Güncellemeler
1 yıl
Yaaa yemek yapamıyorum demiyorum yiyemiyorum diyorum hepiniz yanlis anlamissiniz stres oluyorum geriliyorum o yokken
23 yaşındayım bu arada evlenebilecegimi bile düşünmüyorum annem olmazsa ben napicam motive edin güzel tavsiyeler verin lütfen rutinlerimi yapamıyorum uyuyamıyorum şu an acliktan ama stresten yemek de yiyemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Knk motive edelim de, bu şekilde bir halt beceremezsin bu yaşta nasıl karnını doyuramıyorsun öğren biraz birşeyler
Kanka olay yemek yapmak değil yemek yiyememem ve psikolojik olarak cokmem uyuyamamam rutinime devam edememek
En basit şeyi örnek vermiştim moralin daha da bozulmasın diye ama madem yazayım. büyuyememis ve çocuk kalmışsın böyle giderse ne iş yapabilirsin, ne ilişki yapabilirsin, nede sevilirsin hayatına Şu an annesine bağlı bir genç olarak devam edip 20 sene sonra annesine bağlı yaşlı bir kadın olarak devam edersin 50 yaşında annesi olmadan uyuyamayan birisi olarak... o yüzden işin bir ucundan tutman ve annenden yavaş yavaş kopman gerekiyor bunu yaparken zorlanırsın ama katlanmak zorundasın 2 gün farklı yerde kal, 4 gün farklı yerde kal yavaş yavaş uzaklaş evinden başka yere alış annesizliğe yani. Başka çaren yok
Üni farkli şehirde okudum ama yine de haklısın evlenemeyecegimi düşünüyorum böyle giderse olumsuz şeyler düşünüyorum psikolojim bozuluyo ve uyuyamıyorum ama çok doğru dedin psikiyatriye gitsem hiç dinlemeden ilaç yazcak ve ilaç kullanmak istemiyorum
Kop ondan, psikoloğa gidecek maddi durumun yoksa bile kendin yap bunu yavaş yavaş, önce kısa kısa tatillere git, sonra uzun süreye çıkar bunu en son ayrı bir evde yaşamaya çalış kendi başına
Atanirsam mecbur bunu yapcam zaten özgüvenim düşük insanların yanında yemek yiyemiyorum çekiniyorum hiç sevgi görmedim ailemden çocukluğumu yasamadim sürekli annemle dertlestim ve annem hiçbir şey yapmama izin vermedi
Biraz uzun yazacağım okur musun bilmiyorum. atanmaya kadar bir yerden başlamak gerekir çünkü eğer bu duruma alışamazsan atanıp birden gidiverdiğin zaman acayip zorlanır ve çalışamazsın bu olursa her şey daha kötü olur yani o yüzden alışmak için atanmayı bekleme kesinlikle. Şimdi sen bu sürece alışmaya cesaret edince şu olacak konfor alanından çıkıp alışık olmadığın şeylere cesaret ettiğin için korkacaksın heh işte o korktuğun noktada vazgeçme sakın hemde, birde neye heves etsen cesaret etsen içinden bir ses seni engelleyecek o aslında senin sesin değil o annenin sesi annen senin içine işlemiş o yüzden o seside dinleme ve o cesareti gösterip o hareketi yap böyle böyle içinden o sesi atıp kendini bulacaksın...
O kadar iyi geliyo ki yazdıkların psikolog falan misin
Değilim hayır. Yardım edebildiysem sevindim kendini bul önce Şu an kendin değilsin sen annenin oluşturduğu kişisin büyük ihtimalle sende kendi istediği gençliği oluşturdu. Cesaretini göster istikrarlı ilerle ve kendini bul
Yarın yazicam sana tamam mi tavsiyelerine ihtiyacım var çocukluğumu yasamadim bı şarkıya bile eşlik edemiyorum çünkü ozguvensizim erkeklerle nasıl flortlesilir bilmiyorum
Olur yazabilirsin
Üni mezunuyum bir de düşün boş kafalar ne kadar özgüvenli ve mutlu
Üni mezunu olmak bir şey değiştirmez. Bu senin içinde olan bir şey sen kendini bile tanımıyorsun eminim ki mesela sevdiğin şeyleri gerçekten sen mi seviyorsun yoksa annen mi seviyor? Gitmek istediğin yerleri sen mi seviyorsun annen mi? Bence cevap belli mutlu olmak için annenin senin içine kustugu o zehri söküp atman lazım kendini ve ne yapabileceğini görmen lazım. O zehri atmak kolay değil yani annene karşı geleceksin, içinde ki sese karşı geleceksin, cesaretini toplayacaksın, yapmayacağını düşüneceksin hiç kandırmaya gerek yok bunlar olacak ama vazgeçmezsen zamanla şu olacak yaa ben şu an bunu yaptım ve ne kadar mutluyum, buraya geldim gerçekten mutluyum böyle diye diye o zehir gidecek içinden ve kendi sesin gelecek tüm bunların sonunda o zehri içimden attım çok uğraştım oldu diyince de istediğin o özgüven gelecek zaten hissedeceksin bunu.
tamam kanka ama çok ozguvensizim ya mesela arkadaşım beni bı cocukla tanıştırdı çocuğun karşısında çok utanıyorum yemek yiyemiyorum konuşamıyorum çocuk yemek yiyo masada ben uzağında oturuyorum gelsene yanıma dedi çocuk hayır dedim flortlesemedim arabada son ses müzik açmış kimildayamadim bile
Bunu belli edersen iki şey olabilir ya itici bulur ve uzaklaşır ya da saf bulur ve kullanmaya çalışır. İlk buluşmada yemek yemeyin mesela sadece kahve için, konuşmaya gelince sıradan konuşun yani zaten eğer uyarsanız laf lafı açar bir şekilde merak etme...
Hayır bı evde oturduk ortak arkadaş ve 2.3. bulusmamizdi çocuk beni kullandı zaten sevişti benle ve bende beni sevdiğini dudundugum için seviştim ve sevgili olucaz sandım meğer beni kullanmış sonra da görüşmek istemedi benle tavırları değişti beni kucumsedi
Yemek yemeye utandığın çocukla nasıl seviştin 🤦♀️
İçimden geldi çünkü 😢neyse uzun hikaye yarın anlatirim
İsteğimi kabul eder misin konusucaktik bugun
büyümen gerekiyor ama fiziksel anlamda değil maalesef…
Nasıl işte çok kotuyum
Tariflere bakarak yapmayı dene eminimki çok güzel olucak
Sorun yemek yapmak değil psikolojik olarak cokmem ve yemek yiyememem
Annen temelli gitmedi dimi gelicek illa
Yarın gelicek
Ben tek yaşayıp bütün yemeklerimi kendim yapıyorum yaşımı yanlış yazdım oraya bakma
Nasıl ya ben annem olmayınca yiyemiyorum
Hadi ya bu psikolojik o zaman
Evet ne yapabilirim
Çok şey bunu aşmalısın çünkü önce kendine güvenmelisin çok şey yazarım da uzun nasıl yapsak
Dm
Tamam
Ot gibi yaşamak.. tam olarak böyle bir şey işte.
Tavsiyeniz neler çok kötü oluyorum annem olmayinca
Bende senin gibiyim
Kanka sen yemek yapamıyorsun belki ben yiyemiyorum psikolojik olarak cokuyorum
Panik atak var bemde
eclilik ne alaka
Annemden ayrilamam ki evlenemem bile onu diyorum
hangi sehir
Makarna yap
Olay o değil olay yemek yiyememem ve psikolojik olarak cokmem
Yas kaç derdin ne
Derdimi bilmiyorum annem olmayinca yemek yiyemiyorum