Kuran-ı Kerim'i türkçe okumaya başladım ayette Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd'in hanımı Zeynep ile evlendiği yazıyor.
Kafam karıştı iyice normal müslümandım nerden din konusuna girdiysem
Kuran-ı Kerim'i türkçe okumaya başladım ayette Hz. Muhammed evlatlığı Zeyd'in hanımı Zeynep ile evlendiği yazıyor.
Kafam karıştı iyice normal müslümandım nerden din konusuna girdiysem
Arap toplumunda evlatlıklar öz evlat gibi görülüyordu. İslam dini ise evlatlığı asla öz evlat olarak görmediği gibi evlatlık denilen şeyi de yasaklamıştır. İslam, annesi babası olmayan çocuklara önce amcalarının veya dedelerinin vs bakmasını ister eğer onlarda yoksa o çocukları başkasına evlatlık olarak vermez İslam dini, bizzat devlet yetiştirir o çocukları. Yani İslam'da evlatlık diye bir şey yok. İslam öncesi Arap toplumunda ise vardı. Bu yanlış adeti ortadan kaldırmak için bizzat peygamberin kendisi evlatlığının boşadığı kadınla evlenmiştir. Normalde öz evladın boşadığı babaya asla helal olmaz ama evlatlık öz evlat olmadığı için helal olur. Evlatlığın öz evlat gibi algılandığı bu örfü ve adeti yıkmak için yapılmıştır bu evlilik.
Yinede saçmalık
Bu gerçeğin kendisi. Zeyd, Muhammed Aleyhisselamın oğlu değildir.
YouTube da Yakup Deniz var bu adamı izle daha sonra Turan Dursun var Din Bu diye onun kitaplarını oku
Muhammed oğlunun hanımıyla evlendiğini kimse bilmez araştırmıyorsunuz bu sure onunla ilgili aşağıya link bırakıyorum izle
https://www.youtube.com/embed/UmprGHvIHecBu adamı biliyorum komünistim ayağına pkk yı övüyor
Sen dinsiz misin
Benim dinim yok Pkk'yı övmüyor gerçekleri halka anlatıyor
Aklı başında olan insanın dini olmaz
Bende agnostik oldum bugün ama bu adam yurt dışında kaçak yaşıyor PKK destekçisi terör sempatizanı ben Diamond Tema izlerdim o da Türk'lere hakaret ediyor. Dinsiz kanalların alayı kafayı yemiş. Bi tek Efe Aydal çizgisini bozmadı
Yok yurt dışında kaçak yaşamıyor adamın Almanya vatandaşlığı var Pkk'yı da desteklemiyor böyle bir şey yok sadece kürtleri durumunu anlatıyor kürtler tarihini biraz araştır Pkk'yı desteklemiyor burada yanlışın var Diamond boş ver Turan Dursun var Turan Dursun'un din bu adlı serisini oku
Kürt'lerin durumu neymiş bende Kürt'üm bu adam vatan haini, terör sempatizanı. Kürt'lerle Türk'ler arasında bir sorun yok sizin beyniniz yıkanmış
Sen Pkk terör örgütünün nasıl oluştuğunu sanıyorsun? 12 Eylül Diyarbakır Cezaevi'ni duymadın galiba kendi tarihinden bir habersin
Amerika tarafındab kurdurulmuş amerikan kuklası bir örgüt ülkü ocakları da amerika tarafından kurulmuştur. Benim tek doğru yönüm Atatürktür. Atatürk aydın yapmış devrim yapmış ben başka kimseyi tanımam. Sadece Kürtçe eğitim verilmemesi, Kürtçe yasaklanması yanlış onun dışında yalan dolan yok köy yakıldı yok köy basıldı aw ayaklanırsan askerde bastırır.
Kürt asıllı Türk olarak yaşamalısınız Amerika Kürtleri kullanarak Kürtmenistan yapacağım deyip Tevrat kitabndaki tanrının vaat edilmiş toprakları olarak kullanıyor
Ne garip bir insansın sen
Sen garipsin oğlum bir şeyden haberin yok
T*p gibi oynuyorlar sizinle
Cevap
3Cevap
Atatürk Kuran'ı boşuna Türkçe diline çevirtmedi. Okuyun, gerçeği görün istedi. Aklı başında olan her birey buradan ne anlam çıkaracağını çok iyi bilir. Bence sen de yeterince akıllı ve sorgulayan birisine benziyorsun. Bir düşün bakalım. Koskoca Allah neden peygamberinin özel hayatına bu kadar önem veriyor olabilir?
Valla sorgulamanın sonu dinden çıkış gösteriyor
Sen biraz daha araştır. Daha neler göreceksin.
Dışardan gelecek tehlikelere karşı korumak anlamında şimdiki evliliklerle karıştırma
Evlenmeden dışardan gelen tehlikelerden koruyamıyor muydu
Allah aslında lat dır kurandaki Allah Muhammed'in kendisidir dinlerin kökeni antik sumerdir vs kısacası doğru yol ateizmdir
Şirkin koştun cehenneme gideceksin. Mahvoldun
Allah yok din uydurma
sen düşün senin ilgi alanin belliki
Ben milletin ne düşündüğünü sordum. Maden fikrin yok o zaman kapa çeneni
Maksat 111 bu kanala yaz youtube da
Eğer olay doğruysa gelini ile evlenmesini ben kabul edemem. Çok korkucu bir iddia ve 7. Eşi diyor googlede. Ayrıca Ayşe ile kaç yaşında evlendiğide belli değil diyorlar. Duyunca şok oldum çocukken hiç öyle öğretmediler bize
Şu videoyu izle sonra etme kabul naparsan yap azıcık sabır.
Dur izleyim
Sen müslüman mısın
İzledim önceden videoyu bu meşrulaştırılamaz bir durum ha tarikat şeyhi gözüne 12 yaşında ki müridinin kızını kestirip dini nikahla onlarca çocukla evlenmiş ha evlatlığını reddedip karısı ile evlenmiş. Ben bunları ahlaken kabul edemem. Bana din böyle anlatılmadı.
Peki. Bence vesveselerine uyup inkara kadar gideceğine biraz sakin olup araştırsan hemen ilk duyduğuna atlamasan
Ya boş yere inanırsak? Hiç yoksa din felan. Hayatımızı yaşamak yerine dine zaman mı ayıralım
Ben inanmayı tercih ediyorum ölünce sen de yalnız olacaksın efe aydal yanımızda olmicak 😁 işin şakası hayatı yaşamak derken günahları kastediyorsan haklısın evlilik zorlaştı bu devirde ama ahir zaman işte zor kolay demedi kimse
Din olmadan da düzen olur ahlak olur hukuk olur
Peki felsefen nedir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?