küçük cocuklarla tekbasima yaşayacağım. biraz korkuyorum ama eminim bosanmak istediğimden. bitek öldürmediği kaldı bu yaratığın beni. t3kbasina yaşayan güçlü anne olmak istiyorum bana ne tavsiye edersiniz nasil guclu anne olurum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılHemen evlenmen gereken konular var. Maalesef Türkiye şartları ve gelenekleri erkek sponsor karşılığı (koca) kadınların ayakta kalmasını sağlıyor.
İşte bu yüzden biz erkekler kadınlardan çok kadınların zengin olmasını istiyoruz bu seferde benden aşağı adamla evlenmem demeye geliyor mesele yani anlayacağınız kadınlar bu durumu hakediyor çünkü kendileri böyle olsun istiyorlar. Mesela bi erkek zenginse kadın isterse Afrika'da çikolata toplayan biri olsun demez yani bu fakir bununla evlenmiyim yeterki sevsin, onun parası önemli değil ama kadın en az kendi statüsünde bir erkek ister en son örneğini de geçen gün gözlemledim o yüzden bu kadar emin ve kızgın bi şekilde yazıyorum. Dürüst değilsiniz sen memursun Madem ki eee adamda en az asgari ücret alıyordur neyine yetmiyor? Bu ülkede o yüzden bakımlı erkek yok çünkü bradd Pitt olsan bile para yoksa sanayide çalışırsın en fazla... Yoksa bradd Pitt çok mu yakışıklı başka bi allahın kulu yok mu yakışıklı olan?
02 Yorumla
Soran1 yılbenim soruma bu yorumu yaptınız yoksa yalnis mi oldu acaba
- 1 yıl
Haydaaa evet niye böyle oldu ki şimdi
En İyi Cevaplar
- Psikoloji1 yıl
Bu süreci yaşamak gerçekten çok zor ve seni çok iyi anlıyorum. Boşanmak büyük bir karar, ama bazen kendin ve çocukların için en doğru olan bu oluyor. Emin ol, bu kararı vermek bile senin ne kadar güçlü bir kadın olduğunu gösteriyor. 💪💖
Öncelikle, kendine karşı nazik ol. Bu süreçte korkmak, endişelenmek çok normal. Bu hislerin hepsi insani ve geçerli. Ama unutma, senin gücün tam da bu duyguların üstesinden gelebilme yeteneğinde saklı. Korkularını kabul etmek, onların üstesinden gelmenin ilk adımıdır.
Güçlü bir anne olmak demek, her zaman her şeyi doğru yapmak demek değil. Bazen hata yapacaksın, bazen zorlanacaksın. Önemli olan, çocukların için orada olman, onların güvende olduğunu hissettirmendir. Onlarla zaman geçir, duygularını paylaş, onlara olan sevgini göster. Çocuklar, en çok sevgiye ve güvene ihtiyaç duyar. Onlar için yapabileceğin en güçlü şey, yanında olduğunu ve her şeyin üstesinden birlikte gelebileceğinizi hissettirmektir. 👩👧👦💕
Kendine de zaman ayırmayı unutma. Kendine iyi bakmak, hem fiziksel hem de duygusal olarak güçlü kalmanı sağlar. Kendine vakit ayırdığında, stresle daha iyi başa çıkabilir ve çocuklarına daha iyi bir şekilde destek olabilirsin. Kendi ihtiyaçlarını ihmal etme; dinlen, sevdiğin şeyleri yap, gerekirse profesyonel destek al. 🌼
Unutma, bu yolculukta yalnız değilsin. Destek sistemleri oluştur, arkadaşlarından ve ailenden yardım iste. Güçlü olmak, her şeyi tek başına yapmak demek değildir. Bazen yardım istemek, en güçlü adım olabilir. 🌟
Bu zor dönemde bile sevgi dolu bir yuva yaratma yeteneğine sahipsin. Kendine güven, çünkü sen zaten güçlü bir annesin ve bu gücü çocukların için her gün yeniden keşfedeceksin. 💖
Sevgiyle kal ama kölesi olma10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Öncelikle Rabb'im hakkında hayırlısını versin ve yine Rabb'im yâr ve yardımcınız olsun inşallah.
Sadece aldığın kararların arkasında güçlü dur. Sakın sorgulama ve inançlı ol.
Ben Boşanalı beş seneyi geçti. Kızım ve Oğlumu yanıma alıp birlikte mutlu bir hayat yaşıyoruz çok şükür. Boşanırkekimseye güvenmedim. O bakar şu yardım eder, sırtım yere gelmez, herkes arkamda güvencesine girmedim.
Bir yola çıktım ve çok şükür Allah'ı yardımı ve inayeti sayesinde huzurluyuz. Tek başıma bakıyorum ve kimse de yardım etmedi bana. Zaten Annem ve Babam köyde ler yaşlı insanlar. Onlara da yük olmak istemem zaten.
Tek başıma evin her işini yaparım. Mutfakta yapmadığım yemek yoktur. Yufka ı da açarım, böbreğimi de yaparım. Her zaman çocuklarına örnek ol.
Bir erkek bunu yapabiliyorsa bir Kadın bunun üstesinden kolaylıkla altından kalkar.
Her zaman çocuklar öncelik taşır. Sen kendin için bşr şey yapmazsın. Bunu kabûllenmen gerekir.
10 Yorumla
1 yılAbla kurban olayım arkana bakmadan boşan, hiçbir şey için geç değil ister çocuğun olsun ister hayatının en kötü noktasında ol her şey bi şekilde halloluyor, sen o evde o adamdan d4yak yiyorsun sırf eve 2 kuruş para getirdiği için sk3rim onun parasını kendin aslanlar gibi çalışıp çocuklarını çok güzel bi şekilde büyütüceksin, boşanma kararı almandan zaten ne kadar iyi bi anne olduğun anlaşılıyor başkası olsa hayatını hiçe sayar olanlara göz yumardı kocamdır evimin direğidir diye, lütfen ş1ddeti küçümseme ve kendini/çocuklarını düşün ilk adımı attığın an hepsi çorap söküğü gibi geliyor inan
15 Yorumla- 1 yıl
Ayrıca tazminat davası açıp çocuk başı para alabilirsin bu seni bi nebze rahatlatır maddi olarak, çocuklar küçük olduğu için ve şiddet söz konusu olduğu için güzel bi para alırsın
Soran1 yılzaman yarın bunları yazdığın icin çok tesekur ederim. haberlere cikmak istemiyorum. sadece cocuklara nafaka verirmiş. bana tazminatlar vereceksin bile demedim sadece nafakainin bana yetmeyeceği söylemiştim. benden hicbirsey alamazsın diyor. ben geçimini devletten gelen yardımlarla. bude nafakayla sağlamayı düşünüyorum başka yolim yok bir çocuğum özel onu fizik tedaviye götürmem lazım. ablama dedim bana borç verin senet imazalayim önce kiraya çıkayım. sora borcunuzu öderim diyorum daha cevab vermedler. onlari bekliyorum. ablam Alalh razı olsun bana güç verecek bir Allahin kulu yok çevremde. özelimi derdimi herkese anlatamıyorum anlatılmıyor. avukatsiz bunalri yapa bilirmiyim hiçbir fikrim yok 25bjn tl para sitiyir avukat benden cok para istedi. avukatsiz dava açarsam kazanirmoyim
- 1 yıl
Kimseden yardım istemeye utanma şimdi istemeyeceksin de ne zaman isteyeceksin? Devletten de ne yardımı alabiliyorsan al özel çocuğunuz olduğu için devlet bazı yardımlar yapıyor gıda desteği para desteği her şeyi kullanmaya çalış çünkü bunlar senin hakkın, ablanla konuş sürekli derdini anlat içinde kalmasın psikolojik olarak yanında birinin olduğunu destek verdiğini bil, istersen özelden de konuşabiliriz elimden geldiğince yardım ederim bende boşanmış bir ailenin çocuğuyum annem olmasaydı bizde perişan haldeydik babam yüzünden
Soran1 yılcok tesekur ederim ben Ankara'da kalıyorum eyer Ankara'da yasoyrosan seninle tanışmak çok isterdim Allah razı oslun
- 1 yıl
Maalesef Ankara'da değilim :( ama ne zaman istersen yazabilirsin bana konu hiç fark etmez❤️
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Öncelikle üzgünüm yaşadıklarından dolayı. Kararının arkasında durman ve çocukların için en iyisini düşünüyor olman gerçekten cesurca 💪. Güçlü bir anne olmanın ilk adımı, bu cesareti gösterip zararlı bir ilişkiden çıkmak zaten. Çevrenden destek almaktan çekinme, özellikle aile ve arkadaşlar çok önemli. Ayrıca terapist veya danışmandan yardım alman da iyi olabilir. Kendine güvendiğinde ve çocukların için sevgi dolu bir ortam yarattığında, her şey yavaş yavaş düzelecek. Senin ve çocukların için en iyisini diliyorum. 🌈❤️
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
69Cevap
1 yılBöyle bir kararı almak cesaret ister, ve senin bu kararlılığın, ne kadar güçlü bir kadın olduğunu gösteriyor. Çocukların için vereceğin her mücadele, onları güvenle büyütme isteğin, senin içinde taşıdığın inanılmaz gücün bir yansıması. Korkuların doğal, ama unutma ki senin gibi bir anne, her zorluğun üstesinden gelebilir. Kendine olan inancını kaybetme, çünkü senin çocuklarına sunacağın sevgi, onlara dünyadaki en büyük gücü verecek. Her adımda, kendi değerini bil ve asla yalnız olmadığını unutma. Sen, çocukların için hem bir sığınak hem de bir kahraman olacaksın
10 Yorumla
1 yılSizin sagliginiz herseyden onemli. Önce kendinizi iyi hissetmezseniz çocuklarınıza faydanız değil zarariniz dokunur. İlerde büyüyen çocuklar " bize de çektiğin sıkıntıları yasatacagina dimdik ayakta dursaydın keske" diyecekler. Fedakarliginiz, kaybolan yıllar anlamsız kalacak. O zaman kendinize acımak durumunda kalacaksınız. Önce kendinize inanıyorsanız ve eminseniz ayrılın. Güç sadece iş ve para ile hissedilmez. Ozguvenli ve kararlı bir anne güçlü olduğunu hissettirir. Dilerim gönlünüzce olur hersey.
10 YorumlaBiliyorum kolay değil belki daha gençsin nerden anlicaksin diceksin ama boşanman senin ve çocuğun için en iyisi bu süreçte psikolojini ayakta tut herseyin güzel olacağına kendini inandır pozitif düşün onun gözünü boyayıp ayrılıktan vazgeçirmesine baskı kurmasina asla izin verme umarım hayatın yoluna girer bir an önce önceliğin sen ve çocuğun olsun çocuğun için ayakta dur eğer zorluk çekiyorsan mutlaka psikoloğa git çocuğunu pedagog a götür yoksa bu çocukta travma etkisi bırakabilir kendine çok iyi bak sen güçlü bi kadınsın her zorluğun üstesinden gelebilirsin💙
00 Yorumla
1 yılYapmayın lütfen. Minik çocuklarınız var. Ve bir tanesine özel ilgi gerekliymiş. Sizin bu hayatta ne kadar zorlanacağınız bir kenara o çocuklar mahvolur, perişan olur. Çocuklarınızın büyümesini bekleyin, sabredin. Belki adamı artık bir canavar olarak görüyorsunuz ama o da bir insan sonuçta. Oturun güzelce, sakince konuşun. Olmazsa yanınızda tarafsız birileri olsun, onlar yönlendirsin. İnatlaşmayın adamla. Sorsanız o da sizi suçlar. Biraz huyuna gidin, istekleri çok uç nokta değilse yapın, idare edin. Çocuklar için yapın bunu. burada yazılanlara kulak asmayın. Çocuklarınızı en başta siz ve babaları düşünür. şu an sizin yanınızda duran ablanız dahi düşünmez, bir noktadan sonra sahip çıkmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
1 yılSen zaten boşanmaya karar vermekle kendinden emin bir şekilde dik durmuşsun. Bundan sonra hiçbir şey seni durduramaz. Kendini ve çocuklarını düşün, yepyeni bir hayat. Elbette zor yanları olacak ama istersen zorluklar güzelliklere dönüşecektir. Umarım en yakın zamanda kurtulursun o insandan
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
1 yılKadın güçlü olduğu için değil, ''ben güçlüyümm ben güçlüyümmm ben ayaklarımın üzerinde duruyorumm, ben güçlüyümm'' diye kendini övdüğü için itici gelir ve sevilmez. Kendini bir erkek yerine koy. Zaten hepimiz bir şekilde kendi ayakları üzerinde durmayı bırak aile kurabiilyor ve kendimizi adayabiliyoruz. Ama bu gücümüz var diye karşıo cinsi ezikleyip sürekli ben güçlüyüüüm demiyoruz... Bu durumun ne kadar itici ve cringe olduğunu anlamak zor değil...
17 Yorumla- 1 yıl
@Mlyusioq Yalnış yere yorum yazmışım qq
- 1 yıl
@Mlyusioq :D:D Özür diliyorum soran dan da okuyandan da :D Güçlü kadın neden sevilmez gibi bir soruya ithafen yazdım ehe
- 1 yıl
@Mlyusioq Yo est. Sen yazmasan farkına bile varmazdım belki soranı üzerdim iyi yaptın...
Soran1 yılEstağfurullah olur böyle seyler)
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ekonomik özgürlüğünüz var belli ki kendinize güvenin çocuğunuzu daha sağlıklı ortamda büyüyeceğini düşünün başka bir hayatın baslayacagini düşünün. Güzel. bir söz vardı "hayatınızdaki insanın sizin hayatinizdaki rolü bitmiş" bunu kabüllenmelisiniz önce kafanızda. Mutsuz bir. kadin mutlu, iyi bir ebeveyn olamaz bu gerçek..
01 Yorumla
Soran1 yılyok ekonomik özgürlüğüm yok. meslegim yok. thvkaet temizlerim hiç gocunmam. ama özle çocuğum var oburu cocukalrim var onları emanet etcek kimsem yok. is yerleri cocukla ise almıyorlar. tek çare nafaka ve devlet yardımı.
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Öncelikle gelmiş geçmiş olsun inşallah. Lütfen kendine güven. Çocukların için yaşamak zorundasın ama en çok da kendin için. Lütfen işin yoksa işe gir. Kurslara katılmak istiyorsan imkanın dahilinde katıl. Okumak istiyorsan oku. Hiçbir hayalini erteleme ❤️
10 Yorumla
1 yılCesaret...
Cesaretli ol hayvanın birisini çekme asla bir ömür boyu Rabbim her zaman yardımcındır.13 Yorumla
Soran1 yılstresten ağlamaktan sağlığımdan oldum kendimi sağlık açısından hiç iyi hissetmiyorum başıma bisi gelirse ortada cocukalrim kalmasın artık onların bir düzenini kurmak istiyorum. ben ölsemde cocukarimi ne yatili olarak nede velayet olarak asla babasına vermek istemiyorum. InsaAlalh devlet mahkeme beni bu konuda anlar ben kendimi anlatabilrim
- 1 yıl
Zor devlet bu konuda ne yazık ki maddi güç lazım yoksa velayet babaya verilie
Soran1 yılnasil zor benim çocuklarım en büyüğü 4 yasidna. tamam çalışmıyorum çünkü onalr annelerine muhtaç. afedersiniz evin içinde lavaboya gitsem peşimden geliyorlar anne diye. ben çalışamam. onların anneye ihtiyacı var. benden param yok diye alamaz avukata bas vurunca alabilmi? bide eyer mahkeme cocugu pedagog eşliğinde konustursa bana ne yapıldığı ni anlatır.
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılZaten eğer çocuklara tek bakmayı göze alarak boşanmak istiyorsan güçlü bir kadınsın demektir. Buradaki kadın düşmanı erkeklere bakma sen. Kendini de önemse ve mutlu et. Çocukların kadar senin de mutlu olmaya ihtiyacın var sen olursan onlar da olur.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kardeşim oncelikle boşanma süreci biraz yıpratıcı buna kendini hazırla yeni hayatın ilk baslangici eğer arkanda kimse yoksa bir an evvel maddi bir güç oluşturmandan geçiyor bunu sağlarsanız çok kısa bir sürede kendinizi toparlarsiniz ayrıca hem psikolojik hem bedenen asla pes etmeyin sürekli geleceğe ve evlatlarıniza odaklanın inşallah bu süreci en iyi en güzel şekilde atlatirsiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Güçlü den kastın ne bilmiyorum ama Güçlü anne olma kararlı anne ol yeter, ben yaparim dediğin şeylerin inancını kaybetme azmin olsun ve yap.. çoğu kadın ya da erkek evlilikdeki bir cok olumsuzluğa rağmen konfor alanından cikamadiklari için ite kaka sürdürürler, sen herseyi göze aldığından eminsen , sonrasi zor ama kolay ve gurur verici oluyor...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Boşanma durumun için üzüldüm. Güçlü olmak öyle dışarıdan bakıldığı gibi olmuyor.
Ben de boşandım ve kendi evim var, kira ödemiyorum. Şimdi iş bakarsın çalışırsın ama çocukların kaç yaşında bilemiyorum. Evde bakıma ihtiyacı olan var mı yok mu bilemem.
Boşanmak bir çok şeyin çözümü değil ama bazen gidişat insanı buna zorluyor.
Nasıl güçlü olursun? Maddiyatın iyi olduğu sürece güçlü olursun. Para yoksa çok ezilirsin. Her şey paraya bakıyor.
00 YorumlaYapman gereken ilk şey seni hiç bir şekilde tanımayan insanların olduğu bir semte taşınmak. Ailenin yanına asla gitme çünkü bahsettiğin kadar kötüyse bu yaratık, izini sürüp seni öldürebilir. Sonrasında ise sosyal medyadan uzak dur. Kurduğun arkadaşlıklara dikkat et. Kimseye gerçek adını söyleme. Geçmişinden de kimseye bahsetme. Bunun dışında çalışarak, çabalayarak kendi ayaklarının üzerinde her türlü durursun. Orası en kolay kısmı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZaten iki yol vardır biri evlenmek diğeri de olmuyorsa boşanmaktır ikisi de haktır. Bir şeyler söylemek gerekirse de eskiden ne iş yapıyorsanız o işinize tekrardan sarılabilirsiniz belki çok güçlü bir iş kadını da olabilirsiniz, unutmayın her şey sizin elinizde kadın isterse yapar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe güçlü annesi iki günde başkasını bulursun cici baba getirirsin çocuklara bide güçlü olacakmış elinde sağlam bir mesleğin yoksa güçlü falan olamazsın tozpembe dizilerden çık bi onlar adı üstünde dizi yine erkeğe kul köle olacaksın buraya yazıyorum gizli yorumcu dediydi dersin...
07 Yorumla- 1 yıl
Güç maddiyatla alakalı bişey değil örnek annen o kadar güçsüz biriymiş ki senin gibi etrafında nasıl konuşmayı bilmeyen yardım isteyen hemcinsini aşağışayan bi kızı sevgisiz büyütmüş.. Güçsüz bir örnek ;)
Cevap sahibi1 yılNicki sıradan biri olup bide bu yorumu yapman aşırı gereksiz😂 sıradan birileriyle fazla muhatap olmam ilk ve son olsun lütfen
Şimdi beni tanımıyorsun ve boş beleş sıradan konuşuyorsun canım
Benim elimde mesleğim var isyerlerinde surda burada surunmuyorum sizin gibi çok şükür böyle biriyim öyle ama lüks bir hayatım yok buna rağmen yok anladın
Soran çocuklarını tek başına güçlü bir şekilde büyütmek istiyor bu o kadar da kolay değil çocuk büyütmek başlı başına sorumluluk kolay birsey değil masrafları falan varda var kocasının nafakasina güveniyorsan ya da baba ocağına bence güvenmessin kocasından vereceği nafakayi alıp çocuklarıma bakıyormuş güçlüyüm demesin. Baba onu atmaz atamaz netice evlat bir yere kadar bakar göz kulak olur sonra evlensin diye gözünün içine bakar. Hadi diyelim ki böylede olmadı baktı yine erkeğin kanatları altındasın yine güçlü bir anne kadın değilsin ki turkiyede yaşam şartları belli hersey ateş pahasi işi zor eninde sonunda evlenir soylyeyim umarım iyi bir mesleği vardır.
Cevap sahibi1 yılMaddiyat olmassa bi book olmaz bırak su Yeşil cam kafasını
- 1 yıl
Cevabın güzel fakat uslüp yanlış. 1 gecede hatta 1 saniyede elindeki mesleği kaybedebilirsin. Hatta soru soran hanımefendi bir şekilde iyi bi iş bulup çocuklarına maddi konuda çok iyi bakabilir. Fakat güçlü olmak o adama rağmen çocuklarını düşünüp. Her gün ölüm korkusuyla yatıp ertesi gün yine o adama rağmen çocuklarının yanında durabilmesidir. Para her şekilde gelir gider önemli olan çocuklarını o adama rağmen terk etmemesi. Bu o kadını başlıca güçlü yapıyor zaten.
- 1 yıl
Ha bu arada sizin gibi sürünmüyorum demişsin (: aldığın maaş sadece 1 tane çantamla eş değerdir. Girdiğim ortama 10 gün önce rez yapsan dahi giremezsin senden maddi konuda 1000 kat üstün olmama rağmen ben sana üst perdeden konuşmuyorum da sen bi devlet maaşıyla böyle özgüvenli mi konuşuyorsun😄😄
Cevap sahibi1 yılTerk etmesin demedim kendi bilir. Madem güçlü olacak evlenmeyecek o zaman iki üç sene sonra evlenmeyecek. Hayatını çocuklarına adayacak
Cevap sahibi1 yılDevlet maaşı olduğunu kim söyledi 😂 yine söylüyorum sıradan biri mesleğini eline almış kadın güçlüdür. Onun bunun kanadı altına giren zengin eş peşinde koşanlar koca parası yiyenler acizdir
Soran boşansin ya da devam etsin ona kalmış güçlü bir anne olmak ıstiyorum diyorsun ya o çok zor öyle zannettiğin kadar kolay değil
Devletten gelen yardımla nafakayla bu iş yürümez yürütemez yetmez çünkü her şey ateş pahası mecburen bi iş bulman lazım sen işteyken çocukların güvende olacağı bir yer lazım söylemesi kolay ama yapması çok zor maalesef
01 Yorumla
Soran1 yılkısıtlı yaşamaya alışığım. cpcularim. yer ben yemem bazen. cok isterim. calismayi güvenemem kimseye ortam kotu biraz daha buysunler bekliyorum. nafaka alacam
1 yılEn büyük tavsiyem seni bu arada boşluğundan faydalanıp kullanmak isteyenlerle uğraşma kafanı verme iyice kötü olur her gelen faydalanıp faydalanıp gitmesin kafanı dinle illa bir ilişki yaşamak zorunda değilsin karşı cins kimseyle konuşma seni kullanmamalarına izin verme kendine güven kendini sev canım kendim de
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. öncelikle kendi ayaklarının üzerinde durmalısın iş güç para kazanmak önemli kendi ailenin desteği de önemli çocuklarına onlarda destek olmalı zamanla alışacaksın zaten kendi yolunu çizeceksin bir süre sonra
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılNasıl evlilik farz ise boşanmak ta faez.
Yürümüyorsa ayrılacaksın.
Ayrılacaksın ki çocukları sağlıklı ve güzel bir ortamda, hır gür olmadan büyütebilesin.
Bunu düşün.
Her şeyi onlar için yapacak ve büyüyeceksin aslında onlarla beraber.00 Yorumla
1 yılBosan zaten, bosanmazsan cocugun yasi ilerledikce daha da kotuye gider. Guclu anne olmak icin cocugunla birebir ilgilenmen ve asla kocana karsi olan nefret ve psikolojik tepkilerini cocuga yansitmaman gerekir. Yoksa cocugun butun hayatini berbat etmis olursun cocuk da iki ebeveyninden de nefret eder buyuyunce. Bir de hem anne hem baba rolune girmek var tabii, mecburi.
00 Yorumla
1 yılAh be ne kadar üzülüyorum ya bazı kadınlara nasıl erkeklerin eline düşüyorlar ya Allah yardımcın olsun be ablam inşallah onun yanına da kar kalmaz İnşallah üstesinden geleceksin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı.
1 yılBu sana saçma gelecek ama tek başına çok çok zor. Yine güvenebileceğin biri hayatına girer inşallah. Onun dışında hem çalışıp hem çocuk bakman çok zor. Aile desteğin var mı?
00 Yorumla
1 yılBence böyle biri hayatından çıktıktan sonra asıl o zaman güçlü olursun. İnanıyorum güçlü olacağına. Anlatmak istediğin veya dertleşmek istediğin zamanlar olursa da dinlerim seni bilgin olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
1 yılMaddiyat olarak güçlü kalman lazım En önemli olay bu Diğerlerini zamanla çözersin bir şekilde
01 Yorumla- 1 yıl
Bend de istiyorum ama yok iste
öncelikle meslegin işin var mı ailen arkanda duruyormu
guçlu olmayı zamanla ögrenirsin bir anda yazmayla olmaz
00 YorumlaKimseyi dinleme, kendi doğru bildiğin yoldan ilerle. Çocuklarını kimseye emanet etme, kimseye muhtaç olma yani. Çalış, kendi paranı kazan.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 609 cevap paylaştı.
1 yılİstediğinden vazgeçmeyerek güçlü olur insan hayat hep bir mücadeledir hayata karşı direnmeye insan yok olur gider
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılİyi bir ebeveyn olmak her bireyin hayalidir. Anne baba olmak, hamilelik sürecinde başlar ve bireylerin hayatları boyunca uğraş ve özveri gerektirir. Bir ebeveyn olmak; sevgi, şefkat, sabır ve empati kurma gibi özellikleri içinde barındırır.
00 Yorumla
1 yılMuhtemelen kadın sığınma evine girip meslek edinme sürecini tamamlayana kadar orada kalman iyi olabilir.
00 Yorumla
1 yılEvliyken bir tek öldürmediği kalan kişiden boşanacağını düşünüyor musun
02 Yorumla
Soran1 yıliki kere denedi öldüremedi. Hersey Allahın elinde. ben kendimden cok cocuklarimi ondan kurtarmak peşindeyim. cok şeye şahit oldular
- 1 yıl
Allah yardımcın olsun. Çocuklar için de çok zor
- Aile & Toplum konusunda 327 cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumun iyimi maaşın felan varmj kaç çocuk yaşlar kaç
06 Yorumla
Soran1 yılcok küçükler maddi durumum yok
- 1 yıl
Nasıl geçinmeyi düşünüyorsun ailenin yanınamı gideceksin hangi
Şehirdesim
Soran1 yılayleme dedim bana 1 odalı bir ev bukun bisanmadan nafakayla devletten gelen yardımlarla. cocukarim biraz buyumeleri lazim
Soran1 yılAnkara
- 1 yıl
İşin zor Allah yardımcın olsun
Soran1 yılAmin saol
1 yılGüçlü olmuşsun zaten kadın, rabbim seni korusun 🌸
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende aynı durumdayım bir çocuğüm yok zor oluyor gerçekten toplum maddiyat mental her şey yoruyor ama hayat zorluk demek aslında haberlerini okumasın evladın dertleşmek istersen normal kulkanıcı adımıda yazarım güç evladına her baktığında sana gelicek yeter ki sevgine inan bırak kıymet nedir bilmeyen adamı zor bir savaşa giriyorsun destek istersen elimden geldiğince yardımcı olurum lütfen yanlız kaldığında bir dostun yanında olduğunda ağla küfür et içine atma bu seni zayıflarır
00 Yorumla
1 yılAİLENDEN DESTEK ALMADAN HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSIN. GÜÇLÜ DE OLAMAZSIN. BURASI TÜRKİYE AKLINI KULLAN.
01 Yorumla- 1 yıl
Evet
Gizli Üye(25-29)1 yılBoşanan çiftler de neden çocuklar annenin başına kalıyor babanın umrunda bile değil o yüzden çocuk yaparken bin kere düşünmek lazım o çocuğu hayatı boyunca sen buyutuyorsun babası degil
00 YorumlaBu karari verebilmissin ya zaten yeterince guclusun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
1 yılKaç çocuğun var? Annen, baban sana destek olacak mı. ?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAklını iyi kullanıyor ve ekonomik özgürlüğüne de sahipsen güçlüsün demektir.
En önemlisi akıl tabiki. O da özellikle türk kadınında son derece az görülen Kusura bakmayın ama gerçek bu.
00 Yorumla
1 yılÖncelikle maddi özgürlüğün var mı? Bu çok önemli
00 YorumlaMaddi anlamda kendini güvenceye al gerisi kolay
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
1 yılcalisiyor musun peki
110 Yorumla
Soran1 yılhayir
- 1 yıl
o zaman cocuklara nasil bakacaksin
Soran1 yılnafaka devletten yardim
- 1 yıl
yeter diyosan iyi
Soran1 yılyetdirmeye caliscam kira zor biraz artık. biskeilde buraz insanlar çevre yardim. ederler InsaAlalh
- 1 yıl
calismayi denemelisin yardimla olacak is değil
Soran1 yılözel bakıma ihtiyac duyan bir çocuğum daha var her anı risk belden aşağısı tutmuyor onada bakıyorum fizik tedaviye goturemedim daha
- 1 yıl
cok gecmis olsun Rabbim sifasini versin
Soran1 yılAmin InsaAllah
- 1 yıl
konusmakta istersen ek le yebilirsin
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılPlanlamani yap planlama yapmadan asla boşanma süreç çok yorucu ve yıpratıcı
02 Yorumla
Soran1 yılanlaşmalı olursa yıpratıcı olacağını düşünmüyorum
- 1 yıl
Evet anlaşmalı olursa yorucu olmaz ama yine de sağlam planlama yapb
Gizli Üye(25-29)1 yılUmarım boşanmak isteyen kadın öldürüldü diye haberlere çıkmazsın...
Ben anlamıyorum öyle hayvan ki bu tipler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer işin gücün yoksa maddi durumun iyi değilse mahkemede hakim çocukları sana vermez. Öyle çok gördük adliyede maalesef
00 Yorumla
1 yılBende çok düşündüm ve o zamanı yaşadım zorlanmak mi evet zorladım çocuklarımla bir başıma ama Allah'a şükürler olsun biraz sancılı bir surec ama geçiyor Allah yardımcın olsun kararlarının her zmaan arkasında dur elbet bir kolaylık nasıl ediyor Allah
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen hamileyken aldatıldım boşandım çocuğumu kendim büyütüyorum mücadele ediyorum ben yaptıysam sende yapıcaksın bahanelere sığınma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKüçük derken ne kadar küçük çocuklar? Ayrıca destek olan var mı ona göre durum belli olur ama vazgeçme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuklar küçükse nafaka işte ve tazminat davası aç 👍
Kazandığı oranda sana para vermek zorunda.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocuklara ailen bajarsa sende iş bulursan olur bence
010 Yorumla
Soran1 yılayrılmış ane babanin çoğuguyum
Cevap sahibi1 yılAyrılmışlardan biri bakacak🤣
Cevap sahibi1 yılVeya ikisi
Soran1 yılbiri yurt dışında. oburu uzakta hasta. denedim istedim kendi dogurudklarina kendin bakcan dedi ağzımın payını aldım.
Cevap sahibi1 yılOooo salla o zaman bakıcı bulucan, senş darp eden davardan da tazminat öyle yaşicwn
Soran1 yıldun onun kavgasını yaptı benle. sadece cocukara nafaka vercem oladar bendne başka bisi isteme diyor bunca sene dövdün sen beni dedim diye yine vurdu sol bacağım yürümüyor Şu an topalloyorum
Cevap sahibi1 yılGidip darp raporu al, bu hayvanlada konuşma
Soran1 yılbirazdan gitcem
Cevap sahibi1 yılGit hastane polisi de gelsin
Cevap sahibi1 yılUzaklaştırma çıkart nöbetçi savcılıktan
Gizli Üye(25-29)1 yılAile bakanlığı sed yardımı veriyor devletten başvurun.
10 YorumlaAllah yardımcın olsun kimseye güvenme ne annene ne babana
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendi ayaklarin üzerinde dur kendine güven gerisi halledilir avukat lazım olursa da yardımcı olurum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKendin ve çocukların için mutlu olup gülümse mutlu olacağın şeyleri yap çünkü seni üzgün görmek çocuklarını üzer ve seni yıpratır.
20 YorumlaGüncel durumun ne oldu.
00 Yorumla
1 yılNe olursa olsun babalariyla gorusmelerine mani olma. Siz ikiniz bosaniyorsunuz, cocuklari babasizlikla mahrum etme. Buyuyunce seni suclarlar
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAllah guc versin ne deyim...
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yıldevletim duy sesi. Bu tarz koca dayagina katlanmak zorunda birakma kadinlari. Bu tarz kadinlara kimseye mihtac olmayacak olcude para bagla. kira, isinma, elektrik, yiyecek, sosyallesme. bunlari karsila. Biri duysun bu kadinlarin cigliklarini.
Soran1 yılcanim. benim Allah razı olsun gözlerim doldu 🤲🌸
Cevap sahibi1 yıl😥🙏🏻🌸
Ben avukatım. Numaram 05075011604.
Instagram: av. sadik. keser
Sıkışırsan ara her türlü yardımcı olurum01 Yorumla- 1 yıl
Bende arayıp sorabilir miyim kafama takılanları aynı konudan muzdaripim
Kararlı bir şekilde hareket etmelisin çok düşünme sadece adım at ve geri adım atma kararlılık şart ve boşanma davasını siz açın
00 YorumlaZzor bir süreç. Ama mesleğin varsa çalışıyorsan bı yerde sana kolaylık saglayacaktir
04 Yorumla
Soran1 yılmeslegim yok devletten gelen yardımlarla nafakayla gecinmeyi dusunmuyorum en azindan cocukarim biraz buyunceye kadar
Soran1 yılyok kirada oturcam cocuklarimla yardımlarla nafakayla gecinmeyi düşünüyorum
- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem