İstanbul da yaşamak istiyorum ama korkularım kaygılarım var deprem özellikle onun dışında kira geçim vs.
Önerileriniz var mı?
İstanbul da yaşamak istiyorum ama korkularım kaygılarım var deprem özellikle onun dışında kira geçim vs.
Önerileriniz var mı?
aklın varsa gelme. depremi geçtim kalablaıktan trafikten gürültüden bile duramazsın. bir dünya sığınmacı kaçak var. kiralar almış başını gidiyor. o yüzden hiç bulaşma. İstanbul'u gezilecek bir şehir yaşanacak değil. Diyeceksin ki o kadar insan ne diye yaşıyor. çoğu mecburiyetten. senin böyle bir mecburiyetin yoksa gelme
Cevap
6Cevap
Ben burdan defolup gitmek için can atıyorum birileri de buraya gelmek için can atıyor. Ne adi şehirsin sen be
Can atmıyorum, memleketime yakın İstanbul, doğuya atanmaktansa İstanbul daha iyi
Yani bende çok sevmiyorum ama dediğim gibi
Bu şehir er ya da geç yerin dibine geçecek ama bakalım ne zaman. Güzel olan hiçbir yanı da kalmadığına göre nasıl bir cazibe görüyorlar bu şehirde anlamıyorum
Populer kültür, sonra şu instagram da reelsler varya İstanbul'da tek başına yaşam vs diye insanlar özeniyor, ışıklı geceler vs vs işte
Yerin dibine batsın o eğlence anlayışları. Ertesi gün kendilerine geldiklerinde hiçbir şey hatırlamıyorlar ve buna eğlence mi diyorlar? Peki ya iki saatlik eğlence dedikleri şey için 1 liralık alkole 100 lira vermeleri nasıl bir canım daniskası oluyor? Hepsi boş, İstanbul bir cezaevi eğlence mekanları da o cezaevinin gazinosu. Ev ve iş arasında fare kapanındaki fare gibi mekik dokumaktan başka yapacak hiç bir şeyleri yok, o yüzden bu tür şeyleri eğlence sanıyorlar. Özgür olduklarını sanıyorlar ayaklarında görünmez pranga var kimsenin haberi yok
Peki sağlıkçı olmak
Ben ise gidip gelicem sadece eğlence ile işim yok benim
Ne farkeder İstanbul bir şehir değil bir gemi. Burada yaşadığını sananlar da o geminin kürekçileri. Eski mısırın köleleri gibi insanlar. Her gün aynı saatte kalk aynı saatte aynı metroya otobüse hayvan doldurur gibi bin itiş tıkış ya da kesime giden hayvanlar gibi trafikte sıraya gir günü bitir ertesi gün aynı saatte aynı yerde olmak için şartlı tahliye ol ve aynı şeyleri başa sar. Böyle hayat yere batsın. Herkes özgürüm sanıyor ama hiç kimse özgür değil burada, herkes bir başkasının kölesi burada 🙂
Deprem beni bile düşündürüyor başka yerlere İstanbul 'dan giden oldu deprem de ama bizi kim kurtarır bilmem
Her biri gayet geçerli çekinceler. Avantajlarıyla birlikte değerlendirip kararınızı ona göre verin.
Bide kötü amcalar var 😀
Onlar her yerd3 varr
Tek mi yaşayacaksın
Evwt , atama durumuna goreee
Sağlık
Paran var mı
Atanirsam evettt
Nereye
Valla bakalım, puana göre tercih yapicaz İstanbul gelir gelmez gelirse diye ,
Gelirse de yine yetmez
Bilmiyorum bakalım,
İst yaşmak için 100.000 lazım