Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler de kötü kadınlara lâyıktır. Temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yakışır. Onlar, iftiracıların kendileri hakkında söylediklerinden uzaktırlar; onlar için bir bağışlama, değerli bir nasip vardır. (Nûr 26)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBen bu ayeti lise de iken okumuştum.
yıllardır bu inançla yaşadım.
şimdiye kadar yanlis bir şey yapmadım çok şükür yapmadığımı düşünüyorum en azından Allah daha iyi bilir kendime göz kulak olmak için çok çaba sarf ettim qma Allah sahidimdir ki kadınlara güvenim kalmadı. şimdiye kadar içim vicdanım rahat oldu. arık olsun istemiyorum sanırım bilmiyorum hep zarar gördük doğru olanı yeri ve zamanı olan şeylerde doğru adımlarla olsun istemek hep zarar verdi. suçumuz yokken bunlarinyasamak insanin canini yakıyor08 Yorumla- 1 yıl
Çok yanlış düşünüyorsun. Bu zamana kadar ne güzel korumuşsun kendini. Bundan sonra niye pes ediyorsun. Senin yaptığın her şey bir karşılık için mi? Öncelikle neyi neden yaptığının farkına var. Sen gerçekten Allah'ın rızasını kazanmak için mi kendini koruyorsun yoksa buna karşılık bir mükafat beklediğin için mi? Ameller niyetlere göredir. Senin niyetin ne? Sen kendini mükafatlandırılmak için koruyorsan asıl amaçtan sapmışsın demektir. Ameller ne olursa olsun Allah öyle emrettiği için yapılır. Mükafatı da olsa, imtihanı da olsa sen kendini korumak zorundasın. Başkalarına bakıp onlar kirli ise ben de temiz kalmiyim o zaman diyemezsin. Hiçbirimizin böyle bir lüksü yok.
- 1 yıl
Ben de çoğu erkeğe güvenmiyorum. Çoğu erkek de çoğu kadın da güvenilir değil. Allah herkesin karşısına kendisi kadar temiz birini çıkarsın. Böyle dua edelim. Bu bazen mükafat olur, bazen imtihan. Keyif olsun diye temiz olmaktan sapamayız. Bu düşünceyi unut
- 1 yıl
Güvenilir insan sayısı çok az evet ama sonuçta az da olsa varlar. Umudumuzu kaybetmememiz lazım.
"Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez.” (Yûsuf 87) - 1 yıl
Bilmiyorum doğru düşünmediğimi biliyorum ihanete uğrayınca bunu kabullenemiyorum sadece, çok doğru konuştun doğru söylüyorsun ama çektiğim acı sinirlerimi bozuyor.
gerçekten hiç bir kadına güvenemiyorum hatta korkuyorum o yüzden yaklaşmıyorum
herkes için ve kendim için de her zaman söyledim. Allah herkese kalbine göre başka bir kalbi ısındırsın. belkide yaşadıklarım allahin şefkat tokadıdir dikkate almamak gerekir. ama galiba bunu tek başıma yapamicam psikolog desteğine basvurmam gerekecek
tesekkur ederim ağlattın ama iyi geldi söylediklerin Allah razı olsun - 1 yıl
Amin. Allah senden de razı olsun. İhanete uğramış olabilirsin. Ben de uğradım. Geçiyor. Hiçkimse vazgeçilmez değildir. Birkaç ay üzülür sonra yoluna devam edersin. İnsanlara güvenin kırılmış olabilir haklı olarak. Benim de kırıldı zamanında. Ben de zor güveniyorum insanlara ama fark etmez. Her ne olursa olsun benim bir karakterim var. En önemlisi de benim bir inancım, bir vizyonum var. Ne yaşarsam yaşayayım doğru olmaktan vazgeçemem. Bunun hiçbir gerekçesi olamaz
- 1 yıl
Ve şunu da unutma ki bizim gibi insanlar temiz kaldığı sürece hep temiz insan isteyecekler hayatlarında. Başkalarına özenip kirlenerek temiz insan sayısını azaltmayın. Bize de yazık
- 1 yıl
Haklısın, doğru olmaktan vazgeçmemeliyim inancıma karakterime yakışır hareket etmeliyim öyle de yapicam Allaha verdiği ve aldığı ile şükürler olsun.
