- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıl25 yaşında hem evin hem araban olduysa bu şaşırtıcı geldi bana. Muhtemelen epey risk aldın ve borç ödemeye devam ediyorsun diye düşünüyorum çünkü sıfırdan bir şeyler yapmak şu dönemde imkânsıza yakın. Benim de ev almak gibi bir hedefim var ama gün geçtikçe bu hedef benden uzaklaşıyor, tavsiye verenim zaten yok. Tek başımayım tamamen ama ne yaptıysam bu olmadı. Evlilik meselesi ideallerimi gerçekleştirdikten sonra bile olumsuz baktığım bir durum çünkü maalesef bu kadar radikal bir karara değecek güvenilir ve sevebileceğim birinin varlığına inancım yok. Zaten yaşım da epey ilerledi biraz geç kalmış gibi hissediyorum. Yıllardır sevgili yapayım koluma takıp gezeyim gibi bir arayışım da olmadı. O yüzden ideallerime ulaştıktan sonra yine normal bir şekilde yaşamaya devam edeceğim sanırım. O kadar sorgulayacağımı zannetmiyorum. Tebrikler.
04 Yorumla
Soran1 yılAilem bir evlerini benim üzerime yaptı. Kiraya verdim kirasını da aileme veriyorum. Arabamı kendim aldım zaten çok küçükken altın dolar ve Euro alıyordum ben harçlıklarımla. Okulum bittiğinde bozdurup bir de ihtiyaç kredisi çekip araba aldım kredinin de son 5 taksidi kaldı
- 1 yıl
Anladım az kalmış rahat ödenir, hayırlı olsun. Ailenin desteği de çok önemli cidden. Bende o da yok savruluyorum dersem abartmam sanırım :)
Soran1 yılAile çok önemli cidden. Ben köyde büyüdüm, hem de doğuda bir köyde. Benim küçükken oyun oynadığım yaşıtım kızların şu an boy boy çocukları var. Benim ailem bana böyle bir geleceği layık görmedi. şu an biraz evlenmem için baskı yapıyorlar ama yine de onlara ne kadar teşekkür etsem az. Sonuçta onların da yetiştikleri kültür belli. Üzülme sen de ya şu ekonomide zaten insanların yapabilecekleri çok sınırlı
- 1 yıl
Koşturmacaların arasında zaten pek de üzülmeye fırsat kalmıyor. Senin sorunu görünce cevap verdiğimden bu yana biraz bu konuyu düşünmeye başladım desem yalan olmaz. Ama senin durumunda biri için şu evlenme meselesini çok da kafana takma derim. Ülkede milyonlarca gencin sahip olamadığı ayrıcalıklara sahipsin ve belli başlı geçim dertlerin yok. Bu çok güzel bir şey ve bence bunun tadını çıkartmalısın bol bol. Yerinde olmayı isteyen çok insan var bundan eminim.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlilik aslında bir hedef değildir, bu başarmak için ulaşılmaz bir şeyde değil, kendine hayatımda biri olmalı mı sorununu sormalısın, istediklerini elde ettiğinde yalnızlığında arttı mı, hayatında duygusal bir paylaşıma yer var mı, uzun zamandır ilişkin olmadığı için doğru karar vermen gerek... eğer planlananda doğru kişiyle tanışıp hayatı paylaşma fikrine yakınsan ondan sonraki adımda evlilik tabi ki düşünülebilir...
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim 😌
- 1 yıl
Rica ederim 🙏🌸 umarım her şey olumlu olur hayatında
1 yılAnne olmayı hayal ediyor musun hiç? Mesela küçücük bir kız çocuğu gördüğünde Ne hissediyorsun ya da küçük bir oğlan çocuğu gördüğünde? Bunları cevaplarsan soruna da cevap veririm...
03 Yorumla
Soran1 yılYani bazen. Çok nadir ama ondan da emin değilim. Bazen bir kız çocuğu yetiştirmek istiyorum.
- 1 yıl
Ben de bana; "annesine benzeyen" bir kız bebiş verecek 34 bedenli bebeksi okşamalık yüzlü zarif giyimli hatun arıyorum. Tanışalım mı 😝
- 1 yıl
Olmaz mı 😝
1 yılYeni yerler görmek, dünyayı gezmek, ölmeden önce yapmak istediklerim listesi yapmak ve bu listedeki şeyleri deneyimlemek. Hedef asla evlilik olmamalı. Evlilik bir amaç bir hedef olamaz. Doğru insanı bulduğunda zaten devamı gelir. Sadece hedefim gerçekleşsin diye evlenmek genelde mutsuzluk getirir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
Şimdi aklı başında erkek veya kadınlar güvenilir insan arıyor bu yüzden de evlilikten çoğunluğu korku var
Umarım vefakar kalbi güzel merhametli değer bilinci olan kötü günde her zaman sımsıkı bağlanıp bırakmayan biri denk gelir
Hayatta bak evliliklere iyi günde zaten herkes bir birinin yanında olur önemli olan kötü günde yanında olmak
Örneğin araba çarpıyor felç kalıyor boşanmaya gidiyor insanlar kilo alıyor boşanmaya ne bilim hasta oluyor boşanmaya
Bu yüzden en kötü bir şey bile olsa baş ucunda duracak insanı bulmanız lazım evlilik budur
Hayat daha bitmedi bittiğini sandığın hayat daha Yeni yeni başlıyor
28 Yorumla
Soran1 yılSanırım bana böyle hissettiren ailem, akrabalarım ve yaşadığım küçük şehirdeki patavatsız insanlar. İşteyken böyle hissetmiyorum eve gidince böyle oluyor. Umarım yanlış karar vermem. Tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim. ☺️
- 1 yıl
Hayır sadece güzel bir yuvanız olacakmı gibi düşünmek kötü bir şey değil biraz karamsar düşünmek kötü bir şey değil zira devirde kimin eli kimin cebinde belli değil acaba helal süt emmiş erkek olacakmı düzgün kalbi güzel insan olacakmı diye düşünmeniz normal yani bu konu ile ilgili düşünmek normal
Hayatı sorgulamakda normal.. hayatın amacı insanı duygularla olan insanlarla iletişim hayvani duyguları olanla iletişim insanı mutsuz eder insani duyguları olanlada mutlu eder
Ancak devirde insani duyguları olan insanlar çok az hayvani duyguları olan çok
.. bu yüzden sizi çekemeyen insanlar sizi üzebilir aşağı çeken insanları pek dinlemeyin
Hayat hiç bir zaman bitmez bir gül çiçeği gibi düşünün kendinizi gülü düzenli bir şekilde suyunu verirsen değer verirsen açar ancak Su vermezsen değer vermezsen solur
Lütfen kendinizi soldurmayın hiç bir zaman da Allah soldurmasın
Soran1 yılŞöyle ki, ben doğunun bir köyünde büyüdüm. Köy yaşamını bilirsiniz herhalde hele ki doğuda kızlar çok erken evlenir. Bu sebeple aileme karşı çok minnettarım. şu an evlilik baskısı yapıyorlar ama olsun. Belki küçüklükten evliliği erkeğe hizmet olarak gördüğümdendir bilmiyorum ama evlilik bana çok uzak geliyor. Köyden çıkıp üniversiteye gittiğimde kibar ve centilmen erkeklerin olduğunu gördüğümde açıkçası çok şaşırmıştım. Hatta bunlar ne biçim erkek diye içimden geçirdiğim zamanlar da çok olmuştur. Benim ailemde dövme sövme yoktu ama her şey ayıptı. Babamla annemin hiç birbirlerine aşkım hayatım vs. Dediğini duymadım. Babam otoriterdi ama yine dönüp dolaşıp annemin dediğini yapıyordu hala da öyle. Diğerleri ise yolda yürürken bile kadına bağıran tipler yani hep bunları görerek büyüdüm. Belki bundan dolayı hala korkuyorumdur. Sanki evlenirsem elimdeki her şey gidicekmiş gibi geliyor. Bazen istiyorum evlenmek ama aşık olarak. Doğru düzgün bir adamla. Sadece güvenmek ve ne olursa olsun yanımda olacağından şüphe duymamak isterim. Kadını çocuk bakıcısı, aşçı ve temizlikçi gibi görmeyen bir adam. Yani gerçekten bir adamın parası, mesleği, yakışıklılığı, mal varlığı hiç umrumda değil sadece büyük bir aşkla sevilmek istiyorum. Benim için bir şey yapılmasını istiyorum, ben çabaya ve sevgiye aşık olurum. Benim için biraz çaba gösterilmesi gerek. Hayır dediğimde tamam diyip giden adamı sevemem. Bir gün yatalak kalsam dahi bu adam beni bırakmaz diyebilmek istiyorum. Ama onu da bulmak zor sanırım aramakla da bulunmuyor.
Soran1 yılBöylesi olmayacaksa da hiç olmasın diye düşünüyorum işte
- 1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum inanın çünkü benim kafa düşünüyorsunuz yuva kurma konusunda
.. aramakla bulunmuyor sadece gerçekten şans yani samanlıkta iğne aramak gibi bir şey gerek erkek içinde kadın içinde
.. gerçek evlilik gerçek sevgi gerçek vefa yatalak kalsa bile of demeden terk etmemekdir
.. kötü günde sım sıkı olmayı bilen insanlar var ancak tek tük
Pırlanta olanlar beş para etmez insanlara düşüyor Ziyan oluyor bir birini bulanlarda vardır onlar da Bir birini bulduğu için şükür ediyor
... 4 sene önce yaşlı bir dayı gördüm öyle bir giyinmişki damat gibi çay içiyordu beni yanına çağırdı gittim ondan sonra teyze geldi hemen bir çay koydu 😊 dedim ki teyze sen naptın bak dayıyı kaparlar bak dedim ikisi birden Bir gülüyorlar sohbet muhabbet
İkisi de yaşlı 80 85 arası dayı dedim kaç senedir evlisin dedim dayı 60 sene dedi
Ben soruyorum dayı teyze cevaplıyor ve dayı teyze hüzünlendi eskilerde gittiler
Dayı şimdiki evlilikler neden doğru gitmiyor dedim oğlum dedi vefa yok saygı yok değer yok bunlar olmazsa bir insan da yuva olur mu dedi
Tabi tuttum bırakırmıyım teyze dayıyı onlarda beni sevdi dayı dedim bana evlilik ile tavsiye versen ne olur dedim dayı oğlum dedi sen iyi biri olsan eşin yanlış olursa o evlilik gitmiyor iyi insan vefalı insandır yanlış insan ise vefasız insandır dedi yani dayı dedim pırlanta gümüşe düşerse yok olur dedim teyze güldü aynen oğlum dedi
Evlilik her şey anlayış vefa değer duyguları
Dayının yolunu beklerdim ben hep dedi gelince mutlu olurdum kısa olarak anlattım
Ellerini öptüm anı olarak kaldı
1 yılAynı durumdayım ve evlilik lazım hissetmiyorum hala.
02 Yorumla
Soran1 yılBenim çevrem iğrenç galiba ya
- 1 yıl
Keyfine bak gitsin👍🏻😎
Yoo niye evlenmek olsun. Sen şimdi evleneceğim deyince hemen evlenemezsin zaten. Nasip işi çünkü ya sen istemezsin karşındakini ya da o. Zaten içine sindiği zaman birisi, evlenmek isteyeceksindir. Hakkında hayırlısı olsun
00 YorumlaHayatın amacı hatiranmak yani var olduğunuzu gostrnek şifreli RNA lari aktarmak tabii bu kısım biyolojik diğer türlü bende bilmiyorum yüksek lisans yapar dinlenirim 🤣
04 Yorumla
Soran1 yılBen anladım kısacası üremek gibi bir şey anlattınız sanırım
Soran1 yılBu içgüdü bende yok henüz 😃
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılNe mutlu sana. Bu devirde yaşıtlarının çok ilerisine gidebilmişsin. Evlilik, bi mecburiyet değil. kendini hazır hissetmiyorsan, yapılacak bir şey değil kesinlikle.
00 Yorumla
1 yılOlabilir ama bir yuva kurmak anne olmak eş olmak hevesin var mı bu önemli memleket sorumluluğu olarak görüyorsan sıkılıp tamamen de soğuyabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenen dininin yarısını tamamlamış olur. Evlenin, mutlu olun, harama düşmezsiniz. Evlenmek doğru ise en güzel nimetlerdendir. İmandan sonra en büyük nimettir. En doğal ihtiyaçtır...
02 Yorumla
Soran1 yılDinsizim
Cevap sahibi1 yılÖbür tarafta hiçbir şeyin olmaz önce iman et
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evlilik yapayım aradan çıksın diyeceğin bir şey değil. Turkiyeyi, dünyayı gez kendine güzel hobiler kurslar bul daha iyi..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılsen bir insanla ilişki yaşa, bu evliliğe evrilirse evlenirsin, amacın illa evlenmek olmamalı bence
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
1 yılOnce meslegim oldu, evlendim, bosandim evim var arabam var. Evlikik istesem de bazen plan yapmadan yasamak istiyirum artik
01 Yorumla- 1 yıl
Evlenmek mi? Hadi bebeğim olsun ciddiyim
Bence evlenmeliain hemde bu sene birini buk seni mutlu edecek seni sevecek sana değer verecek seni anliyacak birini bul bence
00 Yorumla
1 yılEvlenmek istiyorsan evlen evlenmek istemiyorsan evlenme nasıl istiyorsan öyle yapmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılWvlilik erkek degil de bebek amacin olabilir. Ama tabii toplum din falan geregi o yüzden evlenmen gerekiyor. Baktin olmadi sonra bosan gitsin bebek sende kalir.
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılya da hepsini salla dünyayi gez
- 1 yıl
Ne kadar düşünceli bir yorum baktın olmadı boşan bebek sende kalır
Cevap sahibi1 yıl@Alexander_ hayatin aci gercegi. Erkekler düsünmeden kadini üzüyor bile bile. Sonra kadin cekip gittignde yavrum diyor bir iki yalandan unutuyoe.
Hayatın bir amacı yok. Sen belirlemediğin müddetçe. Ne istiyorsan onu yap.
00 YorumlaAllah hayırlı birini nasip etsin kardeşim. Gayet doğru bir hedef.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.
1 yılEvlenip hayatına renk kat bence temiz kalmışsın tebrikler
00 Yorumla
1 yılHayatın bir amacı yok
Binlerce amacı olan bir süreç00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhayır abla sıradaki hedef seksy bir adam bulmak 😁sonraki hedefi seksy adami bulunca anlatcam 😁😁
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılZaten Türkiye de bu saydiğin şeyleri elde edesiye kadar hayat bitiyor
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNe iş yapiyorsunuz merak ettim
Soran1 yılElektrik elektronik mühendisiyim
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılAmacını sen bulacaksın.
Evlenmek içinden geliyorsa olmalı.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl25 yaşında nasıl bunlara sahip oluyorsunuz cidden şaşırıyorum üstelik son 5 senede ülkenin durumu ortada
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl25 yaşında evin araban nasıl oluyor? Ailenin parasiyla almadıysan?
01 Yorumla
Soran1 yılEv ailemden kendim aldım demedim ki. Arabayı kendim aldım
Gizli Üye(36-45)1 yılÜlkeye bak be. Yaşam hedeflerine bak. Ev, araba, evlilik...
01 Yorumla
Soran1 yıl🥹
1 yılEvlenmemek olmalı ne güzel hayatını kurmuşsun kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun işinle evli kal ve daha güçlü ol sakın evlenme.
01 Yorumla
Soran1 yıl🥹🫶🏻
Gizli Üye(30-35)1 yılBunun kararını tamamen sen verebilirsin. Ayrıca evlenmek bir başarı mıdır bunu sorgulamalı
00 Yorumla
1 yılSeninle evlenirim ben talibim sana. Aynı evde yaşamayız birbirimizi özledikçe buluşurz herkes işine bakar. Bu teklifi bir düşün!
00 Yorumla
1 yıl30 yaşındayım 8 yıldır memurum 60 bin maaş alıyorum arabayı zor ödedim 25 inde bunlsrı neyle yaptın acaba
02 Yorumla- 1 yıl
Aile desteğidir büyük ihtimal
- 1 yıl
@Melezbirkız haklısınız
1 yılAcele etme zamanı bırakmalısın evlenmek için evlenme takip edebilirsiniz hocam beni
00 YorumlaSıradaki hedefin gezmek tozmak olsun
01 Yorumla
Soran1 yılYani o kadar da elit bir ailem yok maalesef ben de onu isterim ama işte aile 😃
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayata hangi noktadan baktığına bağlı
04 Yorumla
Soran1 yılO ne demek
Soran1 yılNe yapmalıyım peki sizce psikiyatrik mi?
- Aile & Toplum konusunda 606 cevap paylaştı.
1 yılEvlenme hayatını yaşa
03 Yorumla
Soran1 yılHayat nasıl yaşanır
- 1 yıl
Sevdiğin seyleri yap
- 1 yıl
Gez dolaş
- Aile & Toplum konusunda 639 cevap paylaştı.
1 yılDünyayı dolaşmak falan olabilir evlilik ne
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılEvet evlilik amacı en güzeli olur.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 971 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek için evlenilmez
00 Yorumla Ben varım beni alabilirsiniz
00 Yorumla
1 yılYe iç gez toz. Bolca yurtdışını gez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı.
1 yılYoo gereklilik yok kafana göre
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılGez toz hayatını yaşa.. boş ver evlenmeyi..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı.
1 yılAday yoksa talibim
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. benzer durumdayız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl25 yaşında nasıl araban evin oluyor hani araba neysede
00 Yorumla
1 yılGelinim olur musun derdim sana
00 YorumlaSaçmalama bunlar varsa niye evleniyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılSıradaki hedef bu olmamalı
00 Yorumla
u 1 yılHayır, keyfini sürmek lazım :D
00 YorumlaAilene ve düşük zekalı çevrene göre evet
00 Yorumla
1 yılEvet evlen çocuk yap bolca
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılcok iyi ya mukemmel
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTanışalım mı konuşmam istiyorum seninle
00 Yorumla
1 yılElbet bulursun, mutluluklar dilerim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılEvlenelim.
00 Yorumla
1 yılEvlenmek isterim
00 Yorumla
1 yılBence bir bismillah demenin zamanı gelmiş
00 Yorumla
1 yılBoyle birini bulabilsem keske
00 YorumlaEvlen işte
00 Yorumla
1 yılmesleğin nedir
04 Yorumla
Soran1 yılElektrik elektronik mühendis
- 1 yıl
bende senle aynı yaşta ve yalnız yaşıyorum ve senin gibi ikilemdeyim
Soran1 yılPeki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
- 1 yıl
bilmiyorum ama depresif bir ruh hali içerisindeyim bilmiyorum ne yapacagımı peki siz?
1 yılSenin terciğin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKriterler ne
04 Yorumla
Soran1 yılSadece güvenmek ve sevilmek. Hani bu adam ben ne yaparsam yapayım arkamda durur diyebileceğim biri olsaydı severdim açıkçası kimseye bu kadar güvenmedim
Cevap sahibi1 yılBulursun bence görücü usulu vs
Soran1 yılGörücü usulü evliliği doğru bulmuyorum ki zaten evlenmekte istemiyorum
Cevap sahibi1 yılYa ne istiyon dkdkfkg
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat