24 yaşındayım, hiç kardeşim yok, kuzenlerim yok, akrabalarımız yok, arkadaşım yok, sevgilim yok. Ailem çok baskıcı, takıntılı ve huzursuz. Hep evdeyim, hergün tartışma ve huzursuzluk. Tek çocuk olduğum için çok daha zor bu. Hep tüm dertleri, sıkıntıları tek başıma yaşadım. Evden dışarı çıkmam çok zor. Yürüyüş için bile çıkamıyorum bir ton kavga oluyor en sonunda yorulup pes ediyorum. Hiç arkadaşlarım olmadı, hiç gezmedim, eğlenmedim. Çok özgüvensiz, pısırık, sessiz yetiştirildim. Okula gittiğimde bile annem bin kere arıyor mesajlar atıyor. Müsait olmadığımda açmadığımda polisi aramakla tehdit ediyor. Hep evdeyim, hep yalnızım, hep depresyondayım, hiç sevilmiyorum, hiç sevilmedim. Zaten sevgilim olması yasak. Hayatım boyunca hiç çalışmadım bile. Hep cesaretsiz, pısırık yetiştirildim. Hiç sosyalleşmedim. Annem olmadan bir yere gitmem çok zor. Çok büyük kavgalar çıkar. Bu yüzden yürüyüşe dahi gidemiyorum parka. Derdimi anlatabileceğim kimse yok. Dert ortağım yok. Tek çocuk olmak çok zor. Evde telefonla bile konuşamıyorum. Biri ararsa diye telefonum hep sessizde. Kötü biri değilim, fazla kusursuzum bu yüzden hep nefret ediliyorum kimse konuşmuyor benimle. Özgüvensizim tek sorunum bu. Aslında negatif bile değilim sadece hayatımda hiç pozitif bişey olmadı. Çok kötü çocukluk geçirdim. Bide onların üstüne bu şekilde yetiştim. Benim gibi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHerkes ebeveyn olmasin ben şu hikayeye o kadar çok rastlıyorum ki.. Sonra o insanlar evden kurtulmak için yanlış insanlarla evlenip birde mutsuz evlilikler yapıyorlar. Al sana boşa geçen hüzünlü bir hayat...
İnsan neden kendi çocuğunu mutsuzluk üzerine büyütmek ister ki.. Anlayamıyorum.. Gerçekten çıldırmamak elde değil.. Çok üzücü.. Şu hayatı kendileri yaşayamadığı için var olanads yaşatmamak kendi ozguvensizliklerini çocuğuna yansıtmak. Gelişmek adım atabilmek için bir çaba sarfermemek.. Biz böyle gördük deyip kendi mutsuzlukluklarini hayal kırıklıkları i miras gibi çocuğa geçirmek...
06 Yorumla
Soran1 yılOnlara göre yanlış bişey yapmıyorlar. Hatta şu an çok şaşkınım buraya gelen yorumlara ilk defa birileri benim tarafımda ilk defa derdim küçümsenmiyor ilk defa anlaşılıyorum. Normalde birine anlatsam ne var bunda derler. O yüzden şaşkınım. Bende sorun olmadığını biliyordum içten içe ama hep sorun benmişim gibi davranıldı. Ben durduk yere depresyona girmişim gibi. Keyfimden depresyondaymışım gibi. Ben hiç benim gibi hayatı olan birine rastlamadım. Baskıcı aileye sahip tek kişi değilim ama durumum farklı işte üstüne tek çocuk olmam korkunç.
- 1 yıl
Temel sorun bu zaten bunun sorun olarak görülmemisi.
Oysa hayat deneyimleerek öğrenilir. Bu çok büyük bir sorun ozguvensiz ne yapacağını bilmeyen temel ilişki noktalarından bile uzak birey yetiştiriyorlar sonra o insalarhayatlzri boyunca mutsuz oluyorlar yafa hayatı ogrene kadar hayat akıp geçiyor.. Bu baskı vs değil bu başka bir şey bu saf kötülük.. Birini baskilayarak koruyamazzin ya da uzak tutarak o zaman kendini koruma refleksi gelişmez.. Sadece insanlardan kaçan hayattan saklanan biri yapmış olursun.. Aile olarak temel görevin öğretmek yanında olmak desteklemek düşerse yanına uzanıp beraber kalkmak olmalı.. Sende hiç bir sorun yok sana bunu reva gören ve dogru sananlar da sorun var
Soran1 yılşu an gerçekten çok şaşkınım ilk defa biri beni suçlu görmüyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Annem halâ söylenmeye devam ediyor haklıymış gibi. Ortada bir şey bile yok ama hergün kavga, huzursuzluk. Ben yine yattım yatağıma uyumaya çalışıcam. Alt tarafı biraz yürüyüş yapıcaktım bugün ama olmadı. Annem ağlıyor şu an neden bilmiyorum bile. O kadar sorunlu büyüdüm ki. Hep stres, hep kavga, huzursuzluk, yalnızlık, baskı. 24 yaşındayım ve şuana kadar hiç yaşadığımı hissetmedim. Ne çocukluğumu ne de gençliğimi yaşayabildim. Ama annemlere sorsan nankörüm. Hayatım boyunca hep kusursuz oldum hiç bir olayım olmadı. Hiç sorun çıkarmadım ama sonuç bu işte hep kavga. Sadece dışarı çıkmak istedim diye bunlar yaşanıyor sürekli başka hiçbir şey için değil. Hep evdeyim yıllardır. Güneşin nasıl hissettirdiğini unuttum. Arkadaşım hiç olmadı, sevgilim olmadı. Hiç kimse tarafından sevilmedim. Özgüvensizim çünkü ve kötü biri değilim. Bencil değilim çok düşünceliyim. Ama yinede hiç sevilmiyorum. Çocukluğum korkunç geçti çok fazla şey yaşadım çok acı çektim. Böyle olmak istemezdim. Hergün sıfırdan başlamaya çalışıyorum pozitif olmaya çalışıyorum ama hergün bişey oluyor ve bozuluyor bu. Çok yoruldum. Ortada hiçbir şey yok. Hiçbir şey yapmıyorum yemin ederim ki. Annem şu an ağlayıp duruyor niye bilmiyorum çünkü hiçbir şey yapmadım. Hiç arkadaşı yok her şeyi benden çıkarıyor. Bana her şeyin zamanı var diyor yıllardır. Alt tarafı parka vs gidicem yürüyüş yapcam bunun nasıl zamanı olabilir aklım almıyor. Aşık olmam bile yasak çünkü her şeyin zamanı varmış. Evlenmemde mümkün değil zaten ki istemiyorumda çünkü hiç yaşamadım çocukluğumu vs. Şimdi de itaatkâr olmamakla suçlanıyorum ama itaatkârım. Şuana kadar izinsiz hiçbir şey yapmadım. Gerçekten çok yorgunum. Çok zeki bir çocuktum bir zamanlar bunları gerçekten haketmedim.
- 1 yıl
Senin tek suçun yanlis ailede doğmak olabilir.. Ki buda senin suçun değil :). Bu durum ve koşullarda dolayı seni kim suclzyabilir ki.. Sende kendine bu haksızlığı yapma.. Ssnqu'umutlu ol masaları da anlatamam zira bu aile umududa emer.. Bence artık biraz bqskalisiein vakti gelmiş olabilir. En azından kendi ayakların ustundz duayı öğrenmek gerekiyor.. Yıllarca boyun eglissi. Artık yavaştan egmesenmi.. Kucukte değilsin
Soran1 yılHalâ tartışma devam ediyor ve ben tartışmıyorum bile odamdayım hiçbişey yapmıyorum annem asla susmuyor. Bu bende gram yaşama hevesi bırakmıyor ne zaman pozitif olmaya karar versem insanlar bunu mahvediyor. Sonra depresyona giriyorum suçlu ben oluyorum. Her daim ne yaşarsam yaşayım suçlu hep benim. Herkes her şey için beni suçluyor. Herkese göre ben kötü biriyim. Ama hiçbişey yapmıyorum bu kadar nefreti hakedecek. Ölmemi isteyenler bile var. Çünkü fazla kusursuzum bu yüzden en ufak hatam dahi olmamalı. Kötü biri her şeyi yapabilir buna alışkın oldukları için umursamıyorlar ve öyleleri seviliyor. Ailede de böyle en ufak kusurum olmamalı. Dünyanın en kötüsü ilan ediliyorum. Bu kusurda ağlamak depresyona girmek dışarı çıkmak istemek vs. Başkada bir kusurum yok. Alkolüm, sigaram, uyuşturucu bağımlılığım yok. Dışarıda çıkmıyorum. Arkadaşlarımda yok, sevgilimde yok, partilere, kulüplere vsde gitmiyorum, itaatkârımda. Hiçbi vukuatım yok. Yalanım yok, kavgam yok, hırsızlığım yok, umursamaz değilim, bencil değilim. Ne isterlerse onu yaptım hiç hayatım olmadı. Hiç karşı gelmiyorum. Diğer insanlarada çok iyiyim ama yinede kusurum aranıyor sevilmiyorum nefes almam dahi herkese batıyor.
