Misafirlikte hadi kızım/oğlum kalk yardım et diyorlar mı yoksa benim ailem mi anormal.🙄

Misafirlikte hadi kızım/oğlum kalk yardım et diyorlar mı yoksa benim ailem mi anormal.🙄

Daha beterini gördüm. Kadının kızı evde bana diyor tabak hazırla diye 😀 yaşadığım şoku tahmin et 😀 ben de ondan beri özellikle o tayfaya gittiğimde otururum zaten yılda bir ancak. Ben senin evinde yalnız olsan neyse de kızın varken ve oturuyorken ne diye elaleme hizmet edeyim akılsız. Kızını eskitmek istemiyorsan kalkar sen yaparsın. Millet nerden buluyor bu yüzü anlamıyorum. Kimseye gülmeyeceksin bile. Evine kimseyi kabul etmeyenlerin var bir bildiği
ay şaka gibi resmen🤦🏻♀️
Aynen şok geçirmiştim anla yani bir şey diyemedim ama kalkmadım tabi 😀
Yakın bir akrabamsa ( teyzem falan ) masayı kurup kaldırmada yardım etmemi diyor, annem. Harici olarak kimse bir şey demiyor. Zaten her zaman da demiyor. Ben, içimden gelerek kurup kaldırmada yardım ediyorum çoğu an etmediğimde demişti.
Annem söylemiyor ben yardıma kalkarım ya da sorarım yardıma ihtiyacınız var mı diye gerçekten yoksa yerime geçerim ya da varsa onlara sormadan yardım ederim
Ben kendi misafirime iş yaptırmam. Ev sahibinin görevi misafire hizmet etmektir. Adı üstünde "misafir, konuk", yani bir yerde ağırlanan kişi. Düğüne de davetli misafir olarak gidiyorsunuz, yemeğinizi kendiniz alıp kirlileri kendiniz mi topluyorsunuz?
Cevap
27Cevap
Hayır demiyorlar diyemezler de zaten gitmiyorum ben hiç bir şekilde misafirlik sevmiyorum ya da bize gelen de olmaz pek
Hea annem gözü ile işaret ederdi kalk sen yap dedim bir kere daha da gitmedim ev gezmelerini hiç sevmem
cidden misafir olarak gidiyoruz oraya oturmamiz lazım🙄
Misafirlikte bile sofra bulaşık hepsi bende oluyor🥹
Yapma
Aynisiii ya
Ayyy hiç sorma bulaşiği da annem kalk hallet der çayi bile o ortam da ben katiyom mk böyle olacaksa gitmiştim diyorum hizmetçi miyim neyim belli değil y
gerçekten oyle
Hayır demiyorlar çünkü ben ona fırsat vermiyorum hemen ev sahibine yardıma kalkarim onu söylemesini beklemem
Demiyolar da ben kalkip yapiyorum m4lim çünkü hsjdhd
estağfurullah canım hajssokdd
İşte benim kankam
@Tersbirisi_ sana da kölelik olsun her türlüsüne okaysin hsbd
Köle ortaçağdan kalmış bir tabir biz ona hizmetül şahane diyelim lütfen
@Tersbirisi_ iyi ki evlenemiyosun sen jsjdh
Beni alan yaşadı.
O sira annem kas gozuyle isaret ede ede , nerdeyse bana tum evi temizletecekti
offf gerçekten
Eskiden teyzeme misafirliğe gittiğimizde rahmetli babam veya eniştem bütün ağır işleri bana görev edindirirlerdi masa getirilecek getir sandalyeler indirilecek indir yukarı kömür taşınacak taşı ne günlerdi
Annem evde hiç durmamı istemiyor bir yere gittiğimizde yine kalk onu yap bunu yap diyor sanki benim görevimmiş
Bana iş buyrulmasından nefret edərim. Yapmak isteseydim zatən kəndim yaparım. O iş (buyurma) biraz cesaret ister yani.
Bu yaşa kadar hep yapmisimdir. Bu yüzden çok sevdiğim insanlar değilse misafirliğe gitmeyi hiç sevmem.😜
Hamarat garı 😝
Demiyorlar. Belli bir yaşa kadar ne saygısız yetiştirilmiş denmesin diye özellikle kız çocuklarına yapılan bir hareket maalesef.
Zaten kendime yakıştıramam yiyip içip kalkıp gitmeyi. Olması gereken yardımcı olmaz ev sahibine.
Bulaşık bile yıkatmıştı annem. Sinir olmamak elde değil.
Kendi yapsın çok istiyorsa. Kahve yapmamı istedi annem,
demezler ama ben yardim etmeye calisiyorum geneldee
Merhaba,
Ben bana söylenmeden yaparım, hizmet etmek yardımcı olmak hoşuma gider! 😅
Biraz yardım edilebilir ama fazla değil. Ahmak misafir ev sahibini ağırlar diye bir söz var.
Yok hayır misafirlik sevmem gitmeyide karşılamayıda
Bunu babam yapıyor🙄 kaç yaşında insana napıcağını öğretiyor🙄
Diyemezler, dememeleri için gereken vibe'ı veriyorum
Demiolar direk ayipliolar neye oturuon kalksana dıe direk
Annem dio
Yok ya klâsik Türk halkı djdjdjd gayet normaller emin ol
Bazen evet 😒😒
Bazen de ben oturmuyorum ay otursam sanki öleceğim 😂😂
onu diyecek cesarette bir babayiğide daha denk gelmedim 🤔
erkeklerde demezler demis sanki size is buyuran var
Bana demezler , derlerse kalkar memnuniyetle yaparım.
Diyorlar ya ama çok aşırı bir şey demiyorlar ben biraz tepkimi ortaya koyuyorum çünkü.
Bana anam diyor bazen deliriyordum 🥲 halbuki seninle dedikodu yapılır iş değil 😂
Yaşlılar mı yapsın ben mi bile yapıyorum Türkiye’ye gittiğimde tanımadığım insanlar bile olsa ksksks
Bizde böyle bir şey yok. Misafir kız kalkıp yardım etmez
herkes yapıyor yaa. hayır evin oğlu ya da kızı varken ben neden kalkıyorum. onlar bizim evde kalkıyor mu? hayır. hep ben.
Annem hiçbir zaman söylemez çok yaşlı bir kişiye gitmediğimiz sürece çünkü ben orada misafirim adı üstünde
Bana misafirlikte iş yaptıracak adam anasının karnından doğmadı. Ben misafirim ben hizmet beklerim. Hizmet etmem.
"Sen dur bizim kiz halleder" -ilk defa gorduğüm kisinin evindeyken...
sanki hizmetciyiz
Oyleyiz bazilarinin gözünde
Kızların öyle kaderi var, misafirlikte bile çalıştırırlar
Halam çok yapıyor bana bunu hüğ
halalar kapatılsın
Çok iyi olur
Soylemezler ama ben yorulmasinlar diye yardim ederim
Teyzeme giderken çayı ben yapıyorum , yani evet çayı bana yaptırıyorlar dkfkdmd
Yok ben oturuyorum diğer ev sahipleri hallediyorlar işleri. Ben uğraşmam.
Vallahi ya kim çıkardı bunu bir de yapmazsak kötü kız muamelesi görüyoruz
Yapıyolar ama çok saçma bence misafir misafirliğe gittiği yerin işini yapmaz ya
Çok gıcık oluyorum, bizim evde yap, bazen orada da yap. 😂 ben misafirim :D
@bsrtpl iyi akşamlar, sitede yeniyimde bir soru sordum kaldırıldı. İlk seni görüp yazdım, bişey soracağımda xper mi ne yetmiyormuş mesaj atamadım rica etsem mesaj atar mısın tek cümle bişey soracağım
hele bi yapma eve gidince görürsün
hiç şaşmaz
+1 ekle canım bizim aile de öyle
Misafirlikte iş yapmak ruhsal açıdan büyük yanlış.
Her yerde ayaktayız awk
gitmeyin o misafirliğe
Diyorlar mecbur yapıyoruz ayıp olmasın diye
evet ama asla yapmadim yapmam
Haha mesaj çok net 😝
Yok benimkiler de diyor😅
Ben demeden kendim yaparim
Cok saçma bisey cok
Anormal değil nezaketen yapılması lazım aslında
Misafirliğe gitmiyorum 😃
O yaşı geçtim artık sen otur diyorlar😏
Erkeklerin böyle derdi yok valla :D