teşekkür ederim değerli görüşlerin için - 1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılBence değişir kişiye göre bu zamanda iyi insan kalmadı maalesef.. Kötü kadınlar ve kötü erkekler: Bu grup, ahlaki değerlerden uzak, kötü davranışlara eğilimli kişileri temsil eder. Ayet, bu kişilerin birbirlerine layık olduğunu ifade eder. Temiz kadınlar ve temiz erkekler: Bu grup ise ahlaki değerlere bağlı, iyi davranışlara sahip kişileri temsil eder. Ayet, bu kişilerin de birbirlerine layık olduğunu belirtir. Bu ayetin yorumlanması konusunda çeşitli yaklaşımlar bulunmaktadır. Bazı yorumcular, ayetin ahlaki bir değerlendirme yaptığını ve insanların yaptıkları seçimler doğrultusunda eşleştiklerini ifade ederler. Yani, kötü davranışlara meyleden kişiler, benzer özelliklere sahip kişilerle bir araya gelirler. Her birey, kendi inançları ve değerleri doğrultusunda bu ayetin kendisine ne ifade ettiğini düşünmelidir. Ancak, bu ayetin yorumlanırken, şiddet, ayrımcılık ve önyargı gibi olumsuz duygulara yol açmaktan kaçınmak önemlidir. vicdanımızın sesini dinlemek ve insani değerleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Hiçbir insan, sadece bir etiket veya tanımla sınırlandırılamaz. Her birey, karmaşık duygulara, düşüncelere ve deneyimlere sahip bir varlıktır.
10 Yorumla
"Allah'tan istemeyi", "ümitli olmayı", "sabrı" ve "muştu"yu anlatıyor. En müjdeleyici ayetlerden birisidir bence.
Kulun kendini zinadan muhafaza etmesinin, 3 günlük dünya için şeytanî isteklere kanmamasının, hem Allah'ın rızasını kaybetmemesinin, hem de bu dünyadaki yareniyle kavuşmayı beklemesinin önemini anlatır.
Sabredip işini Allah'a bıraktığı zaman hem bu dünyada hayırlı bir yareni olacağını, hem de ötede lütuflara kavuşacağını muştuluyor bence.13 Yorumla- 1 yıl
Evet ben de öyle düşünüyorum
- 1 yıl
Rica ederim :)
Gayet açık aslında bunu nasıl anlamadın bilmiyorum ama özet ile şunu diyor ayet iyi birisi isen iyi biriyle olmalısın. İyi biriyle olduğun vakit ve karşı tarafı tanıdığın vakit ona güvenebilirsin ancak kendini iyi tanıtan ancak iyi olmayanlar ile karşılaşırsan bağışlayıcı ol bağışlayıcı olman seni iyi biriyle karşılaşmanı sağlayacaktır.
Yani bunuda anlayamazsan nasıl anlatabilirim bilmiyorum 10 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlattım 🤣🤣
010 Yorumla- 1 yıl
Pardon da sen kime neyi anlatıyosun? Kendi kendine konuşup kendi kendine yazmışsın. Anlamadigimi kim söyledi?
- 1 yıl
Sorunda içiniz vicdanınız rahatmı yazmışsın. Burdan bağışlayıcı tam anlamıyla olamadığını çıkarım yapmak zor değil. Üstünede ayet paylaşıp hakkında ne düşünüyorsunuz yazıyorsun.
Eğer anlamadıysan bu soruyu sorarsın ya da ayet hakkında şüphelerin varsa ben birinci olasılığı kast ediyorsun sanmıştım ancak sorun 2 olasılığı kast ettiğini bir üsteki mesajda belli oluyor. Yanlış anlama ama bu senin haddine değil - 1 yıl
Anlamadığım için de sormadım, ayet hakkında zerre şüphem de yok ama senin okuduğunu doğru anlamadığın konusunda da eminim. İstediğim soruyu sorarım. İsteyen cevaplar, istemeyen cevaplamak. Sorduğum sorularla ilgili bana hesap sormak da senin haddin değil. Kimsenin haddi değil
- 1 yıl
Okuduğunu anlamayan kim inan bana bu mesajında anlaşılıyor.
