38 yaşında nişan atmış birisi olarak net konuşuyorum ki evliliklerin azalmasının asıl sebebi kadını koruyan yasaların fazlaca varlığı, bazı kadınların bilerek veya bilmeyerek partnerini soğutan davranışlar sergilemesi ve devletin erkekleri evliliğe özendiren politikalarının olmaması diyebilirim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilik bizim ülkenin düşünce yapısına çok ters bu yüzden çok mantıklı değil karşılıklı sorumluluklar alınmalı ama genelde her iki taraf da birbirine birseyler yıkmaya çalışır bunu kadın yapar bu erkeğin işidir falan gibi ve en büyük sorun ise cinsel eğitimsizlik soğuma sebeplerinin başında gelir genelde kadınların cinsellige bakış açısı zayıftır utangaç davranır erkeğe göre daha az isteklidirler veya istediğini belli etmezler sanki kocası değil de başkası karşısında ki bunu saklamak onlara masum birsey gibi gelir ama erkeğin uzaklaşması a sebep olur veya erkek açısından kadına yeterli değeri ilgiyi veremez yatakta onu sadece kendi tatmin oluşu önemlidir bu da kadının cinsellikten uzaklaşması a sebep olur ve soğuma kavga tartışma gibi olaylar sık sık görülmeye başlar
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılYaş bir etken elbette, çünkü umutlar bir anlamda tükenmiş oluyor insan buna kendini hazırlıyor belki bir kabulleniş, yaşının o döneminde daha seçici olmak zorundasindır gençlik çağında değilsindir doğru bir ilişkiyle doğru bir evlilik yapmak zorundasindır bu anlamda seçimler ve beklentiler kısıtlıdır... ya da çalışıp belli bir yaşta ekonomik özgürlüğünu alan insanlar kendi kendine yetebildigini hissettiğinde buna ihtiyaç duymuyor artık...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılBence bu kişiye göre değişir.. parası olan kolay aşkı bulanlar evleniyor.. ama genelde aşkı bulamayanlar ya da parası olmayanlar evlilik fikrine sıcak bakmazlar
10 Yorumla Yanlış olmasına rağmen genel bir kanı. Sebeplerine gelince; zamanında genç yaşta direnç ve istek zirvedeyken olmamış olması, yaşıtların çocukları büyürken izleyip daha da soğumak, bu saatten sonra olacaksa en uygunu olmalı diyerek aşırı seçici davranmak ki bu haklı bir tavır, kendine olan güvenin ve sadakatsiz kişiler gördükçe karşıya olan güvenin sarsılması diyebilirim.
22 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru 👍
Gizli Üye(36-45)1 yılYaş ilerledikçe insan evliliğe neden soğuk bakıyor?
Cevabı basit. Konfor alanını bozup aile sorumluluğu almaktan kaçındığı için, bekarlığı sultanlık yanılsaması içinde yaşadığı içindir. Gelgelelim ki tarihte bekâr olan bir sultan yoktur
Bir kadının evliliğe niyeti varsa 25 yaşına kadar, bir erkeğin evliliğe niyeti varsa en geç 30 yaşına kadar hayatını düzenini kurup evlenir.
Bunun seçici olmakla falan bir ilgisi yoktur. Bir kadının seçici olduğu yaşlar; kendisinin en pırlanta olduğu, en çok dikkat çektiği, seçeneklerinin en fazla olduğu, doğurganlığının en yüksek olduğu 20'li yaşlardır.
İnsan yaş aldıkça seçiciliği artmaz tam aksine azalır. Çünkü insanlar, yaş aldıkça pazar değerleri kuruş kuruş düşmeye başlar. Bu durum erkek için de kadın için de geçerlidir.
10 Yorumla
1 yılBence insanın aklı başına geldiği içindir. Toy iken her şey daha kolay gelir bilinçsizliğimizden ötürü. Ve yaşanmışlıklar arttıkça nasıl birini istediğimize dair kafamızda daha çok netlikler oluyor. Ve bu kriterlere uygun birinin karşısına çıkmayacağına dair olan inancı da evlenmemeyi tetikleyebilir
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
1 yılEvet insan yaş aldıkça evlilik düşüncesi de zorlaşıyor.20 li yaşlardaki düşünceler ile 30 dan sonraki bakış değişiyor. hele birde uzun zaman yalnız kaldıysan bir insanla beraber olma ve yaşama düşüncesi bile nasıl olur acaba düşüncesi bile zorluyor insanı. nasip diyerek konuyu kapatıyorsun sonra 😁
20 Yorumla
1 yılYaş ilerledikçe kişiler evlilik gibi büyük bir kararı daha dikkatli ve detaylı bir şekilde değerlendirmeye başlar. Kişiler daha önceki deneyim ve gözlemlerinin de etkisiyle partnerinin kişiliği, sahip olduğu değerler ve aralarındaki uyum üzerine daha titiz değerlendirmeler yapar ve ilişkinin sürdürülebilirliğini daha fazla sorgular.
10 Yorumla
1 yılDaha seçici oluyorsun sanırım. Seçici olan insanların çoğu mükemmel olanı arıyor ki öyle biri yok, diğer kısımdaki kişiler de kalp gözü açık insanlar oluyor, karşındakinin tavrından, konuşmasından insanları daha kolay anlıyor, hissediyor ve başka kişiye geçiyor.
10 Yorumla
1 yılBence öyle çünkü insan olgunlaştıkça kendi hayatını tamamen oturttuktan sonra evlenme fikrine soğuk bakabilir çünkü evlilik sorumluluk isteyen bir şey hayatın bir daha eskisi gibi olmuyor ben kendimi düşünüyorum 20 yaşında deli cesareti gelipte evlenmeseydim bir daha evlenmezdim.
10 Yorumla
1 yılBenim düşüncem, yaş ilerledikçe insanlar daha seçici olabiliyor ve bu da evlilik fikrine daha temkinli yaklaşmalarına neden olabiliyor. Ama bu tamamen kişinin deneyimlerine ve hayattan ne beklediğine bağlı.
11 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru 👍
Mesala ben büyük lokma yiyim büyük konuşmak istemiyorum ama düşünmüyorum evlenmeyi çünkü belli bir süreden sonra insan alışıyor tek başına olmaya ve bu nedenle üzüm sapı armudun çöpü diyerek artık seçici olmaya başlıyor dışarıda gördüğüm çevremde yaşanılan şeyleri gördükten sonra evlilikten soğudum yine diyorum büyük konuşmak Gigi olmasın istemiyorum
10 Yorumla
1 yılHayır soğuk bakma değil ama karekter tam olarak oturduğu için ne istediğini daha iyi biliyor insanlar.. Bu yüzden de daha seçici olunuyor..
23 Yorumla
Soran1 yılDoğru daha çok seçicilik 👍
- 1 yıl
Kesinlikle doğru insanı bulma çabası.. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki insan böyle bir yola çıkmaya korkuyor..
Soran1 yılAynen o yüzden de dikkat ediyoruz her hareketine
1 yılEvet sanırım öyle. Yaş ilerledikçe hayatı daha yaşıyor insan. Olgunluk seviyesine geliyor. Daha çok özgür oluyor. Özgürlük tatlı geliyor.
21 Yorumla
Soran1 yılEvet katılıyorum 👍
1 yılBu zamana kadar hayalimdeki biri çıkmadı karşıma. Aşırı seçici oldum ve bu yaş ilerledikçe daha çok seçici olmama neden oldu. Yaşım geçiyor diye de evlenmeyi düşünmüyorum. Küçük yaşlarda bile yanlış insanla olacağıma, hiç evlenmem daha iyi derdim. Evliliğe uygun biri olmadığım için değil, güvenip hayal kırıklığına uğramaktan korktuğum için evlilik lafı beni korkutuyor.
10 YorumlaSeçicilik kriterlrler artıyor ufak detaylar kafaya takılıyor haliyle öyle böyle derken uzaklaşıyor insan.
11 Yorumla
Soran1 yılAynen 👍
1 yılYani evlenmek kolay bişey değil bir sürü masraf ediyorsun ekonomide berbat Allah evlenenlere yardım etsin
12 Yorumla
Soran1 yılAmin 🤲 haklısın
- 1 yıl
Ayyyy sizin kedinizde ne kdr tatlıymış. Yesinler onu
Bakıyorsun aradığın kriterde insan kalmamış diyorsun ne gerek var ama olmuyor aramak lazım umutsuz olmaz
11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın 👍
Aile & Toplum konusunda 585 cevap paylaştı. Beni bu aralar kaşıntı aldı kendime çok güveniyorum 🤣🤣
12 Yorumla
Soran1 yıl🤣🤣
- Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı.
1 yılTartini tartini dastana🙃🙃🤣
Evlilik fikrini oldum olası soğuk bakmayı tercih ediyorum efendim
Zira zat-i halinize micazıp müstehasarınıza sığınarak neşrettiğim bu satırları
Herşeyden soğuduğumu anlatabilmek için hicvettim 🤪🤣🙃10 Yorumla Kim uğraşcak evlilikle. Profil fotoğrafını değiştirmişsin çok güzelsin her zamanki gibi
14 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
Soran1 yılEh işte
Soğuk bakılmıyor. Sadece gözü korkuyor insanın. Zira daha gençken gözü kara oluyor inanın ve daha uzun bir süreç oluyor. Sonradan alışkanlıklarıda terk etmek zor geliyor. Dolayısıyla bu durumlar soğutuyor olabilir.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılSosyal medya alışkanlığı içine kapanma gibi şeyler olabilir mi
26 Yorumla
Soran1 yılBelki
- 1 yıl
Evden çıkmayan kitle var artık bu tür yerler yüzünden
Soran1 yılOlabilir doğru
- 1 yıl
Sende öyle misin
Soran1 yılHayır ben aşka, evliliğe her zaman sıcak bakıyorum.
- 1 yıl
Anladım 😂
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sanırım öyle ilk önce hersey toz pembe sonra da renk değişiyor tabikide 🤣🤣
12 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle 👍😄 daha seçici oluyorsun yaş ilerledikçe
1 yılŞahsen evliliği düşünmüyorum ne zaman düşünürüm onu da bilmiyorum
19 Yorumla
Soran1 yılHayırlısı olsun
- 1 yıl
Evetlisi de olsun
Soran1 yılEvet evet evet üç evetli olsun 😄
- 1 yıl
3 evetlisi olursa yandık 😂
Soran1 yılEvet evet ikiye düştü bak 😄
- 1 yıl
Evet, tek halde bırakalım 😂😂
Soran1 yılEvet skdjfg
- 1 yıl
Güzel sndj
Soran1 yıl😄😄
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Günaydın ☀️ Maalesef belli bir yaş aralığından sonra her şey insana zor geliyor
12 Yorumla
Soran1 yılGünaydın ☺️ katılıyorum 👍
Günaydın.. iki tarafında kısmeti dahada azalıyor olan bu
114 Yorumla
Soran1 yılGünaydın ☺️
Soran1 yılÇay değil de benim için kahve olsa dhff
Soran1 yılLütfen 😄
Soran1 yılSade olsun 😄 teşekkür ederim 🙏
Soran1 yıl😄peki
Soran1 yıl1 tuşu biiiiippp 😄
- 1 yıl
Afiyet olsun bizi seçtiğiniz için tşkler..
https://ibb.co/mzKzmT1
Soran1 yılBen teşekkür ederim 🙏😇
Yanlış bana göre. O zamana kadar karşısına gerçekten buna layık olan birisi çıkmamış olabilir. Doğru insanı beklemek yanlış bir insanla evlenmekten çok daha mantıklı geliyor bana.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Yaş ilerledikçe tahammül seviyesi azalıyor. Kimse kimseye katlanmak istemiyor ki haklılar. Hayata daha deneyim sahibi olarak bakıyorlar.
30 YorumlaÇünkü insan gerçekten akılanmaya başlıyor ve sadece sahip olduğu bir hayatı gerçekten hak etmeyecek birine asla harcamak istemeyecek bilince geliyor sadece tek bir özeliğin örneğin, (dış güzeliğin ) yeterli olmadığını bir insanla bir ömür geçirilecekse çok daha fazlasına sahip olması gerektiğini anlıyor özelikle insani ve iyi değerlerin ve yeteneklerin daha önemli olduğun iyiden iyiye anlıyor ( sevgi, dürüstlük, sadakat, vefa, anlayış zor zamanlarda ortak irade ve anlayış) gibi
10 Yorumla
1 yılTadı kalıyor mu ki? Ben öyle hasret çektim ki... genel eve gittim kadının ayaklarına kapandım. Beden açlığı dışında duygusal açlığımı bastırmak istedim anlamadı kimse. Üniversite de bir kız anlamadı. bu kadar zordu. Şimdi nefret ediyorum kendim den de kadından da. Artık bitik haldeyim. Tadı yok yaşamın
10 Yorumla
1 yılFikirler ve görüşler değişiyor nefes alsın yeterle başlayan düşünce , anlaşmak, ten uyumu , ruh ortaklığı, aynı dünya görüşü gibi bir çok fikre evriliyor...
10 Yorumla
1 yılÇıtasını daha da yükseltiyor insan. Daha detaycı davranıp olacak işi de olmaza sokuyor çoğu zaman.
Yaşında evlilik daha çekilir bir halde.
10 Yorumla
1 yılYaş ilerledikçe insanlar sanırım daha seçici oluyor. Evlilik niyeti olduğu için olmuşken artık ömürlük olmalı diye düşünüyorlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılValla ben yıllardır istikrarlı bir şekilde devam ediyorum. O zaman da soğuktum şimdi de soğuğum
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Yaş ilerledikçe üzümlerin çöpü çoğalıyor, armutların sapı çoğalıyor, daha üst düzey seçicilik olmaya başlıyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. İnsan daha çok rahata alışıyor, bir kişiyle uğraşmak daha zor geliyor, o gençliğin gözükaralığı da azalıyor
10 Yorumla
1 yılÇünkü Cok fazla inceliyorlar ayrıntıya takılıyorlar ve mükemmeli arıyorlar buda soğuk durmalarina sebep oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılYaş ilerledikçe değil de, düğüne az kaldı ve evlilik fikrine soğuk bakmaya başladım sinirim çok bozuk
10 Yorumla
1 yılBence türklerin yarısı evlenmemeli, neslin bi kısmı hiç ürememeli
20 Yorumla
1 yılNasip kısmet mi kader mi değil mi vakti gelmeden olmuyor mu çözemedim, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
21 Yorumla
Soran1 yılAmin🤲
Gizli Üye(30-35)1 yılÇünkü yaş ilerledikçe kendine bile tahammülün azalıyor. Bir başka insanın, ailesinin sorunlarını çekmek zor geliyor. Çok da haklı bir sebep..
38 Yorumla- 1 yıl
Evli misin?
Cevap sahibi1 yıl@Kriminal_Kalp_2 evet
- 1 yıl
Çok yaşanmışlık içeren bir yorumdu zira. Çocuk var mı?
Cevap sahibi1 yıl@Kriminal_Kalp_2 Çocuk yok 🙏🏻 Ama evet çok yaşanmışlık içeren bir yorum 😊 Evlilik insanı yoran bir şey. Sevdiğin insanla olma kısmı güzel ama geri kalan her şey inanın yoruyor. Hayat zaten başlı başına herkes için zor. Bir de kadın olarak evliliğin sorumluluğu yüklenince, karşındaki de anlayışsız, bencil, düşüncesiz biriyse 2 katı zor oluyor her şey. Çok degil, 4 yıl önceki aklım olsa evlenmezdim o kadar söyleyeyim 😊
- 1 yıl
Of of of. Bende de ne birikmişlik var aslında. Ondan dikkatimi çekti yorumun zaten. Biraz konuşsak olur mu?
Cevap sahibi1 yıl@Kriminal_Kalp_2 Buradan yazabilirsiniz, mesaj kısmını kullanmıyorum 😊
- 1 yıl
Ya yapma ya ☺️ Seni de anlıyorum ama elbette buranın çok ötesinde yani yazacak şeyler ☺️
- 1 yıl
😔😔
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılhiiiiç işim olmaz evlilik ile bu yaştan sonra
naz kapris ıvır zıvır çekemem
12 Yorumla- 1 yıl
Hahahaha abi çok tatlısın
- 1 yıl
@Poisonedd1x teşekkür ederim bacım :D :D
1 yılYoo erkekler daha genç kızların peşinde hep.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılKadinkar oyle evlilik dusmani oldular resmen
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
1 yılInsanları daha iyi tanıyoruz ve her şeyden uzaklaşıyor
10 Yorumla
1 yılBence alakası yok daha çok evliliğe merak sarılıyor yalnız kalınmaktan korkuluyor
10 YorumlaHayatında çok istediğin biri yoksa insan evlilik istemiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlar 30 yaşına akdar beklesin sağlam sklekler. Bekleyin kızım aceleniz ne 35 yaşında halledersiniz 😉
10 Yorumla
1 yılKişiye göre değişsede genelde daha seçici oluyor insanlar çünkü evlilik sorumluluk gerektiriyor ve rahata alişan kişi evlenmeyi yaş ilerledikçe daha az istiyor
10 YorumlaBiraz daha secici ve titiz olunuyor
21 Yorumla
Soran1 yılDoğru
Daha seçici olunuyor.
21 Yorumla
Soran1 yılBence de
Gizli Üye(30-35)1 yılArkadaşlarım soğuk bakmamı istiyor kızlar bu devirde sana layık kız yok tezinde …
erkekleri başına iş alma yorucu ve be kadar yorulsan da yetmiyor tezinde
00 YorumlaDaha çok para kazandıkça rahatlığa alışıyorsun. İleride hayatına birisi girip sorumluluk almak insana zor geliyor. O yüzden gittikçe soğuyorlar.
10 Yorumla
1 yılEvet öyle ama bu sanki bizim toplumumuzda kültürümüzde bir zorunluluk gibi olmuş. Evli değilim ama evlenmeyi düşünüyor değilim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
1 yılArmudun sapı üzümün çöpü derken.. evet
11 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle 👍
1 yılYaş ilerledikce iyiler kapılıyor geriye döküntü kalıyor
20 Yorumla
1 yılyaş ilerledikçe insan seçicileşiyor. daha fazla kriteri oluyor, daha küçük yaşlarda seviyoruz hallederz vb yeterliyken, ileri yaşlarda bu yetmiyor çünkü insan hayatı öğreniyor ve hayata karşı beklentileri daha ayakları yere basan hale geliyor
00 YorumlaHayır tabii ki Allah'ın izniyle evlenmek ve çocuklarımın olöasını isterim
10 Yorumla
1 yılYaş ilerledikçe insalar çamur oluyor kullanılmış onun için evlenmenin otomatik men anlamı kalmiyor
10 YorumlaEvlenecek aday sayısı kısıtlanıyor bu yüzden insanlar istemesede soğuk bakmaya başlıyor
10 Yorumla
1 yılDaha seçici olunuyor, kriterler artıyor. Hata yapmak istemiyoruz.
10 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat