Sevgili kardeşimiz. İslam dini bilidniği üzere yeryüzünün en sapkın insanlarının yaşadiği yerde doğmuştur ve Efendimiz sa.. v vesilesi ile islam dini tüm o sapkınlığı ortadan kaldırmıştır puta tapanlar kız cocuklarını insan saymayip direk gömenler ve onlarca benzeri vaka. Sevgili Rabbimiz. Kitabı keriminde 5 eş serbest kılmamıştır. aksine 5 ci eşi haram kılmıştır. ,
Şunu unutmamak gerekirki Allah yarattiğini da en iyi bilendir.
insanı bir fıtrat üzere yaratmıştır.
erkeği ve kadını da koydugu kuralları uygulayacak bir fıtratta yaratmıştır.
Sevgili Rabbimiz 4 defa evlenmeyi emir buyurmamıştır.
israr cı olanları günaha düşmemek adına belirli kurallar çevçevesinde helal yolla yaşamaya gayret etmeğe yol göstermiş..
ve evliliktede kesinlike 1 i tavsiye etmiştir.
izin verilir ama kullanmak farz değildir.
hiristiyanlarda kadınlar çok daha aşağidir. incilde kadınların kafalarını kazıtmaları gerektiği bile yazılıdır.
lütfen dimizi iyi anlayip güzel ögrenelim10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle o dediğin beş kadını olayını rabbimiz erkeğin keyfine bırakmamıştır efendimiz zamanında kimsesiz kalan sahipsiz kalan muhtaç duruma düşen kadınlara sahip çıkan müslümanlara indirilmiş ayetler vardır at gözlüğüyle bakma zamanımızla kıyaslama..
Peki Rasûlullah (sav) Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Hangi kadın, beş vakit namazını kılar kendini sakınır ve kocası kendisinden razı olarak ölürse, o kadın Cennet’e girer”(Tirmizî) ! ama erkekler için böyle bir kolaylık sağlanmamıştır.. Dinimizi küçük bir parçasından eleştirirsen böyle kafan karışır lütfen biraz oku araştır kuran meali oku ilmihal oku sohbetlere katıl..
"Kulum bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım (parmak uçlarından dirseğe kadar olan kısma denk düşen uzunluk birimi zira dır), o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım (Kulaç yanlara açılmış iki kolun orta parmak uçları arasındaki mesafe). O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." (Buhari)36 Yorumla
Soran+1 yılYa ben arastiriyorum gercekten.. Merak ettigim seyler var cevaplarini bulamadigim. Mesela peygamber efendimiz yardim icin nikah kiydigi kotu durumdaki kadinlarla onlarin ihtiyaci oldugu icin cinsel iliskide bulunuyor diye bir sey gordum bu doğru mudur? Hatta hz aise bu duruma sert ve igneleyici konusuyormus. Bir ayet varmış sanırım peygamber efendimizin karılarının cinsellik sırasını dilediği gibi degistirebilecegi hakkinda. Sonra hz aise 9 yasindayken peygamber efendimizle gerdege girmis diye bir sey de var. Bazilari hz aise 18di diyor bazıları 9. Peygamber efendimiz de 40 yasindaymis. Bir de zina yapan kiz ve karilarinizi ölüm onların alip goturunceye kadar hapsedin diyor.. Bilmiyorum bilgim olsa boyle olmayacak ama ailem hic egitmedi beni bu konuda
- +1 yıl
Efendimiz diğer eşleriyle cinsel münasebette bulunmamıştır ve diğer eşleride kendi haklarını aişe anamıza vermiştir.. Hiçbir kadın kocasını paylaşmaz ama o analarımız efendimizin ne niyetle onları kabullendiğini iyi biliyorlardı.
Aişe anamızın yaşı hakkında çeşitli söylentiler vardır ama benim araştırmalarım sonucunda 16 ila 18 arasında olduğunu biliyorum. Cinsellik sırasını dilediği gibi kullansın diye bir ayet yok bildiğim kadarıyla.. Efendimizin şahsına hitap eden bir ayet şöyledirki ; efendimizin evine izinsiz gitmeyin uzun süre kalıp rahatsızlık vermeyin eşlerinden bişey isterken perde arkasından isteyin peygamberlerin hanımlarını nikahlayamazsınız bu büyük günahtır ahzab suresi 53..
O hapsetme ayetide şöyledir
ölüm onları alıp götürünceye veya Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin yani sokağa atıp dışlamayın sahip çıkıp sabredin ölene kadar bakın ya da Allah onlara yeni birini nasip edene bakar bekleyin
Ayetlerin tefsirleri vardır bende tam bilmiyorum
Soran+1 yılCok tesekkurler. Icimi rahatlattiniz. Neden peygamberimizin evine gidip uzun sure kalmakla ilgili boyle bir ayet var ve peygamberimizin dul biraktigi kadinlar ne yapacakti zor durumda kalmayacaklar miydi?
- +1 yıl
Efendimiz bunu talep etmedi hanımları talep ettiler Allah dilerse herşey olur o Allahın Resuluydü çok şükür..
Efendimizin evi hiç boş kalmazmış gece gündüz dolu ve gelen gitmek bilmiyor nur yüzünden kopmak istemiyor ama istemeden efendimizi ve ailesini rahatsız etmiş oluyorlardı efendimizde onalrı kırmak istemediğinden söylemezdi ama Rabbimiz bunun olmasına izin vermedi ve ayetinde belirtti
Anlamak istersen anlayacağın çok şey var yeterki gönülden oku araştır dinle
Van damme varya o mesela bir filminde islam dinini kötülemesini aşşağılamasını istiyorlar buda kabul etmiyor ve nedenini merak ediyor acaba neden islam dinine bu kadar düşmanlar araştırıyor ve oda müslüman oluyor çok şükür.. Yani aklı mantığı bir olan ve kuranı klavuz olarak gören insan muhakkak doğru yolu buluyor rabbim yardım ediyor inşallah..
Soran+1 yılCok tesekkurler ya icimi rahatlatan ve her seye farklı bir acidan bakmami sagladin şimdi içimdeki kuskular gitti
Gizli Üye(25-29)+1 yıltanımadığın için ısınıamıyorsun ;) evet bir insan dini olmayınca boşlukta oluyor, ısınmak zorunda değiilsin yeterki bir araştır ama Allah aşkına netten herhangi bir din araştırıp gelmeyin :p doğru kaynak bul istersen sana önerim hatta netten değilde yüz yüze görüşmüş olsaydık ben verirdim kitaplarımı :) 8) birde gerçekten müslüman olup şu yy.'da çok eşli olan bir insan varsa ki çok çok zor olsada iyi sonuçlar için mecburiyetten vs çok çok önemi bir sebep vardır ki bu düşük olasılık ya da müslümanlığı yarım hatta yoktur ve psikolajisi gelenekler vs. etkenler normal değildir yani :D :D bide ddğru kendine göre bir Kuran-ı Kerim meali alıp okusan sırf o bile sana çok yardımcı olacaktır :) ve çok sık kadınların öneminden hoş davranılması gerektiğinden bahseder merak ediyorsan bağlanmak istiyosan önce bir okumanı isterim :)
13 Yorumla
Soran+1 yılAlacagim en yakın zamanda ama aklıma takilan sorular kafayi yedirtecek bana.. Hayal kirikligina ugratti bazi seyler beni. Mesaj atip sorayim mi sana burdan sorunca insanlar hakaret eder
Cevap sahibi+1 yılolur tabi ben yargılamam
Cevap sahibi+1 yılbu arada sakın kafayı yedirtecek kadar kurcalama çünkü ya kendine çok düşünmekden zarar gelir ya da çok fazla düşündüğün için yanlış sonuçlara girersin araştır herşeyi ama kurcalama 😂😂😂tabi sen bilirsinde
+1 yılBir erkeğin bir sürü kadınla evlenebilmesi İslam dininde olan bir şey değil. Aksine İslam dini erkeklere "Kadınlar emanettir" fikrini buyurmuştur. Isınamıyor olabilirsin bu normal bir şey. İslam dinini çok kısıtlayan bir din olarak anlatıyorlar fakat bu yanlış. İnsanlar her şeye dini bağlıyor fakat orada burada dedikodu yapıyor. İslam dinini artık kimse doğru düzgün anlatmıyor. Artık "Şu yasaktır bu yasaktır, tam cehennemliksin" gibi şeyler anlatıyorlar. Yanlış anlatmışlar. Kimse kaldıramaz bir erkeğin bir sürü kadınla evlenebilmesi çok saçma. Ama bu İslam dininde olan bir şey değil. Hem yanlış biliyorsun hemde buraya böyle yazarak günaha giriyorsun. Doğru olarak anlatmamışlardır. İslam dinini bilsen böyle ısınmamak gibi bir şey olmaz.
15 Yorumla
Soran+1 yılBirilerinden yardim isteyerek sorgulayarak gunaha giriyorsam gireyim... Ben burada ne kufur ettim ne allaha sirk kostum gunah ne alaka? Sen mi biliyorsun kimin ne yaparak gunaha girecegini? Kuranda zina yapan kiz veya karilarinizi onlari ölüm alip goturunceye kadar bir odaya hapsedin yaziyor.. 2 kadının sahitligi bir erkege eşit goruluyor ve bunu sordugumuzda kadin yalancidir erkek durusttur diyorlar kim beni taniyor da bana yalanci diyor?
- +1 yıl
Bak bir erkeğin bir sürü kadınla evlenmesi İslam dininde olan bir şey değil. Sen bunu böyle anlatmışsın. Ne kadar günah ne kadar değil bir önemi yok ama yanlış bir bilgiye sahipsin. Ben sana yalancı demedim. Ama bu İslam dininde değil. İslam hakkında kötü görüşler belirtme.
- +1 yıl
Aslında evet Bir erkeğin 4 kadınla evlenebilmesi diye bir görüş var fakat bu erkeğin rahatına bağlı değil. İstediği zaman istediği kişiyle evlenemez ama yinede böyle bir durum var.
- +1 yıl
Bir erkeğin beş kadınla evlenebilmesi var, fakat erkeğin huzuruna bağlı değil. Eşinin rızasını alması gerekir böyle bir şey için. Bu olayı daha çok araştır. Ben İslam dininde olan bir şey değil dedim ama ben erkeklerin keyfine göre bir sürü kadınla evlenebilmesini söyledim. Bir yanlışım varsa k. b? :(
Soran+1 yılBak ben anladım olayı. O zamanlar savaş varmış sürekli, kadınların eşleri ölüyormuş ve dul kalan kadınların geliri yokmuş çocuklarına bakamıyorlarmış. O yüzden bir erkek 4 kadın alabiliyormuş kadınlara ve çocuklarına bakabilmek için. Ama ben hepsiyle cinsellik varsa kesinlikle karşıyım bu duruma. Şimdilik içim rahatladı. Ama bazı yerlerde peygamber efendimizin karılarının 9 tanesiyle ilişkiye girdiği yazıyor ben inanmamayı tercih ediyorum inanmamak istiyorum daha doğrusu çünkü islam dinini seviyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılkuranda 5 evlilik diye bişi yazmıyor ki tek evlilik tavsiye edilir diyor islam değiştiriliyor kesinlikle doğru olduğuna emin olmadan bir kara almanı tavsiye etmem şahsen ben din kullanmıyorum kafa yapıyor :D :D :D
11 Yorumla
Soran+1 yılOfff of
çok haklıısn ,, günümüz islam o kadar yanlış biliniyorki , daha doğrusu temsil ettiklerini iddaa edenler o kadar korkutucu ki,, insan çelişkilerde kalıyor
22 Yorumla- +1 yıl
amrekilaların yaptığı ''büyük dünya tarihi '' bölüm 4 'ü izleyin derim size... orda islamın ne kadar doğru bir din oldupunu,, islamın sevgi barış BİLİM ilim dini olduğunu görürsnüz... günümüze göre değerlendirmeyin islamı , bence bu konuda doğru kaynakara başvurunuz... çokça araltırınız...
www.dailymotion.com/.../x167wey_buyuk-dunya-tarihi-4-aydinlanmaya-dogru-720p_tech
Soran+1 yılCok tesekkurler herkes agir ve kirici konusmus kendimde bir sorun aradim ama sizin gibi insanlari gorunce mutlu oluyorum izleyecegim
+1 yılİslamda her biri bambaşka mezhepler var illaki bazılarında bu tip akıldışı uygulamalar var bunkar biraz kültür biraz dinin bozulması kaynaklı Kuran'ın İslamın ruhu bu değildir amaç önemli eskiden savaşlarda dul kalan insanların korunması için gelen bir izinden ibarettir bu ve bununla sınırlandırılması doğru değil. Alternatif islam anlayışlarını araştırmanız (y n Öztürk / i eliacık ) naçizane tavsiyemdir
10 Yorumla"Eğer islam'ı Kuran'dan değil de müslümanlardan öğrenseydim, eğer Kuran'dan önce müslümanları tanısaydım asla müslüman olmazdım'' Yusuf islam.
21 Yorumla
Soran+1 yılCok iyi dedin
+1 yılBir erkek 5 değil 4 kadınla evlenebilir. bu da çeşitli şartlara bağlıdır. eşinin rızasının olması lazım. Zaten herşeyi kaldırıyorsunuz lgbtyi kaldırıyorsunuz ne bileyimfaşizmi komunizmi kaldırıyorsunuz bir islamı kaldıramıyorsunuz. Hayret!! Yeryüzünde islam kadar kadına değer veren başka hiç bir şey yoktur. Kadının insan yerine konulmadığı çağlarda açıklanan islam manifestolarına bakabilirsin. Eksik olan din değil uygulayıcılarıdır.
16 Yorumla
Soran+1 yılYalniz sen beni tanimiyorsun. Ben ne lgbtyi desteklerim ne komunizmi ne fasizmi ne sosyalizmi ben solcu bile degilim. Ailem dindar ama ailem ilgisiz oldugundan benle oturup hic dinden konusmadilar hic bir sey bilmiyorum kendim ogrenmeye calisiyorum niye bu kadar yukleniyorsunuz? Sanki bir fok biliyorsun hakkimda gezi parki eylemlerine katilan komunist ataturkcu bir tip saniyorsun.
- +1 yıl
Sanmıyorum genel konuşuyorum. İslam dininin yaptırımları insan aklına ve ahlakına en uygun yaptırımlardır. Buun kabul etmemek aymazlıktır.
- +1 yıl
@Elebasii Atatürkçü müslümanlarız biz genç bir şey olduğu yok. Şu aralar yine Nutuk'u okuyorum.
Soran+1 yılBunu diyen bir tip ataturkculer dinsizdir diyecek bir tiptir o yuzden dedim. Tanimadigi birine komunist lgbt yandasi diyen biri yani @elebasii
Soran+1 yılEtiketleyiver
+1 yılSen bilirsin senin yerine biz hesap vermeyecez sonuçta..
17 Yorumla- +1 yıl
Hmm ailen dindarmış kesin sana baskı yapmıştır. Hal böyle olunca, ters tepme durumu söz konusu oluyor. Bana şahsen kimse baskı yapmadı ama islamı seviyorum. Ayrıca, kuran 4 kadını öngörüyor buda senin rızana bağlanmış. Fakat, bu çok evlilik eski dönemin koşulları gerekirdi. Şimdi böyle koşullar yok. Allahta ayetleri değiştirmek için melek göndermiyince, ayet olduğu gibi kalıyor.
Soran+1 yılYa hayir ben birinin bana anlatmasini istiyorum sadece
- +1 yıl
Yukarıda yorumumu oku.
- +1 yıl
Anlatmamı istiyorsan bildiğim kadar yardımcı olurum gerekirse diyanetteki arkadaşlardan da yardım alırım yeterki ateist olma şeytan kazanmasın bana takip at.
Soran+1 yılAteist olmam asla muslumanim ben ama ailem cok ilgisizdi şu an sevgilimden ogrenmeye calisiyorum.. Cok tesekkurler anlayislisin bazilari düşüncesiz demis
Soran+1 yıldüşüncesiz olacak o
Soran+1 yılBeyinsizzz***
+1 yılÇünki hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorsunuz ölüm yaklaştıkça anlıcaksın demek istediğimi bu dünyada fazla kalıcı değiliz o yüzden inanırsan birşey kaybetmezsin ama inanmazsan kaybetceğin çok şey olabilir riske atma.
27 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alaka ben dinimi sorguluyorum olmeyecekmis gibi yasasam ölüm korkum olmasa sorgulamam zaten.
- +1 yıl
Dini sorgulamak yanlıştır ortada birşey var ise rabbimin bir bildiğide vardır.
Soran+1 yılDini sorgulamayıp körü körüne inanmak daha günahtır bir fok bilmiyorsun
- +1 yıl
Evet doğru yolu bulmak için sorgulamak gerekiyor ancak sınırı aşmadan.
- +1 yıl
Bu arada "Cenab-ı Hak “Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin.” buyurdu." umarım açıklayıcı olmuştur.
Kaynak istiyorsan : www.sorularlaislamiyet.com/.../...ebebi-nedir.html
Soran+1 yılBen arastirip dogruyu buldum sen merak etme senin gibiler yuzunden insanlar bilgisiz allaha sirk kostun diye suclamalarinizdan korktuklari icin
- +1 yıl
Ne alakası var be banane ister inan ister inanma sanki aynı mezara gircez size iyilikte yaramıyor sanki sen islam dinine ısınsan ben cennete giricem arkadaş ne haliniz varsa görün aman.
bence bir erkek 4 kadınla evlenebiliyorsa. Bir kadında 4 erkekle evlenebilsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1 4 kadınla evleniliyor 2 bununda şartları var erkek hepsine aynı rahatı sağlamalı ve ilk eşin rızası olmalı
25 Yorumla
Soran+1 yılPeki hepsiyle cinsel iliskide bulunabiliyor mu?
Cevap sahibi+1 yılBulunuyor tabiki
Soran+1 yılIste bu kotu geliyor bana
Cevap sahibi+1 yılİslamda illa 4 eş alacaksın diye bir sorumluluk yok hem o zamanlar savaşların bol olduğu zamanmış o coğrafyada eşi savaşta ölmüş çocuklarıyla ortada kalan bir geliri olmayan kadın olsan sende birisiyle evlenmek isterdin ayrıca artık arap ülkerindede tek eşlilik var benim dubai den katar dan suudi arabistandan arkadaşlarımın hepsi tek eşli ayrıca ilk eş sen olsan kabul etmesen eşin başkasıyla evlenemez ve eden kadında eşinin başkasıyla ilişkiyiye girmesini kabul eden kadındır zaten.
Soran+1 yılCok iyi açıkladın sagol
+1 yılbir kadın için normal olan da bu zaten. müslüman kadınlar neyin kafasını yaşıyo anlayamamışımdır hiç. kadının gerektiğinde dövülmesini öğütleyen, şahitliği kabul edilmeyen, mirasta daha az pay veren, aklının eksik olduğunu söyleyen, tecavüze uğradığında erkeği haklı bulan, bir erkeğin dört kadınla evlenebileceğini ve sınırsız cariye alabileceğini söyleyen dine özellikle kadınlar nasıl inanabiliyo :/
00 Yorumla
+1 yılGorusune saygimiz sonsuz.
Baban 5 kadinla mi evli?
Tesekkurler.01 Yorumla
Soran+1 yılBabam veya diger erkekler degil benim sorunum. Kuranda gecerli sayilmasi benim sorunum. Ona bakarsan kurani okumayalim muslumanlar ne yapiyorsa oyle alalim dini.
- Diğer konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılArastir, bilip bilmeden yorum yapma, İslam dininde bir erkegin cani istediginde 5 kadinla evlenebilecegi soylenmiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum. Yine de isinamiyorum. Neyin ne oldugunu biliyorum.
sürekli yükselen İslâm Dinini karalamak isteyen dünya yöneticilerine rağmen Araştır, öğren
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir şeyi tanımadan ta da yanlış tanıyarak ısınamazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir de şöyle düşün bu evreni anlatamya çalışan sadece 600 küsür sayfalık bir kitap ne kadar anlatabilir?
10 YorumlaDuzgunce arastirsan olaylari elbet herseyi anlarsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBiraz arastirdim ama yine isinamadim. Arastirdigimda peygamber efendimizin yardim amacli bazi kadinlara nikah kiydigini fakat onlarin ihtiyaci var diye onlarla cinsel iliskide bulundugunu gordum.. Dogru mudur bilmiyorum ama eger dogruysa ihtiyaclari oldugu icin bahanesi altina siginiyorlar... Sonra peygamber efendimiz 40 yasindayken 18 yasindaki hz aise ile evlenmesi de sacma geliyor..
+1 yılCanım benim :) benimde kafam karışıktı ama doğruları öğrenip araştırnca rahatladım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 o ama zaten eşin rızası olmadan baska biriyle evlenmesi yasak. Kimsede 4 kadınla evlenmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltatlım araştır dinleri inanışları. müslüman olmak zorunda değilsin. ben agnostistim
10 Yorumla
+1 yılyapcak bişe yok daha sayısız din var uygun olanı seç madem
10 Yorumlao dediğin kadın izin verince oluyor derinlemesine araştır sen önce öğrendiklerini ondan sonra sorgula
00 Yorumlaiyi öğretmemişler sana... kur'an mealini aç oku...
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet iyi ogretemediler ama insanlar niye hakaret ediyor ben kime ne dedim. Beyinsizsin allah affetsin diyen bile oldu.
Soran+1 yılPeki tesekkurler
+1 yılBeyni olmayan bir canlı sın yardım dahş edilemez sana yüce allah af etsin
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ya ben bir sey ogrenmeye calisiyorum beyni olmayan sensin. Sorgulamadan inanalim o zaman koyunuz biz zaten. Ne kadar canım insanlar var ya.
Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı. Taktınız siz de buna mk* birini bulduk da 4ü 5i kaldı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen öyle aynı durumdayım
20 Yorumla4 o :) hem hangi erkek 4 kadınla evleniyorki :)
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama evlenmesi degil sorun evlenebiliyor sonucta
Soran+1 yılPeki 4u ile de cinsel iliskide bulunuyor mu ya?
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. islamı emevi özentiliği sanıyorsunuz ondan
00 YorumlaBoşver onları sen tek kadınla evlenenini bul :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen bende oyuzden hiristiyan oldum
00 Yorumla
+1 yılZorla tutan yok hristiyan ol sende raat adamlar
12 Yorumla
Soran+1 yılYa yuru git ne alaka ben burada bir seyleri anlamaya calisiyorum
- +1 yıl
Ac kitabi oku o zaman yapraam
+1 yılZorunlu. değilsin
02 Yorumla
Soran+1 yılZorunluyum demedim hic yardimci olmuyorsunuz ne kadar kotu insanlarsiniz ya
- +1 yıl
Kötü mu?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne