Özgüvenim çok yüksekti her zaman yaşım daha 13 8 yaşımdan beri baskı yapıyorlar artık kendimi ifade edemiyorum ne söylesem yanlış anlıyorlar oyun oynuyorum odama geçip bu kapıyı sökücem napıyorsan göreceğiz kötü bişeyde yapmıyorum sadece oyun oynuyorum tek mutlu olduğum yer her şeye gülerdim espiri yapardım artık gülmüyorum bile nerdeyse sabahları annem kaldırıyor bağrıyor kalkıyorum 2 dk da sonra eve geliyorum sabah ayrı huzursuzluk akşam huzursuzluk yardım etmiyorsun bize yardım et artık okumak istemiyorsanda çalış eve ekmek getir bunu her gün söylüyorlar ne söyleyeceğimi bilmiyorum artık içimi dökmek istiyordum buraya yazmak istedim
Tabii ki de psikolojik şiddet ve inceden inceden özgüvensizlik doğurur. Bir aile kendi evlatlarına değer vermezse o çocuk gün geçtikçe ben önemsiz bir şeyim diyerek hayattan soğuyacak ve içine kapanacak.
Benim fikrimce evet ozguvensizlik yaratıyor. Çünkü herhangi bir olayda bile onlara cevap vermemiz saygısızlık ve hadsizlik sayılıyor. Bu yüzden kendimi savunurken konuşamıyorum, hemen ağlıcak gibi oluyorum. Kızgınlığımi ağlayarak gösteriyorum çünkü başka yapabileceğim bir şey yok. Basit bir durumda bile kendimi savunmayacak kadar korkak hissediyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kesinlikle. o yüzden uzmanlar hmn çocukluğunuza iner.çoğu olumsuzluğun altından yatan neden budur. ya da psikolojik hastalıklar falan
Hem ozguvensizlik yaratiriyor hemde cahil cesareti denen şeyi tetikliyor bence, genelde aile baskısı gören insanlar yanlış tercihler yapıyor sonu olmayan yollara giriiyor bastırılmış duygular kötü sonuçlara sebep oluyor
Yapıyor en büyük örneği de benim. Hem aile hem toplum baskısı yüzünden asla özgüvenli olamadım. Düşüncelerimi aileme anlatmıyorum sinir krizine giriyorum ağlıyorum.