Günümüzde insanların dinden çıktığına, imanlarını kaybettiklerine şahit oluyorum, kimisi havalı olduğunu söyleyip hiçbir argüman sunmadan bunu yapıyor, bazıları ise Araştırdığını söylüyor, biraz durun ve düşünün, öldünüz ve Ahirete gittiniz, ve dünyada o okuduğunuz bilgilerin izlediğiniz videoların birer safsatadan ibaret olduğunu görseydiniz, ne yapardınız? Şimdi diyebilirsiniz ki ya sizinkiler öyleyse, bizim bir kaybımız olmayacak, dediğiniz gibi bir hiçlikte yok olup gideceğiz, peki ya biz haklıysak ve Ahirette sizin gibilere zerre merhamet edilmeyecekse, o kendinizce haklı argümanlarınızla kime gideceksiniz? Ya biz haklıysak... Ve siz kaybettiyseniz. Şakası yok bu işin.
İnsanlar Günümüzde Özellikle Türkiye'de Müslümanlıktan çıkıyor, ya biz haklıysak?
Ülkede laikliğin yanlış yorumlanması sebebi ile din eğitimi temel din eğitimi ve ahlak bilgisi çerçevesinde gerçekleştiriliyor, oysa ki mezheplerden olabildiğince münezzeh bir Kur'an eğitimi verilebilir, hatta verilmesi lazımdır. Bir müslüman inandığı dinin kitabının mealini okumalıdır.
İstediğin gibi giyinemeyeceksin, sevgili yapamayacaksın, çocuk yaşta evlendirileceksin, okumaya hakkın bile olmayacak, eşinin sözünü her dinlemediğinde şiddete maruz kalacaksın, hep bir erkeğin gölgesinde yaşayacaksın. Zaten dünyadaki ömründe kısıtlı. Bence çok şey kaybediyorsun ama fark edemiyorsun. Hayır ben bunların hepsini yapabiliyorum diyorsan da kendini Müslüman'dan saymayacaksın. Çünkü inancına göre sen felaket bir haldesin.
Şöyle düşün yaratılmayıp, anlamsız bir hiç olabilirdin, ya da dışarıda bir kedi olarakta yaratılabilirdin, itiraz etme gibi bir hakkın yok öyle değil mi?, peki sana değer vererek seni bir insan olarak yaratan yaratıcıya, yok sen bilmiyorsun bu koyduğun kurallar hoşuma gitmedi, böyle olmaz demek, sence şımarıklık ve komik değil mi? İstese seni hiç yaratmayabilirdi de o sana değil sen ona muhtaçsın.
Değer mi ahahaha güldürme beni ufaklık. Değer veren yaratıcı kundaktaki bebeğe bir ayının tecavüz etmesine izin vermezdi. Ortadoğu'nın haline de görüyoruz. Hepsi kan alıyor. Neden Allah'ın yardım etmiyor? Ben bile elimden geleni yaparken. Lütfen inandığınız dini biraz araştırın.
Bol bol çelişki ve insan doğasına tamamen ters bi düşünceyi "sınav" doğrultusunda bizim kafamıza soktular, pardon silah zoruyla öğrettiler :D hala arap çölüne inen bir dini yaşayan milyonlarca insan var, aileden böyle görüldüğü için aksi düşünülemiyor maalesef düşünülse bile korku etkeni olduğu için, "allah yoksa napıcaz bu dünya ne için var" diye paradoksa girdiğiniz için gerçekten tam anlamıyla sorgulayamıyor birçok insan
Tamam, bende sana diyorum ki, Aile etkeninden bağımsız olarak düşün, öldün ve Ahirete gittin, sana dünyada saçma, komik vb. Gelen unsurların en büyük gerçek olduğunu gördün, ne yapacaksın? Ben sen haksızsın demiyorum, objektif bir cevap bekliyorum, kıza soruyorum, mesela ben haklıyım diyor😃 tamam sen haklısın da diyelim haklı değilmişsin, gözünle gördün her şeyi, dünyaya geri dönme gibi bir şey söz konusu da değil ne yapacaksın? almak istediğim cevap bu
Her düşüncenin kesinlik payı yoktur zaten velev ki cennet/cehennem var, öldükten sonra "ruh" dediğimiz şey boyutlar arası geçiş yapıp ceza çektirmeye götürüyor, ona o zaman bakarız cezamızı çekeriz :)
Biz inançsızlıkla doğru yoldayız çünkü müslümanlığa baktığımızda kuru bir toprak yetişmemiş bir insanlık ve adeta insana düşman ahlaksız bir topluma inen din ve peygamberler var zaten din insanlığa inmiş olsa bile biz Türklerin zaten dini vardı
Senin fikrine saygı duyuyorum, ama bence soruyu yeniden okumalısın, işte o doğru zannettiği yol aslında kocaman bir safsatadan ibaret ise ve bir daha dünyaya geri dönüş yoksa, kendince doğru bildiğin yolun doğru olduğunu kime ispatlayacaksın, yaratıcıya mı?
Ayrıca peygamberler, bozuk toplumlara inerler, çünkü peygamberlerin görevi insanlığı düzeltmek ve doğruyu öğretmektir, cahiliye Arap toplumuna inmesinin sakıncası ne?
Peki merak ettiğim bir şey var, Ahirette gerçeğin İslam olduğunu gördüğünü farzet, müslümanlar cennete girerken beni de alın gelmek istiyorum diye hak talebinde bulunacak mısın? Yoksa ben inanmıyordum zaten haketmedim diyebilecek kadar şerefli misin?