(Tevrat - 1. Samuel 15) 3 Şimdi git, Amalekliler'e saldır. Onlara ait her şeyi tümüyle yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Kadın erkek, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür.’ ”
Dünyada buna inanan 2 milyar insan olması dahada korkutucu
(Tevrat - 1. Samuel 15) 3 Şimdi git, Amalekliler'e saldır. Onlara ait her şeyi tümüyle yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Kadın erkek, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür.’ ”
Dünyada buna inanan 2 milyar insan olması dahada korkutucu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Tevrata göre tanrının bişeyden haberi yok ve yeryüzüne inip dolaşıcam gözlerimle görücem israiloğullarının yaptıklarını diyor
Aynen okudum şok oldum tanrı bahçede günün serinliğinde geziyor falan. Hepsini geçtim ama açıkça bebeklerin hayvanların katledilmesi emrediyor böyle bir şeye inanmam mümkün değil inananı da sorgularım.
Tevrat asıl gerçek olandır buna ister inan ister inanma
Az önce eleştirdin ama sjjsjsjda
Eleştirmedim tevrat ilk indirilen kitaptır ve kuranda derki tevrat değiştirildi onunla oynandı falan... İyide hepsimi değiştirildi bi tanedemi orijinal bilgi kalmadı... Kuranı biz koruyacak ayeti var tevratı ve incili niye korumayamadınız o halde demezlermi adama
Yahudiler 15 milyon falan yalnız
Hristiyanlar da inanıyor tevrat’ı tanrı sözü kabul ediyorlar
Müslümanlıkta da var öyle bütün dinlerde var ki
İslam’da bebekleri öldürün yazan bir tane ayet hadis yok
Tamamen benzer değil
Göster varsa
Beni ilgilendiren bir ayet değil
Dünyada buna inanan 2 milyar insan varken bizide ilgilendiriyor bence
Biz o 2 milyar insan değiliz biz Türküz
Evet ama düşmanlarımız buna inanıyor bizim için potansiyel tehditler
Dinlerin çoğunda bu var.
Özellikle ibrahimi dinlerde. Ama İslam’da bebeklerin kadınların hayvanların öldürülmesi yasak hadiste yazıyor.
Ama başka şeyler de yazıyor. Şiddet var.
Tevrat kadar hiçbir kitapta yok. Açıkça bebekleri hayvanları katledin diyor bir tanrı bunu nasıl emreder hristiyanlar yahudiler bunu hiç düşünmüyor mu
Her birinin kendince bir felsefesi var. Ölçüleri farklı olsa da şiddet hepsinde var.
İslam’da ölçülü var. Gerekirse savaşın diyor ama gidip bebekleri öldürün yazan hiçbir ayet hadis bulamazsın
Yanlı okumalara benziyor söyledikleriniz. Daha fazlası da var.
Göster
Sen neye inanıyorsun aslan parçası?
İslam’a paşam
Aferin
Eyv
Karaktersizlerin sözü
Ayet olmadığını düşünüyorum
Yahudilere hristiyanlara göre ayet
Onlar beni ilgilendirmiyor
2 milyar?
Hristiyanlar da inanıyor tevrat’ı tanrı sözü kabul ediyorlar
Bunu biraz araştırmanızı önereceğim.