Ak parti düşmanları chp yi bu kadar çok mu seviyorsunuz?

Ak parti gidince kurtulacağına ve chp nin ak partiden iyi olduğunu söyleyenler. Bilir misiniz 1960 chp darbesini. Chp halkın kendi iradesiyle seçtiği hükumete darbe yapmış ve yönetimi zorla eline almıştır. Chp halkın iradesine saldırmıştır. Demokrat parti taraftarlarına hapishanelerde işkence çektirilmiştir. 1950 lerde Halk chp den şikayetçiydi ve Chp seçimleri kazanamadığı için öfkeliydi. Chp en sonunda halk tarafından seçilemeyeceğini anlayınca darbe yapmaya karar vermiş ve zorla iktidarı tekrar eline almak istemişti. Ve Chp bir gün Türk silahlı Kuvvetlerine ziyarete gelir ve CHP lideri İsmet İnönü’nün bir teklifinden bahseder. Chp ye darbe yapmakta yardım ederlerse İsmet inönü rüşvet olarak onlara senatörlük verecektir. Bazı erler ise odadan “Bu teklifi kulaklarım duymamış olsun ve siz de söylememiş olun. Chp ye halka darbe yapmakta asla yardım etmicem” diyerek odadan hışımla ayrılırlar. Yaklaşmakta olan darbe, aslında art arda üç seçim kaybeden CHP’nin yeniden iktidar olabilmesi için yapılmaktadır. Darbe girişimde başarılı olan, iktidara zorla sahip olan Chp sırada chp yi seçmeyen halka zulüm çektirdi. Chp Adnan menderes tarafından Türkiye'nin gelişmesi için yapılan fabrikalar tek tek kapattı. Chp halka verilen şeker, yağ, patates, ilaç gibi malzemelere sınırlandırma getirdi. Ve bunun gibi pek çok malzemeyede sınırlandırma getirildi. Aslında chp seçilemediği için hıncını halktan çıkarıyor ve halkı chpye oy vermediği için kıtlıkla cezalandırıyordu. İlaç satılması yasaktı. Sizler hani ayda bi et yemekten ya da sevgilinizle sinemaya gidememekten şikayet ediyosunuz ya chp döneminde türk halkı açlıktan ve kıtlıktan ekmeği boş yiyordu boş. Bi ara ekmek almakta zorlaşmıştı. Bunları biliyorken hala chp daha iyi, ak parti daha kötü mü diyeceksiniz? Ak parti süper demiyorum ama chp ak partiden daha iyi demek hak yemek olur. 1960 chp döneminde halk can derdindeyken, şimdiki akp yönetimindeki halk kasap derdinde. Anlıyorsunuz değil mi ne dediğimi? Chp ye oy veren gençlerin derdi sinemaya gidememek, sadece patatesle beslenmek. Ulan chp patates almanıza bile izin vermiyordu. 1960 chp döneminde açlıktan kırılan, çökük ekonomiden dolayı sokakta köpeklerle uyuyan insanların torunları bugün sinemaya gitmiyorum pahalı chp gelsin diye şikayet ediyor görüyosunuz değil mi? Gelsinde gör o zaman 60 'lı yılları.. Bu halinizi mumla ararsınız. Sinemaya gitmemek chp dönemindeki insanların son derdi bile değildi. Ak parti harika demiyorum ama chp döneminden iyi olduğu kesin. Hayır bu doğrı değil deyin hadi? Hadi akp bize kan kusturdu, chp ye kurban olim deyin. ya da söyleyin "Chp bizi saraylarda yaşattı, chp ekonomimizi yükseltti, bizi zamanında açta açıkta bırakmadı. Ak partiden kat be kat daha iyi" deyin. Tabi bu günlere değilde 1960 yıllarına razıysanız. Tamam mülteci sorunu var, enflasyon var kabul. Ama akp deki hiçbir sorun beni 1960 chp dönemini seçmeye itemez. O kadarda değil.

Ak parti düşmanları chp yi bu kadar çok mu seviyorsunuz?