Bana altın mı için evleniyorsun demeyin. Bi bildiğim var ki öyle dedim kendisinede açıkladım biz evlenince zaten zar zor geçinicez altını ailesi yapıcak ne kadar çok bizim için o kadar iyi eminevime yazılıp ev sahibi olmayı düşündüm yoksa ömür boyu kirada mı kalıcaz? Ben ikimizin geleceği için düşünüyorum o para sadece benim değil ikimizin parası şimdi ben düşüncesiz miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Farklı kişiler aynı senaryolar. Altın hiç bir zaman bir güvence değildir. Birbirinizden bir şeyler istemek biraz çıkar ilişkine giriyor bunun yerine borçsuz evlenmeye odaklansanız sonrasında da ne yaparız’ı konuşsanız daha mantıklı olur. Bu düşüncenin bir tık sonrası ama ben 1 kere evleniyorum oluyor genelde. Türkiye’de gördüğüm kızların çoğunun amacı sevdiği kişi ile birliktelik değil o birlikteliğe giden yolda ki seremoniyi seviyor.
01 Yorumla
Soran1 yılAbicim ya sen çok yanlış anlamışsın ahdkanslalqşqmsaşmsöa melankoli devam
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılFakirseniz işiniz gücünüz yerinde değilse evlene kardeşim zorla mı evlenme var herkes evlenecek diye bir şey yok ne eğitimli insanlar evlenmiyor müfettişler banka müdürleri stajer kontröller hemşireler doktorlar gardiyanlar savcılar avukatlar öğretmenler saymakla bitmez
05 Yorumla
Soran1 yılburada ben mi kötüyüm anlamadım
Cevap sahibi1 yılHem sen hem karşı taraf komple ailenizle beraber
Soran1 yılTamam;D
Cevap sahibi1 yılHiç bir şeyi hak etmiyorsunuz çoğu insan hak etmiyor ツ
Soran1 yılPeki
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılPeki diyelimki haklısın, ailesinin o durumu var mı? İnsanları zora sokar mıyım diye düşündün mü?
Hayır zaten insanların imkanı varsa talep etmesen de yaparlar. Ama böyle talep edilince kusura bakma hiçbir haklılık göremiyorum.
Gerekçesi ne olursa olsun şart koşmak gibi olmuş15 Yorumla
Soran1 yılHayır şöyle bişey 2 sene önce endi 2 senede bi b*k yapmadıysalar onların bileceği iş. Sürekli gezmelere taillere gidip, kızına on model tel alıyorlar sonra ben bunu isteyince mi kötü oluyorum pardon? Düğün bie istemedim
Cevap sahibi1 yılSen sadece ve sadece onaylanmak istiyorsun. Derdin görüş almak değil...
Başkalarına yazdığın cevaplardan da bu bariz belli. Kolay gelsin sana
Cevap sahibi1 yılYazdıklarını ss aldım, seninle savcılıkta görüşeceğiz.
Yok öyle canının istediği gibi küfür hakaret etmek
Cevap sahibi1 yıl@kızlarsoruyor bu kişi için yasal işlem başlatacağım, sizinle iletişime geçilecektir.
Soran1 yılTamam canım bbbyyy
Altin istemen nirmal. ailesi verecek sonra evlenince kimse arkanizda olmaz para olsunki ilerde araba alırsıniz belki ya da isyeri acarsiniz yaturim amacli evlenince zaten aileainsanki size parami verecek
08 Yorumla
Soran1 yılİşte ama ben paragözmüşüm ve çok dışarıya bakıyormuşum.
Soran1 yılTabii araba istese onuda alırım ama önceliğim ev bi başımızı spkucak evimiz olsun sonrasında çalışıp birlikte ona arabada alırız ben ona bişey demiyorum k
Soran1 yılİşte abicim yorumları oku ben paragözmüşüm
Soran1 yılAllah doyursunlar falan havada sanırsın tk burada kendimi düşünüyorum oturup altınları sanki ben yicem
1 yılYokluk içinde istiyorsan dusuncesizsin kusura bakma ayrıca sende gir çalış ise evlenince evde oturmayı düşünmüyorsun dimi
02 Yorumla
Soran1 yılÇalışmadığımı nerden biliyorsun pardon?
Soran1 yılVe Allahıma şükürler olsun ki yokluk içinde eğilim rabbime şükürler olsun. Kimse aç açıkta kalmasın
Aynı dert bendede var.. ama bana aile destek olmuyor . Gözünüzü toprak doyursun.. başka diyecek bir şey yok
035 Yorumla
Soran1 yılBen o altını kendim mi kullanıcam altın sadece benim mi? Bir teminatımız olur araba istesek araba almaya gücümüz olsun. Yani yatırım yapmamız için az buçuk bişeyler olması gerek be sadece kendimi düşünücek kadar bencil değilim.
- 1 yıl
Ayni şeyi benden istediler ben altinin yarisini aldim arabamda var evimde ama 1 sene ertlendi.. düğün işi eyvallah dedim.. şimdide seneye kaldi benim ki ve ben dün kaza gecirdim ve ölümden döndüm.. ben ölünce altınları benimkiler anasının damına soksun. Birşeyler istemek hakkin illaki ama eger imkanı yoksa evlenmeye niyet etmesin bile.. bence sen başkası ile evlen derim onlar altın işine hayir derse boşuna 2 sene bekleme.. bekletme..
Soran1 yılÇok geçmiş olsun insan ölümden dönünce her şey yalanmış diyor :(
Soran1 yılSizde haklısınız para pul yalan ama amacım para puldan ziyade bizim yaşam standartımızın rahat olmasıydı kendimi düşünmedim tek dediğim gibi
Soran1 yılDoğru söylüyorsunuz.. Allah sağlık sıhhat versin gerisi hal olur
Soran1 yılSizinde mutlu bir evliliğiniz olur umarım. Ben siz bu yazdığınız şeyden sonr düşündüm biraz teşekkür ediyorum
- 1 yıl
Ben hergün ölüm gören bir mesleğe sahibim ve ölümü unutan insanlar para hırsına yenik düşmesin sana istemek hakkın değil demiyorum imkan yoksa beklemesin kimse ya bilmiyorum 33 yaşındayım hergün ölmek için dua eder oldum.. evlilik mi hevesim kalmadı sevdiğim kız cok iyi biri ama böyle giderse ayrilabilirim b3n
Soran1 yılPeki hangi meslek
Soran1 yılAllah korusun..
- 1 yıl
Teşekkür ediyorum.. inşallah hayırlı insanlarla karşılaşır hayatını kurarsın.. hayırlı geceler.. geçen bir video izledim. Şu hayatta kadın cocuk. Hayvanlar hepsi karşılıksız sevilir ama erkek olmak karşılık beklenir.. hiç kimse.. annesi babasi. Çocuğu babası bir şey vermez ise sevilmez diyor.. Şu hayatta erkek olmak zor .. zor bela uyudum uyandim gece 5 şu an tek düşündüğüm şey senin sorunuda görünce kendi evliliğim için diyorum. Bu evlilik bana ne katacak? Şu an ki hayatımdan daha mi iyi olacak diyorum kafam çok karışık
- 1 yıl
100 grm altın 280.300 tl yapar. şu an ben sadece 400. Tl altin alıyorum zaten 75 gram 3 tane bilezik
Boyuna 5 i bir yerde zinciriyle berbar 150 bin tl.
1 tane yüzük 25.000 .
1 tane tek taş. 15000.
1 tane küpe 10.000
Yani ben 410 bine yakın altın takıyorum ve bu tamamen kendi kazancimdan ailemin 1 tek kuruşu yok icinde evlenmek zor inan
Benim yılda ortalama kazancım. 700 bin tl. ye geliyor. Ama o 700 bin tl inan bana 70 bin tl geliyor evlilikler zor eskiden anne babalar malı mülkü satar evlendirirdi çocukları şimdi yediler yediler kalmadı yani senin şu sorun var benim hayatımda binlerce sorular sebeb.. .. tek bir cevap arıyorum bunca sorulara.. evlenmeye değer mi? Kendine hic sordun mu sen evlenmeye deger bir insanla mı evleniyorsun.. eğer değer diyorsan ne mutlu sana.. benim sorumun cevabını bulamıyorum
Soran1 yılYa hayır ben böyle değilim hddhdhd
Soran1 yılBenimkinin evide yok
Soran1 yılO yüzden yatırım yapmak istiyorum
Soran1 yılİzledim dhdhdjd
Soran1 yılBende çalışıyorum tabii ki ama çocuğum olunca napıcan?
Soran1 yılNapıcam?
- Aile & Toplum konusunda 344 cevap paylaştı.
1 yılDüşüncesizsin evet kendin için eşinin ailesini zora sokuyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılAbla hadi ordan ya ahsjahsaksjak
Parayı yine adam ödüyorsa mantıksız düşünüyorsun.
02 Yorumla
Soran1 yılYok aile ödicek o yüzden bu kafadayım direk yatırım düşünüyorum yoksa banane sonsuza kadar kirada otursak ne olucak ben mi düşünmek zorundayım? Erkek adam düşünür evi nasıl geçindirceğini. Ben şu an çalışıyorum ama çocuk olunca napıcam? Erkek adam düşünür evi geçindirme işini ben bizimkinden daha çok düşünüyorum
Soran1 yılŞunu da bunu da yaparız herşeyi diek yatırım olarak düşünüorum
Gizli Üye(25-29)1 yılmadem ikinizin geleceği bu iki ailede taksın... ondan 100 gram altın istiyosan senin ailende 100 gr taksın
01 Yorumla
Soran1 yılBenim annemler zaten takıcak?
Gizli Üye(30-35)1 yılGeleceğimiz için söyledim ayaklarını bırak şimdi. 100 Gr bilezik kaç para ediyor haberin var mı, babanın evinde 100 Gr bilezik mi gördün sen!
011 Yorumla
Soran1 yılGördüm :D görmesem istemem
Soran1 yılAbimin sevgilisine şimdiden 150 gr yapıldı ortada for yok yumurta yok?
Cevap sahibi1 yılYazdığın yorumlara baktım da Allah seninle evlenenin yardımcısı olsun. Sen bu kafayla gidersen 1 sene zor evli kalırsın.
Soran1 yılSiz ne istiyorsunuz açlıktan nefesiniz kokan karı sizi baş tacıı mı etsin yok öyle kaı gibi erkeği hiçbir kadın istemez kadın güçlü erkek ister. Tembel erkek istemez
Cevap sahibi1 yılMaddi olarak çok şükür bir sıkıntım yok. şu an ne istersem Allaha şükür alabilirim ama senin gibi maddi odaklı bir kızla da evlilik çok zor yürür.
Soran1 yılBen o altını kendim mi kullanıcam altın sadece benim mi? Bir teminatımız olur araba istesek araba almaya gücümüz olsun. Yani yatırım yapmamız için az buçuk bişeyler olması gerek be sadece kendimi düşünücek kadar bencil değilim.
Cevap sahibi1 yılBak bi kızı isteme arefesinden geri döndük. Kız da aynı senin gibi biraz bileziğe düşkündü ve masraf konusunda elini atmaktan çekinen birisiydi. Allah nasip etmedi olmadı çok şükür. Belki durumları yok, belki o bileziği almak için kredi çekecekler ve faiz yükünün altına girecekler vsvs.
Soran1 yılBeyefendi faiz yükü bilezikte gene ödenebilicek meblağ. Biz ev almak istediğimizde ne yapıcaz? Nasıl ödencek? Ben gerçekten burada en çok nişanlımı düşünüyorum bu arada ben masraftan çekinmiyorum herşeyimin en en iyisini aldım. Yarın önür gün ben hamile olduğumda çalışamıcam çocuğuma baktığımda hem kira, hem fatura zorlansın istemem
Cevap sahibi1 yıl1 ev 100 Gr bilezik etmiyor hanımefendi! Sen o bilezikle evin kaba inşaatını bile alamazsın. Sen kirayı, faturayı doğacak çocuğu bileziklere göre yapacaksan senin halin hal değil.
Soran1 yılUlan aptl sadece 100 gr bileziklemi alıncak dedim
Cevap sahibi1 yılOoo sen var ya çok geçimsiz birisin. Umarım Allah onu senden kurtarır.
Takılar gelinindir ve öyle de kalmalı. ev parası ayrı bir para olur
06 Yorumla
Soran1 yılİşte bunlar bu kadar kıt beyinliler ben onları ev için gözden çıkardım. Ben paragöz olsum
Soran1 yılOldum
Soran1 yılCiddiyim o paraya benim gözüyle bakmadım. Dedim ki hep yatırım yaparız ev alırız dedim nişanlıma ve annem 2 sene müddet vermişti geçen sene konuşuldu bu evlilik olayı bu sene nişanladık seneye nikah. Annem düğün bile istemedi düğün yerine takı alsınlar ki eve girin diye
Soran1 yılAnnem dedi ki 2 senede 100 gr da yapamıyorlarsa yuh dedi. 1 senede yapılırdı 1 senede eşyalar alınırdı bunlar naptı bunca zaman dedi haklı olarak
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılbunu ona açıklamalıydın
01 Yorumla
Soran1 yılAçıkladım:)
- Aile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı.
1 yılBu mantıktaysan haklısın
06 Yorumla
Soran1 yılBaşka niyetim yok. O ara adece benim deği ikimize ait
Soran1 yılPara*
- 1 yıl
Haklısın
- 1 yıl
Ama kadının mehiri
Soran1 yılboş ver ya paragöz olan ben oldum
- 1 yıl
Doğru eş seçimi en büyük hazinedir
- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılcimrilikten
04 Yorumla
Soran1 yılAbicim düğün istemedim ki bir düğün salonu 100 k zaten onun yerine altın yapılsa daha mantıklı
Soran1 yılNormalde düğün istiyordum
Soran1 yılVazgeötim geleceğimizin teminatı olsun altın yapılsın dedim
- 1 yıl
Yani mantıklı bir istek ama yani belli ki saçma gelmiş onlara
100 Gr makul bence
06 Yorumla
Soran1 yılİşte gel gör beyefendi laf ediyor düğün bile istemedim
Soran1 yılVe annem 2 sene müddet verdi onlara
Soran1 yılHayır yatırım yok ortada. Ne yapıcaz en ufak filir yok
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. 100 gram az mı
013 Yorumla
Soran1 yılÇok mu?
Soran1 yılDüğün bile istemedim
Soran1 yılAlgı değil muhabbet kardeşim kimse kıt kanaat geçinmek istemiyor ev almak istiyorum çocuklaımı 1 evi llsun istiyorum ne anlatıyon aq
Soran1 yılBenim borcum yok herkes kendi düşünsün 2 sene müddet verildi 1 senede eşyalar 1 senede altın alınıp borçsuz evlenilebilirdi
Soran1 yılBenim borcum yok ben tüm eşyalaımı aldım.
Soran1 yılBakın beyefendi ben size durum şöyle özetliyeyim. Benim amacım bana takıla altın değil benim ailem benim her türlü yanımda ben istediğim çoğu şeye alabilicek potansiyele sahibim ailemden Allah razı olsun ben nişanlımı çok seviyorum onun sorlanmasını istemiyorum direk tüm takıları ben eminevime yatırıp kuraya gitip en yüksek ücreti ödeyip direk ev sahbi olmayı istedim
Soran1 yılEv borcundan sonra gene çalışır evlendiğimizde araba alırız ona altınada bir araba çekeriz kafasındaydım
Soran1 yılBen düşüncesiz ya da evlenilmicek biri değilim
iyi demiş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl100 gr altın ne olacak sacmalamis
06 Yorumla
Soran1 yıl100 gr altın para bile değil
Soran1 yıl100 gr altın makul bile yazıcaktım yanlış yazılmış
Soran1 yılBiz 2 senedir evlilik muhabbetini konuştuk. 2 senedir 100 gr yapılması zor mu
Soran1 yılHani biz 2 senede makul olanı söyledik 1 senede 100 gr bilezik yapılır diye düşündük diğer 1 senede eşyalar alınır 2 sene zaman diliminde her şey yapılabilirdi. Verimli kullanmadılar zamanı
Soran1 yılBu arada benim ailemde takıcak
Cevap sahibi1 yılYol ver gitsin uğrasma
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlıma 100 gr az bilezik takmayın dedim. Sen satılık mısın dedi. Normal mi söylediği şey?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım