slamı sevmem için bir sebep söyler misiniz? Karmaşa içindeyim
Cevabın nedir?
+1 yıl13-RA'D:
1 - Elif, Lâm, Mîm, Ra. İşte bunlar sana o kitabın âyetleridir ve sana Rabbinden indirilen haktır. Lâkin insanların çoğu iman etmezler.
2 - Allah O'dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider. Bütün işleri O yönetiyor. Âyetleri O açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınızı iyi bilesiniz.
3 - Yeryüzünü enine boyuna yayıp döşeyen, onda oturaklı dağlar ve ırmaklar meydana getiren ve yeryüzünde meyvelerin hepsinden iki çift yapan O'dur. Sürekli olarak gece ile gündüzü birbirine dolamaktadır. Düşünecek olan bir kavim için bunda muhakkak ki, ibretler vardır.
4 - Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar vardır. Üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar vardır ki, hepsi bir tek su ile sulanır. Halbuki meyvelerinde birini öbürüne üstün kılıyoruz. Aklı eren bir kavim için bunda muhakkak ibretler vardır.
5 - Eğer şaşıyorsan, asıl şaşılacak şey onların şu sözleridir: "Biz toprak olup gittikten sonra mı, yani biz gerçekten yeniden mi yaratılacağız?" İşte bunlar Rablerini inkâr etmişlerdir. Bunlar boyunlarında demir halkalar bulunanlardır. Ve işte bunlar cehennemliktirler, orada ebedî kalacaklardır.
6 - Ayrıca senden iyilikten önce hemen kötülüğü getirmeni isterler. Oysa daha önce onlara misal olacak cezalar gelip geçmiştir. Ve gerçekten Rabbin, zulümlerine karşılık insanlara mağfiret sahibidir. Bununla beraber Rabbinin azabı da cidden çok çetindir.
7 - O kâfirler: "Rabbinden ona bir mucize indirilmeli değil miydi?" derler. Sen bir uyarıcıdan başka bir şey değilsin ve her kavim için bir hidayetçi vardır.
8 - Her dişinin neye gebe olduğunu Allah bilir. Ve rahimler ne eksiltir, ne arttırır, onu da bilir. O'nun katında her şeyin bir ölçüsü vardır.
9 - Allah görünmeyeni de bilir, görüneni de. Büyüktür ve yücelerden yücedir.
10 - Sizden sözü gizleyenle açığa vuran, gece gizlenenle gündüz açığa çıkan, O'nun açısından eşittir (hepsini görür00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İlk aşamada kuranın türkçe meal okumanız çok faydalı olacaktır onu söyliyeyim, açıklamalı bir kitap bulursanız daha faydalı olur. diyanet vakfı yayınlarının öneririm. ayrıca yaşar nuri öztürk'ün kitapları da olabilir, ben yine en çağdaş şekilde cevapları bu kitaplarda buldum. İslama kitaba inanıp inanmama konusunda yorum yapamam, eğer varlığına inanıyorsanız zaten inanıyorsunuzdur. yoksa soru "Allah'a neye göre inanıyorsunuz ki?" gibi bir anlam kazanıyor. umarım faydalı bir araştırma olur, önemli bir noktadasınız zira. son olarak şunu söyliyim, inandığınız (veya inanmamak üzere olduğunuz) Dinin kitabın emrettiklerinde (söz gelimi ibadetlerde) kanunda boşluk arama misali kaçacak noktalar bulmaya çalışmadan okumanız faydalı olacaktır.
Kişisel görüşüm :
Ben islama inanıyorum emredilen ibadetleri yerine getirmeye çalışıyorum kimse bu hayatta günahsız değil hepimiz günahkarız ayrıca çağrı filmini izlemeni tavsiye ederim tabiki seninde düşüncelerine saygı duyulur dinde asla zorlama yoktur unutma ki çoğu ünlü hristiyan başkalarının baskılarına rağmen müslümanlığı seçmiştir
Örnek : Malcom x00 Yorumla
+1 yılİslam... Sana yalnız olmadığını hissettirir ablam... Kimsen olmasa da, dünya başına yıkılsa da bilirsin ki " Allah Var " ... islam Allahı sevmektir... Ona aşkla bağlanmaktır... Yeni doğmuş küçücük bir bebeğin gözlerindeki temizliğin adıdır , islam... Eğer gerçek islamı görmek istiyorsan, gökyüzüne bak nasılda muhteşem bir sanat eseri ! Bak ve gör, hisset ! Nefez al... Allah de sessizce ! Yetmezse yeryüzündeki sanatlara bak: Ağaçlar, kuşlar, böcekler, dağlar, denizler, dereler, tepeler... Gözünün görebildiği her yere bak ! Dikkat et ! Hangi birinin bir sanat eseri olduğunu inkar edebilirsin ! Hangi biri kendiliğinden yaratıldı? Ve tekrar nefes al... içinde hisset onu... Seni yaratan Rabbini... Ki O'nun gücü her şeye yeter... Daha bitmedi... Tüm kainatı bırak da dön bir kendine bak... Seni yaratan Rabbin, bir eşini daha yaratmadı bu dünyada ! Çünkü sen o Rabbin sevdiği kulusun... Rabbin seni sen olarak yarattı. DÖN BAK KENDİNE... VE KALBINE SOR... Rabbim burada mısın de? Inan bana cevabı EVET olacak... Ayette " Ben size Şah damarınızdan daha yakınım " der, seni seven Allah... işte sana cevap ! Islam Allah'tır... Onu başka yerde arama. O, şah damarında... BUL ONU... HISSET... YALNIZ OLMADIĞINI ANLA ARTIK... vakti gelmedi mi oğlum... ?
64 Yorumla
Soran+1 yılKonu yaradan değil anlamıyosunuz
- +1 yıl
Yaradan=islam oğlum... bırak bu tv de anlatılan islamı.
- +1 yıl
Allah razı olsun yorumun için
+1 yılİslamı sevmen için hiçbir sebep yok doğru yoldasın. Eğer bu ülke deist bir ülke olsaydı emin ol şu an dünyanın en güçlü ülkelerinden olurduk. Ama maalesef insanlarımız hala yaşadığımız çağa ayak uyduramayan ve bizim ilerlememizi engelleyen bir dine inanıyor
711 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın
- +1 yıl
Teşekkür ederim canım :) ama şimdi kesin bir sürü eksi yiyeceğim..
- +1 yıl
Acıyorum o insanlara ya.. hayatlarını binlerce yıl önce uydurulmuş bir saçmalık için mahvediyorlar
- +1 yıl
dinin kimseyi engellediği yok. Din altında yobazlık yapıp cahilce davranan insanlar var ve o yüzden geri kalınıyor boşuna islam dinini kullanmanın alemi yok.
Soran+1 yılKesin konuşmamak lazım
- +1 yıl
her şeyden önce kendini düşün. varlığının sebebi ne olabilir. insan denen bu mükemmel yaratık niçin vardır. sadece yiyip içip eylenip yaşamak varlık sebebi olabilirmi? bu mükemmel varlığın hayatı sadece doğum ve ölüm arası ile sınırlı olabilirmi? ufacık bir fotoğraf makinası bile kendiliğinden oluşmazken, mutlaka bir ustası var iken. henüz pixeline erişilemeyen insan gözünün nasıl olurda kendiliğinden oluştuğunu düşünürsün. yaratıcı yok demekle bu soruların cevabı verilmiş olmuyor. bunların cevaplarını araştırıp bulmak zorundasın. ayrıca kimseye acımana gerek yok. inanmayan bir insanın dünyada ne amacı olabilirki. ? bence sen inançsız ve amaçsız yaşadığın için kendine acımalısın. vesselam.
- +1 yıl
Deist ateist hepsi bir kurmaca nasıl size göre dinler kurmaca bize görede deistlik ateislikte kurmaca bir sebep söyle inandırmak için hadi çık işin içinde sen ikna et acıyorum son ikiyüzyıldır bu kurmacaya inanan insanlara senin dediğin gibi :))
- +1 yıl
Geçiceksin bunları. Savaşa adam arasak ölümden korkarsınız siz. Biz biliyorum kimin ne olduğunu. Kimin ne kadar neyi bilip konuştuğunu.
- +1 yıl
Teşekkürler eic için
- +1 yıl
aferim güzel aşkıma :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
55Cevap
islamı sevmelisin çünkü insanı (yani seni) dünyanın halifesi yaptı. sevmelisin çünkü insanların birbirini sevmesini ve birbirine yardım etmesini emretti. sevmelisin çünkü, köleliği ortadan kaldırdı ve insanın köle olmasını önledi, kızlarımızın diri diri gömülmesini yasakladı, kadınımızı bir hayvan gibi alınıp satılmasını yasakladı. Cenneti ayaklarının altına koyarak annelerimizi değer biçilmez hale getirdi. sevmelisin cünkü, sana dünyaya gelmenin ve varoluşunun bir anlamı olduğunu hatırlattı. hayatının doğum ve ölüm arasında sınırlı olmadığını hatırlattı. aynanın karşısına geçip kendine bakmalısın. ve karşında gördüğün bu mükemmel varlığın bir yaratıcısı olmadan var olamıyacağını göreceksin zira en ufak bir makina nın bile ustası varken böyle mükemmel bir varlık nasıl kendi başına oluşur. bu mümkünmü? işte bu mükemmel yaratığın bir yaradanı olduğunu bildirdiği için islamı sevmelisin. başını yastığa koy ve uçsuz bucaksız boşluğu düşün. bu uçsuz bucaksız evrende insanı önemli kılan nedir. bu kadar imkan neden insanın emrine sunulmuştur. insan olarak senin yaşam gerekçen nedir? niye yaşıyorsun? neden var oldun? bu kadar mükemmel bir yaratık öldükten sonra ne olacak? bunlara bir cevap ara. bak gör bakış açın değişecek. çünki doğru mutlaka kendini hissettirir. selamtle...
12 Yorumla
Soran+1 yılYaradanı inkar etmedim ben ama dinler
- +1 yıl
ozaman hazreti Muhammed'in hayatını oku. ondaki sadelik. dürüstlük. Allah''a olan inanç ve teslimiyet sana islamiyetin gerçek bir din olduğunu anlatacaktır. Hazreti Muhammed'in hayatı zaten ibret ve örnek almamız gereken bir hayattır. isteseydi envai çeşit nimetlere kavuşma imkanı varken açlığını gizlemek için karnına taş bağlayan bir peygamber. (SAV)
Gizli Üye(36-45)+1 yılKurandan geçen bir sure bir ayet söyliyeyim sana enbiya suresi 30. Ayeti kerimede allemlerin rabbi allah diyorkiİnkâr edenler (kâfirler), semaların ve arzın bitişik olduğunu görmediler mi? Sonra Biz, o ikisini (birbirinden) ayırdık. Ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmazlar mı?
Açıklaması da şu 1400 yıl öncesinden bildiriyorAllahû Tealâ, 1920'li yıllarda keşfedilebilen büyük patlamayı anlatmaktadır. Ve Allahû Tealâ, her canlı şeyi de sudan yaratmıştır.
Allahû Tealâ, gökler ve yer bir noktada iken onları mekânlarından koparıp dağıtmıştır. Her enerji (nötrino) grubu ait olduğu gezegeni oluşturacakları yere sonsuz hızla ulaşmıştır. Orada nötrinolar, elektron ve karşıt elektronlara dönüşmüştür. Yani enerji maddeye dönüşmüştür. Böylece Allahû Tealâ'nın istediği heryerde bütün gezegenler oluşmuştur.
İşte böyle bir dizaynla kâinat yaratılmıştır. Patlama olayı başladığı andan itibaren artık zaman da vardır. Bir noktadan patlatılan ve o noktadan devamlı ayrılmakta olan sistemlerde zaman, geçmişten geleceğe doğru ilerlemektedir. Kıyâmet gününe kadar zaman böyle ilerleyecek, kıyâmet günü ise duracaktır. Çünkü Allahû Tealâ'nın bütün gezegenlere zamanı devam ettirebilmesi için verdiği, kâinatı büyüten, gezegenleri, güneş sistemlerini, yıldızları birbirinden ayıran kinetik enerji biter. Bitince kıyâmet kopar. Bu, sur'a birinci üfürme ile gerçekleşir. Zaman durur, kinetik enerji biter, kâinatın büyümesi durur; gravitasyon başlar. Ve kâinatın küçülmesi başlar. Bu ise zamanın başlangıç noktasına geri dönmesini ifade eder.00 YorumlaBütün ilahi dinlerde var biliyorum ama dua çok güzel bişey kendini yalnız mutsuz ya da hiç fark etmez mutlu olduğunda da allahla konuş çok iyi geliyo gerçekten küçüklükten beri Allaha dua ederim ona dua ettikçe kim olduğumu ne olduğumu hatırlarım tuhaf gelicek ama onun varlığını yanımdaymışçasına hissederim ona sevgim artar dua çok güzel bişey islamı seçme sebeplerimden en önemlisi bu diğer ilahi dinleri neden seçmedin dersen örneğin Hristiyanlığın sonradan çarpıtılması yani isa allahım oğlu olarak görülmesi Yahudilik ise malum ırkçılık
04 Yorumla
Soran+1 yılDinden bahsediyorum yaradandan değil
Soran+1 yılTeşekkurler
+1 yılBizim dinimizde vatanına göz dikmediği sürece hiç bir insana, gayrimüslime, müslümana zulm edilmez öldürülmez. Bir yahudi bir hristiyan boyle degildir. Musluman her zaman her daim zalimin karsisindadir. Zulmetmez. Işide bakma. Işid musluman değil. Onlar olsa olsa şeytan olur. Zaten hep bu dinin yanlis anlasilmasi yuzunden bu olusumlar ortaya cikiyor. Dinimiz hadislere, saf kurana ve bir cok alimin muhakemesine dayali bilimsel bir din. Aklina yatmayani kabullenmeni istemez. Duşunmeni ister. Fakire yardimi destekler. İyilik uzerine kuruludur. Bir cok dinin oynanmis kuralina karsi savaşsiz bir dünya ve vatan ister. Savaşci degil arabulucudur. Daima huzur ve refahtan yanadir. Vs vs
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArkadaşlar
yorumlara baktım da
herkes birşeyler oku diyor
Ama adam zaten akıllı. ve okumamış mıdır?
siz okudugunuzda anlamadıgınız yok mu hiç?
öncelikle mantıklı olun biraz ya. adam okumuş ve anlamamış işte anladınız mı?
Arkadaş yıllarca insalar birşeye inanmışlardır. bunu biliyorsun. yıllarca da sayısız dinler ortaya cıkmıştır. şaman putlar vs vs vs..
Ve zamanla da insan için olduguna inanılan peygamberlerin olduguna dair kitaplar inmiştir. Bunların dogrulugu ispat edilerek bugüne kadar gelmiştir.
Ve bu peygamberlerin oldugu kitaplarda yazmıştır. bu dinlerin hepsi de islama çıkar. islam son peyganver Hz Muhammed S. A. V. ile gelen dindir. Ve ondan önceki peygamberleri reddetmemiştir. dikkatle incelersen Kur'an ın gercekligini de iyice anlayacaksın01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- Diğer konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılSeni yaratan seni başıboş bırakmayıp sana bir din yolladı. bütün önceki dinleri de o yolladı ama onların hükmü kalktı artık son din İslam var. bizler yaratanın dediğini yapmadığımız sürece hüsrana uğrayacağız. Allah merhametin den bize peygamber gönderiyor. kendi başımızı dini bulmamızı isteyebilirdi. ama merhamet gösterdi. her insan ölmeye yakın korkmaya pişman olmaya başlar ateistler bile ölümlerine yakın ya Allah varsa diye korkuya kapılırlar. eğer gerçekten olmasaydı korkmazlardı korku oluşmazdı zaten dimi?
peki bizler başımıza insanların çözemeyeceği bir dert geldiğinde kimden yardım istiyoruz. her kes inandığı yaratıcıdan. bu duyguyu Allah vermiştir. bu duygu bile Allah'ın varlığına delildir. onun dinini sevmemize sebeptir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğu dinde cehennem ve cennet aynı anda mevcut değildir. olsa bile bir şekil kaçamak ile kendilerini cehennemden kurtulmuş ilan ediyorlar. islamda ise farklı. müslüman olsanda çekeceğin ceza varsa yine bir süre cehenneme girersin. en güzel kanunlara sahip olan bir devlet bile Allah'ın kanunlarına ve onun yargısını bile tutmuyor. müslümanlar barış ve adaletin yerine getirilmesinden sorumlulardir. hiçbir zaman bu sabitliği başka bir yerde bulamazsın. gel islama ve huzur bul haktan ayrılmadığın müddetçe
00 Yorumla
+1 yılhiç bir yorumu okuma.
"Müslümanları görseydim Müslüman olmazdım, iyi ki İslamı Kur'an'dan öğrenmişim." Yusuf İslam
bu söz acayip doğrudur. çünkü gerçek müslümanlığı yaşayan ben dahil kimse yok. Kur'an-ı Kerim'den sindire sindire öğrenmeye anlamaya çalış14 Yorumla
Soran+1 yılO kadar okuyan var kimse dogru olamamıs benim olma ihtimalim?
- +1 yıl
o kadar okuyan var derken? türkiyede islam inancına inanan insanların %95'inin Kur'an-ı Kerim'i okuduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin hali bile böyleyse Ortadoğu'nun halini sen düşün. Tabiki de Arapça okumayacaksın bu arada. Türkçe oku ki anla. herkes mal gibi gidip arapça okuyor. anlamadıktan sonra milyon kere tekrar etmişsin ne önemi var.
Soran+1 yılO kadar okuyan var yinede yok mu dogru islamci
- +1 yıl
işte sandığın kadar okuyan yok. bu az sayıda insan Kuran'ı türkçe olarak okumuş olduğunu varsayalım yani anlamaya çalıştı dimi. Kaç tanesi tefsir, hadis, siyer okumuştur? Kaç tanesi islam felsefesiyle ilgili kitap okumuştur? kaç tanesi bugüne kadarki İslam alimlerinin kitabını okumuştur? sence çok mu bence çok feci şekilde az. belki iki elin parmaklarını geçmez. o tarikatçı fasa fisoları geç. haldır haldır okuyor gözüküyorlar ama içi boş. işte o iki elin parmaklarını geçmeyen insanlardır asıl islamı yaşayan. bu da dünyadaki tüm müslümanlara oranla okyanustaki bir damla eder. ondan sana öyle okuyan çokmuş gibi gözüküyor.
Herkes anne-babasından ne kadar öğrendiyse o kadar biliyor. okumuyor ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslam teslim olmak demek.
Bir insan kendi varlığını, sahip olduğu bedeni, ruhu, aklı, bu güne kadar ki geçirdiği, gördüğü, duyduğu her şeyi düşünüp tefekkür etmeli ve bunların bir nedeni, bir Yaratıcısı, planlayıcısı olduğunu görmeli, inanmalı ve yönünü O'na çevirmeli.
İşte İslam O'na giden yoldur.
İbadetler ile, günahlar, yasaklar, uyarılar, nasihatlar ile kişi teslim olmuş bir vaziyette O'na yol alır.
Yol alırken manevi olarak rahmet, merhamet, huzur, lezzet, neşe, keyif gibi olumlu duygular hisseder.
Bunun için sağlam bir inanç, gerçek bir teslimiyet ve samimiyet olmalı.
Zaten bunlardan sonra hislerin, yaşadıkların, düşüncelerin ile sever ve yol alırsın inşallah.00 Yorumla
+1 yılönce içinden gelecek kardeşim. eğer kendini bu dine yakın hissediyorsan elinde sonunda onun içinde bulursun kendini. ama yakın hissetmiyorsan hep bahaneler uydurursun ve kendini kandırır bir boşluğun içine düşer gidersin. İslam dinini sevmen için onca sebep varken bir sebep arama.. isteyen insan her şekilde ulaşır Rabbine.
01 Yorumla
Soran+1 yılgelmek zorunda mı?
+1 yılislamı sevmen için birçok sebeb var sen bu sebepleri görmen gerekiyor eğer biz sana söylesek bu sana saçma gelebilir hatta büyüsü kaça bilir. yinede bütün insanlığı kucaklayan adaletten başka birşeyi savunmayan bir din neden terk edilir bilemiyorum ( adalet insanlar için farklı şeyler ifade edebilir panaromik bakarsanız islamdaki adaleti gerçekten anlarsınız.)
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
dostum eğer vaktin varsa 55 dakikalık bir video var. gerçekten çok başarılı bir belgesel hazırlamış arkadaşlar nötr bir şekilde izlersen sevinirim https://www.youtube.com/watch?v=r2AMeAM-cmI
Soran+1 yılVaktim olunca tabiki
+1 yılMüslümanlar bilem Islami sevmezken sen neden sevesin? Türkiyedeki Müslümanlar yo bunlar gercek Müslüman degil yok su gercek Islam degil deyip gercek Islami inkar ederler.
Kafalarinda kurduklari, gercekte hic varolmayan bir pembe pembe hayal Islami yasarlar.
Islamin sevilecek bir tarafi yok. Neyini sevelim?01 Yorumla
Soran+1 yılTatmin edici
+1 yılgerçekten meali okumani tavsiye ederim aklina yaymayan yerlerde dil farkliligindan kaynaklanan şeyler var çevirenler insan sonuçta şöyle biraz arapça türkçe dil destekli meal bulup okursan bence mustafa islamoglunun boyle bir kitabi var. hayat kitabi kuran diye kesinlikle reklam yapmiyorum bana da bir yakinim tavsiye etti ve sorularimin cevaplarini buldum
01 Yorumla
Soran+1 yılneden sadece arapça dünyada araplardan başka insan yok mu neden ingiltere fransayada inmemiş bu kitap her kıtaya inse daha iyi olmaz mıydı alalh bunu düşünmedi mi ben hristiyan bir yerde doğsam hristiyan olucaktım ve araştırma şansım yok diyelim fakirim sokaklarda yatıp kalkıyorum araştıramadım islamı. ee burada benim suçum ne peki mesela?
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber efendimizi sünnetlerini ve davranışlarını iyice araştır oku. O kadar çok sevgi besliceksin ki annenden babandan yakın hissedersin kendine. Ve Peygamber efendimizin her bir sünnetinin ayrıca bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları var. Hiç birşey olmasa bile bu bile İslamın büyük bir kanıtıdır...
00 Yorumla 1-peygamber efendimizn hayatını oku... unutmaki o ;kuran ahlakı ile ahlaklandırılmıştır.
2-kuranı kerimin mealini oku.
3sahabe efendilerimizn hayatlarını oku.
tüm bunları sağlam bir kaynaktan okumanı tavsiye ederim.. ne neden niçin nasıl nerede nezaman sorularınnı cevaplarını burada bulacaksın.00 Yorumlaİslamı sevmen için hiçbir neden yok sadece oku bol bol oku çelişkileri göreceksin farklı dusunce grupları ile sohbet et fikir al araştır kararını sonra ver bende dünyada neden hak hukuk yok neden hep masumlar neden neden neden diye düşünürken tuttuğum herşeyin elimde kaldığı bir dönemde çok güzel insanlar ile tanıştım ve bazı sorularımın cevabını buldum şimdi daha mutluyum en kısa zamanda bu durumdan çıkmanı isterim kötüdür çok kötü...
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü herşeyi doğru ve eksiksiz anlatan islam. İslam çıkmış son din gerçek dindir. Hıristiyanlıği yahudiliği ve onları değistirip kotu yapanı papaları herşeyi i anlatan islam. Hatta bazı bilim adamları kurandan faydalanıp icat yapıyorlat kuran bize gelecek hakkında fikir veriyor. İslam bize dürüstlüğü namuslu olmamızı temiz olmamızı soyluyor. Ama maalesef dünya kötüye gidiyor islamı kötü tanıtıyotlar yalan fetvalarlaislamı karalıyorlar. Daha fazla bilgi icin kuran okumanı oneririm. ALLAH yardımcımız olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmisal sen bir kadını sevmek için sebep mi ararsın? aileni sevmen için sana sebep mi lazım? hayatın boyunca birilerini bir çıkar için mi sevdin? yok çıkar için sevdiysen sana cenneti vaadediyor ALLAH. çıkar için sevmediysen sebep araman saçma değil mi? hayda çıkamadım ben bu işin içinden.
01 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman olmayan cennete gidemiyor mu yani
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence islamı birilerine sorma. Manası barış olan bir dine inanıp da bu kadar kavgacı insanların dinin özünü anladığından şüphem var. Açıkçası şöyle. Sen bizim müslümanlığımıza bakma. Islamın kendisine bak. Peygamber efendimizin hayatını oku.
53 Yorumla- +1 yıl
çok doğru söylemişsin tebrik ederiyorum.
Soran+1 yılTeşekkürler
bu Ezan boşuna mı okunuyo? bu bayramlar boşuna mı oluyo? bu hayvanlar boşuna mı kurban ediliyo? bu insanlar boşuna mı aç kalıp oruç tutuyo? bu insanlar boşuna mı mekkeye gidiyor? bu insanlar boşuna mı kuran dua ediyo? inanmayın böyle şeylere tek dogru DİN İSLAMDIR.
02 Yorumla
Soran+1 yılben boşuna demedim. sevmek için sebep istedim
+1 yılPeygamber efendimizin hayatini da okuyabilirsin. En guzel ornek. Islami en guzel yasayan kul. Ama islam gercekten cok guzel bir din. Emin ol. Onyargisiz inceleyip arastirirsan dogruyu bulacaksin
04 Yorumla
Soran+1 yılbaşka güzel yaşayan yok mu?
- +1 yıl
Tabi ki var birsürü islam buyugu var
Soran+1 yılörnegin
- +1 yıl
4 halife mmesela
+1 yılıslam güzelde müslümanlık bunun neresinde. diye bir söz vardır çok doğru bulurum. islami muslumanlarin yasayında aramak bu devirde yanlış olur sen islami en doğru muslumanda ara yani hz. muhammed de ara. ıslamın bütün güzelliklerini o kendinde barindiriyo. böylece ne islami yanlış anlatanla mede yanlış anlayanla muhatap olmazsn
02 Yorumla
Soran+1 yılGünümüzde?
- +1 yıl
günahsız insanlar sadece peygamberlerdir o yüzden ben kimi söylesem madem ıslamda böyle bu müslüman niye bunu yapıyor diyebileceğin bir hata illaki bulursun. günümüzde çoğu cahil insanın yaptığı gibi bir muslumanin yanlış bir davranışını görüp bunu ıslama mal etme. ıslamın en güzel kaynakları kuran ve efendimizin hayatı ve sunnetleri. ben bunlardan başka kaynak aramanin ilk asama için tavsiye etmem. ayrıca belirtmek isterim isterim bilindiğini aksine ıslam kadına çocuğa ilme ve barisa önem veren tek dindir.
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. kardeş sen kanıt mı istiyorsun. o halde sana İslamı en güzel kanıtlarla anlatan bir kitap önereyim. Dr. Haluk Nurbaki'nin İmanla gelen ilim kitabını oku.
03 Yorumla
Soran+1 yılBulamam o kitapları paramda yok açıkcası
- +1 yıl
yahu çok para değil ki. www.dr.com.tr/.../urunno=0000000387876
Soran+1 yılTeşekkürler
Diğer konusunda 366 cevap paylaştı. 1. seni beni ve evreni yaratan Allah
2. peygamberler ve son peygamber Muhammed s. a. w. s.
3. kuran-i kerim son kitap kıyamete kadar islamiyetin ve hak yolunu seçmek icin klavuz
daha hiç yazmaya gerek yok00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de senin gibi olmuştum kardeş. Insanı çıldırtan bir durum. Sonra Doğan'ın sesini dinledim, kendimi bir rüzgara bıraktım sanki. Götürdüğü yerde huzur verdi. Kur'an okudum. Bu kitabı okuyup da insan yazmış diyen salaktır onu anladım. Kısacası mutluyum dostum. Sen de mutlu olursun umarım
00 Yorumla- Diğer konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılYani şimdi zevkler ve renkler tartışılmaz :D ben severim, sen sevmezsin :D hani benim sevdiğimi sen sevmeyebilirsin, o yüzden söyleyemem :D
02 Yorumla
Soran+1 yılne güzel :D
- +1 yıl
bundan sonra eyyorlamam :D
- https://www.youtube.com/watch?v=5nG-AvrLuCA
izlemelisin bence
11 Yorumla
+1 yılresmi tatil ilan edilen toplam 7 günlük iki adet bayramı var. hafta ortalarına da geldi mi tadından yenmiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılOldu o zaman :)
+1 yılDiğer dinlere baktığında bazı çelişkiler saçmalıklar göreceksin ama İslam dosdoğru bir din.
17 Yorumla
Soran+1 yılİslamda çelişki yok mu?
- +1 yıl
Benim incelediğim kadarıyla yok.
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Kuran ve Islam celiski dolludur. Eger yok diyorsaniz bu sadece hayatinizda ellinize bir Kuran almadiginizi gösterir.
- +1 yıl
Yok bu bizim Kuran almadığımızın değil senin İslamı İslam düşmanı sitelerden öğrendiğin aklına gelir. Kitabı ortasından ortasından okuyup kendine göre çelişkiler çıkardığın anlamına gelir.
- +1 yıl
Anlamına gelir*
- +1 yıl
Bana bu çelişkilerden örnek verebilirseniz sevinirim. Düşüncenize saygı duyuyorum. Sizin dininiz size benim dinim bana.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl36 Yorumla- +1 yıl
Kaç dk video? internet paketimi bitirmesin
Cevap sahibi+1 yıl12 dakka bu ve bunla benzerleri var tavsiye ederim.
Soran+1 yılPcde izlerim
- +1 yıl
30 mb yer. unutmazsam ben de pc de izlerim artık
Cevap sahibi+1 yılBence kesinlikle izleyin. Unutmayn ama :)
İslamiyet en temiz en güzel ve en adaletli din. Dinimizin kurallarının her biri mantığa ve vicdana uygun. İyiki Müslüman ve iyiki Türküm diyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Haberleri izliyor musun hiç?
Soran+1 yılEda pek katılmıyorum ya
+1 yılburada uyduracak arkadaşlarda olabilir en iyisi internetten aç araştır oku
02 Yorumla
Soran+1 yılBilenler çıkar elbet
- +1 yıl
Tabiki cikar
eğer islamı seçrsen benden söylemesi diğer müslümanların naptıklarına ne sölylediklerine nasıl davrandıklarına hiç aldırış etme bizim milletimiz dini zorlaştırmayı sevior
01 Yorumla
Soran+1 yılkimi örnek alıcaz peygamberden başka
bir kere dua edebileceğin bir dinin olması gerekli :) Yani için rahat eder ama bence böyle olmamalı ama hiç olmamasından iyidir :) İslam'ı sevmen için tek sebep Muhammed Mustafa (s. a. v)'dir :D
04 Yorumla
Soran+1 yılAnladımda mustafa nerden çıktı
Soran+1 yılHz muhammed biliyodum
Diğer konusunda 633 cevap paylaştı. Gİt namaz kıl hacıya git dini sohbetlere katıl inan bana islamiyete aşık olursun
03 Yorumla- +1 yıl
bu dediklerini yapması için adamın islamı sevmesi gerekiyor düşünerek yaz biraz hocam
Soran+1 yılDimi
+1 yılBirine sıgınma ihtiyacı dua etme bir tanrı olmasını bilme ondan güc almak hepsi bu
01 Yorumla
Soran+1 yılKonu yaradan degil yanliş anladın
youtube a yaz bu sorunu yabancı bir adam anlatıor neden inanman gerektiğini..
010 Yorumla- +1 yıl
Dr. Zakir Naik
- +1 yıl
nurettin yıldızı bilmiyorum
- +1 yıl
Zakir in eline kimse su dökemez :)
- +1 yıl
nurettin hoca çocuğa anlatır gibi anlatıyo heralde :) merak ettim dinlerim onuda.
- +1 yıl
haa okey
- +1 yıl
Zakir Naik, kafasindan sacmaliklar uyduran bir cahilin tekidir. Baska birsey degil.
Üstüne Islami asamadan bir kafirdir.
Senden hep iyi şeyleri istiyor yasakladığı kötü bir şey yok. Mesela içki kumar zina gibi...
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yok?
+1 yılSaçma bir din daha doğrusu bütün dinler. her dinin kendi kitabi var herkes kafasından birşey eklemiş . bugün Müslümanım diyen yaratıklar kele kesiyor . yaşasın ataizim :)
00 Yorumlavalla islam dini hoşgörü dini diyolar doğru fakat artık millet olarak o kadar yobazlaştıkki islamın hoşgörü dini olduğundan şüpheleniyorum yani
04 Yorumla
Soran+1 yılİslamı dogru düzgún yaşayan yok mu yani?
Soran+1 yılondan geride tüm islam ülkeleri diyorsun
islam her zaman doğruyu gösteriyor daha mantıklı nasıl bir cevap istiyorsun?
00 Yorumlasorgulamıyorum. Soruyorum sadece inanışın nedir? Ateist? Deist? ya da hangi. din?
09 Yorumla
Soran+1 yılYok şu an seçmeye çalışıyorum
Soran+1 yılYani?
Soran+1 yılDinlerin gerçek olup olmadğı
Soran+1 yılDeist diyelim
Soran+1 yıliyi günler
Bizim dememizle seveceksen bir zahmet lütfen bırak kalsın. Çok meraklıysan samimi isen Allah ne diyor ona bak.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılİslamı kurandaki gibi yaşarsan sevmen için bir sürü nedenn bulursun. Biz müslüman olarak kurana uymuyoruz o ayrı tabi
02 Yorumla
Soran+1 yılkim uyuyor?
- +1 yıl
Onu söylüyorum ya zaten. Uyarsan güzelliğini görürsün
Allahı seviyorsan, samimi bir dille aç ellerini , Allahım bana, sana ulaşacak hakiki yolu bulmamı nasip et diye dua et.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılen son din ve degistirilmemis bir kutsal kitaba sahip
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğru olduğu ne malum?
- +1 yıl
O zaman soruyu değiştirmen lazim bir dine inanmam icin sebep soylermisiniz diye
Yaratici icin her zaman en büyük kanitim
Insan vücudu olmuştur kimse bana bilimsel bir formülle olayla aciklayamaz bu yapiyi bilmem sen ne düşünürsün
Soran+1 yılKonu yaradan değıl
+1 yılnasıl? sorusunun kendine sor ve çık balkona aya bak.
02 Yorumla
Soran+1 yılKonu allah degil din
- +1 yıl
işte bu ikisinin bir oldugunu anladığında imanın olacak kardeşim dualarım seninle.
+1 yılHerkesin esit oldugu bir dini sevmemek delilik nedense islam degince aklima yesil renk geliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılKadınla erkek bile eşit değil daha herkes ne demdk?
- +1 yıl
O turkiyede oyle
- +1 yıl
araştırmadan konuşmayalım lütfen
İslamı doğuştan sevilir, ben şahsen öyle. Eğer en güçlü ülklerin dinini yaşayacaksan, sana sadace bakar ve acırım.
02 Yorumla
Soran+1 yılİngilterede dogsan onların dinini sevicektin
+1 yılBen ateistim kardeş, islamı sevmen için bir sebep yok.
012 Yorumla- +1 yıl
sizin araştırma sonuçlarınız mı bu?
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
sebebi sizin ateist olmanız sanmıştım, öyle bir yazı yazmışsınız. bende müslümanım islamı sevmesi için bir sebep var ;)
- +1 yıl
Fikrine saygı duyarım. Benim yıllarca göremediğim sebebi sen gördüysen ne güzel. ;)
- +1 yıl
herkes fikirlere saygı duymalı tabi, teşekkür ederim bunun için. fakat kardeşim bazen kalben körleşiyoruz, inananlarda düşünce olarak sapıtıyor. umarım allah kalbine bu duyguyu yerleştirir. ben dinimde yanlış bişey bulamadım, üstelik birçok doğruları var sayıp sayıp bitiremiyeceğim.
- +1 yıl
ve 10 tane doğrusu var 3 tane yanlışı var.. böyle doğru dine ulaşamazsın. islamın kitabı kuranı oku. allah sana nasip görmüşse kuranı okurken doğruyu hissedeceksin, nasip görmemişse hissedemezsin. kalbi kararanlar hiç bişey hissedemez.
- +1 yıl
Ben nasıl sizin fikriniz hakkında yorum yapmıyorsam sizde benim fikrime saygı duyun resmen. Evet 18 yaşındayım ve düşüncelerimin doğruluğundan eminim.
- +1 yıl
elbet herkesin fikrine saygımız var. amacım birini kötülemek veya dışlamak değil. doğru bildiğim birşeye başka insanlarıda çağırıyorum, iyiliklerini istiyorum kötülüklerini değil.
- +1 yıl
Ateistlere bayılıyorum. Saygı duyuyorum her fikre yanlış anlama ama inan sizin ki yaratıcı olmadığına inanmak değil resmen geçmişte yaşadığınız bir şeye karşı tepki olarak sürüden ayrılma psikolojisi çok ateist arkadaşla tanıştım hepside muhabbetin sonuna doğru ben aslında tam ateist değilim demeye başladı.
- +1 yıl
O tanıştığın ateist arkadaşlar ergenlikten çıkamamıştır ya da sorgulama dönemini tamamlamamıştır. Ben düşüncemle kesinim, netim.
Diğer konusunda 464 cevap paylaştı. Kendini seviyorsan islamı seversin. çünkü İslamın temeli önce kendini bilmektir.
00 Yorumla" Sevmek zorunda değilsin" Islamda bir zorlama yok iste bu en büyük sebeb !
113 Yorumla
Soran+1 yılOndan mı araplar kafa kesiyor?
- +1 yıl
bunun neresi kötü
- +1 yıl
arap derken hangi arapları dediğine göre değişir. şeriatı uygulayan araplar doğruyu yapıyor.
Soran+1 yılNeyin?
- +1 yıl
şeriata göre hırsızın eli kesilir. ABD ye göre bu gericilik. Ama şuna bakın lütfen; ABD de Arabistana oranla daha çok hırsızlık tecavüz adam öldürme oluyor. Ve şuna da bakın ki Arabistanda son 100 yılda kaç kişinin eli kesilmiş, elbet kesilen vardır, ama çok azdır. Bu kurallar insanı suç işlemekten caydırıyor. Ve senin annene tecavüz etseler sen o adamı öldürürsün, şahsen ben öldürürüm senin erkekliğini bilemem. Şeriatta da bu uygulanıyor işte.
Soran+1 yılTeşekkürler tarafsız bakamıyosunuz
- +1 yıl
Varsayımlarla konusman mantıklı degi. Seriat olsa ne olacak bu günkü israil - Filistin meselesinde neden araplar sesini çıkaramıyor? Kendi halkına dayilan israile ya da vs bir ülkeye gelince yusuf yusuf böyle seriat olmaz icinde neyse disindada oyle olacaksın onların basindakilerde abd yandasi bunu bilmeyen yok doğru kaynakları biliyorsan ve arastiriyorsan tabi
- +1 yıl
Tabiki tarafsiz olamayız herkes kendi dinini sacunacak inanci neyse tabi sen en iyisi 3 buyuk dinin kitaplarini al ve oku tabi gercekten inanacak bir sey ariyorsan ve sana en mantikli olani sec daha da birsey denmez delili uzakta aramana gerek yol aldığın her nefes. Baktığın her yeri gorebilmen , her sesi isitebilmen hep bir delil Allah her yerde ve mucizileride o sana şah damarindan daha yakın secde et ve hissetmeye çalış dua et af dile iste o zaman belki kurtuluşa erenlerden olursun...
- +1 yıl
varsayım değil bunlar, sizde biliyosunuz. ABD de mi daha çok tecavüz adama öldürme var yoksa Arabistanda mı? Araplar neden sesini çıkarmıyor çünkü onların şerefsizliğinden. Allah onlara soracak bu suskunluklarını. Ve her arap islamı temsil etmiyor, kalpten müslüman olmayabilir. Kardeşim ben müslümanım. Ama benim yaptıklarım yüzde yüz islamı temsil etmiyor, çünkü insanım hatalarım oluyor. dinimi peygamberim ve kuran en iyi temsil ediyor. benim hatam varsa islamdan soğuma, bu benim suçumdur, dinim kötüyü emretmiyor hiç bir zaman. son zamanlarda biz müslümanlar günahkar olduk, dinimize göre hareket etmiyoruz. ilk bize uyarsan dinden soğarsın. ilk kurandan başla bu işe.
- +1 yıl
Haklısın kardesim abd umrumda degil ama araplarin seriata kalmadan suc oranini 0 a indirmek varken şeriatı secti sen seriati abd de uygula ordada düşer öyle degil mi?, Araplar diye bir genelleme yapmayalim arap emirlikleri vs dubai falan zengin olanlar yoldan çıkmış olanlar islami
- +1 yıl
eyvallah, bu yorumun sevindirdi beni
+1 yılzorunluluğun yok bu konuda. islam akıllıların dinidir, diğerleri bundan mükellef değildir.
08 Yorumla
Soran+1 yılİnanmayanlar akılsz yani?
- +1 yıl
evet o duruma geliyorlar. aklı olan hayırlıyı düşünür, kendini cehenneme atmaz.
- +1 yıl
Evet evet... Islam akillilarin Dini. Baksana , Müslümanlar zeginlik ve Bilim icinde yüzerken Dünyadaki Gayrimüslüman ülkelerde hep savas ve cehalet var.
- +1 yıl
burada aklın yönünden bahsettim. kardeşim biz müslümanlar dinimizi dosdoğru yaparsak emin ol ilim ve bilimde en ileri seviyede oluruz. bu dinin kusuru değil biz müslümanların kusuru.
- +1 yıl
islam ilim öğrenmeyi farz kılmış. fakat bu farza uyan yok.
- +1 yıl
sadece zenginlik ve ilim bir ülke insanının akıl seviyesini göstermez. ister profesör ol, fiziği matematiği bil, fakat yaratılış gayeni bunun gibi konularda doğru düşünemiyorsan akılsızsındır.
- +1 yıl
*yaratılış gayeni bilmiyorsan
- +1 yıl
ayrıca kardeşim, sanırım müslümanlardaki savaşı ima ettin. farkında mısın bu savaşları israil, işid örgütü, Esed gibi şerefsizler çıkardı, müslümanlar sadece masum bu durumda.
Abdest alıp kuranin mealini oku bu yeter de artar bile. Muhteşem cümlelere hayran kalacaksın
01 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=-JYBuf5hmAA
burada dediğine bir örnek var bilen bilmeyen inanan inanmayan herkesin izlemesi dileği ile
+1 yılkuranın mealini okumanı tavsiye ediyorum arkadaşım
12 Yorumla- +1 yıl
meali gerçek anlamının % 70 ini karşılıyor. arapça muazzam bir dil. sadece arapçadan anlamadan okumak yeterli ilk başta. o kalbe hissettirir. ve ya tefsirler daha yararlı olabilir.
- +1 yıl
aynen öyle...
+1 yılAçıp kuran okumayı dene
12 Yorumla
Soran+1 yılbunu bende biliyodum başka bir şey yok mu
- +1 yıl
Burada bizim soyleceklerimiz işe yaramaz asıl işe yarayan kuran okumak olur
+1 yılHz. Vahşi'nin hayatını okuyabilirsin...
03 Yorumla
Soran+1 yılDalga mı geçiyosun yoksa vahşi diye biri var mı arada kaldım
- +1 yıl
Ciddi cevap veren biriyim ama senin için hikaye olabilir.
Soran+1 yılBakarım tesekkürler
cunku Islam senin icin en iyisini gosterir.
01 Yorumla
Soran+1 yılanladım
+1 yılPeygamberimizin mucizelerine bak
05 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi neden mucize yok? Kanıt istiyorum ben inanmak kolay
Soran+1 yılDenizin ortadan bölünmesi.
- +1 yıl
mucizeyi arayana herşey mucize, kör olmak isteyene herşey karanlık. sen elinle gözlerini kapattın diye diğer insanlara karanlık yapmıyorsun, sorun sende olabilir mi?
Soran+1 yılNeden olmasın
+1 yılCennete gideceksin :)
06 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar basit mi?
- +1 yıl
İslamı anlatmaya ansiklopediler yetmiyor.2000 karakterle ne anlatayım.
Sen sor ben söyliyeyim.
3 soru hakkın var sorcaksan eğer. ona göre
Soran+1 yılNeden inanıyosun? Kanıt yok bir şey yok. Ben sana ayı ortadan böldüm desem banada inanır mısın? Hep eskide olmuş olağanüstü şeyler neden?
- +1 yıl
Neden inanıyorum? (Tatmin etme garantisi vermiyorum. hidayet Allahtandır)
Yaşadıklarım gördüklerim bana inanmamı emrediyor.
Kuranı ezberlemeye başladığımda hayatım çok değişti. sanki herşey bana hizmet ediyor. ama kimse beni tanımıyor (dışardaki insanlardan bahsediyorum)
Tesadüf olduğunu düşünürdüm.(itikattan bahsetmiyorum) kimseye muhtaç olmadım. çekingen bir yapım vardı.
Utangaçtım. birileriyle sofraya oturduğumda 'sen çok aç kalırsın 'derlerdi. hiç öyle olmadı. korunduğumu hissederdim. biyerlerde bana ayrılmış bir rızkım var.
Eskiden tesadüf derdim şimdi tevafuk diyorum. bu berekettir.
Ezberlemeye başladığımda bizim bir evimiz vardı. nolduysa bişeyler oldu. babamın işleri açıldı..
bir kaç sene içinde evlerimiz oldu arabalarımız oldu. taki ben kurstan çıkana kadar.
Kurstan çıkıncı yerinde saymaya başladık.. bu sadece bir hatıram...
Çok var benim yaşadığım şeyler.
İnanmaya gelince:... - +1 yıl
İnanmak herkese nasip olmuyor.
Allah insanın aklını yaratmış.
İnanmayanlara baktığımda kabına sığmayan ruhu isyanda olan kişiler.
Tahammülsüz ve kibir var. evet kibir. islamın yasakladığı şey.
O yüzden herkese nasip etmiyor. aciz olduğunu görmeyip kendini bişey sanma illeti.
Çok bilmişlik illetini 'sorguluyorum düşünüyorum zekiyim ' sözleriyle perdelemiş. gayrizevatı vasıf yetersizliği ile yaftalamış..
Fravunun hikayesi bizlere emsal olmuştur o yüzden.
Ha hikayeydi dimi o.. neyse.
Son bişey söyleyeyim:
Okuduğum dönemlerde hep"Allahım beni kimseye muhtaç ettme" diye dua etmişimdir.
Güvendiğim bir yaradan var ona sığınmışımdır hep.
Yaradan yerimi çoktan hazır etmiş bile.
Hep kendi işim var. kendi kimseye çalışmıyorum.
Ticaretle uğraşan amcamlar dayımlar var. hangisine gitsem Allahın izniyle kapıaçık.
İnanmayan insan buna tesadüf der ben ise tevafuk.
Anlamak herkese nasip olmaz.
Anlasa iman ederdi zaten. dimi ama
Herşeyin cevabı var. kalbimizDe kibir olmasın yeterki - +1 yıl
Kafana takılan çok soru vardır. ateistlerin sorduğu
Benim karşılaştığım çok soru var. hepsi kafamda cevaplıdır. ama inanki anlatacak kadar değil.
Ben mutmainim ama Allah anlattırmıyor. müsade etmiyor.
Allah ayette :"hidayet Allahtandır" diyor ya..
İşte buna işaret ediyor.. insanın içindeki kibir ve isyan illeti buna fırsat vermiyor.
Mutmain olmasam neden inanayımki?
Korkumdan mı?
Ateistlerde de akıl var. kafa var.
Onlar neden korkmuyor?
Benden daha mı cesaretliler?
Dünya hayatının yüzeysel lezzeti bizi de cezbediyor.
Ama aciz olduğunu kabullenmek farklı şeyler..
Neyse fazla konuştum. dilin kemiği yok.
Allah hidayet eder inş. nasibin varsa eğer..
Bazı şeyler anlatılmıyor.. o yüzden anlatamıyorum.
Varsa bir sorun insanın nefsindedir.. derinlerdedir. diyeceğim başka bişey yok.
- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem