Nasıl daha sosyal olunur?

28 yaşında bir kurumda çalışan öğretmenim. Lisede tipik inek ve asosyal tiptim. Liseye kadar bazı sınıf arkadaşlarım, çocukluk arkadaşlarım ve kuzenlerim oldu hayatımda. Üniversitede açıldım ama güzel bir arkadaş grubum olmuştu. Üniversiteyi İstanbul'da okudum ve üniversiteden sonra memleketime döndüm. Kurumsal bir yere girdim ve 2 yıldır orada çalışıyorum. İş yerinden 2 tane samimi olduğum arkadaşım oldu hatta biriyle çok samimiyim ama asla istediğim gibi sosyal bir hayatım olmuyor. Ben gezmek yeni yerler keşfetmek istiyorum aslında bir tane arkadaşım da benle aynı kafada ama bir türlü bir şey yapamıyoruz. Başka arkadaşlık kurmaya çalışan daha sosyal arkadaşlarım oldu ama onlardan da laf taşıma olayları gördüm ve uzaklaştım. Ama yaşım hala genç sayılır artık evde oturmaktan çok sıkıldım. Herkesin diline de düşmüş bu asosyal yapım ama herkesle de dost arkadaş olunmuyor arkadaş ortamım da üniversitede kaldı. Hepimiz bir yere dağılsak da bir kaç tanesi ile hala bağlarımız kuvvetli. Her neyse nasıl daha sosyal olunur, düzgün bir ortama girilir sizce

Nasıl daha sosyal olunur?