Yani erkeklerin daha üstün varlıklar olmadığını ve yasalar önünde eşit olmamız gerektiğini söyleyen ama aynı zamanda kendi hayatımıza aldığımız erkeğin ilişkinin doğal lideri ve evlilikte de erkeğin koruyucu kollayıcı ve yöneten konumunu kabullenen ve bu konuma saygı duyulmasını aile reisi olarak otoritesini kabullenmek istemeyeceğimiz erkeklerle zaten beraber olmamamız gerektiğini söyleyen biri için antifemnist denebilir mi?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Antifeminist feminist düşmanı demek. Buradaki kişi antifeminist değil ama ezilmeye bayılan bir kadın olmalı
Yönetilmek ezilmek demek midir?
Evet sen kendini yönetemiyor musun? Bir bireysin ve yönetebilirsin.
Aile bir kurum olduğuna göre bir yöneteninin olması doğal değil mi?
Aile bir kurum mu? Aile bir topluluktur ve bunu biri yönetmez herkes ortak karar alır.
Aile elbette ki bir kurum;
Bütçesi var mı? Var
Önceliklendşrilmesi gereken giderleri var mı? Var
Alınması gereken acil veya daha uzun vadeli kararlar var mı? Var
Aile kurum olarak tanımlanmak ve dolayısıyla da bir yönetimin olmasını zorunlu kılan her unsuru sahip
Toplulukların da bir yönetemiyor bir lideri olur bireyler kendi kendini yönetir ama topluluğun da yöneteni olur..
Ben şimdi sana başka bir şey sormak istiyorum...
Bir şirket veya bir başka işyeri düşün.
Orada daha çok parayı kazanıp daha iyi yaşamı süren; daha iyi evde oturup daha güzel arabası olan müdür müdür yoksa memur mu?
Bu sorunun cevabı belli... elbette ki müdür daha çok maaş alır ve daha güzel bir yaşam sürer...
Peki sence bu haksızlık mıdır? Yani müdür ve memur aynı maaşı alsa daha mı adaletli olur?
Burada niye erkek müdür kadın memur oluyor. Ne bayiliyorsunuz kendinizi ezmeye eğer kadın da çalışıyorsa kadının müdür olması daha mantıklı çünkü daha fazla sorumluluk alıyor. Para dediğiniz de asgari ücret. Tamam sen ev hanımı olarak kocana uy ben fikrimi belirtiyorum
Öyle demedim... sen soruya cevap verir misin?
Kadın memur erkek müdür demedim... sadece sordum...
Konu benim özel hayatım değil... bir fikir alışverişi yapıyoruz. Buna açık değilsen bırakalım
Hayır aileyi bir şirkete benzetmek yanlış çünkü oradaki müdür şirketi kuran kişi burada hem kadın hem erkek aileyi oluşturuyor. Cinsiyet gözetmeden bakarsak çalışan bir kadın kocasından fazla sorumluluk alır ve müdürün o olması gerekmez mi
Hayır müdür şirket kurmaz atanır... ama benim söylemek istediğim başka bir şey...
Müdür daha çok maaş alır ve adil olan budur çünkü sorumluluk alır depil mi? aynı maaşı alıp aynı seviyede yaşam sürecek olsak kimse müdür olmak istemez değill mi? Yani memur ile aynı paraya müdür olmaya razı olunsa patron canım değil müdüre de memura ödediği ücreti öder. Ama işte müdür o paraya çalışmayı kabul etmez... eğer bir şekilde bu insanları zorla aynı maaşla çalıştıracak bir sistemde hakkını alamayan haksızlığa uğrayan kişi memur değil müdür olur değil mi?
İşte ailede kim çalışıyorsa eve ne kadar para getiriyor olursa olsun evde pişen neyse o yenir... tatile aynı yere gidilir; aynı arabaya binilir benzer kalitede kıyafetler giyilir... yani memur ile müdürün aynı maaşı alıp aynı yaşam standardı olması gibi düşün..
Bu durumda yöneten taraf yani müdür nasıl fazladan yük yükleniyor ise evde de aile reisi bedavadan sorumluluk alıyor ve yönetme işini sırtına alıyor..
Yani erkekler bedavaya aileyi yönetmeye razı iken neden bu yükü eşit yüklenmeye çalışalım ki?
Çünkü aileyi yönetmek kötü bir şey değil iyi bir şey. Kararları sen verirsin. Müdür olmak mı istersin memur mu? Fazla sorunluluk alan taraf kadınsa müdür kadın olur. Ev hanımı matematiği böyle çalışıyor olabilir ama günümüzde hiçbir kadın kendini erkeğin çalışanı yerine koymaz. Kocanın ayağını yıka ben ders çalışmaya gidiyirum
Sen soruyu çarpıtma lütfen... aileyi yöneten olmak neden iyi bir şey olsun? Aynı hayatı sğrüyorsan neden yönetme sorumluluğunu almak isteyesin? şirkette maaşlar aynı olması durumunda müdür değil memur olmak iyiyse neden ailede tam tersi olsun...
Siz neden her tartışmayı fikir tartışması boyutunda yürütmek varken kişisel saldırı yapmayı tercih ediyorsunuz anlamış değilim...
Çünkü siz eşitliği savunmayan bir kadınısınız ve benimle tartışmayı hak etmiyorsunuz. Kocanizla da tartışamazsınız o sizi işten kovar anladığınız dille ya da mobing uygular. Sen kocana boyun egebilirsin ama kadınların egmesi iyi bir şey diyemezsin
Ayrıca maaşlar eşit de değil kocana sürekli para için yalvarmak acınası bir durum. İstemezse vermez sana
İyi de fikriniz karşı fikirle tartışma dışında gelişmez ki... fikir ancak zıt fikirlerle tartışarak güçlenir... bence siz fikriyatunızdaki zayıflıktan keşfetmekten korkuyorsunuz...
Kadınların erkeklerine boyun eğmesi iyi bir şeydir demek neden yasak olsun? Bunun kötü bir şey oldupuna inanıp bu fikri savunmak mümkünse tersi neden mümkün olmasın?
Antitezi olmayan bir fikrin sence kıymeti olabilir mi?
Te cavuz iyi bir şey dememek mümkünse demekte mümkündür o mantığa göre. Felsefeyi liseden sonra yapacaktınız. Şimdi değil. Benim sorum şu niye ben boyun eğiyorum erkek eğmiyor? Niye çünkü fitratta var değil mi? Arabistan'da değiliz çıkın bu düşünceden
Bence sen de kesinlikle okumuş para kazanan bir kadın olmak isterdin erkeğe boyun eğmeyen şu an öyle değilsin diye herkes senin gibi kocasına boyun eğsin istiyorsun
Tecavüz hukuken suçtur. Elma ile armudu kıyas etmeyin. Tecavüz zaten bir kişiye istemediği bir şeyin zorla yapılmasıdır. Halbuki erkeğin otoritesinin kadınlar tarafından kabul edilmesi suç değil. Suç olmayan bir şey elbette ki savunulabilir...
Sen farkında mısın bilmiyorum ama ben sana şu ana kadar sadece sorular sordum ve sen benim bir fikri savunduğumu varsayıp saldırı yapıyorsun. Ben sadece "acaba" diyorum sen ise beni belirli bir görüşün temsilcisi olarak görüp ona göre taş atıyorsun.
Şimdi de bir adım ileri gidip savunduğuma dair henüz hiçbir şey söylemediğim şeyler için bemim adıma gerekçe hatta dini gerekçe sunuyorsun... daha ben Müslüman mıyım ateist miyim onu bile bilmiyorsun...
Bence doğrularını mutlak doğru olarak tanımlamaktan vazgeçmelisin...
Bem sende sadece soru işareti yaratmaya çalışıyorum zira kafasında soru işaretleri olmayan kişilerin fikirleri zayıf olur..
Şimdi sana bir soru:
Erkekler bizden çok daha cüsseliler ve hatta aynı cüssede aynı boy ve kiloda bile olsak onlar bizden yine de fiziksel olarak çok kuvvetliler o yüzden kaba kuvvet isteyen işleri onlar yapmalı diyen birine "kadın düşmanı" veya söylememesi gereken bir şey söylemiş gibi bakar mıyız? Hayır çünkü o kişi bunu söylerken yani erkekler daha güçlü derken birtakım verilere dayanıyor ve bu verileri biz de bildiğimiz için itiraz bile etmeyiz... ama mesela dünyaya yeni adım atmış bir uzaylı olsak ve erkeğin kaba gücüne dair veriler bizde olmasa ne yapmamız gerekirdi? "Niye?" diye sormamız gerekirdi değil mi?
.
(Devam)
Aynı şekilde erkeklerin yöneten olmak için gerekli olan belirli bazı özelliklerinin kadınlara göre daha üstün olduğunu da bir insan kendi gözlemleri ile bulgulayıp "aileyi yönetmek erkek işi" sonucuna varabilir. Eğer onun bu gözlemleri ve bu sonuca ulaşırken dayandığı veriler sende yoksa ve bu çılarımı sana ters geliyor ise yine yapman gereken şey "neden?" diye sormaktır... Aslında neden diye sormuyor da değilsin ama o sorunun cevaplarını objektif olarak değerlendirip tartmaya niyetin olmadığını da söylüyorsun.
Tartışmadan karşındakinin fikrine geçerli antştezler bulmaya veya tezlerini çürütmeye yetecek cevaplar vermeye yahut sunduğu verileri sorgulamaya çalışmadan "sen bunu diyemezsin" diyorsun...
Dahası fikri yetmeyen herkesin yaptığı gibi karşındakinin niyetini okumaya çalışıyorsun onun şahsına hücum ediyorsun
Tamam tek bir soru soracağım cevaplarsan haklı olduğunu kabul edeceğim. Ev hanımı mısın yoksa erkek misin?
2sinden biri ama hangisi
İkisi de değilim... ancak konu ben değilim ki... yani ev kadınıyım desem veya erkeğim desem haklı olacağım veya erkeğim desem haklı olacağım ama çalışan kadın isem olmayacağım...
İyi de benim söylediklerim mantıklıdır veya değildir benim kim olduğuma bağlı olarak mantıklı veya mantıksız olabilir mi?
Şimdi sana şaşıracaksın ama 1 bilgi vereyim...
Ülkenin binde birlik diliminden öğrenci alan bir bölümden mezun oldum. Bu yaz mezun arkadaşlar ile yemekte buluştuk...
Sınıf birincisi kız hamile imiş. Kız muhtemelen ülke genelinde ilk 300'e filan girmiştir üni sınavında...
3 dil biliyor filan... elbette ki de iyi bir işi var...
Doğacak kızı için şunu dedi:
Ben kızımı çok yüksek bir eğitim alması dirsek çürütürcesien ders çalışması için teşvik etmeyeceğim. Zevk alacağı şeylerle meşgul olsun; sanat yapsın spor yapsın... para kazanmaya gelince: burası Türkiye; kocası çalışsın parayı o kazansın...
Bu da başka bir örnek :
Büyük dedesi cumhuriyetin aydınlanmacı yazarlarından olan ve adı caddelere filan verilen bir kız arkadaşım var liseden. Kız evlendi ve çocuğu olduğu gün ne dedi biliyor musun? Ahmet erkek değil mi? Çalışsın evine baksın... Ahmet dediği maaşlı çalışan bir mimar...
Kanka hangi üniversite atma kafadan? Öyle üniversiteden mezun olan tanıdıklarım var asla böyle demezler. İsim bekliyorum bölüm adı da bekliyorum.
Yoksa cevap vermeyeceğim bundan sonra bölüm ve üniversite yazmazsan emin ol
Marmara üniversitesi uluslararası ilişkiler (ingilizce) ... bu isim nasıl işini görecek? diğer kız da yani liseden arkadaşım olan da saint-benoit fransız lisesi mezunu... şimdi isim verdiğim zaman inanmış mı olacaksın?
Senin tanıdıkların bunları demez diyorsun... Peki...
(Devam edecek)
Sana soru:
Biz Kadınların bunu söyleme hakkı ve şak diye işi bırakma hakkını bir çok kanun maddesi kabul ediyor...
Mesela bir evlilikte kadın "ben çalışmıyorum" deme hakkına sahip kocası da eşek gibi çalışıp eve para getirmek zorunda. Kocası "karım çalışmıyor" diyerek boşayamaz karısını ama erkek bunu yaparsa karısı onu boşar. Çalışmayan erkeği yasal olarak karısı boşama halkına sahiptir...
Bu farklılık ortadan kaldırılsın çalışmayan erkek ve çalışmayan kadın aynı statüde olsun diyen feminist eylem gördün mü? Ben görmedim.
Aynı yöndeki başka bir kanun da babadan alınan yetim maaşıyla ilgilidir. Bir kadın bekar ise ve çalışmıyorsa hayat boyu babadan maaş alır. Mesela evlendi ve boşandı diyelim boşanma sonrası babadan maaş almaya devam eder; veya işe girdi ama sonra istifa edip çalışmamaya karar verdi. İstifa edip işi bıraktığı anda babasından maaş yine bağlanır... erkek ise 18 yaşından itibaren çalışsa da çalışmasa da evli olsa da olmasa da o maaşı bir daha elde edemez...
Acaba bu farklılık için sesini yükselten. Kadın da erkek gibi çalışmak zorundadır neden kadınlara çalışmama opsiyonu veriyoruz erkeğe vermediğiniz çalışmama hakkkıını kadınlara veriyoruz diye protesto yapan kadın derneği biliyor musunuz?
Evlenen kadın evlendikten itibaren 1 sene içinde istifa ederse tazminatını alarak ayrışma hakkına sahiptir. Erkeğin böyle bir hakkı yoktur. Aynı karı kocadan evlendikten sonra Mesela 6 ay sonra kadın istifa ederse çatır çatır tazminatını alırken erkek istifa ederse tazminatını yakmak zorundadır...
Tüm bu farklı uygulama ve yasal düzenlemeler "kadınlar çalışmama hakkına sahiptir erkek ise evine bakmaya mecvurdur" diyor...
Kadın erkek eşitliği konusunda hassas olan feministler bunlara ciddi bir tepki vermediğine göre ve mesela nafakanın kaldırılmasına karşı bile çıktıklarına göre eve ekmek getirmenin kadının değil erkeğin görevi olduğu ve yasaların da bunu kabul ettiği gerçeğini doğru ve devam etmesi gereken bir durum olarak görüyorlar
Yargıtay eski başkanı Sami Selçuk'un Demokrasiye Doğru kitabından tartışma nasıl yapılır konulu pasaj bana seni hatırlattı...
Aynen alıntılıyorum
""Tartışma şu kurallarla yapılmalıdır:
1: Tartışma, yalnızca üretilen düşünce, görüş, ürün üzerinde yapılmalı, bu sınır aşılmamalıdır. Üretilen düşünceyle düşünceyi üretmenin bedensel, ruhsal yetersizlikleri, iç dünyası, arka düşüncesi, amaçları, dürtüleri arasında nedensellik bağı aranmamalıdır.
2: Hiç bir düşünce küçümsenmemeli, önyargıyla bir çırpıda reddedilmemelidir. Hele hele hiç kınanmamalıdır.
3: Başkalığa ve eleştiriye katlanılmalıdır.
4: Tartışma düello değil, kollokyumdur. Yeneni ve yenileni olmaz. Sonuç herkesin ortak ürünüdür.
5: Tartışma içten olmalı, görüşlerinin, olsa olsa yanlış olasılığı bulunan bir doğru olabileceğini ve üzerinde durmadan düşünmelidirler. Düşünceye içgüdüsel tepki gösterilemez."
Herkesin düşüncesi farklı oluyor
Tabi ki ben seninkini merak ettim