- 1 yıl
O zaman sende kusurlu olmayı seç. Madem öyleleri seviliyor. İtaat etmekten vazgeç kendi kişilik ve karakterini ortaya koy. Sars onları.. Sevmiyeceklerse bile en azından sen kendi gerçek halinle sevmesinler. Sen kendini seversin en azında
Başkaları için depresyona girmek ağlamak keneininsuclu hissetmek için artık fazla büyüsün.. Kendi kararları ver ve uygula. Bırak onlar senin peşinden gelsin isterlerse.
En İyi Cevaplar
1 yılBende öyleyim annem beni asla bir yere tek bırakmaz yanımda mutlaka hep birisi olmalı, arkadaşlarımla dışarıya çıkamıyorum hep evdeyim telefonumla vakit geçiriyorum sadece, sonrada kızıyorlar kalk bişey yap diye, bu durumdan çok sıkıldım bazen intihar etme düşüncesine gelmiştim kurtulurum diye belki, bişey olduğunda anlatabileceğim arkadaşım yoktu kuzenlerimle aram kötüydü bazen odamda gizlice ağlıyorum ilerde çocuğum olursa ona asla baskıcı olmayacam onu dinleyerek müdahale edicem sıkmıyacam onu, zaten aile baskısı yüzünden yapamadıklarımızı en çok yapmak istiyoruz maalesef ki öyle
02 Yorumla
Soran1 yılKaç yaşındasın
- 1 yıl
18
Annen intihar etmekle tehdit ederse onemseme çünkü sen de bir insansın o kendi aklını kullanarak sana bu kadar baskı yapamaz! yaşamak senin de hakkın bu ne camdaki kız gibi.. böyle hayat mı gider annenin psikolojik destege ihtiyacı var. Polisi arasın ne olmuş derdini anlatırsın polis anlar salar seni.. bir yol bul bu evi terk et bence zamanla öz guvenini toplarsin
02 Yorumla
Soran1 yılBu yazdığınızı annem görse size hakaret ederdi maalesef. Özgüvenli olmak anneme göre çok pis bişey olmak demek. Ayrıca annem asla kabul etmez sorunlu olduğunu babamda öyle. Onlar hep haklılar ve herkeste onları destekler.
Ayyy bu ne ya bu nedir ya Allah annene babana akil fikir versin sen hapis hayati yasiyorsun bu olmaz ki ya
Ya sirf kiz cocugsun diyr bu kadar da baskı uygulanmaz ki ama bi yürüyüşe bile cikartmiyorlarsa byk sıkıntı var ailende
Ne diyeyim Allah yardimcin olsn03 Yorumla
Soran1 yıl24 yıldır böyle o kadar yoruldum ki. Hayatımda hiç sevilmedim bile. Özgüvensizim ve yalnızım diye insanlar hep bu enerjiyi sezdiler. Hiç arkadaşım olmadı. Olduğunda bile dışarı çıkmak için izin almak o kadar zor ki. Kavgalar, huzursuzluklar, sorgular, şüpheler… Ağlayarak gidiyorum gidebilirsem. Bugün kuaföre gitcektim sadece onada gidemiyorum pes ettim yoruldum oturuyorum. Hep evdeyim kimsem yok. Çalışmak istiyorum izin yok çalışmıyorum diye de hergün kavga huzursuzluk anlamıyorum. Tüm annemin söylenmelerini ben çekiyorum tüm gün. Bir kardeşim olsa yeterdi. Tek başına sıkıntılarla uğraşmak duymak çok zor
Soran1 yılİlla evlenmem mi gerekiyor? Hiç çocuk olamadım ki, hiç genç olamadım ki, hiç yaşayamadım hayatımı. Ayrıca sevgilim olması, aşık olmam vs yasak. Yani evlenmem pek mümkün değil. Annem zaten evlensem aynı evde yaşamamızı ister. Bide benimle kimse evlenmez ki. Annemlerle kimseyi tanıştıramam ki. Hiç sevgilim olmadığı halde her şeyden şüpheleniyorlar. Erkeğin e’si geçmez bizim evde. Erkek arkadaşım dahi olamaz. Telefonda biriyle bile konuşamam. Hemen kapımı dinler odamı basarlar.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u 1 yılbence kendi evine çık o ailede olmaz
01 Yorumla
Soran1 yılDışarı çıkmam bile yasak nasıl kendi evime çıkıcam acaba
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de 21 yaşindayim aile evindeyim kardeşim var 2 tane akrabalarım var bisuru zaten akraba apartmanı ama ben insanlarla takılmayı pek sevmiyorum ben de çalışmıyorum işe girdim ama geri çıktım arkadaşım yok ben de çoğunlukla evldeyim nişanlım var 2 aya evleniyorum sen de 24 olmuşsun istersen evlen hayatını kur okulunu bitir ise başla hayat senin istediğini yap işte kederlenip durma benim de şu an yalnızlığımı gideren bı nişanlım var her şeyim öyle yani bu hayat sıkıcı sorun sen de değil.
05 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİstersen tanisabiliriz benimle de arkadaş olmak istemiyorlar doğal biriyim kendi hâlimde kimsenij kotulugunu düşünmeden yaşıyorum
Soran1 yılBen evlenemem ki sevgilim olması aşık olmam vs bile yasak. Herhangi bir erkekle buluşamam tanışamam. Evde oturarak nasıl birini bulup aşık olup evlenebilirim ki. Zaten erkekler kaçıyor benden. Anlıyorlar özgüvensiz baskı altında olduğumu. Erkekler bu tarz kızları sevmiyor bu yüzden hayatımda hiç çıkma teklifi bile almadım. Erkekler baskın, özgüvenli, rahat hayatı olan, rahat ailesi olan, bencil ve egoist kızları seviyorlar genelde.
Cevap sahibi1 yılYo hiçte bile ben de çekingen aksiyetesi olan biriyim bazenleri dışarda çok bunalir kaşarın alakası yok ciddi düşünürken böyle kızları beğenirler. Ayrıca sanki hepsi aşırı özgüvenli mi Türkiye'de birçok erkek narsist yani ozguvensiz zaten o yüzden öyle bı kız ariyorlar onun olan ozguvenini sömürmek için.
Soran1 yılİyide nasıl tanıştın sen nasıl nişanlandın ayrıca çok erken değil mi? Nerden nasıl buldun evden çıkmadan ailen kızmadı mı? Benim erkek arkadaşım olması yasak çünkü bide hiç çıkma teklifi almadım bu yaşa kadar erkekler sosyal rahat kızları seviyorlar çekici buluyorlar.
Cevap sahibi1 yılYo annemle onun annesi arkadaştı zaten gelip gidiyorlardı biz de nişanlımla tanışalım evlenelim dedik. Erken değil bence herkesin erkeni gecu kendine herkes zamanları farklı yaşıyor senin yaşında evli olan da var mesela
1 yılAilene gücünü ve bir birey olduğunu kanıtlaman gerekiyor ailenden korkuyorsun ve onların seni yönetmesine izin veriyorsun kendi kararların olduğunu göster kabul etmeseler bile göster bir süre sonra onlar da kabullenecek emin ol
07 Yorumla
Soran1 yılOlmuyor işte öyle. Ne yapabilirim ki? En ufak bir şey istesem tehdit ediliyorum. Hergün ama hergün evde kavga oluyor annem şakasız tüm gün söyleniyor asla susmuyor. İntihar etmekle tehdit ediyor evden kaçmakla ölmekle vs tehdit ediyor. Pis pis şeyler söylüyor. Tek kardeş olmasam bu kadar olmazdı. Ama inanın tek başına çok zor.
- 1 yıl
Anlıyorum seni ama yavaş yavaş onların suyuna gitmelisin böyle davranmalarında yatan temel nedeni bulup ona göre davranmalısın hepimiz insanız hepimizin zayıflıkları var kendine güven adım atmaktan korkma onların gözüne girmeyi çalış planını yavaş işle
Soran1 yılNe yapabilirim ki? 24 yaşındayım ama 5 yaşındaki çocuk benden daha özgür daha özgüvenli daha çok gezmiş görmüş daha cesaretli. Ben ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşayabildim. Evde tek konu benim. Başka kardeşim yok. Her şey benim üzerimde. Hep benim hakkımda konuşuluyor. Düşünün evde kimseyle telefonda bile konuşamıyorum. Sesimi duyup odamı basıyorlar.
- 1 yıl
Bassınlar korkma kız arkadaşımla görüşüyorum de kendine bir kız arkadaş edin sanal da olabilir bu eğer sen bu duruma onları alıştıramazsan cahil davranmaya devam ederler zamanla bunun normal olduğunu kabullenirler ama senin birşeyler yapman gerek bunun olması için hiç mi taktik yapamıyorsun korkmamalısın bunları yapmak için çık bir dışarı git kahve iç tek başına sıkıldım kahve içeceğim de evde bunalıyorum hava almak istiyorum de korkma yani izin vermeseler bile diret sende bir insansın
Soran1 yılDiretiyorum zaten ama en sonunda keyfim kalmıyor yoruluyorum konuşmaktan kavgadan huzursuzluktan pes ediyorum. Bugün tek başıma kuaföre gidip gelcektim mesela. Başka bişey yapmıycaktım. Yok olmadı. Üstümü giyindim oturuyorum odamda. Gidemedim. Her yere birlikte gitmek zorundayız. Öyle oluncada ben yürüyüş yapamıyorum. Bir kez olsun tek olmak kafamı dinlemek yürümek vs istiyorum. Gitmemle gelmem bi olcaktı zaten başka bir yere gitmeyecektim. Hevesim kalmadı şu an yoruldum.
- 1 yıl
Bunları ailenle açık açık konuş içini dök
Soran1 yılYıllardır konuşuyorum büyük kavga çıkıyor nankör oluyorum, hayırsız oluyorum, kötü oluyorum, itaatsız oluyorum, anormal oluyorum
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Aslında çalışmaya başlayacak özgüvenin olsa ve paranı kazansan var ya kimseye eyvallahın olmaz
Öyle oluyor, evden çıkarken izin bile almıyorsun çünkü paran var, kimseden para beklentin yok bas çık miss16 Yorumla
Soran1 yılÖyle kolay değil işte. Hiç çalışmama izin verilmedi bu yaşıma kadar. Çalışmaya başlasam günde bin kere aranırım. Müsait olmasam açamasam bin tane polisi arıyorum mesajları gelir. Saat başı bilgilendirme mesajları atmak zorundayım. İş yerindeki kişilerin numaralarını vermek zorundayım. Onlarla konuşur annem onları arar hep. Tüm gün uyumaz işten gelmemi bekler. Evden çıkarkende izin almamam mümkün değil. Markete çıkarken bile izin alıyorum yoksa kıyamet kopar.
Soran1 yılYaşamıyorum ki ne yaşama hevesi. Ayrıca ben korkunç çok kötü çocukluk geçirdim. Psikolojik şiddet, dışlanma, zorbalanma, ırkçılık, taciz, küfürler, kavgalar, hakaretler, parasızlık, yalnızlık, suikastlar, intiharlar, karakollar, mahkemeler, en garip antin kuntin şeyler ve bunlar hergün oldu bir kere olan şeyler değil. Bide tüm bunların üstüne aile baskısı ve özgüvensizlik, yalnızlık eklenince…
Soran1 yılKaç kere intihara kalkıştım bilmiyorum. Yaşayan ölü gibiyim. İlk defa biri derdimi ciddiye alıp yaşıyor olman mucize güçlüsün gibi bişey söyledi. Kimse derdimi ciddiye almaz çünkü. Ne var sende ne yaşamışın ki hayat sana güzel millet neler yaşıyor vs derler. Halbuki yerimde olsalar bir gün zor dayanırlar eminim. Başkasının tırnağı kırılsa canım ya kıyamam neler yaşadın böyle derler bu arada. Nedense benim her şeyim küçük görülüyor. Hiç teselli edilmedim, hiç şımartılmadım, hiç anlayanım olmadı, hiç sarılanım olmadı, hiç destek olanım olmadı, hiç sevenim olmadı. Eminim derdimi küçümseyenler asla ama asla ben olmak istemezlerdi.
Bende tek çocuk olarak yetiştim, birde üstüne 20 yaşımda evlendirildim, 10 yıl sonra iki çocukla boşandım. Boşandığım güne kadar annem hep aile hayatımın içindeydi, üstelik çocukluğumda çok aşağılanarak hor görülerek büyüdüm. Gerçekten zor.. hiçmi yardım destek isteyebileceğin kimse yok? Aslında paylaşımı ne zaman yaptın göremiyorum şu an nasılsın?
00 Yorumla
1 yılTek çocuksun ve stresli özgüvensiz mi yetiştin 🤦🏻♀️
14 Yorumla
Soran1 yılEvet. Hep baskı benim üzerimde. Hiç hayatım olmadı. Tüm dert, keder benim üzerimde. Dert ortağım yok. Benimle aynı kaderi paylaşan biri yok. Her şey yasak. Hiç şımartılmadım, hiç özgüvenli yetiştirilmedim. Hep kısıtlandım. Hiç özgür iradem olmadı. Parka gitmem bile yasak gibi bişey.
- 1 yıl
Coğrafya kaderdir 🤦🏻♀️ etkisi olabilir
Soran1 yılSanmıyorum. Hiç benimle aynı kaderi yaşayan biriyle tanışmadım, görmedim.
- 1 yıl
Nerelisin
1 yılAnlattıkların ve yaşadıkların zor şeyler gerçekten, konuşup arkadaş olalım derim hem her şeyi daha iyi ve detaylı konuşuruz iyi gelir :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılZor bir durum ama bu seni daha da güçlü yapmış, pes etmemişsin
029 Yorumla
Soran1 yılPes etmemek ne demek? Ölü gibiyim yıllardır bu pes etmemek mi?
- 1 yıl
Senin yerinde başkası olsa bu baskıya dayanamazdı ki sen dayanmışsın
Soran1 yılDayanamazdı ve ne yapardı?
- 1 yıl
İntihar ederdi ya da evden kaçardı
Soran1 yılİntiharı denedim çok kez beceremedim. Evden kaçsam kıyamet kopar. Annemler delirir. Telefona iki dk bakmasam polisi aramakla tehdit ediyorlar. Açmadığım zaman.
- 1 yıl
Annen başlamadı mı kızım seni evlendirelim diye söylenmeye
- 1 yıl
İyi ki ölmemişsin
Soran1 yılSevgili bulmam, aşık olmam yasak. Ne evlenmesi?
- 1 yıl
Annen baban bulur sana sen değil
- 1 yıl
Onların emrinde olduğun için
Soran1 yılYok hiç öyle şeyleri. Çocuk olduğumu düşünüyorlar. Ayrıca bırakamazlar beni. Eğer evlendirirlerse de aynı evde yaşamamı isterler.
- 1 yıl
O kadar değil artık 🤭
Soran1 yılAnnem öyle bişeyler söylemişti.
- 1 yıl
İç güveysi bulacak o zaman sana
- 1 yıl
Komşu kızı da mı yok yakınlarında?
Soran1 yılKomşumuz yok ki kızı olsun. Kimsemiz yok.
- 1 yıl
Dağ başı mı yaşadığınız yer neden yok?
Soran1 yılSitedeyiz
- 1 yıl
Annen mi komşuluk yapmıyor başkalarıyla
Soran1 yılEvet bide artık komşuluk diye bişey yok. Sitede olunca kimse kimseyle konuşmuyor komşuluk ölmüş gibi bişey işte. Hiç arkadaşı yok annemin benimde yok.
- 1 yıl
Annen ne yapar gün içinde?
Soran1 yılUyku, yemek, televizyon, kavga, huzursuzluk, kendi kendine konuşmak, benle uğraşmak,
- 1 yıl
Kaç yaşında?
Soran1 yıl53
- 1 yıl
Küçükken sana karşı tavırları nasıldı severler miydi seni?
Soran1 yılSeviyorlardı hep onlar dışında hiç kimse sevmedi ama çok sevgisiz büyüdüm. Hep dışlandım akrabalar tarafından. Hep kavga içinde büyüdüm. Ailem hep böyleydi baskıcıydı.
- 1 yıl
Ailen muhafazakar mı?
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Aslında az çok seni koruma amaçlı yapıyorlar ama biraz fazla abartılı davranıyorlar
Gizli Üye(18-24)1 yılSenin gibi ailesi olan var ama seninkiler b tık fazla
Kızda da iş yernde arasa da polisi arasa da çalışma hayatını denemek zorundasın
Benm ailem de tutucu ve hayatıma çok karıştılar ama seninki kadar değil ya
Evet neredesn diye çok arar 40yaşında olmama rağmen ama çalışrken çok aramaz, gizli de olsa seks vs. yaptım ama çok şüpheci ve huzurszluk çok yaşandı, hayatım mahvoldu benm de00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAynı yaştayız bende aile olmasa da problem
arkadaş sevgili vb kısmı tıpatıp aynı
06 Yorumla
Soran1 yılNeden peki sence
Cevap sahibi1 yılSessiz sakin olduğum için zorbalanınca bende sosyal fobi oldu bende ki durumun soruyorsan eğer
Sonra ne aşık olan oldu ne beni yanında isteyen
Soran1 yılBende sessiz sakinim. Özgüvensizim. Çok atılgan, konuşkan değilim. Çok iyi niyetliyim. Dürüstüm, sadığım, bencil değilim, egoist değilim, kurnaz, sinsi değilim bu yüzden haliyle sevilmiyorum ve nefret ediliyorum, zorbalanıyorum.
Cevap sahibi1 yılİnsanlar sessiz sakin insan istemiyor çevresinde. Yanii ben bulamadım. İnsanları kullanan kişiler baş tacı oluyor hep
Soran1 yılGerçekten öyle. Etrafa bakıyorum çok kusuru olan, kötü olan insanlar çok seviliyorlar. Hiç kimseye zararı olmayanların ise en ufak sözü yanlış anlaşılıyor en ufak kusuru batıyor nefret ediliyorlar. Çünkü sessiz sakinler ve kötü değiller. Çok konuşan, özgüvenli, egoist, bencil, arkası olan, çevresi ailesi geniş olan, zengin, çok sosyal olan, hayatı harika olan insanlar çok seviliyorlar saygı görüyorlar. Ben hiç kötü olan bir insanın yalnız olduğunu görmedim.
Cevap sahibi1 yılO tiplerin hatta çevresi kalabalık olur. Zorbalık yapan çovuğun yanı kalabalıktır hep okulda mesela. Ya insanları boşvermen lazım ya da değişmen. Hayat insanı değiştiriyor maalesef.
İnssan evde oturunca bile sıkılıyor ama yapacak çzüm kolay değil
Gizli Üye(30-35)1 yılOkula faln gitmedin mi arkadaşın yok mu hiç
015 Yorumla
Soran1 yılGittim ama hiç arkadaş edinemedim çünkü okul dışı hiç takılmadım. Ve nedense hiç sevilmiyorum insanlar tarafından. Özgüvensizim ve zengin değilim. Kötü, egoist, kibirli, bencil, sosyal ortamcı biri değilim. Bu yüzden ezik olarak görülüyorum sevilmiyorum. Beni çok saf buluyorlar sanırım. Çok fazla iyi olduğum için en ufak konuşmam nefes almam bile batıyor.
Cevap sahibi1 yılÜniversite okudun mu hangi bölüm
Cevap sahibi1 yılYouTube dan İzzet Güllü yü izla anksiyete takıntı vs için iyi gelir düzelirsin
Soran1 yılAslında sorun ben değilim ki bu yüzden hiçbir işe yaramaz
Cevap sahibi1 yılHaklısın. İnsan çjkamadıktan sonra bunları yapmakta saçma olur. Çalışmana niye izin vermiyorlar ki köyde faln mı yaşıyorsn. Ailen elalemi çok düşünen insanlar galiba
Soran1 yılElalem yok ki. Kimsemiz yok. Çalışmama hiç izin vermediler şimdi de çalışmıyorum diye hergün huzursuzluk.
Cevap sahibi1 yılŞu an izin veriyorlar yani çalışmaya. Valla çalışmana bak diyeceğim ama zor senin için bunu biliyorum çekingenlik özgüven sorunu nasıl yaparım ederm vs diyorsundur
Soran1 yılHem çalış diyorlar hem isteyincede hayır diyorlar. İş bulamıyorumda zaten. Çalışmaya başlasam hergün bin arama bin mesaj bin tehdit. Annem iş yerindekilerinde numarasını ister ben müsait olmasam telefonu açamasam onları arar. 24 yaşındayım çocuk gibi davranılıyor bana. Böyle olunca özgüvenim iyice sıfırlanıyor.
Cevap sahibi1 yılKüçükken bizde öyle yetiştirldik bu sorunun en büyük kaynağı aile. Büyünce kurtulmak da zor oluyor. Bizde köyde büyüdük kimsesiz köyde sadece biz. Bunun sıkıntısını çok çektim hala çekiyorum. Üniversite bile okudum ama açılamdm kabuğumu kıramadm bir türlü. İşe girdim zar zor 3 sene dayabildm. 1 ay önce çıktım şimdi yine köydeyim. Yalnız daha mutluyum ama devamı yok sonu yok. Aslında kötü hiç sevmiyorum sadece insanlardan uzak durmak için
Soran1 yılKardeşin falan yok mu
Cevap sahibi1 yılVar onlarda aynı benim gibi insanlar içinde hep sıkıntı yaşıyoruz. Aramız iyi birbirimizle derletleşiyoz ama derdimize çare olamıyoruz. Hep insan içinde değersiz hissediyoruz. Benm bir küçüğüm polis oldu bir nebze kurtardı kendini ama yinede aynı sorunlar devam ediyor ama en azından aileden uzak
Soran1 yılİnan bana kardeşin olması çok iyi benim gibi tek kardeş olmak çok çok zor. En azından dert ortağın var ve kader ortakların
Cevap sahibi1 yılHaklısın seni çok iyi anlıyorum. İnşallah hayatının geri kalanını dolu dolu geçirirsin güzel bir işin güzel arkadaşların olur ve güzel hayırlı bir işin olur
Cevap sahibi1 yılEşin *
Cevap sahibi1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılAynı yerdeysek seni gezdirim bir hafta sonu Güzel olur
04 Yorumla
Soran1 yılYazdıklarımı hiç okumadın heralde. Dışarı çıkmam yasak gibi bişey.
Cevap sahibi1 yılYolu bulunur onun sen il de..
Soran1 yılNasıl yolu bulunsun?
Cevap sahibi1 yılYer de aynıysa instada devam ederx
Gizli Üye(30-35)1 yılGerçekten çok üzücü bu durum ama bu kabuğu kırmak sizin elinizde
04 Yorumla
Soran1 yılNasıl benim elimde acaba her şey yasak diyorum
Cevap sahibi1 yılHayır hayır bundan sonrası için o kabuğu kurabilirsin
Soran1 yılNe yapabilirim işte tüm gün evdeyim ve yalnızım. Ve çok fazla iyi niyetliyim safım hiç yalan söylemem, çok sadığım, çok düşünceliyim, hiç bencil olamıyorum, egoist olamıyorum, sigara alkol yok, ilişkim yok, küfür kullanmıyorum. Bu yüzden kimse tarafından sevilmiyorum. Hiç sevgilim olmadı bile. Arkadaşımda olmuyor.
Cevap sahibi1 yılSizinle sohbet edebiliriz konu üzerine
Gizli Üye(30-35)1 yılYa kıyamam seni çok iyi anlıyorum her şey aileden kaynaklanıyor nerde yaşıyorsun sen
00 Yorumla
1 yılAynı Kaderi bende yaşıyorum istersen arkadaş olabiliriz benimde hiç arkdasim yok hatta ortaokulda hep tek dolasirdim ozgunevsiz büyümek çok zor
04 Yorumla
Soran1 yılKardeşin vs yok mu
- 1 yıl
Yok
Soran1 yılHangi şehirde yaşıyorsun ve kaç yaşındasın neler yapıyorsun tüm gün
- 1 yıl
Ben Adana'da yaşıyorum üni hazırlık yapıyorum tüm gün kitaplara vaktim geçiyor kitap okumayı çok severim
1 yılO zaman sana ailen tarafından sorulmamış bir soru sorayım. Ne istiyorsun neler tapmak isterdin. Uxun uzun için dök
01 Yorumla
Soran1 yılParka gitmek yürüyüş yapmak, kuaföre gitmek, çalışmak, arkadaşlarım olmasını, cafeye vs gitmeyi, müzikle ilgilenmek, arkadaşlarım olmasını ve tatile gitmeyi, sevilmek isterdim işte. Hiç sevilmedim hayatım boyunca. Ne arkadaş ne sevgili hiçkimsem olmadı hep nefret edildim. Hayatımda hiç çıkma teklifi bile almadım çünkü hiç beni seven hoşlanan dahi olmadı. Kızlarda hiç sevmedi beni. Fazla iyi ve asosyal olduğum için. Özgüvenli, rahat, bencil, kötü kızlar hep kızlar tarafından hemde erkekler tarafından çok sevilirler çünkü.
1 yılOkurken bunaldım. Senin gibi arkadaşım var 24 yaşına geldi hala insan içinde sorun yaşıyor.
010 Yorumla
Soran1 yılBenim gibi olduğuna emin misin
- 1 yıl
Evet
Soran1 yılHiç kardeşi kimsesi arkadaşı sevgilisi vs yok mu
- 1 yıl
Hiçbir şeyi yok. İstersen seni tanıştırayım tanisamazsiniz hahaha
Soran1 yılBenim gibi olabileceğini sanmıyorum en azından kadın değildir
- 1 yıl
İnstasini veririm
Soran1 yılOlur ver yaz buraya
- 1 yıl
Özelden yazarım
Soran1 yılMesaj gönderemiyorum yaz hemen buraya sil
- 1 yıl
Yok.
İnşallah şansın iyi gider
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen de aynı merak etme ya
11 Yorumla
Soran1 yılGerçekten mi? Çünkü benimle birebir aynı durumda biriyle hiç karşılaşmadım.
Gizli Üye(25-29)1 yılBence aileden gelen bir şey
00 Yorumla
1 yılOha hiç birimi yok
06 Yorumla
Soran1 yılMaalesef
- 1 yıl
Allah Allah insan catlar yaaa
Soran1 yılYerimde başkası olsa ölmüştü büyük ihtimal kimse katlanamaz yaşadıklarıma
- 1 yıl
Okadar mi ağır
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Geçmiş olsun ne deyim umarım bulursun birisini
Konuşmak ister misin
00 Yorumla
1 yılAllah kurtarsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 818 cevap paylaştı. Zor be
00 Yorumla
1 yılO da senin elinde
02 Yorumla