1 yılValla doğrusunu söylemek gerekirse artık kadının kahvaltı yapıp yemek hazırlaması gibi büyük ve idealist beklentilerimiz yok.
Evleneceğim kadın ben evde yokken Tiktok açmasın, sosyal medya fenomeni olmasın, elin dızo herifleriyle flört edip sevgili olup beni boynuzlamasın da önemli değil kahvaltı hazırlayıp hazırlamaması.
Ben onun sadakatinden emin olayım da hafta sonu ben onu yemeğe götürürüm ödül olarak.
Bir kadın ev işi yapıyor da ayrılınır mı Allah aşkına. Tamam belki görevi ihmal var ama sanki mahkemenin kadın adamı aldatmış gibi bir karar vermesine de gerek yoktu bence.
Yaaav o adam bir daha evlenecek kadını nerede bulacak merak ediyorum. Ülkede bekâr ya da boşanmış erkeklerin yüzde 80'i yalnız. Ülke cinsel açlığın ana üssü olmuş. Millet damacanaya, elektrik direğine halleniyor. Evli adamlar da boşanmak için bahane arıyor yani hocam.
01 Yorumla- 1 yıl
***Bir kadın ev işi yapmıyor diye ayrılınır mı Allah aşkına.
En İyi Cevaplar
1 yılKadın ev hanımıysa gayet yerinde karar. Benim annem ev hanımı ve hala da babamı işe gönderirken kahvaltısız göndermez. Birbirlerine olan sevgi ve saygılarıda herkeslerce söylenir eş dost akraba ve dahası tarafından. Hatta yetmez kapıdan gönderir ve pencereden bakar. Ben küçükken kucağına alır hadi birlikte gönderelim babanı derdi. Bana da aslında eş evlilik bilincinin ne kadar önemli olduğunu aşılıyordu bu durumlarki aklımda da kalmış. Ama kadın ve erkek çalışıyorsa kesinlikle müşterek mantığı olmalı. Akşam yemek yapmak konusunda olsun, çamaşır, bulaşık bunlar iki taraf çalışıyorsa birlikte yapılmalı.
40 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılYani bu neden yargıtaya taşındı anlamadım, kahvaltı hazırlamakta ne sorun var onuda anlamadım ikisinden biri hazırlasın işte ben kahvaltı hazırlamam gibi bir tribe girmek aşırı sacma, elimize yapışmaz shsns ama kadın çalışıyor olur işe gitmesi gerekir ona bir şey denilmemeli bence keyfinden demiyor sonuçta o... bende annemden öyle gördüm usenmeden hergün o kahvaltiyi hazirlardi, hergün birlikte karşılamaya giderdik hatırlıyorum babamı işten almaya gittiğimiz zamanları sırf ben istiyorum diye üşenmeden günlerce giderdi annem. Bunlar zor şeyler değil evlilikte olmamalı yani
00 Yorumla
İmkanım olsa bu ülkeden giderdim.. Yaşanmaz bir hal aldı çünkü..🤦🏼♀️
15 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
1 yılDemek ki kanunen kusur olarak kabul ediliyor gadası
18 Yorumla- 1 yıl
Demek ki erkeklerin de dediklerine bakıyor artık hakimler 😅
- 1 yıl
Olabilir ama bu kadına tam adalet in adı diyorlar, 45 yaşlarında kastamonulu bide başkan hakim, geçen yılda kocasıyla para karşılığı cinsellik yaşadığı için, kadınlık gorevini yerine getirmeyp erkegi madur hale düşürüp evlilik kavramini zedelemesi gerekçesi ile. Kadinin suçlu gösterip nafaka talebinin reddine karar vermisti😂😂😂
- 1 yıl
Vayy karara bak 🙃
- 1 yıl
Bence erkeğin de haklı olduğu konular var biz hep kadınları haklı görüyoruz ama baksana neler varmış neler
- 1 yıl
Hahaha doğrudur
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u 1 yılBence saçma sapan iş.. elleri yok mu? gitsin kendisi hazırlasın kadını yoruyorlar.. benim eşim olacak var ya ona ellerimle kahvaltı hazırlarım bir taneme.. yeter ki yorulmasın.. (hanımcılık next level :D :)
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılhazırlasın, hazırlamalı. Annem her sabah kalkar, babama kahvaltı hazırlar. Sanırım ben de öyle gördüm, öyle yapacağım. Herkesin evlilikte belli başlı görevleri var, bu da kadının üstüne düşen görevlerden bence. O adamı kahvaltıdan sonra evden işe uğurlamak, akşam karşılamak. Zor olmasa gerek. Yerinde karar.
310 Yorumla- 1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Heykeline beton yetmez Sosi.👏👏👏👏👏👏 Ama yine de hakimin verdiği boşanma kararı ağır ve yanlış bir karar diye düşünüyorum. Kadın bunu içinden gelerek yapmalı. Mecburiyet hissettiği için...
- 1 yıl
Kesinlikle 😌🤌
- 1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL ***Mecburiyet hissettiği için değil
- 1 yıl
@Fikretin_İsyanı mahkemeye başvuran zaten çiftler hakim prosedürü gerçekleştirmiş zaten oraya giden insanlar boşanmaya gidiyor :D boşamıyorum sizi mi desin hakim djdjjs biz de zaten içinden gelmesi gerektiğini söylüyoruz, normali bu.
- 1 yıl
Adam neresinden bakarsan bak, haklı. Acaba sosyal medya derken KS’den mi bahsediyor ahaduahahaahaha
- 1 yıl
@Sosyetic_SheqiiL Valla doğrusunu söylemek gerekirse artık büyük beklentilerimiz yok Sosi.
Evleneceğim kadın ben evde yokken Tiktok açmasın, sosyal medya fenomeni olmasın, elin dızo herifleriyle flört edip sevgili olup beni boynuzlamasın da önemli değil kahvaltı hazırlayıp hazırlamaması.
Ben onun sadakatinden emin olayım da hafta sonu ben onu yemeğe götürürüm ödül olarak. - 1 yıl
Erkek ne kadar düzgünse, eşi de o kadar düzgün olur.
@fesfs hdjdjs güzel oldu bu :D
1 yılbence bu karar ''hayat müşterektir'' durumuna aykırı bir karardır
kahvaltı hazırlamak kadının görevi olabilir
ama kahvaltıyı illa kadın hazırlayacak diye bir kaide yoktur
madem hayat müşterek o zaman erkekte kahvaltı hazırlamalıdır
kadın bilerek ve isteyerek kocasına hizmet etmek istemiyorsa bu zaten boşanma sebebidir
ama kahvaltı boşanma sebebi olamaz gibi
çünkü kadın kadınlığını yapıyordur ama sadece kahvaltı hazırlamıyor diye boşanıldığını düşününce tuhaf geldi
şimdi hakim soruyor
neden boşanmak istiyorsunuz
erkek cevap veriyor
karım kahvaltı hazırlamıyor :D :D
hakim demez mi sen neden hazırlamıyorsun diye
diyelim kadın evde yok sen kadın evde yok diye kahvaltı yapmayacak mısın karını mı bekleyeceksin misal 1 ay boyunca :D10 Yorumla
1 yılGerçekten eski kadınların hiç canı yokmuş şimdi her şey boşanma sebebi sayılıyor o yüzden de insanlar evlenmek istemiyor. Aslında bu konuda evet kadın hizmetçi değil kabul ediyorum ama bazı kadınlarda ben yemek yapmam ben temizlik yapamam şunu edemem. O zaman evlenme, yani her şey tam anlamıyla dozu kaçtı, bekar olduğunda yemek yapıp yemiyor musun? Sonra temizlik yapmıyor musun? O zaman bunu düşünen bir kadın bence evlenmesin, zaten aile bağı diye bir şey kalmadı tüm evlilikler sosyal medya üzerinden gösteriş başka bir şey değil. Yani bir kadında iki kahvaltı koymuyor ise gerçekten evli olmasın.
10 YorumlaDoğru bir karar. Evde iki kişi çalışıyorsa zaten o kahvaltı ortak hazırlanırdı. Ama belli ki kadın ev hanımı olduğu için o saatlerde uyumayı tercih etmiş. Yani sabah 5 dakika kalkıp kahvaltı hazırlamak zor bir şey değil. Hani kadın hasta olsa neyse ama 9 yıl boyunca bunu yapmamasında kasıt vardır. Hakim doğru olanı yapmış
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılKadınlık görevinin bilincinde olan hakime hanıma da teşekkürler... Özgürlük eşitlik kavramını anlamıyor insanlar genelde lehlerine kullanmak için olmadığı anlamlar yüklüyorlar... Bir kadının görevidir çocuğunu kocasını hoş tutmak hoş göndermek hoş karşılamak. Tabii ki çalışmıyorsa... Çalışsa bile bunu yapması çok güzel bir jesttir nezdimde.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
1 yılKadının müsait vakti varsa, çalışmıyorsa, eşine hizmet etmesi çok uygundur. Bu kadını küçültmez. Karşıdaki eş de tabi bu hizmete değer bir erkek olmalı. Yukarıdaki karar boşa çıkmamıştır. Bu konunun detayları da vardır. Hepsi toplandığında kadın kusurlu bulunmuştur.
12 Yorumla- 1 yıl
😻🥺👍
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılHaha 🤣 benim Kastamonulu olmam peki 😂 asgari ücretin sonuna eklenen 2 TL gibi şaşkınım şu an 😂
21 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılKahvaltı hazırlamak kadının gorevidir diye nerede yazıyormuş? Hani kadın erkek eşitti hani hayat müşterekti? Kadın calisiyorsa burada kusur niye kadına verilmis kimse kimsenin uşağı aşçısı degil eli tutuyor kalkıp iki peynir yumurta pisirmeyecekse kendine bu hayattaki vasfı nedir erkeğin. Kadının dogurdugu cocugu emzirmeme hakkı varken ne bu curetkar kararlar falan ilginc bir hukuk ve adalet sisteminde yasiyoruz
03 Yorumla- 1 yıl
Kadin ev hanımı, çalışsa bence erkekte böyle dava acmazdi, ama ona rağmen tazminat ödemesine karar verilmis, kadını. Sanırım bir yerden geliri. Var demeki
- 1 yıl
Kadın ev hanımi da olsa kahvaltı hazırlama. mecburiyeti yok sorun burada aslında :))) bu bizim gelenek göreneklerimizle topluma mâl olmus bir adet haklı veya haksız tartisilir tabi lakin işin icinde baska seyler vardir ne bileyim cocugu varsa ihmal. ediyordur ozbakimini yapmiyordur falan kahvalti bahanesi olmustur
- 1 yıl
Farklı sebeleride var tabi ben kısa yazdım sebze meyveleri çürütmesi temizlik çöp vs hepsini beyan etmiş adam
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılNeden kahvaltı hazırlamak kadının olarak görülüp buna göre kusur sayılıyor? Erkekler bir gün olsun kadına kalkıp kahvaltı hazırlıyor mu?
11 Yorumla
1 yılyahuu insan eşine kahvaltı hazırlayıp bey hayırlı işlerin olsun diye ugurlamali 😂
11 YorumlaEv hanımıysa mantıklı olabilir de kadın da çalışıyorsa niye hazırlasın ki saçmalığa bak
12 Yorumla
1 yılLan bayrakları asın erkekleri savunan çıkmış sonunda 😂😂😂
11 YorumlaKadın "ev hanımı"olup erkek işe gidiyorsa gayet mantıklı xcxx
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılOysa Türkiye'de çok daha fazla önemli konular varken bunlara değinmek bana göre saçma geliyor.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Her kadın kocasına yemek vermek zorundadır. Çünkü cenevre sözleşmesine göre, Her esir sıcak yemek hakkına sahiptir. İnternetten bir alıntıyla cevap vereyim 😅😅
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 720 cevap paylaştı. çok iyi, kadın haklı ben hep söylerim zaten (kadınlar herzaman haklıdır) birde "yargıç" helal olsun tüm erkekler adına teşekkürlerimi bir borç bilirim.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKadın eğer ev hanımıysa kahvaltıyı hazırlamalı. Heleki çocuk varsa. 9 yıl evli olduklarına göre kesin vardır. Çocuklar okula kahvaltı yapmadan gidiyor demektir bu
14 Yorumla- 1 yıl
3 tane çocuk, kadına nafaka da baglanmamis üstüne tazminat. Hakim demiş adama ne yapmissinda nafaka talebinde bulunmaya hakkın yok demiş, susturmus sjsj , adam öğlene kadar yatıyor sebze meyveleri çürütüyor, çöpler bile zamanında dökülmüyor ben sabah uyanıp işe gidiyorsam, çalışman eşim sorumluluk sahibi değil demiş, o yüzden kadin tamamiyla suçlu bulunmus
Cevap sahibi1 yılÇocuklar kadında kalacaksa mecbur nafaka bağlanmalıydı
- 1 yıl
Kadin farklı biri, mesala memur alimida mülakata üstten gelen telefon lari bana baglamayin demis, siyasi hiç bir referans ve baskılara aldırış etmiyor, nerede gariban var onları mülakat ta geçirmiş, adil biri olduğu söyleniyor, ama personele çok tutucuymuş, Biraz haylaz olanlar şikayetçi. 3 sene burada daha diyip soyleniyorlardi alışmışlar torpille siyasi ile her işi götürmeye işlerine gelmiyor
1 yılEğer ev hanimiysa bir zahmet hazirlasin ama ikisde calisiyorsa bence kadindan beklemekten ziyade beraber hazırlayıp beraber yiyebilirler
20 YorumlaValla davaların alayı kafinlara göre ne şartta bosanirsa bosansin ömür boyu nafaka saçmalığı oldukça erkekler evlenmez
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. O hakimenin ellerinden öpmek lazım helal olsun böyle işine saygılı Adaletle hükmeden insanlar da varmış. Allah sayılarını arttırsın
10 Yorumla
1 yılEvlilikte birşeyler saygı olduğu için içten gelindiği için yapılmalı herşeye kural koydular hoş olmadı bence
10 Yorumla
1 yılKadın eğer ev hanımıysa verilen karar doğru olmuş bence de. Ama kadın da çalışıyorsa bu durumda evdeki her iş birlikte paylaşılarak yapılmalıdır
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 959 cevap paylaştı. Mahkemeye saygısızlık olur mu hiç, bundan sonra kahvaltı hazırlamaya üşenen bütün hatunlara bunu göstereceğim. :D
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. peki bu koca karısı hasta olduğu zaman yani regli olduğunda 1 tas çorba yapmış mı
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yılBoşanma kararı olarak bulunmuş saçma şey ve ama tazminatla ilgili hiç bir kaynak bulmadım ve bu ülkede evlenmek için çok sebeblerden biri daha kadınlar için
02 Yorumla- 1 yıl
Bakar kal mutlu kal 😂
Zaten bunlar mecburiyet olarak görülmemeli eşini seven bir insan seve seve bunları yapacaktır
10 YorumlaKendime bile hazırlamıyorum sıkıntısı kahvaltıysa tazminatını da öder boşanırım
10 Yorumla
1 yılDoğru kadin dediğin kocasına bakmalı sofrada karnını, yatakta ruhunu doyurmali
10 YorumlaBen böyle bir beklentiye girmem ama hazırlarsa daha farklı olur benim için
10 YorumlaBoşanma sebebi olacak kadar haklı bir gerekçe mi burası tartışılır. Şahsi fikrim içinden gelmedikten sonra bir bardak çay bile istemem. Bunları evlilikten önce konuşup karara bağlamak lazım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı.
1 yılCanını yedigimin Antebim 😂
22 Yorumla- 1 yıl
Evet 🙂😂
Gizli Üye(18-24)1 yılHerkes böyle adaletli olsa keşke hemcinsi de olsa ayirmamis. o zaman belki bu kadar suçlu hırsız ortada gezmezdi.
10 YorumlaHer sabah hazirlarsa iyi olur tabiki de hazirlamasa bile yani peynir zeytini dolaptan cikarmak o kadar zor olmamali bi erkek icin. Birde sabah kalkar kalkmaz nasil hemen kahvalti yapiyolar ya.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar hakkında karar alırken neyi benimsiyorlar anlamış değilim
10 Yorumla Kocamla beraber yulaf yiyemiceksek neden evleniyoruz yerinde bi karar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaptık da ne oldu sanki bence yapılana nankörlük edene tazminat cezası verilmeli 😬
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
u 1 yılDoğru bence hazirlamali çünkü neden diye sorarsan kadınların elleri daha lezzetli bana göre
00 Yorumla Hizmetçi misin beeee yürü gitsin sana hazırlasın o zaman 😏
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,1b cevap paylaştı.
1 yılİş kahvaltı hazırlama ile bitse keşke sjjs
12 Yorumla- 1 yıl
Yine neler duydun jsjs
Bayan dayanışması yine yok ndnd
11 Yorumla
1 yılYargıtay, evde eşinin yapmadığı şeyleri kanunlaştırıyor bence.. 😄
01 YorumlaErkeğin de ödediği onca şeyi kadın yarısını erkeğe geri ödesin ödeşsinler😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCiddi mi bu yoksa troll soru mu?
12 Yorumla- 1 yıl
Trol değil bulundugum yerde gerçek
Cevap sahibi1 yılAnasını satayım ben biri olsun da ona domatesleri kalp şeklinde doğrayayım diyorum güvenecek hiç kimse yok diye yalnızlığı tercih ediyorum. Herif kahvaltı hazırlamıyor diye mahkemeye vermiş. Hay adaletine senin dünya.
Gizli Üye(18-24)1 yılGerçek değil bu di mi
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAa 🫢
Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Mecbur değil bence öyle bir zorunluluğu olmamalı.
10 YorumlaKadın iş yapmak zorunda değil ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılKadın, kadın düşmanı çıktı 🤣
10 Yorumla
1 yılDoğru bir karar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı. Nasıl yanii eee benim eşim de hazırlamıyor :))
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hakim doğru karar vermiş
10 Yorumla
1 yılEv hanımı hazırlar normal
00 Yorumla
1 yılYaşasın adalet 😀
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 712 cevap paylaştı. Bi bu eksikti🤭🤭🤭
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yok daha neler yandık desene sjsj
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞeriatçı hakim
11 Yorumla
1 yılDoğru karar
10 YorumlaGayet normal
10 Yorumla
1 yılHiç bir şey düşünmüyorum.
10 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri