Ev işlerinde zorlanıyorum baya bu nedenle bir yardımcı istemek istiyorum sizce ne der
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yani yardımcı istemek yerine eşinle kendiniz temizleyebilirsiniz Ev işiydi yemekti kadının görevi değil ki İki evli bireyin sorumluluk alanlarına girer 🤔
07 Yorumla
Soran1 yılEşim çalışıyor ya
Soran1 yılPazar günleri var o günde dışarıda eğleniyoruz
Soran1 yılBen eşim çalıştığı için ondan temizlik gibi şeyleri istemiyorum
Kendisi sofraya yardım eder o kadar. Ben kıyamıyorum yap desen yapar- 1 yıl
Kıyamamak mı olur mu canım öyle şey Allah Allah elbette yardımcı olacak o da o evde yaşıyor kıyafetleri olsun evin temizliği olsub hem temiz ve düzenli bulması olmaz o da işin ucundan tutacak Siz onun eşisiniz hizmetçisi değil bi kaç bi şeyin ucundan tutması size yeterli gelmesin lütfen Biraz kendinize önem ve değer gösterin 🙏
Soran1 yılBen yaptırmıyorum ya temizlikçi tutacak ikimizde rahat edeceğiz
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılDinen zaten bunlari kadin istiyorsa saglamasi gerekir ama daha uckuruna sahip cikamayanlardan cok sey bekliyoruz.
Bekarim ama benimde kronik rahatlizligim var. Cok fazla hareket halinde olamiyorum. Temizlik vs benim icinde zor ama evlensem kocam anlar mi bu durumu bilmiyorum. Boyle seyleri ancak ceken biliyor çünkü. Suanda okuyorum ama eger calisiyorsam zaten ya esim destek olmak zorunda ya da ortaya temizlik, cam silme, yemek vs icin para koymak zorunda.
Calismiyorsamda ayda 1 ya da 2 ayda bir detayli temizlik icin bende yardimci isterdim açıkçası. Evin normal temizligini elimden geldigince yaparim belki.
Robot supurge falanda cok iş görür. Ya ceyizime alabilirsem alacagim alamazsam, esimden bu cihazi isterim illaki ya da para kazaniyorsam alırım.
Onun disinda toz almadir, lavabolari vs elimden geldiginde saglik elverdigince denerim. Ama detaya giremem. Cokta kendimi yoramam.
Bende bunu ister calisayim ister calismayayim talep ederim. Insallahta anlayisli birine denk gelirimde kabul eder ya da para vermek istemiyorsa ben yaparım falan der. Erkegin anlayisli olmamasi, halden anlamamasi da cok zor bir sey.
Simdi sagolsun annem destekcim, zaten biraz da bu durumdan dolayi disari cikip okuyamadim sehrimde okuyorum. Tek basima bir evde kalamazdim o yukun heosini cekemezdim.
Insallah esimde anlayisli, bu isler elinden gelen biri olur. Elinden gelmese para verip bu imkanlari saglarsa cok iyi olur. Ben calissamda bu seylere ortak olarak para koymak zorunda zaten. Calismasamda bu imkanlari saglarsa cok mutlu olurum.
40 Yorumla
Çalışıyorsan ev işlerinde yardımcı birisi iyi olur. Ama çalışmayıp tüm gün evdeysen yardımcı tutmak gereksiz. Yorumlarda yoruluyorum demişsin ama tüm gün evdesin zaten günlere bölerek temizliğini yapabilirsin. Zaten temizlik dediğin şey en fazla 2 saat sürer bunun neyi insanı yoracak
01 Yorumla
Soran1 yılMerhaba çalışmıyorum yoruluyorum tim gün evde değilim sosyal kürtüel tüm etkinlik ve eğitimlere katılıyorum. Ayrıca benim evim 2 katlı ve temizliğe önem verdiğim için kendimi görülürken
Gizli Üye(36-45)1 yılEv işi yapmak kolay bir iş değil. Bu yüzden çalışan kadınlar için bu daha da zor. 15 günde veya haftada bir gün için yardımcı bulmaya eşiniz de bir şey diyemez artık.
02 Yorumla
Soran1 yılBen hergün istiyorum
Cevap sahibi1 yılTabii bu maddi imkanlarınızla da alakalı. Konuşursunuz artık.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
42Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılbence cevabını bilemeyiz ama sorabilirsiniz ona..
00 Yorumla
1 yılzorlanıcak hiçbir şey yok maddi şekilde zora sokmayacak ise sizi okeyliyebilir sonuç olarak kimse işten güçten gelip, çocuk bakıp daha da yorulmak istemez en kötüsü temizlik yapmaktan hoşlanmıyor bile olabilirsin çok normal düzgün bir dille konuşursan hayır demesi için sadece maddi konuda açık verirsin
30 Yorumla
1 yılKocamı tanımıyoruz ki nereden bilelim. Ayrıca kəndi çalışıp para kazanmayıp da kocasının parasıyla övünenlere bayağı gülesim geliyor. Yarın senden ayrılmak istese 5 kuruşsuz kalmış oluyorsun biliyorsun değil mi?
10 YorumlaTamam isteyebilirsin ama çalışmadığın halde bence saçma yani ayrıca ben kendim temizlemedigim sürece rahat etmem benim her yeri iyice temizlemem gerek icimin rahat etmesi için kshsksdjjd
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılKocanı tanımayız etmeyiz tepkisini nereden bilelim? Çalışıyorsan kendin bir yardımcı tutabilirsin ama eğer çalışmıyorsan kabul etmesi zor
11 Yorumla
Soran1 yılÇalışmıyorum kabul etti
Temizlik yapmayı nasıl sevmiyorsunuz ya bedava terapi resmen. İyi geliyor stres attırıyor. Zengin de olsam ben kendim temizlerim evimi içime sine sine
11 Yorumla
Soran1 yılHerkes aynı değil
1 yılBen ev işini erkek halimle yapıyorum yarım 20 dakika vakit ayiramiyorsan evine evlenmekle hata etmissin
04 Yorumla
Soran1 yılErkek halimle yapıyorum derken? Erkekler zaten bizden güç olarak çok çok fazla ya onların yapmasının kolay olması normal zaten. Mal mısın nesin
- 1 yıl
İlk olarak mal diye konuşmadan anlaşılıyor ki saygısız birisin ve senin gibi dusunmedigim için çabuk sinirleniyorsun herneyse Bunun güç ile alakası yok yeni nesilde bir çok kişi sen gibi bu yüzden şaşırmıyorum artık:)
Soran1 yılYok kanka sen beni sinir etmiyorum. Temizliği kadının işi gören birine ancak acırım :) erkek halimle yazmış birde. Ne oluyor erkek olunca :))
- 1 yıl
Kadın ve erkeğin yaratılışı gereği yüzyıllardır bu şekilde devam etmiş ve bu kadının tehlikelerden korunması için yuva düzeni ona emanet edilmiştir erkeğe ise güç verilmiş ki gelecek tehtitlere karşı gelebilsin ve güç gerektiren işleri kendi ustlensin bu yüzden türk geleneklerinde her daim devam etmiş ve etmekte olan budur sen bu geleneklere yabancısın çünkü son zamanlarda çıkan feminizm içinde böyle bir haldesin bak evleneceğini düşünmüyorum ama olaki evlendin bu şekilde sorun yaşayabilirsin düşünceni hakka çevir doğruyu bul:)
1 yılBiz kocanın kim olduğunu bile bilmiyoruz. Tepkisini hatta fikrini nereden bilelim? Bence sakin ve düzgün bir şekilde aç bu konuyu ve adam gibi konuş. Başka çaren yok canım.
00 Yorumla
1 yılGizli çağır bence erkeklerin evliyken başka kadına temizliğe verdiği para gözüne batar. Git kendi paranla çağır ruhu duymaz. :D
01 Yorumla
Soran1 yılYalan bana göte değil
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılHanzo biriyse ne diyeceğini herkes tahmin edebilir. Hanımcı ve senin sözünü dinliyorsa, "tabii hayatım hemen tutalım" diyecektir.
02 Yorumla
Soran1 yılHanımcı da değil hanzo da
- 1 yıl
Ortası mı varmış hahaha
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. bence "sen varsın, daha ne karı alayım. alsam seni almazdım" der.. ama neden bunu bize soruyorsun ki yani kocanın nasıl tepki vereceğini bilmiyor musn
01 Yorumla
Soran1 yılDemesi dksmdm
- Maddi durumunuz nedir?
- Siz çalışıyor musunuz?
- Çalışmıyor iseniz istmekte sebebiniz nedir?
03 Yorumla
Soran1 yılÇalışmıyorum maddi durumumuz çok iyi
Yoruluyorum
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılBence sana yardım etsin..
Birde ev büyükse, mobilyalar falan yüksekse robot süpürge alın, çok işe yarıyor..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Eşini en iyi sen tanıyorsun. Hangi konularda nasıl tepkiler verir en iyi sen bilirsin o yüzden
00 YorumlaAyda bir yardımcı alabilirsiniz iye sorun çıkarsın ki anlamadım eşler birbirine bu konuda destek olmalı
00 YorumlaMaddi gücünüz varsa iste. Hatta kendin çalışıyorsan istemeye neden çekiniyorsun? Eve yardımcı gelecek de ve ayarla
00 Yorumla
1 yılEv işi zor degıl bence ya evine robot süpürge al bulasıkları da makineye koy
05 Yorumla
Soran1 yılRobot süpürge var ama yoruyor insanı
- 1 yıl
Markası ne ki aslında işi kolaylaştırır o
- 1 yıl
Roborox s8 filan cok güzel diye duydum cevremds kullananlar cok memnun
Soran1 yılXaiomi
- 1 yıl
Hm onu bilmiyorum
1 yılİşlerin neler?
Ev hanımı mısın?
Kaçta başlayıp bitiriyorsun?
Bir rahatsızlığın var mı?02 Yorumla
Soran1 yılEv hanımı değilim ama çalışmıyorum.
Ev işi bazen yoruyor- 1 yıl
Ne yapıyorsun mesela günlük iş olarak, en çok yoran ne?
- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılİslam hukukuna göre sen sadece eşine karilik yapman lazım böyle işler için birisini tutması lazim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBari o kadar para vereceksiniz çıtır, çekici birini işe alın, yükün hafifler.
02 Yorumla
Soran1 yılSen yarın karına öyle çıtır bir erkek alırsın.)
Cevap sahibi1 yılO da isterse bunu düşünürüz. Sonuçta bencillik olmamalı 😉
- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılÇalışıyorsan ve iyi kazanıyorsan istemekte haklısın
01 Yorumla
Soran1 yılYo çalışmıyorum
Maddi durumuz müsaitse bence yardımcı almalısınız özellikle çocuk varsa
01 Yorumla
Soran1 yılÇoçuk yok düşünüyoruz
İşte bacım tabii ki hakkındır mecbur kabul edecek maddi sıkıntı yoksa01 Yorumla
Soran1 yılEder inşallah
Bende çocuktan yetişemiyorum ayda bir kadın alıyorum. Devamlı değil de ayda bir uygun oluyor.
10 Yorumla
1 yılKocanı tanımıyoruz nereden bilebiliriz ki ne düşüneceğini
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılkocanin maddi durumuna sana olan tutumuna bağlı ne diyelim şimdi
10 Yorumla
1 yılalmak zorunda kabul etmezse o işleri ona yaptır hizmetçi misin sen
10 Yorumla
1 yılKocanı sen tanıyorsun, tepkisini senin bilmen gerekir
00 Yorumla
1 yılYardımcı değilde temizliğe giden kadınlar oluyor onları cagirabilirsin
00 Yorumlayardımcı istemek istiyorsun ha:)) bence de istemek iste...
00 Yorumlaİlk başta anlamsız bulacaktır. Ancak kendini iyi ifade edersen anlayışla karşılayabilir.
00 Yorumla
1 yılMaddi durumunuza bağlı Hatun Bir de Çocuk var mı Ve dahası Sen çalışıyor musun
00 Yorumla
1 yılTemizlik işi zoe gibi ya :( bide sana laf sokar canin sikilir bence bekle biraZ
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
1 yılukraynalı veya rus aradığını söylersen destek olur muhtemelen
01 Yorumla
Soran1 yılSen karına öyle alırsın bir erkek
Gizli Üye(25-29)1 yılAnanın evinde temizlikçi mi vardı. Nankör der.
Ben olsam öyle derdim 😂01 Yorumla
Soran1 yılVardı biliyor :) o yüzden demez
Gizli Üye(30-35)1 yılTam zamanli evde mi kalsin diyosun. Yoksa Haftada 15 gunde bir gelip sana yardimci olacak birini mi istiyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSen söylemeden yapması lazım ben öyle yaparım genelde
10 Yorumla
1 yılGenellikle onun işi düştüğünde sen ona nasıl cevap veriyorsan o da sana o şekilde cevap verecektir yani olumlu yaklaşım olumsuz yaklaşımdan bahsediyorum 😁
00 Yorumla
1 yılCevabı ne olursa olsun size yardımcı olamadı gerekiyor olamıyorsa da size olana da destek olması gerekiyor
00 Yorumla
1 yılDurumunuz müsaitse neden hayır desin. Ama durumunuz müsait olmadığı halde gidip sorarsan olumlu yaklaşacağını sanmıyorum
00 Yorumla
1 yılKocanı biz değil sen taniyorsun maddi imkanlarınizi biz değil sen biliyorsun
00 Yorumla
1 yılDurumunuz var mı? Eğer varsa tabiki iste yoksa da kocandan yardım iste
00 Yorumla
1 yılOlması gereken yani sen istemeden o sana soylemeliydi
00 Yorumla
1 yılOlmadığını söylersen anlayışla karşılar belki sormakla bir şey kayıp etmesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇalışmıyorsan ve ev bütçesine katkın da yoksa, bunu istemek de ne bileyim...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSende işe gir çalış böylece ev işlerinden kurtulursun
02 Yorumla
Soran1 yılParaya ihtiyacım yok
Cevap sahibi1 yılEsin her zaman olcak mi bir düşün derim nolur nolmaz hayat bu
- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
1 yılNormalde çalışıyor musun?
013 Yorumla
Soran1 yılHayır
- 1 yıl
Neyin yardımcısını istiyorsun o zaman
Soran1 yılAğır geliyor işler akşam bakıyorum her yerim ağrıyor o yüzden istiyorum
- 1 yıl
Gelmesin kusura bakma da devir değişti artık.
Soran1 yılPardon? Gelmesini istiyorum
- 1 yıl
Soran1 yılTürk anayasasına göre kadın evde temizlik ve yemek yapmak zorunda değil ama erkek eve para getirmek zorunda :)
Dine görede böyle- 1 yıl
Anayasada öyle bir kural mı var 😂😂😂😂😂 dine göre bakarsak ağır zararlı çıkarsın.
- 1 yıl
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Bir gün en az 500₺ biliyorsun demi
06 Yorumla
Soran1 yılSorun yok koca 300 bini alıyor
Soran1 yılBiz dışarıda bi yemeğe 3 bin tl veriyoruz bir günde bu mu koyacaj
Soran1 yılYok boğaz manzaralı en lüks ve kaliteli şeylerin olduğu yerlere gidiyoruz
Güzel ve genç birini bul
07 Yorumla
Soran1 yılBen güzel ve gencim zaten
Soran1 yılSen evlenince öyle bir erkek karına alırsın
Soran1 yılAğla hşmnvxty
Kendin calisyorsan olabilir
00 Yorumla
1 yılyani gündelik mi kalmalık mı
00 Yorumla
1 yılHizmetçi mi? Film mi cekceniz ya
00 Yorumla
1 yılkocana söylemeye zorlaniyosan fis
00 Yorumla
1 yılolumlu yaklaşır. ne var bunda
00 Yorumla
1 yılEv büyükse iste
00 Yorumla
1 yılMaddi durumunuza bağlı
00 Yorumla
1 yılgün boyu evde napiyorsun kendin yap der
01 Yorumla- 1 yıl
Seven erkek bunu demez karısını düşünür hak verir
1 yılBence güzel olur durumunuzda müsaitse eğer
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. durumu iyiyse tamam der
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yıldurumu varsa kabul eder herhalde
00 Yorumla - Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kocamdan temizlikçi isteyeceğim, zorlanıyorum. Sizce cevabı ne olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler