dedem vefat ettiğinde eve misafirler geldi, gece 1 2 idi.
Cenaze henüz defnedilmemişti. Evdeki misafirler kebap şurada yenir burada yenir diyorlardı. Çok garip konuşulacak konu mu bu
dedem vefat ettiğinde eve misafirler geldi, gece 1 2 idi.
Cenaze henüz defnedilmemişti. Evdeki misafirler kebap şurada yenir burada yenir diyorlardı. Çok garip konuşulacak konu mu bu
Maalesef saçma sapan bir kültür. Dedemin cenazesinde acımı yaşamam gerekirken çay, kahve, kola, lokum, lahmacun, tatlı, simit ve aklıma gelmeyen onlarca akşam yemeği dağıttım. Tamam ölen kişi için hayır yapmak isteniyor ama çay götürdüğün kişi "ben cam bardaktan başka içemem" gibi "bu çay neden açık götür koyu getir" gibi ya da "bu yemeği mi misafirlere layık gördüler ayıp ayıp" demek gibi şeyler duyunca sinir krizi geçirmekten başka bir şey elimden gelmedi maalesef.
Bu kültürün çıkış amacı cenazesi olan aileye yardım yapmakmığ, insanlar cenaze sahibi yemekle uğraşmasın diye evinde yemek yapar cenaze evine getirirmiş, herkes yardım edermiş falan ama şu an durum tam tersi, millet evde oturmak yerine cenaze evine gelip hizmet bekliyor 😏.
Allah rahmet eylesin bu arada, mekanı cennet olsun.
Cevap
5Cevap
İnsanlar ölene bakmıyor ki menüde ne var ona bakıyor
dedemin cenazesşndeki yemekler ve tatlılar o kadar güzeldi ki yıllar geçmesine rağmen tadı halen damağımda bu yüzden dedeme öldüğü icin tesekkur ediyorum canım dedem benim beee
cenaze evlerini artık aşevi olarak görüyorlar.
Allah dedene rahmet etsin
Görgüsüzlük ne olabilir
Görgüsüzlük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?