Birincisi ben sana hesap sormadım, ayetin doğruluğundan şüphe etmen haddine değil dedim ve değilde lakin bu demek değilki ben şu soruyu sor bu soruyu sorma diye hesap soruyorum böyle bir diologta geçmedi zaten dolayısıyla iftira atma buna gerek yok.
İkincisi çok çelişkilere girdin anladıysan ve şüphen yoksa o zaman soru niçin sorulur? Yani bu soruyu sormanda ki maksat ne o zaman? Bunu yazmamışsın bunu yazmazsan soruna nasıl yanıt verebilirim, yanıt vermeyi bir kenara bırak cidden saf kalbinle cevap ver o zaman bu bir soru olur mu? - 1 yıl
Senden başka bu çikarimda bulunan olmadı. Bence kendini tekrar sorgula. Ben insanların düşüncesini merak ettiğim için sordum. Sorumdan da bu gayet anlaşılıyor. Herkes anlamış bi sen anlamamışsın
- 1 yıl
İyide herkes benimle aynı şeyi paylaşmış sadece çoğu kişi sonunu anlayamamış. Sonunda sen iyi olsanda karşına kötü biri veya iyi olduğunu yalanlayan kişi çıkabilir diyor. Buna karşılık bu kişileri bağışla ve yoluna bak o zaman iyi birini bulursun diyor. Bence sen benim mesajımı detaylıca okuyamadın ya canın sıkın olduğu zamana denk düştü ya da bilmiyorum önyargılı okudun. Oysa hepimiz hemen hemen aynı şeyleri dedik. Ancak bana sen yükseldin 🤣 bjr bence tekrar oku
- 1 yıl
İlk yorumunda ayeti anlayamadığın için sormuşsun diyorsun. Ne alaka? Kimse böyle bişey demedi. Bence sen yazdıklarını tekrar oku
- 1 yıl
İşte bak hâlâ anlamıyorsun. 2 yere falan da çıkmıyor. En başından çok alakasız yorum yaptın. Herkes anlamış cevaplamış bi sen boş yapıyosun. Cidden problemlisin. Uğraşamicam
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
25Cevap
Zaten sosyal hayata bakınca bunu net olarak görüyoruz. Eğer ki temiz olanla olmayanı bir arada tutmaya çalışsak dahi olmuyor. Yollar bir yerde ayrılıyor.
Yalnız şu varki sabır kriteri bambaşka bir şey. Yakın bir komşumuz vardı kocası ayyaş olmasına rağmen 6 çocuk büyüttü sabretti. Bize anlatılan bir şey vardı ki mükafatların en güzeli sanırım.
Resûlullah efendimiz 7 defa rüyasına buyurmuş ve kendisine sabret kızım demiş. Buna herkes sabredemez fakat yürekten iman ederek yapanın da emeği boşa çevrilmez.21 Yorumla- 1 yıl
Evet kesinlikle öyle
1 yılKendi açımdan eğer hatam var ise tövbe edip istediğim kişiye laik olacak şekilde yaşamayı niyaz eder ve rabbim den hayırlı birisinin çıkması için dua eder beklerim.
Ayet o kadar doğru ki net ve tartışmaya kapalı23 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
- 1 yıl
Saygılar
- 1 yıl
Size de
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ayet açıktır. İyi kadın İyi erkek kötü erkek kötü kadına yakışır diyor. Evet doğru en yakışanı bu. Lakin bu böyle olmuyor pek. Bazıları bu ayeti evlilik olamaz diye yorumluyor galiba. Böyle şeyler hatırlıyorum.
19 Yorumla- 1 yıl
Tövbe eden kişi temiz sayılacağı için evlilik olur. Ama aksi taktirde ben de olmuyor diye biliyorum
- 1 yıl
Ben emin değilim o konuda
- 1 yıl
Zina eden erkek ancak zinakâr veya müşrik bir kadınla evlenir, zina eden kadınla da ancak zinakâr veya müşrik bir erkek evlenir. Bu müminlere haram kılınmıştır. (Nûr 3)
- 1 yıl
Bak bakalım
- 1 yıl
Tabiki bazı şeylerde hüküm vermek için Kur'an'ın Kerim'in tamamına bakmak ve anlamak gerek. Bunu yapmadığım için bazı şeylerde bu böyledir böyledir söylemekte güçlülük çekiyorum. Nisa 26 da Yani paylaşım yaptığın ayette Zina yalanlarla yapmayanlar evlenmesin demiyor. Sadece layık olmadığını söylüyor. Bu ayette Haram kılmamışken 3. Ayette yasaklamış gibi görünüyor. Lakin orada da açık Bir yasak yok.
- 1 yıl
Evet bütün olarak bakmak gerekiyor zaten o yüzden emin değilim dedim. Ama hadisler ışığında da bildiğim kadarıyla bu ayet ile ilgili söylenen şey zina yapmış bile olsa tövbe eden insanların temiz olduğu ve o şekilde evlenebildigi
- 1 yıl
Yani zina yapmış olan evlenebiliuor evet ama tövbe edip temizlenirse
1 yılherkes dengi dengine ama bazen insanoğlu sabırsız olup yanlış insanları tercih edebiliyor o yüzden sabretmek lazım bir yerde gördün yazıyordu sabır zaferi Getirir diye
11 Yorumla- 1 yıl
Evet
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKafirler okuyunca kıvranıyordur. 😁 Kuran ın en sevdigim özelligi bir kafir tek bir ayeti bile okursa eziyet olur ona. İci kararir ve catallı dilleriyle laf sokmaya calisirlar.
49 Yorumla- 1 yıl
Sırf bunlara inat her gün ayet sorasım geldi cidden
Cevap sahibi1 yılYok ya boyle leş tiplerim cogunlukta oldugu bir yerde guzel kitabımızdan ayetler yazıpta kafirlere laf ettirmeyelim. Tabi bu sadece bir tavsiyedir belki benim fusuncem. yanlkstjr paylasmak daha faydalidir ama ben cekiniyorum biri laf ediyor insan sinir oluyor yanimizda olsa bi şaplak atar rahatlariz ama burdan sinir oldugumuzla kaliyoruz.
- 1 yıl
Yoo niye? Konuşalım bence bu konuları. Her yerde konuşalım. Kim ne düşünüyorsa düşünsün. Laf etmeye yer arayanlar her zaman fırsatını buluyor zaten. Sırf o gereksizler yüzünden hakkı konuşmayalım mi? Ben böyle düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılEvet ben de yazarken bile bunlari dusundum aslinda haklisin.
- 1 yıl
Öyle işte..
- 1 yıl
@toluca okuduğunuzu anlamakta sorun yaşıyorsunuz gerçekten. Ayet kimin kime layık olduğunu söylüyor. Herkes hak ettiği kişiyle evlenecek demiyor. Bir cümleyi bile bu kadar anlamakta zorlanıyor olmanız çok tuhafıma gidiyor açıkçası
Cevap sahibi1 yıl@Nightwalk35 anlamiyorlar degil anlamamak islerine geliyor. Boyle bisey olsun bi bahanemiz olsun da biz dini terkedelim modunda hepsi.. herkes kendince bir kısmı anlamazliktan geliyor. Celal sengor un ateist olmaya karar verdigi ayeti ve kendince inanmadigi seyi duysan bi yasina daha girersin.
- 1 yıl
Yok yok emin ol bir yaşıma daha gitmem çünkü ona hiç şaşırmıyorum. Celal şengprun prof olduğuna bakmayın. Fizik, kimya, biyoloji gibi bilimlerin olduğu bir dünyada evrenin kaos ve tesadüf olduğunu söyleyen biri yani. IQ su bu kadar düşük. Torpille falan yükselmiş olma ihtimali yüksek 😂
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Yani temiz bir eş istiyorsan ilk sen temiz olacaksın diyor öyle her haltı yiyim sonra erkek eli değmemiş kız olmaz diyor
21 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
1 yılKim ne ile karşılaşmak istiyorsa o kadarını yapsın. Herkes kaldırabileceği kadarını yaşatsın yaşasın.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
sevdiğim ayetlerdendir. ben iyi bir kadın olmaya çok şükür çabalıyorum da. 🙏🙏
21 Yorumla- 1 yıl
Allah daim etsin
1 yılAma bazı insanlar kötü eş ile de sinaniyor. Bu durumda karşı taraf temiz bir eşe layık değil miydi?
224 Yorumla- 1 yıl
Haklı yorum bende çok gördüm öyle mesela kız temiz oğlan içen zina eden birisi ama evlenmişler
- 1 yıl
Hayır sınanmak farklı bir durum.
- 1 yıl
@MahzaaNur evet olabilir. İmtihan boyutu da var sonuçta. Ama ayet kimin kime layık olduğundan bahsediyor. İnsan bazen layık olmadığı, kendisini hak etmeyen kişilerle de evlenebiliyor maalesef.
- 1 yıl
Ben yaşadım görücü baskı zorla evlendirildim ve boşandım şimdi ise kimse sevmek bile istemiyor evlenmiş ayrılmış olmam dan dolayı şans bağ istemiyorlar bende istemiyorum evlilik zaten ama sevgililik durumu bile olmuyor yani cinsel hayatım yok lise de ki masum sevgililik de yok
- 1 yıl
Olan sana olmuş ailen göz göre göre hayatını karartmış
- 1 yıl
@mehmetkaramk evet babama istemediğimi dediğim halde umursamadı sevmiyorum demiştim ilk yıl da gördüğüm şiddet herseyi dediğim halde umursamadı çok yıprandım kader napalm sevdiğim insanlar oldu onlarda evlenmiş ayrılmış olmam dan ötürü engel attılar yapacak bir şey yok daha evlilik düşünmüyorum zaten asla
- 1 yıl
@MahzaaNur insanın ailesi arkasında durmazsa elin oğlu hiç değer göstermez. Aile konusunda çok şanssızmışsın. Allah yardımcın olsun
- 1 yıl
Yine de umudunu kaybetme Rabbim elbet hayırlı birini çıkarır karşına
- 1 yıl
@mehmetkaramk istemiyorum ki evlilik asla düşünmüyorum midem bulanıyor evlilik kelimesinden sevgililik istiyordum onu da artık istemiyorum
- 1 yıl
Ama hep böyle olmaz ki böyle toksik ailenin yanında ömür de geçmez
Evlilik istemeyip neden sevgililik istiyordun - 1 yıl
İstemeyebilirsin üslubun hoş değil sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun
- 1 yıl
Sende haklısın evet bende o yüzden çok istiyorum hayırlı bir insanla yuvamı kurmayı
- 1 yıl
Bizim komşu da aldatılmış iki çocuğu vardı şimdi aynı kendi gibi biriyle tekrardan evleniyor nasip işi
- 1 yıl
@mehmetkaramk Allah size nasip etsin evlilik zaten soy bağı için isteniyor ben istemiyorum artık daha çocuk da yapmam var yeter hamd olsun çekemem kimseyi
- 1 yıl
@MahzaaNur evlilik sadece soy bağı için değildir. Herkesin evliliğe bakış açısı farklı. Sen evlenmek istemiyorsan zaten evlenme. İsteyen, o sorumluluğu alabilecek, eşine sadık kalabilecek insanlar evlensin. Kimisi ilk evliliğinde mutlu olur, kimisi 2. sinde nasip bu işler
- 1 yıl
@Nightwalk35 çok güzel açıkladın ağzına sağlık
- 1 yıl
@mehmetkaramk teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılKötü insanlara düşen iyi insanlarda var, ömürleri ziyan oluyor. O yüzden ne desem bilemedim.
13 Yorumla- 1 yıl
Evet olabiliyor o da işte imtihan oluyor bazen. Bol bil dua etmek lazım o yüzden
- 1 yıl
Hayırlısı
- 1 yıl
Amin
Gizli Üye(36-45)1 yılYav ben bu ayeti okuyunca çok şaşırdım. Şimdi ben iyi miyim? Yahu nerdeyse dört dörtlük karım var. İhaneti, namussuzluğu, fitnesi yok. Her işten aştan anlar. Hem işi hem kendi tertemizdir. Ben bu iyi kadınla nasıl evlendim hâlâ şaşkınım, bir de bu âyet denk geliyor. Çok sağlam dua almış olmalıyım 😄
06 Yorumla- 1 yıl
Ayette kimin kime layık olduğundan bahsediyor. Sen kirli iken temiz birine denk geldiysen bu temiz olan kişinin imtihanı olsa gerek
Cevap sahibi1 yılBu evlilik karımın imtihanı anlaşılan
- 1 yıl
Demek ki
- 1 yıl
Sen de madem temiz biriyle evlendin temiz ol. Evlendigin insana haksızlık etme
Cevap sahibi1 yılUğraşıyorum
- 1 yıl
Uğraşma yap
1 yılEvet kısas olarakta bakan var zina yapmış erkek zina yapmış kadınla evlenir gibi çok şahit oldum erkek çapkın küçük kızla evleniyo çocuk temiz diye ama kızın memelerini arkadaşım emiyodu
10 YorumlaEvet güzel bir ayet. Ben çok temiz bir insan olmalıyım çünkü hep temiz kadınlar denk geliyor bana.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBenim denk geldiğim tam tersi hep melek gibi insanlarla şeytanlar görüyorum hep hsjsjsjs Alime zalim zalime alim gibi😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılVicdanım rahat ama kötüler iyilerin başını yakıyor bence.
14 Yorumla- 1 yıl
İyiler uyanık olmalı
Cevap sahibi1 yılBi söz var kötü iyiyi bilir de iyi kötüyü bilemez diye 😞
- 1 yıl
Ben o söze katılmıyorum. Uyanık olan iyi de kötüyü bilir
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Çok şükür sonuna kadar içim rahat beni en iyi Yaratan biliyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
s 1 yılO her zaman geçerli olan bir ayet değil, temiz erkeklere fitne kadın, temiz kadınlar fitne erkek geldiği durumlar da fazlaca vardır.
03 Yorumla- 1 yıl
Ayette kimin kime layık olduğundan bahsediyor. Kimin kime denk geldiğinden değil ki. Bu imtihan da olabiliyor sonuçta. Ayeti doğru anlayalım
- 1 yıl
@toluca onlar için bağışlanma ve değerli bir nasip vardır diyor evet. Nasip vardır diyor bu illa ki layık olduğun kişiyle evleneceğin anlamı taşımıyor. Açık açık yazıyor yani düzgün okusanız anlarsınız. Bu kadar karmaşık değil
1 yılGünümüzde bütün ilişkiler bu ayetin tersine işliyor nedense. İyiler kötülerle hep
16 Yorumla- 1 yıl
Ayet layık olmaktan bahsediyor. İmtihan olmayız demiyor ki
- 1 yıl
İmtihan ölesiye devam edince yine ayete ters düşüyor. O zaman bu ayet ahiret için olmuş oluyor
- 1 yıl
Ne alakası var? Ayeti düzgünce okuyup anlamadan yorum yazmayın
- 1 yıl
Ayette temiz olan temize "layıktır" diyor. Kesin onlar birbiriyle evlenecek demiyor. Layık olma durumundan bahsediyor. Bunu anlamak zor değil. Ayete ters düşen bir durum da yok. Ters olan şey okuduğunuzu iyi anlamamanız
- 1 yıl
Layık ama kimse layığına denk gelmiyor
- 1 yıl
Yoo layığına denk gelen insanlar var gayet
1 yılÇok şükür vicdanım rahat onun için Rabbim hayırlısını versin
11 Yorumla- 1 yıl
Amin
Kim neyse onu bulsun. En iyisi de bu 👌🏻
13 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
- 1 yıl
:)
1 yılVicdanım rahat desem çarpılabilirim :D
13 Yorumla- 1 yıl
Yapma bee
- 1 yıl
Bilirsin yalandan hoşlanmam hahahah
- 1 yıl
Evet kanka bilirim
Bu ayet dinde belki de en çok sorguladığım ayettir hani madem öyle neden iyi erkeklere kadınlar ezik mal gözüyle bakıyor o zaman?
010 Yorumla- 1 yıl
@csb99 soruyu soran kız bile iyi erkekleri aşağılıyor sessiz sakin özgüvensiz olurlar diyor aptal işte belki hayatının aşkını onda bulacak veya allah bu kadar büyük konuştuğu için ona öyle bir eş verecek ne zarar gelecek anlamıyorum zararsız erkek niye sevmezler anıtsayaça baksalar her gün yeni bir kadın ismi yazılıyor
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
@toluca aynen 1 xpersin ve yaş aynı. Oradan engelledim diye yeni hesap açıp gelip kendini destekliyorsun. Hahaha çok zekisin yaa cidden zeka fışkırıyor. Beni s*lak sandın heralde
- Aile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı.
1 yılHerkes dengine layıktır denmiş
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Rahatım dersem yalan olur...
10 Yorumla
1 yılAksini düşünmek haddimize mi kesinlikle öyle
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Gayet açık ve bence de çok doğru.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 981 cevap paylaştı.
1 yılBununla çelişen tonlarca olay var
04 Yorumla- 1 yıl
Çelişen hiçbir olay yok. Kimin kime layık olduğundan bahsediyor bu ayet. Kişiler imtihan da olabilir. Yani ortada çelişen bir durum yok. Okuduğumuzu doğru anlayıp yorumlayalim
- 1 yıl
Züğürt tesellisi
- 1 yıl
Boş laf salatası yapma bence
- 1 yıl
İşime gelmiyor demiyor da
Gizli Üye(25-29)1 yılBen iyiyim diğerleri düşünsün
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Zina eden kadın ve erkekler bu kötüler...
10 Yorumla
1 yılDeğil
10 YorumlaEvet rahat gayet
10 Yorumla
1 yılGerçekten de öyle.
10 YorumlaCidden rahatım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sende buna inandın öyle mi?
01 Yorumla- 1 yıl
Evet çünkü Müslümanım. Senin inanmıyorsan bu benim sorunum değil
- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
1 yılSaçma. Dönemsel mitoloji ve kültür kitabı.
06 Yorumla- 1 yıl
Aaa boş yorum yapanları bayağı bir temizlemiştim ama sen arada kaynamışsın. Seni de engelliyim
- 1 yıl
İnsanlar fikirlerini söyleyebilir soyleyebilmeli her koyun kendi bacagindan asılacak onun fikrini desteklemiyorum ama senin cevabini da desteklemiyorum
- 1 yıl
@metropoltilkisiii insanlar fikirlerini tabiki söyleyebilir de kimse Kuran'a mitoloji kitabı diyerek saygısızlıkta bulunamaz. Kimse kusura bakmasın. Inanmiyorsa inanmiyordur beni bağlamaz.
- 1 yıl
Tabiki saygisizlikta bulunamaz ama tepkin biraz yanlis geldi yine de sen bilirsin
- 1 yıl
@metropoltilkisiii sorumun muhatap kitlesi belli. Bu soruya böyle bir yorumda ben iyi niyet aramam şahsen. Vereceğim cevap da bu olur o yüzden. Amaç görüş paylaşmak değil saygısızlık
- 1 yıl
Peki oyle diyorsan
Gizli Üye(18-24)1 yılDoğru
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAbla bişey sorabilirmiyim
Cevap sahibi1 yılİstek attim
- 1 yıl
Buradan da sorabilirsin
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bu ayet hakkında ne düşünüyorsunuz? İçiniz ve vicdanınız rahat mı bu konuda?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler