Gurbetteyiz yeni evliyiz kendi evimde eşyam bile yok 2. el eşyaları olan bir eve kiraya taşındık. Ailesine sürekli parasal anlamda yardım ediyor asla bana danışmıyor ikimizin kazancı ortak beni zor duruma sokuyor yok annesine kira bedelinde hediye almalar yok eltim gidip 3 bin liralık fincan alacaksın diye emrediyor bu da tamam diyor nerdeyse ayrılmayı düşünmeye başladım param olsa alırım karışmayacaksın diyor ama benim her ay verdiğim paraya burun kırın ediyor saygısızlık yapıyor. param olsa ne isteseler alacağım diyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBence kocan kesinlikle burada suçlu. Doğruları söylemek lazım. Ne erkek ne de kadın birbirine danışmadan biryere para harcamamalı. Evlilik maddi ortaklığı da gerektirir çünkü. Eğer bir taraf maddi yönden eşine danışmadan önemli bi miktar parayı biryere gönderiyorsa haksizdir, hatta suçludur.
02 Yorumla
Soran1 yılBen onunla paylaşıp geri kalanıyla dilediğim gibi harcıyorum ben de sana hesap soruyor muyum elindekini harcıyorsun diyor fakat çoğu zaman da maaşının tamamını versene birikim yapayım diyor ben sana harçlık veririm diyor asla bu yüzü vermemek lazım benim paramı kendi parası gibi görüyor
- 1 yıl
Benim param senin paran olayı olmamalı evin parası şeklinde olmalı. Veya bir başka seçenek ise şöyle olabilir, her bir taraf maaşından bir kısmını ortaya koyup evin parası şeklinde harcamalı, bir kısım da sizin kendi inisiyatifinize bırakılacak şekilde olmalı. Yöntem çok yani.
En İyi Cevaplar
1 yılinsanlar ailesine destek olabilir eğer durumları kötü ise, sen de evlenirken baştan bunu biliyorsan ses çıkarmaman gerekir. Bu destek sürekli ise problem olabilir, ama her ay değil de bazen zor durumdayken oluyorsa olabilir. Sen yurt dışında olabilirsin ama Türkiye'de sosyal adalet yok. Ailesinin ihtiyacı yoksa buna rağmen para harcıyorsa o başka. Eğer öyle ise çok uzatmadan çek git derim.
01 Yorumla
Soran1 yılAilesinin durumu çok iyi ama oğullarına bir şey verirken bile parasının lafını yapacak bir aile yani anlam veremiyorum o zaman neden oğlundan bir şey istiyorsun
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKötü bi durum. Belli ki ailesinden hala kopamamış. Sırf bu sebeple beni çok seven birini reddettim zamanında. Anne baba falan anlarım da diğerlerine ne oluyor anlamadım. Laf dinlemiyorsa yapacak bi şey yok ben olsam çekmezdim
11 Yorumla
Soran1 yılHem param olsa alırım hem de diyo ki senin hiçbir şeyin eksik oldu mu konuşuyorsun? Evet eksik deyince tamam evin ihtiyacını alırım param çok olursa aileme de harcama yaparım sen olsan yapmaz mısın diyor
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılBak benim yükselen oğlak olarak bu hayatta en çirkef olduğum konu para konusudur hani ciddi ciddi çok hassasım bu konuda benden habersiz bu dediklerinin binde biri olsa direkt ayrılırım çok net.
11 Yorumla
Soran1 yılMesele bir fincan değil inan benim eksiğim varken alamaz yani
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
25Cevap
1 yılBöyle kuş beyinlilerle neden evlenirsiniz anlamıyorum ki... Kendi sülalesi onu sömürüyor, bunu göremiyor mu? Ben annem babam hariç kimseye öyle hediyeymiş cart curt harcama yapman. Kendi anne babama da öyle kira bedelinde hediye falan almam. Anca anneler günü olur kıyafet alırım, babalar günü olur pijama takımı alırım vb. Kaldı ki eşimin parasını kesinlikle kullanmam böyle şeyler için. Herhangi bir akrabam fincan takımı mı istedi, "Pardon senin kocanın durumu mu yok neden ben alıyorum? Ben yeni evliyim senin gelip bana fincan takımı alman ya da eksiklerimi hesiye bahanesiyle gidermen lazım hayırdır beni mi s**ecen?" Derdim. Bire bir lafımı esirgemeden söylerdim bak kim olursa olsun. Sülalede öpülecek keriz mi kalmamış. Sinirlendim yazarken...
42 Yorumla
Soran1 yılEşim keşke hayırdır eşin alamıyor mu demesi lazım ama yengeme sözüm vardı diyor gel de çıldırma zaten alamadı da ama almak istemesi de garip
- 1 yıl
Abla kusura bakma da eşin m4L
- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılİnsanın ailesi zor durumda olabilir.
Bunun için destek olacaksa bile eşinden izin almak zorunda. (Kari koca için geçerli. Sadece kocaya has bi durum olmaması lazım.)
Yıllardır eve para verdiği için buna bu şekilde alışmışlar belli ki ama eşiniz bunu evlenmeden önce üstüne basa basa söylemesi gerekirdi.
Benim param ben veririm mantığı varsa durum çok daha vahim. Evlilik zaten BIZ diyebilmektir. Soylemden çok eylemdir.
Son olarak Müge anlı söylemişti sanırım. Erkekler önce annelerinden boşanmaları gerekiyor.
Durun tam da bu.40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılKendi çekirdek ailesi olduğunu anlamayan hala o kafada yaşayan bir insan değişir ama sen senden gidersin demedi deme benzerine yakın birşeyler yaşadım şu an gayet iyi tabi ki ailesi gerektiği yerde yardım ediyor karışmam beni ve evladımı temel ihtiyaçlarını eksiksiz yaptığı sürece yoksa çekmem net burası bir aile bir hane bunu anlamalı önce oda zor oluyor epey emek verdim ben kolay gelsin sana canım
11 Yorumla
Soran1 yılBakalım bende kendimden çok yıpratmadan süreci götürmeye çalışacağım artık nereye kadar giderse
Eşin evlilik bilincine maalesef girememiş. Ne kadar malda mülkte gözümüz olmasada evlilik öncesi ne kadar zora sorulursa erkekler o kadar kiymetli oluyor kadin maalesef herkes bunu görmüştür. 2. El esyayla oturmayı kabul etmen bunları tetiklemiş. Artık hep sen alıcı olacaksın verici olmayacaksın masrafların çoğalacak ama kenarda kendine yatırım yapacaksın. Ne süredir evlisiniz?
11 Yorumla
Soran1 yılBir sene oldu daha
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sana tavsiyem bu kadar kendini yiyip bitireceğine boşan gitsin ya bunları düşünerek insan hasta olur ya da seviyorum diyorsan sende onun gibi yap o seni duymuyor her istediğini yapıyor sende ailene bir şeyler al gönder ya da kendine harca alternatifler çok yapmak istiyorsan
443 Yorumla- 1 yıl
Hacı abi yuva bozulmasın be
- 1 yıl
Haklısın da yine de öyle söylemek doğru değil ona daha olumlu bir tavsiye bulabilirsin
- 1 yıl
Kimseyi cevaplarla memnun edemezsin benim yorumum kimine doğru gelir kimine yanlış gelir sırf birileri mutlu olacak diyede asıl içimden geçenleri gizlemem gizlersem bir anlamı kalmaz bugüne kadar hiçbir kişiye yalandan ne cevap verdim nede fikrimi söyledim her daim kendimce ne doğruysa onu söylemeye devam edeceğim
- 1 yıl
Peki sen de haklısın
- 1 yıl
Abicim ortada evlilik yok ki. Bu evliligi surdurup ileride çocuk oldugunu dusunsene o zaman kafasini duvarlara vuracak ben basta bu adami gormustum niyetini neden bosamadim diye. Evlilik paylaşım demektir sen evlendigin halde evindeki karini ya da kocani insan yerine koyup bir sey yaparken sorup fikrini almiyorsan insan neden evlenir ki?
- 1 yıl
Olsun kadın eşim dediği için yuva bozulması taraftarı olmadığım için dedim ne olursa olsun yuvanın bozulmasını istemem güzel bir şekilde anlaşırlar inşallah
- 1 yıl
Anlasilacak gibi mi? Hiç mi etrafinda boyle evliliklerin sonunu gormuyorsun? Bir evlilikte paylasim saygi fikir danisma yoksa o evlilik devam eder mi sence? Ben boyle sig dusunceleri anlamiyorum ama Turkiyenin ve insanlarin neden gelisemedigini boyle insanlari gorerek anliyorum. Pes yani.
- 1 yıl
Benim çevremde boşanma yok sig düşünce değil bizim aile bağlarımiz çok şükür kuvvetli sizin sosyal düşüncelerinizi bilmiyorum beni de ilgilendirmez bakış açınız umurumda bile değil ben kendi görüşümü yazdım
- 1 yıl
He abicim cevrende boşanma yok😂 acaba senin kafanda var mi? Bir evlilikte saygi fikir alimi paylasim olmazsa o evlilik yurur mu? Bir insan bu kadar mantiksiz olur yazik ya ne diyim
- 1 yıl
Evet gerçekten yok neden şaşırdınız herkesi kendiniz gibi neden zannediyorsunuz ben sadece yuva yıkılmasın istedim ama siz yuvalarin kolay kolay bozulduğunu gördüğünüz için sadakatin ne olduğunu bilmiyorsunuz ben sadece yuva yıkılmasın istedim demek ki siz yuva yıkılmasına alışkınsiniz çok şükür ben alışkın değilim benim niyetim belliydi o yüzden istediğiniz şeyi söyleyebilirsiniz ben sizinle siz diye hitap ettim herkes kendi düşüncesini söyleyebilir
- 1 yıl
Kardesim ben evli bile degilim ne demek herkesi kendin gibi zannediyorsun. Çevre derken illa yakin ve aile akraba arkadas tanidik çevre mi olmak zorunda bu? Cahilsin yani acidim sana. Etrafinda duydugun seyler, haberler bunlarda bile goruyoruz.. ustelik yuva bozmak mi bu? Abicim ortada yuva yok zaten. Adam evli ama kendi ailesine calisiyor kendi ailesi sanki karisiymis gibi karisina bir sey sormadan bir seyler danisiyor. Her halde sen de o kafada birisin ki burada bunu normallestiriyorsun. Bir evlilik iyiyse ve biri onu bozmaya calisip yorum yaparsa okay haklisin ama o evlilik kotuyse saygi paylasim fikir alma yoksa o evlilik zaten yurumez kadin kendi iyiligi icin bitirmesi gerekir. Goruyoruz sonra noldugunu. Allah sana akil ve ihsan versin daha da bir sey demiyorum cahille tartismaya girip
- 1 yıl
Bir de yuvadan bahsediyor siz aliskinsiniz diyor lan aptal turkiyede yasayan sizsiniz ben turkiye de bile yasamiyorum. Bu evlilik sorunlari turkiyede son yillardir artmadi benden daha iyi bilmen lazim gelmis burada sen aliskinsin diyor he canim her gun yuva yikiyorum ben beyin Yasin maksinum 5 yazik yani sana
- 1 yıl
Him peki karşı tarafı hiç dinlendin mi tartışmaya girme zaten sadece görüşümü paylaştım saldıran sensin önce iki tarafı da dinleyeceksin madem çok iyi biliyorsun bu kadın daha profilini bile gizleyip yorum yapıyor fake olmadığını nerden biliyorsun önce karşı tarafı dinlemen lazım sen saldırdın girdin yoruma şimdi de yok tartışmam sen çok adaletli akıllı sin da sadece tek taraflı bakıyorsun ki kadının yalan söyleyip söylemediğini saldırgan ve ön yargılarını al da git
- 1 yıl
Burada herkes fake biliyorsun bunu. kimseye inanamayiz sadece gordugumuz yorumlara cevap veririz ki eger kadin yalan soyluyorsa da kimsenin bir gunahi olmuyor yok yuva bozma vs falan. Yani senin mantikla baksan yorum da yapamayiz burada sorulan sorulara. Cunku herkes fake yani. Kimilerinin hikayesi gercek kimilerinki troll bilemeyiz bunu.
- 1 yıl
Ya saldıran sensin ortaya giren sensin hakaret etmeden insan gibi konuşmayı bile beceremiyorsun bütün hakaretlerini misliyle iade ediyorum sana madem burada yaşamıyorsun kendi ağzınla söylüyorsun o zaman karışma benim görüşüme benim görüşüm senin niye zoruna gitti belki erkeği dinlemek lazım ya belki onun da derdi vardır tek taraflı bakıp saldırdın insan gibi güzelce konuşamadın bi de bizi beğenmiyorsun sana siz diye hitap ettikçe yok abicim yok kardeşim kendin gibi kaba saba konuştun sen beni tanımazsın ben seni tanımam insan gibi birbirimizi kırmadan konuşamadık ama saldıran sensin neyse iyi geceler uzatmaya gerek yok hakaretlerini de misliyle iade ediyorum çünkü güzel üslubu güzel konuşulmayi hakketmiyorsun
- 1 yıl
Yok herkes fake değil ben orijinalim
- 1 yıl
Ama gerçek olsa dedim ki erkegin de dinlenmesi lazım Allah aşkına daha fazla konuşma batma kaba saba insansın zaten bu konular gerçekse böyle tutumla yaklaşman kaba ve mantıksız neyse yaşadığın yerde mutlu ol
- 1 yıl
Bi de Türkiyeye aptal demeye hakkın yok ki burada yaşamazsan da illa ailenden biri yaşar ailen de mi aptal olmuş oluyor bak benle tartışmaya girdin madem perişan ederim adamı o yüzden en iyisi git
- 1 yıl
Etsene bir perisan beni😂 zaten konustukca batan sensin😂 erkegin dinlenmesi lazimmis Allah Allah. Kadin durduk yere gelip KS de niye icini dokup yardim almak fikir almak istesin. Evliligi duzgun olan birj gelip de burada sorununu paylasmaz. Bu arada ben Turkiyeye aptal demedim onu sana demistim ama fark etmez türkiye zaten lanet ve aptal bir ülke. Benim akrabalarim da ailem de hepsi cogu burada canim yurt disindalar.
- 1 yıl
Neden engellediniz
- 1 yıl
Kaba degilim ama senin gibi zihniyetsiz gorunce kaba oluyorum maalesef. Sen beni perisan ben onu bekliyorum. 😂
- 1 yıl
Sen zaten perişan olmuşsun kendi doğduğun memlekette bile yaşamıyorsun özünden kopmuş bir insansın benim seni perişan etmeme gerek yok kanka
- 1 yıl
Aynen asko. Kendi dogdugum memleket bana ne katti ne verdi ki acidan baska? O ulkede yasadigim zamanlar korku icinde disari cikardim. Ben kendi ulkemde bunlari hissedip bir sey gordugumde alamadigimda , annemin pazara gidip Eli bos gelmesi, hayvan muamelesi gordugum ulkede neden kalayim? Yabanci ulkedeyim korkusuzca disari cikabiliyorum, bir sey gordugumde alabiliyorum. Calissam da calismasam da bir seylere sahibim. Ben tabi ki kendi ulkemde kalmayacagim Boyle insan yerine kondugum ulkede kalacagim tabi ki. O yuzden Ben degil siz perisansiniz.
- 1 yıl
Oz diyor sanki turkiye de öz kalmis. Kimin Eli kimin cebinde belli degil. Ben turkiyede yasamadigim icin cok mutluyum bana dedigi seye bak hahagag
- 1 yıl
Doğrudur kötü şeyler yaşamış olabilirsin biz de yaşadık ama senin kinin çok büyük iyiliğin için diyorum bu topraklarda doğudun seni sen yapan değerlerden uzaklasmissin yanlış anlama insan bi şeye kızıp herkesi herseyi aynı kefeye koymamalı Türkiyede yaşayan çok düzgün iyi insanlar da var ama senin kinini de anlıyorum saldırıp rahatliyorsun
- 1 yıl
Ben dogdugum topraklardan utaniyorum. Hic gitmicek öfkem kirginligim var. Iyi insanlarin olmasi hicbir seyi degistirmiyor ve benim o iyi insanlara da lazim yok. O ulkeyi bu hale getiren ve yillardir bu noktaya getirmeye yardim eden koyun millete sinirliyim onlar oldugu surece de Turkiye gerilemeye devam edicek
- 1 yıl
O yüzden insanlarla tartışırken hakaret ediyorsun herkesi aynı kefeye koyuyorsun kimin neler yaşadığını bilmeden saldırıyorsun
- 1 yıl
Evet haklısın fakat senin yaptığın şey de çözüm değil ki
- 1 yıl
Sen nefretini çıkartmaya çalışıyorsun ama olsun bu memleket senin de memleketin iyiliği için sen de bisey yap
- 1 yıl
Evet sana kaba davrandim. Cunku sen zaten bitmis bir evliligin bitmesin diye yorum yapiyorsun ve evet dusuncene sinirlendim ama evet senin dusuncen karismamam lazimdi. Bu da benim hatam evet.
- 1 yıl
Bak kardes benim zoruma gidiyor ben kaldigim ulkede korkusuzca gezebiliyorum insanindan kadinina kadinindan hayvana hatta agaclara dogaya kadar deger var, bir seyler alabiliyorum kendime bir seylere sahip olabiliyorken bunu turkiye de yapamamak, yani bana hissettiren sey su Turkiye benim memleketim degil Canada benim memleketimmis. Eger turkiye benim memleketim olsaydi ben bu hisleri kendi ulkemde de yasardim ve o koyun millet atamizin kemiklerini sizlatmazdi. O bile utaniyor Şu an emin ol.
- 1 yıl
Neyse en azından hatanı anlamışsın sert ve saldırgan olursan kusura bakma karşındaki insan da senin gibi davranır sakın ve anlayışla saygıyla konuşursak kimse kimseyi kırmaz üç kuruş etmeyen dünyada değmez kalp kırmaya kanka
- 1 yıl
Helal et hakkını kardeşim
- 1 yıl
Tamam kardeş kusura bakma sert tavrim için. Iyi gunler.
- 1 yıl
Ben de üstüne üstüne geldim ben sadece iyi niyetli davranmak istedim
- 1 yıl
Ettim ettim , Sende helal et. Saglikla kal.
- 1 yıl
Eyvallah helal olsun bak ne güzel anlaştık yoksa etimizi yiyecektikk kardeşim son sorum profildeki tip nasıl sence
- 1 yıl
Profilimdeki
- 1 yıl
Ne konuşmuşsunuz oku oku bitmedi neyse sonu tatlıya bağlanmış sevindim kimse için kırmayın birbirinizi burası bir sanal ortam herkes fikrini beyan ediyor kimisinin hoşuna gider kimisinin gitmez birileri bir yorum yapar doğrudur yalandır biz bakarız bize doğru olanı söyleriz saygı çerçevesinde tabi karşı taraf haddini aşmadan soruyu soran sana gelince hiçbir yorum yapmamışsın buraya insan bir müdahale eder yatıştırır sakinleştirir neyseki sana ihtiyac duymadan tatlıya bağlamış ikinizede teşekkür ederim işi güzellikle bitirmişsiniz iyi akşamlar diliyorum
- 1 yıl
İyi akşamlar abi kardeşimle anlaştık ya soru sahibi dinamit attı ortaya biz de bastık birbirimizi parçaladık 😂😂
- 1 yıl
Evet evet tatliya baglandi ikinizden de ozur dilerim. Burayi cok mesgul ettigimiz icin bir de ben sert sıkistim gercekten kusura bakmayin. Iyi aksamlar.
Gizli Üye(30-35)1 yılBu konuda taviz verme cok haklisin. paranız ortaksa kafasına göre anasına babasına veremez.. yerinde olsam cuzdanlarimizi ayırırım.. Ona kendi maaşımdan asla para vermem.. buna rağmen inatla devam ediyorsa bu bir haklı boşanma sebebi.. Hep bu şekilde devam edemez. Çocuğunuz olduğu zaman da onun rızkından kesip ailesine gönderecekse böyle bir evlilik olmaz. Asla çocuk yapma şu an. Böyle adamlar düzelmez.
11 Yorumla
Soran1 yılAsla yapmam zaten önce kendine çeki düzen verecek
1 yılSana değer vereceğine ailesine veriyor aile evinden çıkmış hala onlara değer veriyor bence bir gözden geçir çocuğun olsa çocuğun rıskını da mı vermesine razı geleceksin.
22 Yorumla
Soran1 yılOlsa zaten verir gibi o eltiyi susturamıyor mu kapasın çenesini benim evimde misafir kızsam azarlasam bir türlü ayıp olacak diye şekilden sekile giriyorsun ama onlar asla öyle düşünmüyor
- 1 yıl
Biraz kocanı kenara çek kendini yıpratırsın ilişkini de
Normal bende yaşadım bunu. Tepki verince tamam onlarla görüşmeyeceğim dedi. Birkaç ay sonra boşanalım dedi.2 ay terapiste gittik başka sebepler ve benden dolayı problemleri anlattı vs vs. Taa ki ailesiyle aramı düzeltene kadar sürdü. Çok da umursamayın görüşülürse görüşür harcarsa harcar. Kendinizi yormayın
11 Yorumla
Soran1 yılKendimi yormam artık
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılBir tane çakacaksın yeri öpücek okurken sinirlendim kesinlikle sert tepki vermen gerekiyor belli ki fazla şımarık
21 Yorumla
Soran1 yılAilesi şımartmış
1 yılSen başlarda taviz vermiş de olabilirsin işler bu noktaya gelmiş her neyse aklını başına devsirmesi gerek yoksa bunun sonu net ayrılık 😑
11 Yorumla
Soran1 yılMaalesef
1 yılBir erkeğin ilk sorumluluğu eşidir , eşini mağdur edip ailesine bakıyorsa haksızlık yapıyor tabiki
11 Yorumla
Soran1 yılMağdur olmuyorsun dediği şey evin normal gelir gideri yani.. şaka gibi
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle suçlu. İlk önce sıfır eşya alsın sana. Ana kuzusuyla evlenilmez
11 Yorumla
Soran1 yılAlacak almazsa da yapacak bir şey yok
İleride sülalesi ona tekmeyi atacak izle ve gör, boşanma bir kadın için çok zor bi durum zaten buradaki bir yanıt ile de boşanmazsın biliyorum fakat emin ol boşanırsan çok daha mutlu olacaksın.
23 Yorumla- 1 yıl
Soran1 yılBazen bende düşünüyorum buraya bakarak değil zaten ben yaşıyorum ne yaşıyorsam aklını başına almazsa öyle olur
kaç yıldır evlisiniz bence kocanızın tavrı yanlış çocuk yoksa ortada ayrılın çocuk varsa maaşınızı kendinize saklayın biriktirin eve bir şey almayın faturaları ödemeyin çocuk onu bunu istiyor diye darlayin bakalım hala parasini ailesine yedirebikiyor mu?
01 Yorumla
Soran1 yılDarlayacağım artık hakediyor yeni evliyiz
Annene bir kira parası hediye al gönder bakalım o da sana karşı onun beklediği tavırda olacak mı? Ne demek ben ikinci el eşyalarla otururken annesine o kadar para harcamak.
03 Yorumla
Soran1 yılAnnesi onun parasını vermiş çünkü eşim bir ticaret işi gibi bir şey yaptı annesi borcunu o aldığı hediyenin parasını borcuna saymışlar yersen tabii pek inanmadım ama neyse
Soran1 yılEvet
1 yılYaptığı çok ayıp, senin de emeğine saygisizlik ediyormuş. Son bir kez konuşmanı öneririm ileride baska insanlar icin de ayni seyi yapabilir.
11 Yorumla
Soran1 yılSeven değil düt diye bir söz var benden başkası olsa hayatında kıymet bilirdi iyi davranmamı haketmiyor
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılEvliliklerin ilk 5 senesi senin annen benim annem kavgası ile sürer gider
10 Yorumla
1 yılDeğil
Ama sana sormak zorunda değil
Ama halen çocugu dışında birilerine ekonomik olarak finans etmesi de normal değil02 Yorumla
Soran1 yılEli bonkörmüş resmen keriz
- 1 yıl
Bılmem
Almaması gerekli ve sonuçta sen esisin ama seni eş olarak görmüyor boşuna Durna yanında ayrılıp git çalış kazan kendi parani ye daha iy
01 Yorumla
Soran1 yılYani almadı çıkan kavga yüzünden mi bilmiyorum eğer alırsa yine kavga ederim
1 yılEşinin ailesinin maddi durumu kötü oldugu için mu. Yoksa maddi durumları iyi olmasına rağmen mi esin harciyor
07 Yorumla
Soran1 yılİyi olmasına rağmen.
- 1 yıl
O zaman sorun eşinde. maalesef eşin ana kuzusu ve fedakarlık yapmaya kendini mecbur hisseduyor
Soran1 yılAslında öyle değil annesi sömürüyor parasını yiyor bu da savurgan biraz zor bir şeyler sahibi olur
- 1 yıl
Valla bişey diyim mi ne o değişir ne sen sürekli bu durum aranızdaki kavga sebebi olur. Ne yapman gerekli söyleyeyim mi. Susacaksin ne halin varsa gör de sus o zamanla aklı başına gelir
Soran1 yılDüzelecekse düzelecek pek umudum yok yoksa güle güle ben psikolojik yardım alacağım muhtemelen hiç bana uyumlu olmayan birini istemem de bende birtakım sorunlar vardır diye düşünüyorum yoksa insan kendine saygı duyulmayan bir yerde neden kalsın ki eşimin tek iyi tarafı çok anlayışlı ben bunu ailemde görmedim bu resmen beni bağımlı kılıyor
- 1 yıl
Sadece anlayışlı değil Sevgi de gösteriyor o yüzden o sevgiyi de asıl kayvetmemek için. Ya bişey diyim mi seni anlamayan biriyle evlenmek hayat gecirmek gerçekten yük. O yüzden iyi düşün acele karar verme
Soran1 yılEvet
- Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı.
1 yılAilenin ne demek olduğunu bilmeyen insanlar evlenmesin bi zahmet. Karınla evde dekor olsun diye mi evleniyosunuz anlamıyorum ki...
10 Yorumla
1 yılAbla sen zaten doğrusunu düşünmeye başlamışsın böyle ne kadar devam edebilir ki
12 Yorumla
Soran1 yılEdemez bacım bende insanım bir yerde tükenirim yeter derim
- 1 yıl
Bende öyle düşünüyorum abla kendin için doğru olanı ve hak ettigini yap bence
seni böyle tanimis bundan sora degissen bile takmaz gibi
11 Yorumla
Soran1 yılBenden yüz bulmuş zaten belli
- Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı.
1 yılAilem deyip başka sevgili yapmasın? Emin misin ailesi olduğuna? Ay çok kötü müyüm neyim?
03 Yorumla
Soran1 yılHayır ailesi bizzat yüzümüze bakarak istiyorlar
- 1 yıl
Kocan parayı ailesine veriyor sen evi geçindiriyorsun öyle mi?
Soran1 yılSürekli vermiyor üslubu çirkin
derhal bir şekilde danışmanlık seans almaya ikna et başka türlü anlamaz çok uzun sürer
02 Yorumla
Soran1 yılAlcam
Sende kendi annenlere al o zaman ben kimde para kalmayınca yanlış olduğunu anlar.
01 Yorumla
Soran1 yılKavga çözüm değil bazen davranıştan anlar insan beyefendi hiçbir lüksünden ödün vermiyor sayemde belki katkı sağlamasam elindekiyle ancak geçinecek ya da kredi kartını patlata patlata hayat sürecek
Bazen bende nişanlımla kavga ediyorum ama böyle olayları gördükçe iyi ki bu kadar saf değil diyorum 😅
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Ailesi de sıkıntı. Kendi yuvasını sağlam zeminler üzerine kuramayan iyi bir evlat da değildir.
08 Yorumla
Soran1 yılBilemem artık öyle bir durumda çocuk dahi yapmam bu adamdan.
Soran1 yılBilmiyorum sevgi mi alışkanlık mı beni tutan ne bilemiyorum bir çeşit takıntı bu da ama salmam lazım böyle birini.
Soran1 yılSalacağım ama bende soğuyup bitiririm gibi geliyor
Soran1 yılÖyle görünüyor genelde toksik ilişkiler yaşadım önce kendimi çözmem lazım o yüzden boşanmak çözüm değil yine aynı tipte birinde kalmaya ısrar etmeyecek psikolojiye erişmem gerekiyor
1 yılsende git annene bırak onu annenle kendine harca ondan adam olmaz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. İlişkiniz çok üzün sürmez böyle sürerse çoluk çocuk yoktur umarım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYuuhh yaaa 1 aydir yokdum. Yeni girdim. Karsilatigim kisi gene sen. Bikmadin mi aylardir ayni seyi sormaktan ya. Sikayet edicem
010 Yorumla
Soran1 yılEt senin istediğin gibi davranmak zorunda mıyım
Cevap sahibi1 yılSenin acilen tedavi olman lazim
Soran1 yılBeni hasta edenler olursa sorun ortadan kalkar sorunun kaynağını gör istersen objektif ol ben takıntılı biriyim sadece
Cevap sahibi1 yılEvlenmeseydin
Soran1 yılNeler yaşadığımı bilemezsin evet evlenmemeliydim yağmurdan kaçtım doluya tutuldum.
Cevap sahibi1 yılSenle konustuk anlatttinki. Bosanabilirsin calisan kadinsin.
Soran1 yılCesaret edemedim kardeşim ya her ay adama para veriyorum gitmem için köşede param olması lazım plansız programsız olur mu
Cevap sahibi1 yılVerme... zorlami alacak. Sana kac kez gel duzgunce konusalim plan yapalim dedim. Sen naptin. Her seferinde gelip burada ayni seyleri onlarca kez sorup durdun. Senin bir inandiriciligin yok artik. Bize gore sen bol yorum almak icin ayni seyi soran takintili birisn
- 1 yıl
soran hanım hani özelden de konsültasyon nolcak sanki sen dünyanın bir ucunda o bir ucunda. en azindan deneseydin. illa özelden kosnumak isteyen her erkek kotu niyetli değilim. olsa bile basarsın engeli geçersin yani. sana yol göstermek istemiş az bulursun burada sorunla derdinle dalga geçenlerin arasında böyle insanları. bence dene ve dinle erkek mantığı farklı calsir kapatma kendini yardımcı olmak isteyenlere.
Cevap sahibi1 yıl@hayalg tesekkurler burada mantikli insan gormek. zor
1 yıl* böyle "adamı" s. gitsin ailesiyle yaşasın güzel kardeşim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence normal değil ve bence ondan ayrılman daha doğru olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşinin parasından sana ne? Sen de kendi paranı harca.
04 Yorumla- 1 yıl
gwezikali mesela bu bi tane buldum çok ciddiye almayin bunu abla
Cevap sahibi1 yıl@mcldnxlsdnşsfnd benim yavruyu al eline ağzına sen. Kendini de bulursun.
Cevap sahibi1 yıl@mcldnxlsdnşsfnd sendekinin ortasına benim ki konuşur.
- 1 yıl
AHAJAHAOSHAOSJS seviyesiz
1 yılBoşan, tek başına daha iyi yaşarsın
22 Yorumla
Soran1 yılBazen bazı erkekleri kadınlar geçindiriyor yemin ederim
- 1 yıl
Ayy evet, çok sinir bozucu bi şey
Türk kızları olarak Eşlerinizin ailesiyle özellikle annesiyle ne alıp veremediğiniz var acaba anlamıyorum
00 Yorumla
1 yılOturup eşiniz ile adam akıllı konuşun bu konuyu sonuca göre değerlendirin.
02 Yorumla
Soran1 yılKonuştum sürece bakacağım eğer devam ederse görür bundan sonra parayı zırnık vermem
- 1 yıl
Allah yardımcınız olsun kardeşim Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılEşin ayrılmayı hak etmiş diye yorumladım
10 Yorumla Keriz yerine koyuyor kullandirtma kendini
01 Yorumla
Soran1 yılEvet
Sen haklısın çocuk yoksa bence ayril
05 Yorumla
Soran1 yılAyrılmamak için aylardır direniyorum ama evlilik adamı değil kesinlikle hayatı boyunca sorumluluk nedir bilememiş.
Soran1 yılBir senedir çektiğim saygısızlık haddi hesabı yok kendime yazık ediyorum
1 yılBoşan
net söylüyorum
00 Yorumla
1 yılsana sormadan para göndermesi yanlış
00 YorumlaÖmür geçmez maddi durumun varsa bırak
00 Yorumla
1 yılEywah eywah.. o da mı? Geçmiş olsun..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılnormal bir durum değil
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. zor bir durum normale döner umarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHangi ülkede yaşıyorsun
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNeden ayrılmayı düşünmüyorsun
Soran1 yılBilmiyorum geri evime dönmek istemiyorum kadın olarak ayaklarımın üzerinde sağlam durabilmek kolay mı kalıcı bir işim yok
Cevap sahibi1 yılHangi ülkede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben de yurt dışında Avrupa'dayım anlatırsan dinlerim
Soran1 yılTürkiyedeyim teşekkür ederim bazı yorumlar kafamda net şeyler uyandırdı merak etmeyin 🌸
Cevap sahibi1 yılVallahi bu maç bitmiş zaten de uzatmaları oynuyorsun bence
Gizli Üye(18-24)1 yılNormal bir durum değil herkesin evi ayrı işi ayrı
10 Yorumla
1 yılSana çok yanlış ediyoo yaa yanlış yaptigi..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAhrıl bence bundan bişeh olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBiz bıktık siz bikmadiniz
00 YorumlaAyrılın bence
15 Yorumla
Soran1 yılDüşünmediği apaçık ortada ayrılık kafamda yer ediyor zaten. daha nice saygısızlıkları var da bu en ufağı.
Soran1 yılDüşünmüyor ben de onu düşünmeyeceğim
1 yılben olsam kavga cıkartırdım
17 Yorumla
Soran1 yılBenim ne zaman eksiğim olmaz istediğine istediğini al ama hem verdiğim paraya burun kıvırır hem de sanane dersen olay çıkar dedim
- 1 yıl
cok cok iyi demissin o ne diyo bu duruma
Soran1 yılLaftan anlamıyor maaşımdan daha az paylaşacağım başka türlü olacak gibi değil zaten çünkü karışma diyor
- 1 yıl
evet bence de öyle yap bu ana kuzusu erkekleride anlamiyorum gercekten
Soran1 yılYani eltim bildiğin 3 bin liralık fincanı aldırmak için kavga çıkardı alacaksın da alacaksın eşim asla hayır diyemiyor gel de sinirlenme. Böyle davranan birine param olsa alırım ne ya daha önce de almıştım diyor iyi de evlisin evinde bir sehpa yok sen gitmiş yengene en pahalı fincanı alıyorsun dedim
- 1 yıl
AYY TAM CILDIRMALIK SEN NASIL KATLANIYORSUN GERCEKTEN SENDE PEYGAMBER SABRI VAR
Soran1 yılYuvam dağılmasın istedim dertlerimi sadece burada paylaştım ama sabrım bitmek üzere zaten düzelir diye bekliyordum ama değişmeyecek
1 yılÇocuk düşünme
01 Yorumla
Soran1 yılYok
1 yılYa ayrıl ya da düzgünce oturun konuşun
03 Yorumla
Soran1 yılKonuştum tamam dikkat edeceğim öyle demek istemedim dedi inanmalı mıyım bilmiyorum
- 1 yıl
Öncelikle bu durum sürekli oluyorsa büyük bir sıkıntı var demektir. Sözler söz olarak kalır icraat lazım, eğer ki baktın hâlâ devam ediyor ya bitir ya da uyar bak devam edersen bu ilişki böyle yürümez diye kışkırtıcı konuşma tabiki ama alttan alttan imâsal konuş gözünü bi korkutmanı tavsiye ederim erkekler gözü korkunca dikkat ederler genelde
Soran1 yılÖyle yapacağım
Sana niye sorsun
00 YorumlaYanlış yaa kendın sıkıntıdayken aılene vermek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı. Çok ilginç,
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
1 yıldanısması lazım
00 Yorumla ayrıl hayatın boşuna gitmesin böyle biriyle...
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim bana sormadan ailesine sürekli para harcıyor diye kavga ediyoruz normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler