24 yaşındayım ve nişanlıyım. Nişanlım ile aynı yaştayız ve üniversite arkadaşıyız. Birbirimizi seviyoruz, ailelerimiz iyi anlaşıyor ama yemek konusunda öyle bir sorun yaşıyoruz ki ben artık dayanamıyorum.
Şimdi iyi okuyun, kendisi hiçbir çorbayı içmez. Yoğurt yemez, ayran içmez. Et ve sebzenin beraber olduğu yemekleri yemez. Sulu yemek yemez. Domates olan salata yemez. Sebze yemeği de yemez. Zeytin, reçel gibi kahvaltılıkları yemez. Kaşar peyniri dışında peynir de yemez. Ben yemek yemeyi seviyorum. Yemek yapma konusunda ise adam akıllı ne bilgim ne yeteneğim yoktu.
Birbirimize çaba göstermeye söz verdik. Ona sabahları krep, patates kızartması, poğaça, tost yapmayı öğrendim. Akşam da mantarlı ve domatesli tavuk sote yapmıştım. Sadece tavukları yiyip gerisini ayırmış. Babaannem hamurişi yapmış. Sevmedim diye yemedi. Her Allahın günü bu ne yiyecek diye çıldırıyorum. Sevmese bile en azından birkaç lokma tadına baksa ölecek mi? Uğraşmışız o kadar. Kaynanam zaten çocukluğundan beri ona ayrı özel yemekler yapıp duruyor. Kaynanama gidince de bana yaptığını sana yapmaz diyor. Oğlunun yediklerine karışmamı istemiyor onların evinde. Annesinin evinde istediğini bırak yesin diyor kendi evinizde yap yapacağını ister yer ister yemez diyor. Zaten çocuğunu böyle yetiştirdiği için sorun böyle.. Dahası bulaşıklara falan yardım da etmez midesi kalkarmış. Benim de kalkıyor gerçekten kustuğumu da biliyorum bazı bulaşıklarda ama her şeyi makinaya atamayız ki biraz olsun yardım etmez mi insan?
Bugün tartıştık, çabaladığını görmüyormuşum. Çabaladığın buysa hiç yapma dedim artık. Çünkü çabalamıyor? Ben mi çok agresifim çok tahammülsüzüm diye düşünüyorum. Evlenirsek ben onun annesi olmak istemiyorum, kendi çocuğuma annelik yaparım. Çocuğum ilerde yemek seçince ee babam da yemiyor demeyecek mi?
Annesi çok güzel yemek yapıyor Allah var. Yaptığı yer yemeği oğlu (nişanlım) o kadar eleştiriyor ki kadın kendisini zirveye taşımış. Bir de övünür gibi her şeyi yiyebilsem gurme olurdum diyor.
Sorun bende mi? İnternetten tarif bakıp deniyorum ama yediği seçenekler hem çok az hem de hep aynı şeyleri yemek gerçekten çok anlamsız. Ne yapacağımı artık bilmiyorum. Sizce ne yapabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Ooo en nefret ettiğim tip aşırı yemek seçen bir de üstüne yarım bırakanlara daha çok ayar olurum.
terbiyesizlik yani başka bir şey değil. Ben kömür yapsa bile yerim zahmet vermiş diye.
O da var. Tabağını asla bitirmez. Tavuğun balığın yarısı kalır tabakta parça pinçik eder.
Şımarık büyümüş nimet azgını.
Üstelik bir mazereti de yoksa.
Açlıkla terbiye olması lazım 😄
@Unchain_utoPia0101 bana kalırsa da bırakalım yemesin diyorum ailem üzerime geliyor o senin misafirin bize gelince aç kalamaz diye 75 yaşındaki babaannem ona bir şeyler yapmak için çeşit çeşit uğraşıyor çok üzülüyorum. Ona rağmen yemeyince de bana nankörlük gibi geliyor
Bilerek yapması hoş bir şey değil yani bu kabul edilemez. Bjr yerde uygun şekilde ona anlat bu durumu.
@Unchain_utoPia0101 kaç kez anlattım inanamazsın. Susup bir şey dememeyi tercih ediyor. Yeter ki yemesin istediği olsun da. Hayatında hiç yemediğin bir şeyi sevmediğini nereden bilebilirsin ya? Tadına bakmadan nerden bileceksin?
O zaman anlamiyorsa ayrıl diyeceğim ondan yani başka ne denebilir ki 🧑🏭
1 hafta onu depoya kapatalım kan kusturup yemediği her şeyi ağzına tıkalım kendine gelir
Üniversiteyi aile yanında okumasaydı ya da askere gitseydi burnu sürtülürdü diye düşünüyorum. Ama doktor olacağı için askerliği de kısa yapacak bi cacık olmaz gibi
karar senin ben arkadaş bile olmazdım öylesiyle, kızdan beter
Yemediklerini ağzına doldur. Ben buradan sinirlendim bu ne ya. Çok istiyorsa gitsin restoranta götürsün hem restorant da bulamaz. En azından sana rahatlık olur. Bu kadar şımarık olunmaz be.
allah sabır versin, umarım işler yolunda gider ama bu adam yaşlandırır.
çok seviyorsa sana zahmet vermez. Her gün kartından bamya al pişir. O zaman kıymetini anlar.
Bamya pişirmeyi öğreneyim o zaman 😂 hayır ben avukatım o doktor ikimiz de yoğun olacağız bir de
Eşin hasta falan mı da yemiyor bir şey kesin zayıftır da. Ablamin eşi de öyle.
Hayır çok yemek seçici. Zayıf da değil annesinin şarküterisi var devamlı tavuk yiyor.
Tavuk yesin o boş ver.
Kümese şal onu😄
Fotosentez yapsın o zaman
yemek seçen erkek mi evlat olsa sevilmez
Annesi açısından düşündükçe kaynanama kızıyorum. Ben de yemek seçerdim. Ailem sağlıklı şeyleri bir şekilde yedirirdi. Sevmediğim şeyi bile doyacak kadar yemeyi biliyorum mesela.
erkeklerin yemek seçmesine anlam veremem. ben önüme ne koyulsa yerim tabi sevmediğim şeylerde var ama genel oalrak çoğu şeyi yerim
Gitsin Fotosentez Yapsın...
Ona söyledim keşke diyor
Mok yesin... ziftin pekini yesin yrrk kafalı
ayrıl
Bu çözüm mü?
o zaman şöyle yap bir akşam makarna yap bi akşam kuru pilav yemeklere özenme sorarsa zaten yemeklerim yemiyor her yemeği sevmiyorsun bende kolay ve sulu olmayan yemek yapıyorum de ama sende sofrada kendi istediğin yemekleri koy sen o enfes yemekleri yerken o kuru makarna ve kuru yemekleri yesin bir zaman sonra illa ki senden bir yemek isteyecek o yemeği yap ama özensiz yap mesela balık yarısını ver niye tam vermiyorsun derse sen zaten tamamını yemiyorsun de tavukta da bunu uygulayabilirsin özellikle göğüste
Hmm, isteyeceğine inanamıyorum ki işe yarar mı
üzüm üzüme baka baka kararır derler bi dene ne kaybedersin
Yap bir şey olmaz
ona sole bize degil
Sadece yorum yapmış olmak için yorum yapmayın