gevurlar musluman olurken sen hiristiyan mi olucaksin yaa aklini mi bozdunsen gozunu seviyim ya tovbe de
00 Yorumla
+1 yılDin i tanimamissin sen daha dini hatali yasayanlari tanimissinda sana ondan böyle geliyor.
Bende ayni durumdayim ama Isman Dininin bir hatasi yok insanlar hatali. Cevremde o kadar pis insanlar vardi kendini Islam dini arkasinda saklayan.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKızı odaya girdiğinde (hz. fatıma) ayağa kalkan bir peygamberi olan bir din mi kadını ötekileştiriyor?
Bence kültürel sorunları dinle bütünleştirmeyin50 Yorumla
+1 yılkimse islamı sevmek zorunda değildir. bunun bilgisi allah katındadır. islam hoşgörü dinidir. ancak kadını ötekileştiren ezik gören islam değil erkeklerin düşünceleridir
50 YorumlaBence islamı tam anlamıyla bilmiyorsun hatta hristiyanlgda dinleri tam anlamıyla arastrdgnda aslında islamın bayanları ne kadar yücelttigni görceksndr
21 Yorumla- +1 yıl
haklısın
+1 yılİslamın kendisi iyi hoş da dini uygulayanların sayısı az örneğin arabistanda kadınlardın araba kullanması yasak dinde böyle bişey yok bunun gibi bir çok örnek var ama sen yinede değişme dinini çağdaş insanlarla takıl geri kafalılarla değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılKadinin yaradilis geregi yapisi zayiftr bu erkkleride dunyaya getrn kadinlardir dinimiz kadina saygisindan kocasindan baska bir erkegi haram kilmistr diger dinlerde zirvemi olucak islam ykkn kizlar gomuluyrdu olduruluyordu
00 Yorumla Çoğu görüş erkeği savunuyor, kadının çok konuda hakkı yok. erkeğe tapıcaz nerdeyse.
31 Yorumla- +1 yıl
diyorsun sanatcı ruhlu
Gizli Üye(36-45)+1 yılGit bir bilen anlatsın islamı, burdakiler daha çok sogutur. Kendileri her haltı yiyip bir de islam dersi vereceklerdir şimdi.
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim mezhepim yok. Zaten gerekte yok Ulkemizde musluman olmayanlar bile kadinlari otekilestiriyor. Din degil gelenekler kultur bunu yapiyor. Bak araplara okadar otekilrstiriyolarki koleden farksiz. Bak suriyeye kadinlar daha ozgur. Bide buraya bak bizdede cok ozgurler. İslam ve kadinlar uzerindeki etkisi ulkeden ukkeye gore degisiyor. Eger islam otekilestirirse heryerde ayni olurdu. Otekilestiren sadece kultur ve kafa yapisi etrafa bakarak din yasanmaz hepsi yobaz
00 YorumlaÇok özgürlükçü Düşünürsen zaten İslamın özü olan itaat pek hoşuna gitmez ki bir de
İslamı sevmek için Allaha bir adım git yani bu Free Takılmak ya da içki kumar tarzı şeyleri bırak12 Yorumla
Soraniçkim kumarım yok sigara ile nargile bile içmeme
dinimizislam. com sitesinde islamda kadın hakları konusunda yeterli açıklama var kitap olarak da Tam İlmihal Seadeti Ebediyye
00 YorumlaHristiyanlık çok mu farklı sanki. güldürme beni hristiyanlık tarihini bir araştır istersen oturup İslam a şükredersin
00 Yorumla
+1 yılİslam gelmedn once kız cocuklari diri diri topraga gomuluyodu ne otekilertrmesnden bahsediysn
Xper puanı icin dini alet etme pisliklesme00 YorumlaYoutube den Nur mektebinin anlatımlarını izlemeni tavsiye ederim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMilletin anlattığıyla İslamiyeti sevemezsin, Allah yolunda çarpışın can verin öldürün bu ne l*n işgale mi gidiyorsunuz ibadete mi, İslamiyeti sevmek için aklını ve vicdanını kullan eğer bu ikisine de yatkın değilse dine ait olmayan bir iştir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIslam dini gerekleri dolasiyla insan nefsine biraz zor gelebilir ama ınan güzel seyelrin etrafında hep zorluklar vardır nefsin in yap dedigi her şeyi ıslam dini yasklar kalıcı bir huzur için gelip geçici bir dünya hayatını reddeder
00 Yorumla
+1 yılHaksız sayılmazsın ama bunu islamla ilgisi yok gibi çünkü islamda hırsızlık rüşvet yalan hepsi günah toplumumuz bunlardan geçilmiyor
ya müslümanların davranışları islamiyetle çelişiyor21 Yorumla
+1 yılvalla arkadşım sohbetlere gdiyorum istersen gelip böyle güzel bişeye seninle tattırabilirim bayanların yeri ayrı erkeklerin yeri ayrı nedersin ne güzel bir duygu
00 YorumlaSacmalama kardeş neyini ötekileştirici bir şeyini gördün kızlar diri diri gomulurken islam diniyle peygamberimiz bunları yıkmıştır kadın değerlidir baş tacıdır ebedi cehennemde yanmak mi istiyosun kendine gel çok araştır oku
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı. illa birine mi vermek zorundasın. Bırak sana kalsın aklın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılötekileştirilmiş derken biraz daha açarsan sevinirim
00 Yorumla
+1 yılneden degiştirme geregi duyuyorsunki islamda almak varken evet diger dinleri merak edebilirsin araştırabilirsin ama onlara geçme fikri biraz sakıncalı
12 Yorumla- +1 yıl
biraz mı?
- +1 yıl
Korkutmayayım dedim.
+1 yılSenin okuyup araştırman gerekli ondan sonrasında ne yapacağına karar verirsin ben incilide okudum onlarında bu ötekileştirme konusunda geri kalmadığını göreceksin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yıl2ser 3er 4 er kadinlardan toplayıp eve goturun diyen bir dine inanmak pek mantıklı degil, haklısın
00 Yorumla Merak ettim peki hiristiyanligin kadinlara verdikleri hakkinda ne biliyosun
10 Yorumla
+1 yılhttps://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=563 istediğin cevaplar burada
00 Yorumla
+1 yılbende sevmiyorum islamı Allah çok egoist hisristiyanlıktaki ALLAH ta çok egoist tüm ALLAH lar egoist en iyisi şintonizim :D
02 Yorumla- +1 yıl
şu an rahatsın dimi nefes alıyorsun. yasıyorsun kafana göre kimse birşey demiyor. peki sana verilen ömür bittiğinde ne olacak. Sen boş amaçla yaratıldığınımı düşünüyorsun egoistlikle alakası yok sana verilenin karşılığı bu karşılıksız birşeymi var bu ve diğer tarafta seni hayvan olarakta yaratabilirdi. Allah sana ömür vermiş yaşaman için hayatı yaşamı gör insanları sev iyilik yap vede günah işle tevbe et diye ve bu yasamımı koşullara bağlamış
- +1 yıl
kardeş ben felsefeciyim lütfen bu kadar temel ve basit şeyler le bana gelme yok korku yok nefes ben nefesimi tutuyorum :D
bunu neye dayanarak düşündün merak ediyorum yani kadının ötekileştirilmesi konusunu?
00 Yorumla
+1 yılKadını ötekileştiren İslamiyet değil İslamcı geçinen yobazlardır
00 Yorumlaislamı kötülemek gibi olmasın ama günümüz islamı artık hoşgörülükten çıktı
04 Yorumla- +1 yıl
Dunyada tek müslüman ben kalsam çarmağada gerseler müslümanlık inancımdan kimse vazgeçiremez bni
- +1 yıl
Baskalarının düşüncesinin hiçbir önmi yok insanları islam dinimden sogutmaya calısıyorlar cahil gencliğimizde saf olan batılı düşünüp özenenler islamın dışına cıkıyor malesef çıksın çıkarılsın kayıp eden kendı kaybdder islamı sevmek için milyonlarca nedenim var. beni yaradan Allaha herşeyim feda olsun
- +1 yıl
Sende bni yanlış anladın kardeşim ben sana birşey söylemedim
umrumda mısın sanki herkes kendi başına bu dünya da diğerinde de akıl vermiş yaradan onu kullan
00 Yorumla
+1 yılaklın hangısını yatıyosa ona gıt oldugun zaman cekecek olan sensın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen İslamı değil ülkede yaşanan halini sevemiyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılgaliba öyle
Cevap sahibi+1 yılSence dünya üzerinde kuranda hadislerde bahsedilen dini yaşayan var mı? Bugün sen öyle yaşayarak başlayabilirsin
+1 yılAllah seni ıslah etsin şu söylediklerin cahillikten baska bişey değil
00 YorumlaHerhangi bir dine mensup olmamayi dene bence dinler birbirinin aynisi ayni bokun laciverti.
02 Yorumla
Soran+1 yılo da mantıklı
kızım nerde yaşıyosun sen yok mu annen baban.. her yerde camiler kuran kursları var. laf olsun diyemi yazıyosun
00 Yorumla
+1 yılNapalım yani git istemiyorsan durma zorla tutan yok
01 Yorumla- +1 yıl
Anlatsamda anlamayacaksın zatenn bu düşüncem bile islam dininden çıkmana bedel islam dinini sevdiririm sana ama zaman lazım konuşmak laxım yazarak olmaz
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizde seni istemiyoruz islam da ne olur git başka dine geç yalvarıyorum :)
00 Yorumla
+1 yılislama ısınamayını ateş ısıtır :D
30 YorumlaNe yönden kadını ötekileştiryor mesela?
10 Yorumla
+1 yılİmanı nasip eden Allah'tır biz ne yapsak boş sana
10 YorumlaKur'an-ı Kerim'i okudun mu?
12 Yorumla
Soran+1 yılhayır hepsini okumadım
+1 yılBende sevmiyorum hiçbir dini.
00 Yorumla
+1 yılDin olmalı mı illa. Deist ol.
20 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?