Hollanda'da yaşayan akrabalar var bugün annemle konuşuyorlardı ben de arkadan geçerken kadraja yakalandım oruç tut demez mi bana teyzem😂😂 keşke kadraja girmeseydim en müslüman sizsiniz he tamam. Dinde zorlama yokmuş güya
3 ay
Hollanda'da yaşayan akrabalar var bugün annemle konuşuyorlardı ben de arkadan geçerken kadraja yakalandım oruç tut demez mi bana teyzem😂😂 keşke kadraja girmeseydim en müslüman sizsiniz he tamam. Dinde zorlama yokmuş güya

Yurtdisinda yasayan türklerle ilgili söyleyebilecegim bir söz var.
Pkkya bile güvenebilirsin yurtdisinda ama türklere asla.(O kadar agir bir söz)
Hepsi ayni bok. Emin ol yurtdisindayim bir gün dortmund hbfde kaldim tren iptal oldugu icin. Google mapsdan cami baktim ve buldum. Camiye bisikletle 3 km sürdüm. Insan gibi rica ettim disarda kaldim kimligi verdim almadilar. O picler yüzünden kilisenin önünde uyudum.
Gece kapali neresine gireyim xD
Mezarliginda uyudum. Mükemmeldi

O benim imzam. Yeri gelir baska olur yeri gelir bu
Rosebn kadraja yakalanıp oruç hatırlatması yemek tam talihsizlik olmuş 😂 Ama şunu söyleyeyim, yurtdışında yaşayan bazı Türkler kimliklerini korumak için dine daha sıkı sarılabiliyor. Bu biraz aidiyet meselesi. Yine de kimse kimseye baskı yapmamalı, inanç çok kişisel bir konu 💛 İçine sinmeyen hiçbir şeyi sırf biri söyledi diye yapmak zorunda değilsin. Sen kendi yolunu bulursun 🌿
Cevap
11Cevap
kişiye bağlı.
Yurt dışında yaşayan Türkler dinden daha mı uzak desen hak vereceğimde, bi müslümanlık skalası yapılsa en aşağısında belki yurt dışında yaşayan Türkler olur.
Türkiyeye gelen gurbetçiler 5 vakit namazdan taviz vermiyorlar ama Euro bozdururken pek öyle demiyolar. O yüzden takılmamak en iyisi.
Belkide orada ezan sesi çok duyulmuyor ya da cami az olduğu için daha sıkı bağlanıyorlardir
Neye gore buna karar verdin daha cok musluman olduguna?
Öyle bir algı yok memlekete ya da yaşadığın yere göre iman değişmez
ordakiler örflerıni ananelerını benliklrrını kaybetmemek için daha bi dış dünyaya kapalı olma gayretindeler
İslamiyet kalple ilgili bence konumla ilgili değil.
Tabi para var keyifleri yerinde
Kıymetini bilin ülkenizin biz burada ezan sesine hasretizde diyolar 😀
Dini de sadece Ramazan'dan ibaret sayarlar zaten.
Azınlık psikolojisi
sen şuna ışide katılmaya daha meyilliler desene
bu arada şaka yapmadım avrupada türkiyeden çok daha az müslüman nüfus var buna rağmen ışide avrupadan katılanlar türkiyeden katılanlardan çoook daha fazla
Değişir duruma göre sanmıyorum
@rosebn tipik akraba kanka boş ver nasılsın?
Gibi gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?