İnanmadığımı ilk arkadaşlarıma söyledim bana soğuk davranmaya başladılar sonra aileme söylemeyi denedim beceremedim islam dinini tekrar sevmek istiyorum ama çok saçma geliyor inanmak içimden geliyor sizce ne yapıcam bu durum beni çok yoruyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılseni bu duruma sebep veren nedir? basit bir şekilde düşünmen gerekirse seni yaratan sana güç kuvvet veren o güzel organları eksiksiz veren bir yaratıcının olması gerek miyor mu? ve onun Allah olduğuna inanmak gerekmiyor mu? delillerle ispatlarla belli iken neden inanmakta güçlük çekiyorsun? nedir seni buna iten durum? bu sitede çok ateist deist ne olduğunu bilmeyen başı boş insanlar dolu.. onların yorumlarından etkilenme sakın..
113 Yorumla- +1 yıl
Kuranda birbirine uymayan bir sürü ayet var bir dediği bir dediğini tutmuyor ve kuran ve peygamberden başkada islam dini hakkında bilgi yok bana bu düzeni sanki evren kendi kurmuş gibi geliyor
Cevap sahibi+1 yılAllah Allah... kuranda birbirine uymayan ayet mi var? bu ayetleri anlayabilecek bir ilme nasıl sahip olabildiniz? islam dini o kadar basit mi? nasıl bilgi yok? 40 yıl ilim öğrenmeye çalışanlar canım mıydı? yıllarca kuranı kerimin sırlarını çözmeye çalışan ömrünü adamış ilim adamları boşuna mı uğraştı.. son peygamberimizin hayatını okumanız bile kuranı kerimi anlamanıza yeterdi. kaç tane ilmihal okudunuz? evreni kim kurdu? hiç bir şey kendi kendine oluşmaz. her şeyin bir oluşma sebebi ve oluşturanı var. her şey delilerle sabit..
- +1 yıl
Big bang olmaz mı ayrıca dediğim ayetlerden bir kaç örnek vereyim bakara suresi 253. ayet O işaret olunan resuller yok mu, biz onların bazısını, bazısından üstün kıldık. Bakara suresi 136. ayet Asla onlardan hiç birini, diğerlerine tercih ederek aralarını ayırmayız. Biz Allah'a teslim olanlardanız”
Cevap sahibi+1 yılbu ayetlere neye göre misal vermiş hangi olaylara gelişmelere göre misal vermiş, bunu biliyor musun? hayır... cımbızla içerisinden alıp yorum yapmak yanlış.. kuranı anlamak istiyorsan kuranı kerimi tefsirini okuyacaksın, fıkıh okuyacaksın. ancak ordan gerçek anlamına ulaşırsın.
- +1 yıl
Olaylara göre mi islam değişiyor çok saçma biz hangisine inanıcaz o zaman dediği şeyin arkasında durması gerekmez mi
Cevap sahibi+1 yılolaylara göre islam dini değişmiyor, hala anlayamıyorsunuz. İslam dini insanın dünya ve ahiret hayatını huzur ve saadet içerisinde yaşaması için konuşmuş bir ilahi kanundur. kusursuzdur. Allah her şeyin yaratıcısı ve habercisidir. yahudiler, hiristiyanlar, ve diğer dinler bile Allaha inanır. sadece son peygamberimiz muhammed mustafa a. s. inamazlar. sen Allaha bile inanmıyorsun. ölüm bile tek başına bir nasihattır. buna bile mi inanmıyorsun? inkar edebilir misin?
- +1 yıl
peygamberlerin fazilet ve mertebe bakımından farklı olduğunu açıklamak içindir. Buna göre bütün peygamberlere iman etmek imanın bir şartıdır. Ancak bunların hepsi peygamber olmasına rağmen fazilet bakımından bir kısmı bir kısmından daha üstündür.
Bütün peygamberler, peygamber olmak bakımından eşit, fakat böyle olmakla birlikte bazısına ve hatta her birine bir üstünlük, özel bir fazilet, ayrı bir rütbe verilmesi açısından elbette farklı olacaktır. Kimisine Allah bizzat söz söyledi. "Kelîmullah" (Allah ile konuşan) yaptı, nitekim Musa (as) Tur'da ve belirlenmiş gecelerde Allah'ın aracısız ve elçisiz sözünü dinledi. Bazısını da birçok derecelerle daha yükseklere çıkardı.
Cevap sahibi+1 yıl@Müslmrose sen illa kafir olmak için elinden geleni yapacam diyorsun yani.. :)
günahlarınla beraber yaşaman dileğiyle.. öldükten sonra görürsün gerçeğini ama iş işten geçmiş olacak..- +1 yıl
Bunlar nefsi tuzaklar inkar edince Allah hâşâ yok olmuyor
Gözünü kapattın diye gündüz gece olmadığı gibi Allah ı da inkar etmek olmuyor
Çünkü bakar mısın her şey Allah'ın varlığına delildir bak mesela Ebu Lehep peygamberimizin Öz amcası kurnaz, zeki ve kibirli biri
Tebbet süresi anlamını okuyun
Tebbet suresi nazil olmuş ve Ebu lehet bu surenin üstüne tam 8 yıl daha yaşamıştır
Bu kadar kurnaz biri sırf ayeti yalanlamak için İslamiyete geçtim diyebilirdi münafık olurdu ama ayeti de Allah'ı da peygamberi de yalanlardı bu durumda onlar yalancı olurdu
Ancak düşünsenize Allah bunu aklına bile getirmeden 8 yıl yaşattı ve cehennemlik olduğu tasdiklendi
Sonra Peygamberimizin siyer i nebisine bakın lakabı en güvenilir iken ve bütün kaynaklar bunu tasdik ederken nasıl Allah'ı ispat ediyorsa her şeyde ayı parmağı ile ikiye ayırması da Allah'ın ona bahşettiği mucizesi dir
Bir sürü böyle hadiseler var hem evren kendi kurmuş olsa bir fidanın dahi altından bir fabrika çıkması gerekmez mi çünkü kendi kendine hiç bir şey olmaz
Bizim mesela gözümüz bedenimiz zihnimiz sırf hayvan gibi yemek içmek ve keyf etmek için mi bu kadar teçhizat yaratıldı
Yoksa biz Rabbimize hakiki ibadet edelim kâinatı da bize hizmetçi olarak mı yarattı
Görmek gerek bakmakla görmek aynı olmadığı gib
Allah'a iman etmek için de teslim olmak ve şüphe duymadan araştırmak gerek
- +1 yıl
En basit iyi bir marka telefon bile megapikselli, GB, markası iyi ve kaliteli diye şu an kaç bine satılıyor
Neden bu halimiz Rabbim gözümüzü kulağımızı bedava verdi
Ve sadece Fiyat olarak şükür ibadet istiyor çok lütüfkar değil mi sizcede
Gidin bir mağazaya bu telefonu verin çok teşekkür edeceğim diyin kim verir
Ancak Rabbim ne buyuruyor siz Şükredin ben nimetimi arttırayım
Şikayet edince isyan edince şirk arayınca ya da o yapmamış kendi kendine olmuş deyince iftira olmuyor mu?
Emin olun tesadüf yoktur
Sadece Rabbimin emri ve izni vardır
O istedi ve kâinatı yarattı
Şeytanın oyununa gelmeyin
Allah'a karşı çıkıp nasıl cennetten kovulduysa bizim de kovulmamızı istiyor - +1 yıl
Peki bir peygamber getirdiği son tebliği açıklıyordu ve Delili Kur'an varsa başka ne gibi bilgi arıyorsunuz
Bilirsiniz malına lafına şahsına güvenden dolayı el-Emin lakabı var
Ayrıca Kur'an da yazar eşini getiremezsiniz
Hakikaten o zamanın zındıları karşı ayet uydurmaya çalışmış herkese rezil rüsva olmuşlar
Günlerce üstlerine gülünmüş
Ayrıca bir bakın hangi kitabı nazil olduğu dönemden bu yana bu kadar ezberleyeni var seveni var ben söyleyeyim yok ve olamaz
Bende Kuranı ezberliyorum
Ve ezberledikçe elhamdulillah ya Rabbi ne kadar yücesin diye hayrettim artıyor muhabbetim artıyor
Boş ve kendi kendine kurulmuş bir düzenin hangi kitabı bu aşkı verebilir - +1 yıl
Benim size nacizane tavsiyem tövbe diyp Kelime i şahadet getirin ve itidalli namaza başlayın ufak ufak kısa surelerin ihsan Şenocak hocanın tefsir derslerini dinleyin adiyat suresinden başlayın mesela eminim gözünüzde ki perde kalkıcak hiç bir şeyin kendi kendine olmadığını sizde idrak edeceksiniz
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 959 cevap paylaştı. Din bu, neye inanmak istiyorsan ona inan ben agnostiğim ve bunu arkadaşlarıma açıkladığımda benle konuşmayı kesen ya da soğuk davranan birileri olmuş olsaydı. Çok mutlu olurdum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Çok haklısınız, bu inanç gerçekten de inanılacak gibi değil anca bu kadar çelişkiyi gördükten sonra kendinizi kandırırsınız inanmaya çalışarak, o yüzden bence zorlamayın. Sizi böyle kabul edecekler, genelde hep böyle olur. Önce uzaylı görmüş gibi bakarlar, daha sonra kabullenirler. Bir dine mensup insanların büyük bir kısmı sanıyor ki inanmayana günah olmadığı için istediği gibi çalar, t. cavüz eder, adam öl. dürür, her türlü pis. liği yapar yani bu gözle baktıkları için önyargılı olabiliyorlar, senin hala sen olarak kaldığını görmeleri biraz zaman alacaktır. Yorumlara fazla takılma, hiçbir şey bilmeyenler çok bilmişlik yaparlar öyle canını sıkmasın. Esenlikler.
111 Yorumla- +1 yıl
Gerçektende çok haklısınız size bir şey daha sormak istiyorum hiç bir dine inanmamak beni zorluyor sizce hangi din ve kuralları bana uygun bir dine inanmayı ona güvenmeyi çok istiyorum ama islam dinide dediğim gibi bana çelişkili ve saçma geliyor
- +1 yıl
İslam dini çelişkili ve saçma zaten, sadece size öyle gelmiyor. Türkçe mealden okuyan ve hata bulunca vardır bir açıklaması veya boşuna sorgulayıp cehennemde yanmayalım diye korkmayan kişiler rahatlıkla o çelişkileri görür, bilir ve inanılmayacak bir din olduğuna kanaat getirir zaten. Bunu siz görürsünüz, ben görürüm, o görür ama herkes görmez, bunun kültürel sebepleri olduğu gibi kimisi sadece aileden gelen inanç olduğu için inanır, kimisi ise 1.5 milyar insan yanılıyor olamaz diyerek inanır, insan bir şeylere inanmak ister ve işte bu tam olarak sizin sorununuz anladığım kadarı ile. Bir şeylere inanmak istiyorsunuz, tutunacak bir dal arıyorsunuz çünkü gerçek bir inanç olmazsa boşluğa düşeceğinizden korkuyorsunuz. Ben agnostiğim, yani tüm dinler insan yapımı ama bir Tanrı olabilir de, olmayabilir de diye düşünüyorum en azından Agnostisizm'in açılımı bu. Kısacası Deist ile Ateist'in tam ortasında diyebilirim, bir Tanrı'nın var olabileceği ihtimalini gözetiyorum ama ne olmadığına, ne kesin olduğuna kanaat getiremiyorum, olsa da olmasa da haberimiz olmaz, biz bunu göremeyiz veya bilemeyiz, doğruluğunu kısacık hayatımızda onaylayamayız. İslam'a inanmamak için 300 den fazla sebebim var ama bu din gerçek değil diye başka bir dine inanacağım diye bir şey yok. Bir Tanrı varsa çölde bir insan ile iletişime geçip insanlara bunları bunları söyle, müşrikleri de ben yarattım ama onları nerede bulursanız öldürün diyeceğini düşünmüyorum. Big Bang bir gerçeklik, bunu galaksilerin uzaklaşmasından ve yüksek ısı ile basınç altında oluşabilecek elementlerin varlığından biliyoruz fakat bunun ardında bir Tanrı olup olmadığını bilmiyoruz. Evren big bang ile oluştu, haliyle evren kendini yarattı o halde yaratıcı evrenin kendisidir diyen panteizm adında da bir inanç var. İlla bir gruba mensup olmak zorunda değilsin.
- +1 yıl
Hakiki kaynaktan okusanız Eminim hiç bir şüpheniz kalmaz, meal de muallakta kalıyor ancak tefsirle okursanın anlarsınız
Allah vardır ve haydır
Olmasa ihtimallerini düşür müsün? Bu kâinat bir an bile böyle iadere edilemez
Herşeydeki nizam ve intizama bakarsanız da pek ala idrak edersiniz
Kolay yolu seçip var mı yok mu deyip sıvışmak değil
Cenneti ona farz olmasına rağmen sabahlara kadar namaz kılan ayakları şişen bir Peygamberin Ümmeti olmak için mücadele etmektir
Şeytan vesvese verir
Mesela sizi böyle kandırmış ve ibadet ettirmiyor ibadet edene de biraz uzan, dinlen 1 saate yaparsın diyor
Marifet o ki
Bu oyunları görmek
Resulullah ın Siyer-i nebisini okuyup
Kuranı tefsiri ile baştan sona okuyup sonra bir bakın İslam dinine ve Allah'ın varlığı ve birliğine
- +1 yıl
@Müslmrose sizin bildiklerinizi ben çoktan unuttum, rica ediyorum bana akıl vermeyiniz. Nedense bir inanca inanmakta olan kişi hata yaptığını düşünmüyor, ne düşünmesi bir saniye olsun ihtimal bile vermiyor zaten kendisi yanılıyor olamaz, elbette karşısındaki yanılıyordur. Bu anlayışı geçiniz artık, şeytana da inanmıyorum ki vesvesesine inanayım, sadece Kuran'ı 5 farklı mealden okuyup bırakmadık herhalde, tefsir, siyer, fıkıh, icma da kurcaladık, bir siz bilmiyorsunuz yani çok bilmişliğin anlamı yok. Hakiki kaynak diye debelenmeye hiç gerek yok, Kuran'da bu kitap herkes anlayabilsin diye apaçıktır diyor ama apaçık olmadığını iddia edip yetersiz buluyorsunuz, farklı kaynaklar öneriyorsunuz üstelik Tanrı sözü olmadığı herkesin bildiği insan yazımı kaynaklar. Hoş, Kuran'da insan yazımı ama en azından Tanrıdan geldiğini iddia edenler var, siyer ve tefsir sonradan çıkma insan kaynaklı yazılar, onları okuyunca mı inanacağımı sanıyorsunuz? Tanrı yettiremedi, insanlar din yazmaya çalıştılar Tanrı'nın eksiğini kapattılar öyle mi? Ben körüm ve 300'ün üzerine çelişkiyi görmedim mi? Akıl verdiğiniz kişinin aklının yeterli olup olmadığına önce bir bakınız lütfen. Hala aynı kafalar, hiç değişmeyeceksiniz değil mi? Evrende kaos vardır, nizam intizam yoktur. Yahu hadi nizam var, her şeyi BİR Tanrı yarattı, 4,300 çeşit Tanrı'dan sizinki olduğunu nasıl anlayacağız diyorum her seferinde ama ısrarla bu kafalar hep aynı. Sizinki DEİST argümanı, siz deist siniz. Bir Tanrı var ama hangisi var? Siz sadece bir Tanrının olduğuna inanıyorsunuz. Çiçeği böceği zaten her din kendi Tanrısının yarattığı söylüyor, sizinkinin farkı ne? Bunun bir idrakine varın, öyle argüman geliştirin.
- +1 yıl
Direk arapça oku o zaman kuranı meal neden okudun arapça bilmediğin için bu da senin bilmişliğini değil cahilliğinin kanıtı ilk tavsiyem arapça arapçanız yok ki meal okudum yazmıştınız bende ona istinaden dedim
Tefsirin ne olduğunu önce bilin tövbe hâşâ yok Kur'an yeterli gelmedi bilmem ne ben yadırgamak için yazmadım ki böyle cephe aldınız Kur'an pek ala bize yeterlidir ancak siz inanmadığınız için tüm ayrıntıları ile bakın dedim kin ve nefret kusuyorsunuz adeta sakin olun
Tek haklısınız siyer tefsir falanı kurcalamakla kalmışsınız beyniniz idrak edememiş ki Benim ve sizin yaratıcınızon dışında 4.300 tanrı diyorsunuz farkı ne diyorsunuz
Bizi Yaratan Allahtır
Nizam mı istersin kafanı kaldır kâinata bak gökleri direksiz ayakta tutan, yeri göğü yaratan seni işe yaramaz bir sudan halkeden mütemadiyen yediren içiren besleyen bunlar dengesiz mi işliyor sizce siz daha kendi nefsinize malik değilken geçtim nefsini elin bir anda kalkmasa kaldırabilir misin ya da gece yatsan sabah uyanamasan kalbine gözüne bedenine malik bile değilken neyin enaniyeti bu Cehennem ve Cennet var Resulullah gözüyle görmüş hakikaten ona inanmak ve çalışmak yerine çok boş ve gereksiz değil mi sizn düşünceleriniz - +1 yıl
İnancım İslam
İslam da tek ve son hak dindir
Bilgim inancım bu kadar netiken neden uçurum kenarında var mı yok mu olada bilir olmayada bilir?
Bu asıl hatalı bir bakış ortada Kalmış ibadetsiz, amaçsız rotasız bir yaşam
Eee peki ölüm var
Bir anda ölünce ne olacak
Sanıyor musunuz men Rabbüke (Rabbin kimdir)
Allah
Ölü defnedildiğinde, ona gök gözlü simsiyah iki melek gelir. Bunlardan birine Münker diğerine de Nekir denir. Ölüye:
"Bu adam (Rasûlüllah) hakkında ne diyorsun?" diye sorarlar. O da hayatta iken söylemekte olduğu;
"O, Allah'ın kulu ve Resûlüdür. Allah'tan başka Allah olmadığına, Muhammed (s. a. s.) in O'nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet ederim." sözlerini söyler. Melekler;
"Biz de bunu söylediğini biliyorduk zaten." derler. Sonra kabri yetmiş çarpı yetmiş zira' kadar genişletilir ve aydınlatılır. Sonra ona "Yat!" denir.
"Aileme dönüp onlara haber versem mi?" diye sorar. Onlar da;
"Gelin güvey gibi rahatça uyu, gelin güveyi olan kimseyi ailesinden en çok sevdiği kimse uyandırır." derler. Böylece, yattığı yerden Cenab-ı Allah onu tekrar diriltinceye kadar uyur.
Eğer münafık ise, "İnsanların söylediklerini duyup aynısını söylerdim, bilmiyorum." der. Melekler de,
"Böyle söylediğini zaten biliyorduk" derler. Sonra arza: "Onu sıkıştır" denir. Arz onu sıkıştırır da kaburga kemikleri birbirine geçer. Allah onu yattığı bu yerden tekrar diriltinceye kadar kendisine azap edilir." (Tirmizi, Cenâiz, 70)
- +1 yıl
Bildiklerinizi unuttuğunuz aşikar zaten bir daha hatırlamanız da fayda var
İmansız ölünce ebedi cehenneme gidilir.
Temennim Rabbim gözünüzden perdeyi kaldırsın ve tahkiki imana sahip olmanız
Tebliğ vazifesi bizdeki ömürde sizin kabirde...
Nasıl muamele görmek istediğimiz bize kalmış - +1 yıl
@Müslmrose Boşuna uğraşmayın, cehennem diye bir şey yok, gehennom vadisinden türetilmiş eskilerin masalı, dolayısı ile sizin gibi korkacağım bir şey yok. Gözünde perde olan sizsiniz, ben 300 küsür çelişkiyi gözlerimle görüp ne olduğunu anlamışım bu inancın, perde olsaydı zaten göremezdim masal anlatmayın yani. Hee uyudum kalkamadım kolum kalkmadı da senin Tanrın kaldırdı tamam öyledir, kalan 4,299 Tanrı da boş konuşmuş bir sizinki gerçek, dünyadaki diğer 6,5 milyar insan sizden daha aptal peki oldu görürsem söylerim. Bir İncil var, her dile çevrilmiş ve Hristiyan olmak için İncil'i herkes kendi dilinde okuyup idrak edebiliyor, bir sizin kitabınız çok zeki zaten herkese yabancı dil öğretmekle mükellef, Kuran'ı merak eden herhangi birisi önce yeni bir dil öğrenecek değil mi? Herkes keriz, bir siz akıllısınız. Hristiyanlara İncil yeterken size yetmeeez, onlarca farklı kişiden tefsir, 1.5 milyon hadis, icma, fıkıh, siyer ve sayamayacağımız bilimum sonradan yazılma bir şeyler, birde Tirmizi den örnek vermiş kafayı sıyıracağım arkadaş, 40 km boyunda insanlardan bahseden adamı başımıza kaynak yaptı. Ben İslam'ın içinde neler döndüğünden haberdarım, siz uyumaya devam edin. İftira atıyormuşum vay canına, arama motoruna Kurandaki çelişkiler yaz beni yorma hadi, bir akıllı sensin çok zekisin en zekisin kimse bilemedi sen sırrı çözdün. Senin Tanrın daha beynin işlevini bilmiyor be ne konuşuyorsun? İşe yaramaz sudan yaratmış mış, o suyun nereden çıktığını daha bilmiyor, yumurtalık nedir ondan haberi yok, bel ile kaburga kemiği arasından meninin geldiğini zannedip Ayete öyle yazmış bir Arap kitaba, hala utanmadan çelişki yok diyor.
- +1 yıl
İslam'da çelişki yoktur Allah ve Resulüne itimad et kurtul
Müslüman İslâmiyet dairesinden çıksa mürted ve anarşist olur, hayat-ı içtimaiyeye zehir hükmüne geçer. Çünkü anarşi hiçbir hakkı tanımaz, insaniyet seciyelerini canavar hayvanların seciyesine çevirir.
Bana çelişki duyduğunuz şeyleri sorabilirsiniz Rabbimin izniyle bilgim dahilinde ve medrese eğitimim yardımıyla yardımcı olmak isterim - +1 yıl
@Müslmrose Senin eğitimin yetmez çelişkileri düzeltmeye, sen değil tillahın değil Allah'ın gelse düzeltemez hala hayvandan daha aşağı anarşist bilmem ne olurmuşum hadi oradan haddini bil. Bana akıl vermeye kalkıyor utanmadan, senin bilgini 200 ile çarpar sonra tekrar 100 ile çarparım ne sanıyorsun kendini? Yüz verdik astar istiyor, itaat edecekmişim lafa bak, olmayan hayali şeylere itaat etmek bana göre değil. Sana fazla zaman harcadım, bence bu kadarı yeterliydi.
herhangi bir dini okuyup bu yaratıcının söyledikleridir diyen birisine ben bu konuda bir şey anlatmaya çalışmam :D
00 Yorumla
+1 yılİslam dinine inanmak herkese nasip olmaz ki Allah'ın şah damarından yakın olduğu insanı Allah sevmezse islamiyetle sereflendirmez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı. inanmak istemek başka inanmak başka bir şey nerelerde ayrılıyorsun onları söylersen daha net yardımcı olabilirim
00 Yorumla
+1 yılAkışına bırak bunu birilerine duyurmak zorunda değilsin, kendi bildiğin gibi yaşa
00 Yorumla
+1 yılKnk sen niye illa birilerine söylemek istiyon içinde yasasana olm
01 Yorumla- +1 yıl
Kanka zorla namaz kıldırıyorlar inanmadığım bir dinin görevlerini neden yerine getiriyim ki
+1 yılönce dinini iyi bir araştır iyice öğren ondan sonra karar ver
00 Yorumlatekrar sevmek is istemeniz bile çok güzel
Sizi ihtilafa düşüren saçma gelen nedir? eç
00 Yorumla
+1 yılİlla birilerine söylemek zorunda mısın?
02 Yorumla- +1 yıl
Evet çünkü namaz kılmaya zorluyorlar ve rahatsız oluyorum
- +1 yıl
Arkadaşların neden zorlasın ne alaka
İslam'da sana saçma gelen şey ne
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. İyi bir hoca bul aklına yatmayanları sor sorgula
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnan tek din islam
10 Yorumla
+1 yılAyril islamdan deist ol bence
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bişey olmaz zamanla alışırlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSöyleme ozmn kimseye
02 Yorumla- +1 yıl
O zamanda zorla namaz kılmaya oruç tutmaya zorluyorlar islam dininde değilken bunları yapmak ne olursa olsun doğru değil
Cevap sahibi+1 yılYapmazsın zorlayanazlar okadar hadi eyv zorladılar yapıyormuş gibi gözük boş ver
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem