Eski evimiz iyi değildi. Annem ve babam yıllarca çalıştı para biriktirdi. Ablamı okuttular. O üniversiteyi bitirince o da kredi çekip tüm birikmişler, eski evin parası ve kredi parası ile yeni ev alındı. Babam ve ablamın üstüne alındı ev. Ben daha çocuktum. Şimdi de köyden bize arsa kaldı. Ama kızlardan birinin üstüne yapılması gerekiyor demişler. Ben yoktum sadece ses duydum gidemedim yanlarına yani müsait değildim. Neyse ablam hemen atladı benim üstüme yapılsın yarısını da anneme yapalım diyor. Bedava üstüne kondu. Ben yine ortada kaldım. Ne yapayım sizce? Kendi yollarımı ailemden ayırayım mı? Haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Mal bölüşümü yasal olarak eşit olmalı baban dahi ablanın üzerine yaptıysa mahkeme ile kendi payına düşeni alabilirsin.
75 i onun 25 i benim olmuyor mu
Kardeşler arasında eşit oluyor.
Şöyle bir şey var benim aklıma takılan 50 50 oluyor ya. 50 a nın 50 b nin. A nın 50 si kalıyor ama b nin 50 si paylaşılırsa 25 25 dağıtılıyor bu sefer A'nın 50 si 75 oluyor ama? Çokluk onda oluyor. 25 olsa ne olmasa ne. 25 i ben ne yapayım o zaman
O kafamı karıştırdı
Bunu kim söyledi burada A kim oluyor da
A ablam b babam
Kafamı karıştırdın. Nasıl oluyor bu? Mal dededenmi kalıyor
Bak mal dede gibi birinden kalıyor. Tamam mı? O malı iki kişi paylaşıyor. Biri babam (50) diğeri ablam (50) babam ölünce mal paylaşımı yapılmıyacak mı? Yapılacak diye biliyorum. Onun sahip olduğu mal zaten 50 ya o da bölünüyor 2 kardeşe. Onun ki 50 ise 75 oluyor bana da 25 kalıyor
Yine çeyrek bir hakkım kalıyor.
Bak malın miras kaldığını ispat edebilirsen avukat bu olayı çözer.
Şeriat bile bunu kabul etmez. Baban ayrımcılık yapıyor
Bak dededen miras değil aslında ama benim dediğimi anladın değil mi? O cepte. O alınacak olan arsa 6-7 kişinin imza atmasıyla babam ile ablam arasında paylaşılacak.
Ama bedava almış olacak ablam. Ben bunu yediremiyorum
Anladım olayı. Ama sen bu alanda uzman olan bi avukatla görüş bu konuyu. Büyük bir haksızlık var ortada
Ev alınırken tamam kredi çekti aldı. Onda hakkım olmayabilir reşit değildim
Ama bu bedava gelen bir arsa ve pat diye üstüne bedavadan kondu. Haksızlık değil mi ben niye alamıyorum da yarın bir gün bana kalacak olanı da paylaşıyorum? Annem de bir şey demedi. Çok gücüme gitti
Krediyi kim ödüyor
Ablam ödedi bitti. Bu ödediği evden 25 te düşse bir şey diyemem ama o arsadan 25 düşmesi haksızlık oluyor.
Anama düşecek sonra. Annemden sonra da yine evlatlar arası miras paylaşımı olur yine 50 bölüşülür.
Bak şimdi sen bu konuyu mahkemeye taşırsan devlet ablana sen bu arsayı hangi parayla aldın. Alırken evli miydin bekarmıydın gibi sorular soracak ve araştıracak. cevaplarda belli zaten. Sende payına düşeni alırsın
Şimdi taşıyamam işte. Yarın bir gün annem babam kalmazsa ancak o zaman olur bu mahkeme o zamana kadar da zaten bu haksızlık yüzünden çekip giderim.
Çekip gittiğin zaman yaparsın ohalde
Annemle konuşacağım. Eğer bunu yapacaklarsa ya da ablama verdikleri mirastan sonra kendilerine kalacak olan payı öldükten sonra sadece bana kalacak şekilde yapmazlarsa çekip giderim bu evden bir dk daha durmam artık.
Öyle bişey yapsalar bile ablan dava açıp senden geri alabilir. ya da ablanın çocukları bile bunu yapabilir. Tüm malı babanın üzerine yapmaya bak sen
Babam notere gidecek hepsini ablama verecek. Ablam da annem ile kendisi üzerinde pay yaptıracak
Öyle plan yaptılar
Ya da direk ablama yapacaklar
Ondan sonra annem ile pay yapılacak
Oha be niye peki senin ne suçun varda böyle bişey yapıyorlar
İşte ben de buna çok kırıldım. Amcalarımdan birinin yaptığı *
Annemden de hayır olmadığını gördüm.
Özel mevzular var sanırım
Ben anlayacağımı anladım. Yıllardır annem bunun tersini söylerdi. İş yapmaya gelince roller değişti
Yarın bir gün de hakkım verilmeyecek. Yazıklar olsun sadece. Başka bir şey demeyeceğim
Mahkemeye ver
Banane ya. Hak yenildi. Bir şey desem ne hakkın var çalıştın mı ettin mi diye yarın bir gün laf ederler. Bunun öteki tarafı da var