30 yaşına geldim ama hala hangi mesleğin bana uygun olduğuna karar veremedim ne yapmalıyım?

Hayattaki en büyük pişmanlığım lise sonda dersaneye gitmek yerine yabancı dil kursuna gidip tercümanlık ya da ingilizce öğretmenliği gibi bölümler için hazırlanmamaktır. Çünkü yeni dil öğrenmeyi seviyorum ve genelde yabancı dil derslerinde en yüksek notu sınıfta ben alırdım. Fakat denemedim. Okumanın yaşı yoktur diyeceksiniz belki ama mantıken düşünürsek bu yaştan sonra sınava hazırlanmak kazanmak okumak kendini meslekte ispatlamak derken yaşım 45'i bulur. O saatten sonra da gençlere ağırlık verirler genelde. Tabii hiç üniversite okumadım değil, aöften spor yönetimi okudum, spor salonunda çalıştım ama bünyem kaldırmadı. Sonra Halkla ilişkiler ve reklamcılık okudum yine aöften, markette çalıştım. Market ortamı da çok ağırdı. Bi de minyon olduğum için kendimi gözlemlediğim kadarıyla her sektörü bünyem kaldırmıyor. İngilizce öğretmeni falan olsaydım şimdi evden online ders verebilirdim diye düşünüyorum bazen. Ama gerçekçi olmak lazım bu saatten sonra yeniden başlamak çok zor. Yani 30 yaşına geldim ama hala bir meslek edinemedim bana ne önerirsiniz?

30 yaşına geldim ama hala hangi mesleğin bana uygun olduğuna karar veremedim ne yapmalıyım?