Akıl akıldan üstündür. Akıldan ziyade fikir almam gerekiyor, çok zor dönemdeyim cevaplarınız benim için önemli..
Ben 3.50 yıldır nişanlıyım nişanlım askeri personel toplamda sevgililik dönemiyle birlikte 4.50 yıl oldu Birlikteliğimiz ailesi en baştan beri istemiyor beni farklı şehirlerdeyiz diye, nişanlım mesleği gereği uzun bir süre Suriye de görev yaptı ve benim annem babam boşanmış. Yani benim başımda onun başında bizi yönetecek ya da bize bir büyüklük yapacak bir aile yok kendimiz karar verip kendimiz hata yapıp sonrada en kötüsü biz oluyoruz. Nişanlım ailesiyle görüşmüyor. Benim annem herşeye şahit oluyor velhasıl kelam Eylül'de nikâhımız var tarihler alındı gelinlik damatlık vs hepsi alındı ama gel görelim. 1 aydır her şey çığrından çıktı nişanlımla annem yüz göz oldular. Nedeni ise nişanlımın son zamanlarda saygısı olmadığı için başka hiç bir sebep yok yani şöyle yaptığı, aldığı, söylediği, gittiği, geldiği herşeyi başa kalkıyor. Annem de bu yüzden böyle bir insanla olmaz olamaz eğer sen bunu oldurur isen beni sil annelikten sil seni evlatlıktan silerim dedi. Sırf annemi yanlız bırakmamak için nişanlımı zamanında ikna etmiştim benim yaşadığım şehirde oturacaktık ama gel görelim her şey zıvanadan çıktı herkes ben ve nişanlımla yüz göz oldu 2 haftadır akrabalarımin hepsi beni arayıp nişandan dönmemi ve nişanlımla bir gelecek olmayacağı söylüyorlar. Şöyle bir şey varki mantığıma yatmayan şeyler var ama seviyoruz birbirimizi ben onun o benim herşeyimi biliyor her daim yan yana olmaya çalıştık evet hata yaptık bazı sorunları ailelere yansıtarak ama artık ne yaparsam yapıyım annem ve akrabalarım kesinlikle bu evlilik olamaz diyorlar üzerime çok geliyorlar iyi değilim. Dün nikâh tarihîni iptal etmeye gittim. Nişanlım şu an izinde ve benim yaşadığım şehirde oda geldi benimle ama iptal etmeme izin vermedi. Yalvardı yapma etme diye geri döndüm nikahı iptal etmekten , yine anlatmak isteyipte anlatamadığım çok şey var. Ne yapmam gerekiyor iki arada bir derede kaldım 🥺
Gizli Üye(30-35)1 yılAnnelerin bir bildigi vardir. Bende artik kizim olmus olsa soyle davranan, su tipte bir damada raziligim olmaz vs diyorum. Ben yaptim, aldim, gittim geldim diyen, basa kalkan erkekten olmaz. Evlilikte kimbilir neleri basa kalkar.
Yetismis buyumus, sorumlulugunu bilen erkeklerle olun. Bende daha once Nisan attim ve o da bir seyleri basima kalkan bir tipti. Parayi onume sürüyordu. Parasi olmasina rağmen istedigim mehre kadar laf ediyordu. Yil 2019 ya da 2020 idi. Altin bu kadar pahali degildi. Fazla bir sey istememe ragmen dinen hakkim olana bile bir seyler demisti. Diger konularda da oyle ayrildim bende.
Simdilerde yine nisanliyim ve eylulde insallah evlenecegiz. Nisanlimda bende cok sakindik. Triplere girmedi, ne yapacağını, nasil davranacagini biliyordu. Evlenmeye de hazırdı. Bence evlenmeye hazir olmayan erkekler son raddede iyice cirkinlesiyorlar ister istemez. Belki onlar ayrılamıyor, bu cesareti gosteremiyor karsi tarafi zorluyor buna.
Cocuklarda yapmak istemedikleri seylere zorunluluk hissettiklerinde bircok tepki verirler. Aglarlar, kendilerini yerden yere atarlar, kriz gecirirler. Ben hazir olmayan erkeklerin benzer tepkiler verdiklerini dusunuyorum.
Ikimizde fazla aileleri dahil etmedik. Nisanlim zaten akilli adam. Bircok seyi evlenmeden halletmiş düşünmüş. Beyaz esyayi almis kenara koymus. Altin almis kenara koymus. Mehir konusu konusulduktan sonra hic karismadi az cok vs diye. Ben su sekilde birikim yapmistim istersen bilezik sekline cevirip alalim, istersen boyle vereyim demişti ( gram biriktirmisti daha cok. O sekilde halletti mehri)
Bekar kaldigi evde kose koltugu falan vardi begendim. Almayalım bu olsun oturma odamizda dedim. 2. el almistim bana yetiyordu ama istersen sifir alabiliriz demisti yok bu olsun dedim.
Diger masraflari daha cok kendisi ustlenlense de hazirlikliydi zaten parasi vardi, para konusunu hic etmedi bana. Suanda calismiyorum ama bende biriktirdigimi ve babamdan alabildigim miktarla destek olmaya çalıştım.
Bana nisanlandiktan sonra belki cekinir istemeyezsin, ihtiyacin olur, esimsin artik aramizda paranin lafi olmaz diyerek bir kart verdi. Vadesiz hesap açmış. Burdan su kadar miktar yatiracagim senindir, kendi ihtiyaclarini burdan halledersin demisti. Hala dokunmadim o paraya. Birikti orada. Evlenmeden harcayasim gelmedi. Ihtiyac olursa orada ufak bir para da birikmis oldu kendi kendine.
Yani ilk nisanlim nerede, simdiki nisanlim nerede... aralarinda daglar kadar fark var. Biri her seyi basima kalkarken biri her seyiyle hazirdi. Bir tek ben eksikmisim yani adam evlenmeye hazirdi gelinini buldu evleniyor.
Belki de seni daha iyileri bekliyordur bilemezsin. buyuklerininde bir bildigi vardir. Ayril diyemem bu vebali alamam ama seninde icine sinmeyen seyler varsa mecbur degilsin. Bunlar bir isarettir belki ama yine de sen karar ver tabi.
014 Yorumla- 1 yıl
Şimdi ki eşin gerçekten çok düşünceliymiş. Allah mutluluğunuzu arttırsın
Cevap sahibi1 yıl@Miaa98 zengin koca degil mesele. Simdiki erkekler flört adi altinda kizlara orada burada harcama yaptigindan biriktiremiyordur belki? Bu acidan da dusun bence...
burada zenginlige gerek yok akilli olmak lazim. Bu ulkede zenginler sabanci koc falan. Geri kalani orta halli yasar ya da asgari ucretle çalışır. Yorum yaparken biraz aklini kullan.
Nisanlim 18 yasinda memur olmus. Duz memur ortaogretim kpss den. Oteden beri duz memur maaslarini bilirsin. Az da olsa adam daha kucuk yasta eline para gecmis.
Simdiki erkekler calismamayi marifet saniyor. Cogunun 30 lu yaslarin eli bir sey tutmuyor bilmem farkinda misin? Sonra para yok, evlilik pahali kizlar cok sey istiyor diye agliyorlar. Kendi sorumluluklarini yapmadiklarindan sucu karsi cinse atiyorlar. Kimse kimseye gokten para yagdirmiyor.
18 yasinda eline para gecen biri 27 yasina kadar illaki birikim yapar degil mi? Kenara illaki bir seyler koyar. Ha savuranlarda vardir, savurmamak lazim erkeklerin bircogu birikim yapmakta da basarisiz.
Adamlara bakiyorsun muhendis falan, aylik iyi de kazaniyor ama birikimi yok. Habire yemis. Evlilik zamani gelince de elde avucta hicbir sey yok. Sonra aileye yalvar para diye, kiza yalvar pek masraf yaptirma diye. Kadinlari sucla sucla kenara cekil sonra.
O paralari kari kizla yerken iyiydi, seyinin zevki ugruna para verip yaparken iyiydi. Olay evlenmeye gelince agliyorlar elde avucta bir sey yok, evlilik masrafli diye. Kim bunlara git kari kizla para ye diyor?
Cevap sahibi1 yıl@Miaa98 Ama nisanlim hem yemis hemde kenara koymus. Gelecegine, evliligine hazirlik yapmis. Memurken ogretmenlik okumus. Sonra da ogretmenlige atanmis zaten. Şu an öğretmen. Atanmasa da işi hazirdi zaten. Bende ogretmenlik mezunuyum.
Bu isler zenginlikle olmuyor bazen yani bilmem anlatabildim mi? Adam akilli davranmis. Gelecegini de düşünerek hareket etmis. Bu devirde falan devri öne getirme. Yeni atananlar icin falan kabul zor. Ama birkac yildir memur olan ya da eline para gecenler icin evlenmek zor degil.
Ben milletin elinde para olmadigina da inanmiyorum. Ellerinde luks telefon, avmler dolup tasiyor, restoranlar cafeler yine oyle. Coguda genc bunlarin olgun degiller. Borsa, faiz falanda oynuyorlar. Millette para var arkadasim. Bu devir falan demeye gerek yok. Meslegi olmayan, atanamamis ya da daha yeni atanmis, asgari ucretlilere evet zor ama geri kalan kesim gayet iyi yasiyor ve parasi var.
Cevap sahibi1 yılNisanlim para yemis ve kenara koymus derken kari kizla yemis anlaminda soylemedim. Oyle gibi olmus duzeltmek istedim. Kendi ihtiyaclarini da karsilamis kira, kiyafet, telefondur odur budur. Kenara da koyabilmis.
Zaten erkeklerin paraya cok fazla ihtiyaci olmuyor. Biz kazansak kiyafete, makyaja, ivir zivira, lazere, agdaya vs cok para harciyoruz.
Erkek bir ayakkabiyi, gomlegi 5-10 yil giyiyor. Erkegin masrafi kendine yaptigi masraf kadinlar kadar cok degil. O yuzden de aslinda kenara para ayirmalari daha kolay. Isterlerse cok rahat yaparlar yani.
Tabi kari kiza cok fazla harcamazlarsa. Kiz arkadasinin borcunu vs odeyenlerde var bu ulkede. Kiz arkadasina yaranmak icin parasiyla elinde tutmaya calisanlar var. Boyle yasayan erkekler, bu tarz kizlarla olan erkekler nasil birikim yapsin da evlensin? 3. Sevgiline harca ondan ayril,4. sevgiline tekrar harca ayril. Belki de bu yuzden biriktiremiyorlardir, bircok seyi hazir edemiyorlardir?
Cevap sahibi1 yıl@Miaa98 arkadasim bu isler nasip kismet. Ben bu adami birikimli diye secmedim ama oyle lansediyorsun alttan alttan. Sen sevmissin esinin hicbir seyi de yokken beraber bir yuva kurmussunuz.
Bende bu adami tanirken, severken birikimi oldugunu bilmiyordum. Evlilik noktasina gelene kadar bircok seyinin hazir oldugunu, birikimi oldugunu bilmiyordum. Adam beni gorur gormez her sey hazir, birikimim var hadi evlenelim demedi yani anlatabiliyor muyum?
Ben adamla tanisma arefesinde malini mulkunu bilmiyordum. Zamanla öğrendim, evlilik isine girince ogrendim. Bu işe girmeseydik yine bilmezdim.
Evi yok, iyi kotu hatta gunumuzde belki iyi sayilabilecek bizi surdan suraya tasiyacak luks olmayan bir arabasi var o kadar. Fiat puntosu var. Bunu alabilmis zamaninda.
Sen simdi bu kafayla suv, audi falan sanarsin diye soyluyorum marka modeli.
Ben arabasi var, birikimi var diye evlenmiyorum. Boyle evlenecek olsam, bu kafada olsam öğretmen maasi ortada ogretmenle mi evlenirim? ya da bu kafada olsam mercedesi, bmw si olanla evlenmem lazim degil mi?
Adam ilerde illaki evlenecegim diye birikim yapmis yapabildigi kadar, elinden geldigi kadar. Zengin degil bir sey degil. Orta halli yasayan bir memur.
Okudugunu da anlamiyorsun gozuken o ki. Yasi buyuk biri diyorsun onceki yorumum da nisanlimin yasini yazdigim halde hala ezberden yorum yapiyorsun arkadasim. Bu da aramizda iletisim kopuklugu oluturuyor.
Cevap sahibi1 yıl@Miaa98 kirli ve at gozluguyle bir bakis acin var. Kiskanclikta seziyorum. Banane kardesim senin kocan sana deger vermiyor,5 kurus parasi yoksa. Calismak zorunda kalıyorsan banane? Sen secmissin bu hayati.
Milletin mutlulugunu, kocasini kıskanma. Ogretmene de zengin koca diyorsan zekandan ciddi anlamda suphe ediyorum.
Ama sana ne kadar anlatirsam anlatayim anlamayacaksin. Biz birbirimize dengiz arkadasim. Nisanlim ogretmen. Ben atama bekleyen öğretmen. Sinavimi da mulakatima da girdim alnim ak. Insallah meslegimi de yaparim. Yuksek lisans yapiyorum zaten. Akademi hedefimde var.
Kocan sana iyi bakmiyorsa bu benim ya da diger kocasindan deger goren kadinlarin sucu degil. Belli ki kocan yetemiyor sana. Belli ki eve de yetemiyor. Yoksa calismak zorunda da kalmazdin.
Boyle milletin mutlulugunu kiskanip yorumuna salca olmazdin. Baskasina bu yorumlari yazsam zekasiyla coktan anlamisti dediklerimi ama sende ne okudugunu anlama var ne de genis bir bakis acisi. Bir ogretmen olarak bol bol kitap okumani oneriyorum algilaman da buyuk eksikliklerin var. Isine geldigi gibi goruyor ve yorumluyorsun.
Yorumlarinin kiskancliktan baska aciklamasini bulamiyorum. Sanki nisanlim sabancilardan biri ya da acun ilicali. Ama belli ki oyle goruyorsun. Artik kocanla beraber hangi konumdaysaniz ogretmeni bile zengin görür olmussun. Bu kafayla daha cok calisirsin, bu devrin sıkıntısıni daha cok çekersiniz zaten.
Cevap sahibi1 yıl@Miaa98 Ha sunu da unutma su hayatta hep Allah'ın dedigi olur. Allah bana bu insani es olarak yazdiysa yazmistir. Her seyi biz insanoglu secmeyiz. Bizden once Rabbimin takdiri vardir her zaman. Allah bizi birbirimize uygun gormus. Gormeseydi bu konumda olmazdik. Evlenemezdik.
Bizi birbirimize nasip etti. Nice insan var birini bulupta evlenemeyen daha nasipleri gelmemis belki de evlenmek hic nasiplerinde yok. Bana evlenmemek yazildiysa ben millete silah dayasamda evlenemezdim anlatabiliyor muyum?
Allah bizi birbirimize cikardi, eş yaptı. Ol dedi oldu. Bundan sonrada ikimizinde gorevi birbirimize iyi es olmak. Oyle bosuna zengin koca palavralari atma yani. Nasip degilse yer yarilsada olmaz hicbir iş. Nasip olacaksada kimse duramaz. Zengin koca hayalim olsaydi meslektasimla işim ne? Zengin koca isteseydim emin ol cok secenek cikti onume. Doktor da talip oldu bana, muhendiste. Onlar daha zengindi...
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılAileni de nişanlını da en iyi tanıyan sensin.
Şimdi nişanlın saygısızsaa genel olarak mı öyleydi yoksa nişanlılık dönemi uzadı vs diye her şey üst üstte gelince adam çileden mi çıktı? Yoksa gerçekten saygısızdı da belli mi etmiyordu? Bunların ayrımını yapacak olan sensin.
Ayrıca cimri mi? Yoksa bu kadar alışverişten sonra hala bir sonuca varamadığı için mi en sonunda bunu aldım şunu yaptım daha ne istiyorsun neyi bekliyoruz gibisinden mi konuştu? Bununda ayrımını yapacak olan sizsiniz.
Diyebilecegim tek şey var insanlar karıştıkça durumlar daha kötüye gidiyor? O zaman kimsenin ilişkinize karışmasına müsade etmeyin. O ailesini karıştırmadıgı için sizinkilerin olaya bu kadar dahil olması da onu çileden çıkartıyor olmuş olabilir. Yeni bir karar al ve şu andan itibaren ilişkinize kimsenin karışmasına müdahale etme bir kaç ay da böyle gözlemleyebilirsiniz. Yani düğüne kadar çok vakit var insanlar düğün günü bile karar değiştirebiliyorlar.
Saygısızlığı her türlü vardı ben hissetmiyormuşum ya da şimdi fark ettim vs diyorsan saygısız insanla olmaz. Ama söylediğim gibi insanı çileden çıkartıp sonrada böyle davranıyor diye şikayetçi oluyorsanız siz haksızsınız. Bunların cevabı sizde.00 Yorumla
1 yılCanım senin zaten ilişkinde en sorguda kalacağın yer nişanlının mesleği. Nedenine gelecek olursam korumaya yönelik işlerde çalışan sevgili eş hangisiyse çok kıymetli bir işte çalışmakla birlikte psikolojik tahammülleri çok çok az oluyor. Ben bu işin içinde olan biri olarak diyorum bunu. Eş, sevgili aile bunlarda inanılmaz güven sorunları yaşıyorlar. Bu meslekler tekrar diyorum çok değerli olmakla birlikte bir ilişki bir ciddi adım yolunda defalarca düşünülmesi gereken ilişkiler. Anlattıklarında saygısızlık kavramını çok açmadığından somut bir sebep bulamadım. Ama dediğim gibi senin asıl sıkıntılar başta anlattığım sebeplerden olacak şimdiden bunuda göz önüne almalısın.
00 Yorumla
1 yıl- Ben de geçtim bu yollardan. Bire bir bende yasadim senin soylediklerini. Tabi benim ki senin ki kadar uzun ve cok karisabilen yoktu.
- Nişanlın şunu aldım, bunu aldım diyorsa bu başa kakmak değil bence. Bu kelimeleri kullandı ise bir sebebi vardır.
- Çözüm çok basit aslında. Sadece siz ikiniz karar alın. Annen demiş ki; bir daha seninle görüsmem. Anladığım kadarı ile annende problemli ve öfkeli birisi.
- Nisanlilik dönemi en çalkantılı dönemdir. Bunu yasamayan kişi çok azdır. Sonuna gelmişsiniz. Sıkın dişinizi. Eğer nişanlın karakter olarak iyi biri ise ziktir et diğer kişileri
04 Yorumla
Soran1 yılYa tabiki de herkesin başında nişanlılık süreci ama şöyle bir etrafıma bakıyorum da yok ya bizim gibi bu kadar uzatan bekleyen kimse yok. Bizde tek sorun saygı kalmadı herşeye kefilim ama saygı yok yani hem bende hem nişanlım da hem ailemde yani çok tuaf bir duruma geldik dişimi sıkıyorum ama korkuyorum birilerinin kalbini kırmaktan. Çünkü bu evrede hiç beklemediğim insanlardan hiç beklemediğim hareketler gördüm bir yandanda iyi oldu aslında herşeyin yüz göz olması iyi oldu çünkü beni aramayan akrabalarım bı anda aramaya başladı bana bırak diyorlar ve ağza alınmayacak neler neler söylüyorlar. Herkesin gerçek yüzünü yeni ogrendim. Bu annem dahi olsun
- 1 yıl
Kim olursa olsun böyle bir dönemde araya soğukluk girerdi. Sizin yaşadığınız çok doğal. Evlenin ve kimseyle muhatap olmayın. Yoksa evliliğin ilk senelerindede cok sorun yaşarsınız.
Soran1 yılZaten eğer evlenirsem ki kısa bir süre kaldı düğün için. Hiç kimseye sorunlarımı belli etmiycem annem dahi olsun çünkü ben unutsam onlar unutmazlar yüzüme vuruyorlar
- 1 yıl
Bırak onları.. Kavgaların en büyük sebebi ailelerdir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılBence direk nişan atabilirsiniz
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 746 cevap paylaştı. Evlilik ile öncesi çok farklıdır. Bazı insanlar karakterlerini gizlerler. Evlendikten sonra içlerinden canavar çıkar. Nişanlını en çok sen tanırsın. Annene karşı sergilediği davranışları sana da sergiler mi? Sen, bu insanla bir ömür mutlu mesut yaşayabileceğine inanıyor musun? Bu soruları "kesinlikle evet." diye cevaplayabiliyorsan sorun yok. Evlen. Ama evet diyemiyorsan sıkıntılı bir süreç seni bekliyor demektir. Ben evlenmeden önce eşimin ailesi bana da şüpheyle yaklaşmıştı. Hiç tanımıyorlardı. Hatga bir amcası vaz geçmesini söylemişti. Biz evlendikten sonra o amcası bize geldiği zaman asla saygısızlık yapmadım. Yıllar geçtikçe beni daha çok sevdiler. Nişanlının karakteri çok önemli. Uyumlu mu? Sana karşı kibar, sevecen mi? Agresif tavırları var mı? Arada sinirlenince gemileri yakıyor mu? Hatasını kabul eder mi? Sakin mizaçlı mı? Yoksa sinirli mi? Senin giyimine, ne zaman nereye gideceğine karışır mı? Bunları tart ve o insanla bundan sonraki hayatını beraber geçireceğini düşün. Eğer kafanda soru işaretleri varsa ya ertele, ya da iptal et. Sonra hayatı kendine yaşanmaz hale getirmiş olursun. Bu deneme tahtası değil. Bir süre deneyip, sonradan vaz geçeceğin bir oyun da değil.
14 Yorumla
Soran1 yılO kadar haklısın ki o sorunların bazıları evet bazıları hayır. Olumlu yönleri de var olumsuz yönleri de. Ama önemli olan olumsuz yönleriyle baş gelebilirmiyim düşüncesi. şu an insanların %80 olmaz olamaz diyorlar %20 kısmı da olur niye olmasın bu süreçten çok gelip geçen oldu aylar yıllar konuşmayıp tekrar evliliğe adım atanlar oldu ve mutlu evlilikleri oldu diyenler de var. Aslında kader kısmet ama bazı şeyleri düzeltip düzeltmemek kendi elimizde benim de çok hatam var azıcık sorunum olduğunda nişanlımla hemen anneme bahsettim çenemi tutamadım.
- 1 yıl
Dikkat edersen ben anneni hiç ortaya koymadım. Eşim, biz evlenmeden hep bana destek oldu. Ailesini dinlemedi. Ama burada asıl mesele sana karşı olan tutumu zaten. Bunları iyi analiz et. Bazen bize çok basit bir tepki gibi gelen davranışlar, ilerde yapabileceklerinin göstergesi olabilir. Ben bunları anlatmaya çalışıyorum. Biz çok tartışmışızdır. Ancak asla uzatmayız ve tartışırken bile birbirimizi kırmamaya özen gösteririz. Zaman geçtikçe de birbirimize olan bağımız daha çok arttı. Bunu başarabilirseniz, mutlu ve huzurlu bir evlilik hayatı sizi bekliyor demektir. Başkalarının ne düşündüğünden çok, senin ne düşündüğün önemli. Annen de, eğer evlendikten sonra nişanlın eşin olarak, aynı tartışmalara devam etmez ve saygı gösterirse, annenle arayı düzeltir. Annen sinirle söylenen sözler söylemiş. Hiç bir anne, evladını silip atmaz.
Soran1 yılBizde ilk sıralar öyleydik yani nişanlılığın ilk 2 yılı kavgalarımız fazla uzamazdı hatta bir gün bile sürmedi hemen tekrar birbirimizin gönlünü alıp uzatmazdik ama işte bu son zamanlarda en başta ben olmak üzere aileme ilişki sorunlarımı çok söylemeye çok belli etmeye başladım. Ufacık sorunları büyütüp birbirize saygımızı git gide kaybettik
- 1 yıl
Evlendikten sonra, bu sorunlar devam edecek mi? Eğer devam ederse bir süre sonra bu sefer başka sorunlarınız ortaya çıkacak. Bu durumu daha da zorlaştırır. Sen evlendikten sonra birbirinize karşı daha çok anlayış göstereceğinize inanıyor ve eşine güveniyorsan devam et. Güvenmiyorsan etme.
Düşünen insan acı çekmeye mahkumdur. Kendi orijinal yazımdır. Senden ricam bu yorumumu düşünmen ve kararını anında vermendir. Bu hayatta huzur bulacağın insan senin seçtiğin insan annenin değil! Ama şunu da unutma ailenin ahını alan 1 insan mutlu olması imkansızdır. Aile rızası olmayan hiç 1 işten hayır gelmez. Asker ile evlenmek aşırı sorumluluk sahibi olmayı gerektiriyor onların normal insan olmadığını başta aklına kazımak zorundasın. Bugün varlar yarın kesinlikle yoklardır. Ama yine unutma askerin eşi olmak herkesin nasibi değildir. En güzel yanıtı bulacağın şeyi yazayım. Bu adama değer verip herşeyi kenara atmaya hazır mısın? Allah'tan sana nice mutluluklar göstermeyi nasip etsin...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Açıkçası bazı konuları konuşmanızın zamanı gelmiş de geçiyor bile. Kaldı ki aileler de bir yere kadar araya girip karışabilir. Tabiki akıl alınması gereken zamanlar olur büyüklerden. Saygısızlık da edilmesin ama bu hayatı doğrudan paylaşacak, yaşayacak olan siz olduğunuzdan başta sizin ciddi ciddi konuşmanız gerekiyor. Yarın bir gün daha büyük sorunlara yol açmaması adına. Gerekirse de destek alın psikolojik olarak. Nikah denilen şey er geç olur. Önemli olan sorunlarınızı çözmüş bir şekilde o nikah masasına oturmanız.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBak oncelikle araya kesinlikle 3. Kişilerin yorumunu katma ve benimseme.4 yildan fazladir beraber olmussaniz basinizda anne veya baba olmadigi halde siz yine devam edebilirsiniz. Asker olmanin getirdigi stres etkili olabilir nisanlinin annene davranislarinda. Birde annenin bu sozu cok yanlis "ya ben ya da nisanlin birimizi sil" annen narsistik bir davranis gostermis hic faydali degil. Nisanlin ile hemen nikahi basmani tavsiye ederim. Bak aradaki olay haysiyetsiz bir sey ise yani aldatma veya sadakatsizlik girdi ise evet affetme ama boyle bisey olmamis ise her halukarda devam edebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAbla çok kötü bi durum gerçekten bi tarafta ailen diğer tarafta sevdiğin kişi bence evlen derim o kadar sene beklemişsin adam asker dağ başında olmak çok zordur gerçekten, bu tarz hareketler yapması bence gayet normal çünkü herhangi bi arkadaşı yok dertleşeceği bi kimse yok otomatikmen çevre nasılsa oda mecbur kendini soyutlayamacağı için sessiz sakin birisi olsa bile kabalaşabiliyor bence gayet normal bu davranışlar
Ailenle aran illaki düzelecek gibime geliyor gene hiç birini bırakma aralarını iyi yapmaya çalış bence ateşin üzerine su at diyebilirim kısaca
Hakkınızda hayırlısı olur umarım şimdiden mutluluklar dilerim00 YorumlaAile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. bence şimdiden sorununuzu çözmeden evlenmeyin. genelde insanlar gerçek yüzünü nişanlanana veya evlenene kadar göstermez senin görmen iyi olmuş. bence al karşına konuş ve açıkça herşeyi dile getir yoksa evlendikten sonra problemler büyür. eğer sorunu çözemiyorsanız nişanı atmanız daha mantıklı olur. süreye aldanıpta ayrılırsam üzülürüm diye düşünmeyin. zararın neresinden dönerseniz kardır
10 YorumlaŞimdi ben asla ailemin karşı çıktığı biriyle olmam lakin 4 buçuk yıl sen olmusun zaten. Eniştenin bazı kötü huyları varmış ama sen seviyorsan bilemem bu huyları ile bir ömür yaşayacaksın 4 buçuk yıldan fazla. Ben yaptığı şeyleri göze sokan biryke olmam evlenmeden böyle ise sonrasını tahmin bile edemem lütfen iyi düşün
00 Yorumla
1 yılZor bi durum. Evlilik 2 kişi arasında olmuyor aslında aile faktörleri önemli. Çözülmeyen sorunlar bir gün ortaya çıkar ki boşanmalar bu yüzden çok olur. Zamanında buydu şuydu diye. Evet severek, aşık olarak evlenmek çok önemli. Aşkın bi süresi olur sonra sevgi devam eder o dümene geçer ki en önemlisi belli süre sonra saygı yola devam eder. Eğer o saygı evlilikte olmazsa çöküş yaşanır. Yanlış kararlar ile yapılan evlilikler hep bitebiliyor. Ama herşeyi konuşup rayına oturtabilirseniz iyi şeyler olabilir. Onu anla ailesiyle konuşmuyor, suriyede görev yapmak zor işler burada akıl vermesi kolay. Yazılanların hepsini unut nişanlınla konuş bütün sorunları çözerseniz ilerde hiçbiri ayağınıza takılmaz. Ama tüm kaygılarınızı konuşun içiniz bi ferahlar o zaman kim ne demiş önemi yok. İlişkiyi bitirmek kolay emek yıllar var konuş ama onunla başkasıyla değil.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Nişanlılık süreci uzun sürdüğü için ve damat her şeyi tek başına yaptigi için yıpranmış olabilir ama anne ile eş arasinda kalmak zor. Evliliğe enerji, sabır kalmalı. Annenizin fikri önemli ama son karar sizin olmalı mantiginizi dinleyin sadece duyguya odaklanmayın derim. Omur boyu ailelerde evlenmiş gibi olur nitekim. sadece eşle uyum yetmiyor..
00 Yorumla
1 yıllan annenn mi evlenecek adamla sen evleneceksin annen yaşamayacsk hayatını sen yaşayacaksın? Annen dahi olsa herkes işine baksın. O seni evlatlıktan reddetmeli tehdit etmeye cürret ediyorsa sen de geri adım atma. İnceldiği yerden kopsun.
01 Yorumla
Soran1 yılYa işte nişanlımın dediği şey tam da bu. Annenle evlenmiycem annenle gezmiycem vs. Sen niye bu kadar insanların milletin lafına bakıyorsun diyip kavga çıkma sebebi küfür etme hakaret etme sebebi bu. Bende işte hani göz yaşı ardına yuva kurmak istemiyorum annem sonuçta yani ama ne bileyim bu olaylar buralara kadar geldi belkide. Kimse düğünümde yanımda bulunmayacak. ya da bulunurlar herkesin suratı bir tuaf olur bence. Zaten erkek tarafının tek bir aile üyesi yok. Benimde babam ve baba tarafım yok sadece bı annem ve anne tarafım gelicek onlar da yüz ifadesiyle laflariyla hal ve hareketleriyle o günü mahfedecekler bence.
Gizli Üye(25-29)1 yılSorun yalnız senin ailenle kalmamış onun da ailesi istemiyor. Türkiye'de ailelerin anlaşamadığı yuvalar en çok 1 yıl sürer. Benden demesi sorunlar olabildiğince büyüyecek sen annenin dediğini yap. Senin duygusal baktığına o tarafsız bakıyor. Ayrıca annene saygısızlık etmesi de cabası.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Aile fertlerinin karışması doğru olmasada senin göremeyip onların görebildiği şeyler olabilir sonuçta nişanın bu kadar uzaması çok yanlış. ama onun kişiliği yaklaşımı ve daha farklı detaylar varsa ona göre analiz edelim.
010 Yorumla
Soran1 yılBu kadar uzamasının sebebi benim.
Benim görmediğim Ailelerinde tabikide gördüğü şeyler muhakkak vardır. Tek sebep nişanlımın anneme sinirlenip herşeyi başa kalkmasıyla başladı. Yani saygısızlık yaptı hakaretler etti. Annem bu adamla olmaz diyor. Hâlbuki bu zamana kadar nişanlım ne saygıda kusur etti ne de sevgide son bir aydır her şey üst üste geldi. Herkes yüz göz oldu nişanlımla.
Soran1 yılHerkesin başkalarının dediği bizzat annem söylüyor. Ben tabiki de annemi hiç bir şeye değişmem sonuçta babasız 5 yıl buralara kadar geldik. Hem anne oldu hem baba ama ne biliyim annemin bana karşı tavrı bana karşı düşünceleri diğer kız kardeşim ve erkek kardeşim den daha farklı yani. Sanki benim vicdanımı benim duygumu annem kontrol altına almış gibi inan bana kardeşlerimin düşünceleri benim düşüncem den daha önemli annem için herkesin başında kimisinin babası vefat eder. Kimsinin babasi varla yok arasında ama ben kendimi bildim bileli büyük bir sorumluluğun içerisindeyim ve hep bana şunu hissetirder sen yapmak zorundasın sen çalışmak zorundasın sen söz dinlemek zorundasın hissettirdiler ama diğer kardeşlerim hiç bir zaman öyle olmadı olmayacakta. Bu annemde olsa bir başkası da afedersin eşek olursan semer vuran cok olur derler. Ben ne kadar çok ailem için fedakarlık yaptıysam ailemin gozunde hiç bir zmaan saygı duyulmayan kişi ben oldum.
Soran1 yılİşte hiç biri yok olmak istemiyorlar. Aslında ben iyi de olsam kötü olsam artık kendi kararlarımi verip ne yaşıyorsam iyisiyle kötüsüyle kendi şahsi sorumluluğumu almam lazım. İnsanların ağzı torba değil ki büzesin iyisyle kötüsüyle hep yorum yapıp konusucaklar hep açık ariycaklar bu yüzden bence. Yani bu soru altına verilen cevaplardan ötürü benim hayatım benim kararım kimseyi ilgilendirmezmiş ben bunu anladım. Son vermeyede gerek yokmuş gibime geliyor. Aslında aileni ve sevdiğini dengede tutmak çok önemli ben o dengeyi bir türlü kuramadım kuramıyorum izin vermiyorlar.
Soran1 yılAynen öyle çok aile sorunları olanlar var hatta kaçmaya teşvik eden aileler bile var ama yine iş bizde bitiyor kim engel olursa olsun kim ne söylerse söylesin bazı şeyleri kulak ardı edip görmezden gelip önümüze bakmamız gerekiyor ve daha sonradan istenilsede istenilmesede aileler eni sonunda iyi olur bı barışıklik oluyor.
Soran1 yılCevapların için düşüncelerin ve fikirlerin için çok teşekkür ederim. Sağol.
Nişanın bu kadar uzaması zaten en büyük hatanız olmuş burada mesele aileler değil ilerde sizin ne yaşayacağınız.. bazen sevmek yetmez ilerde sana neler yaşatacağını hesaplaman lazım biraz daha detay vermelisin bunun için.
09 Yorumla
Soran1 yılNişanın bu kadar uzamasının sebebi benim. Evet hata bu kadar uzaması ama inan hala bana ne diyorlar biliyormusn ailem bir yıl daha bekle. Yani şöyle sorun var benim ailem de beni evlendirmek istemiyorlar evin tek güvencesi benim babam yok evi ben çevip çeviriyorum. Benim haricimde kardeşlerim var ve onların yaşında küçük değil onlarda bir sorumluluk alabilecek yaştalar. Ama ben nedense hep enayi görüldüm bana bisy laik görülmedi. Şu an benim kız kardeşimde sözlü hadi o da benim gibi fedakarlık yapsın yapamaz benim ailem için bu kadar uzattım nişanlılığı
Soran1 yılBende işte tam bu konudaym daha anlatamadığım çok şey var. Bu kadar uzatmanın sebebi aileme olan fedakârligim ama yine ne oldu. Olan bana oldu. Tamam nişanlımın sorunları da var psikolojisi bozuk bazı hareketleri çok yanlış. Ama Ailem de olsun beni enayi olarak görmelerini istemiyorum. Ya komple bu nişanı atarım ailem ve herkesten uzak dururum ya da herşeye herkese rağmen nişanlıma sıkı sıkı tutunup evlenirim yine herkesten uzak dururum inan bu süreçte insanlar beyin ne olduğunu kimin seni nereye koyduğunu okadar iyi görüyor ve biliyorsun ki. Offf offf her şey den nefret eder oldum
- 1 yıl
Bence sevdiğinden vaz geçme nişanı bu kadar uzattığın halde yanında olan biri seni gerçekten seviyor değer veriyor demektir.. hem onada yazık 4.5 sene seni beklemiş belli sende seviyorsun.. ailen mantıklı iş yapsa zaten onların yanında olurdun.. annene hakaret etmesinin sebebide size destek olmamaları köstek olmaya çalışmaları muhtemelen.. burada sorunlu olan senin ailen görünüyor..
Soran1 yılAynen oyle. Bana diyor işte onun ki sevgi değil onunki seni takıntı hale getirmesi falan ya.
Akıl mantık işi mi Allah rızası için ya. Ya bir erkek 3.50 yıl nişanlı kalır mı ve herhangi bir şey yaşamamamiza rağmen. Hani bazıları şey diyor ilişkiniz daha farklı şeylere gittiyse eğer yani nasıl desem cinselliğe gitti ise. 3.50 yıl degil 10 yıl nişanlı yine kalınır deniliyor bana sana yemin ederim asla. Öyle bir şey yaşanmadı. Sırf benim ve benim ailemin durumunu bildiği için oda onayladı bu kadar uzun süreyi zaten fazla görüşemiyorduk Suriye'de olduğu için.- 1 yıl
Nişanlın asker, belli. İş icabı psikoloji bozulabilir. Bu evliliğe engel değil. Psikolojik sorunu olmayan kişi yok gibi zaten. Bir de şu var. Kavgalar gürültüler arttıkça karsindakinin hatalarını daha fazla görmeye başlarsın. Herkes farklı bir yorum yapıyor. Ama anlattığın kadarı ile problem senin ailen. 3.5 sene nisanlilik dönemi gercekten cok uzun. Herkes bıkar bundan. Nikah kıyıp, aynı eve girince her şey değişecek. Emin ol. Kimseyi karıştırmayın kendinize. Gerisi kolay zaten.
- 1 yıl
Sana akıl verenler önce kendileri akıllanmalı.. cinsellik yaşansa zaten erkekler beklemez cinsellik yaşayan erkeklerin yüzde 90 ı ilişkiyi bitiriyor beklemiyor yaşayacağı en özel şeyi yaşamış sonuçta neden beklesin...3.5 yıl beklemiş birinin ilişkisine sevgisine yazık etme bence ailene rağmen devam et.. böyle birşeyin takıntısı olmaz sana saygısı sevgisi olduğu için beklemiş her erkek beklemez.
Soran1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun. Fikirlerini düşüncelerini paylaştığın için.
Bak kızım sende olanlara sahit oluyorsan her sey köprüyü geçene kadar ayıya dayı olacaksa hiç olmasın üzülmen mumkun ama ya daha kötüsü olursa aileni anneni kaybetmekten iyi mi annene ve sana böyle davranıp ikili oynayan askeri personel nisanın psikolojisi bozuk olur zaten bütün askerlerin çoğu oyle kontrol edemiyorsa kendisini kusura bakma böyle ergenler evliliği hak etmiyor evlenmek saygı sevgi demek anneyi baştaki etmiyorsa sal gitsin
00 Yorumla
1 yılŞimdi böyle saygısızlık yapan evlendikten sonra neler yapar ama onu bir düşün bazen anne ve babalar bizim göremediğimiz şeyleri görebiliyorlar tercih sana kalmış ama bana pek hoş gelmedi yaptığı nişanlının.
00 Yorumla
1 yılBence hatadan geri dön evlenince bu kadar kolay olmuyor dönmen görüyoruz. Bazı meslekler sinir uçlarıyla oynuyor askerler de böyle. O yüzden çok da normal kalmasını bekleme işinde iyi olsa da sana kötüyse boş ver.
00 Yorumla
1 yılBence saygı ilişkinin en büyük temel taşıdır, bu saygının ne kadar bozulduğu çok önemli. Giderek saygı aranızdaki sevgiyide nefrete dönüştürebilir karşına alıp konuşarak halletmeye çalış, durum düzelmezse zaten saygısızlığın sonu ayrılık
00 YorumlaTek çözüm sizin ikinizin oturup ciddi bir şekilde bu problemi çözmeniz. Kim ne diyor bırakın soruna ve çözüme odaklanın. Çözebilirseniz ne mutlu. Hayırlısı olsun inşallah
04 Yorumla
Soran1 yılAmin amin. Dün nikâh tarihîni iptal etmeye kadar gittim ve oda geldi sorunları ve sorunlarımı söyledim kabul etti ve herşeyin zamanlar düzeleceğine söz verdi. Yeterki sen beni bırakma dedi benim ailem yok tek güvencem sensin diyerek beni nikâh iptalinden vazgeçirdi. Ve nikahı iptal etmekten vazgeçttigimi duyan ailem ağzından geleni saydılar bana
Soran1 yılTamamdır çok teşekkür ederim düşüncen için.
1 yılŞu aile fertleri her insanın nikah olayına karışır kimseyi dinleme canım asker adam belki piskolojisi bozuk çok zor bir meslek çünkü oturun konuşun sorunu çözün kimseyi dinleme kalbini dinle
05 Yorumla
Soran1 yılYa çok teşekkür ederim. Kalbimi dinleyince devam et diyor mantığımı dinleyince devam etme diyor. Offf inan o kadar kötüyüm ki.
- 1 yıl
Sana karşı küfür saygısızlık yapan biri mi aşkım kimseyi dinleme seviyorsan o da şiddet küfür meyilli biri değilse neden ayrılık olsun aile fertleri genelde kıskançlıktan da bu kadar konuşur abartırlar
Soran1 yılkötü yanı. Hakaretler edip küfür etmek oldu. Mantığıma uymayan şeyler bunlar zaten. Başka bir sorun yok.
- 1 yıl
Bir ömür onunla yaşayacak sensin sevmek biter bir süre sonra sevgi saygı kalır zaten asker adam ile evlenmek zor çünkü o hep görevden göreve sen evde yanlız özel gün yok güzel vakit yok bunları düşün sana iyi geliyorsa evlen onların piskolojisi de bozuluyor mutsuz oluyorlar tabiki işleri çok zor Allah onları korusun inşallah
Soran1 yılİşte insanlar bunu anlamıyor ben bunu bile bile bu insanı hayatıma aldım inan evet psikolojisi bozuk yan yana gelince o kadar iyi ve o kadar mutlu bir çiftiz ki benim sadece nişanlım da istemediğim tek kötü yanı hakaretleri ve küfürleri başka bir sorun yok yani inan bana ben çok denedim güvenimi çok şükür sarsmadi ama işte çene derler ya o çenesi beni sinir ediyor ailemi sinir ediyor. Ya aslında çenesinin olmasının sebebi de com açık ve net. Ailesi varla yok arasında ve aylarca yıllarca dağın taşın arasında Suriye'de görev yapan bı adam doğru düzgün arayanı sorani yok benden başka. Yani aslında normal bizimle annemle saatlerce konuşması ya da bisyler demesi vs. İşte insanlar bunu böyle demiyor ne diyorlar biliyormusn. Ayyy erkeğin çenesi olmaz ne o öyle koca karı gibi diyorlar yadırgıyorlar.
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıl3.5 yil nisanmi olur. Lacka olacagi belliymis. Ne diye nisanlin akrabalarinla terslesiyor onu anlamadim. Senin aran nisanlin ile iyise ne diye milletin lafina bakiyorsun onuda anlamadim.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılNe kadar sevsen de bu evlilikte huzur hiç olmayacak. Evlenşrken sadece eşinle evlenmezsin. Ailesiyle de evlenirsin. Sevgişilikten farkı budur. Ben evli bir erkek olarak evlenme diyorum
00 Yorumla
1 yılSorun nişanlılık süresinde Allah aşkına dört buçuk yıllık nişanlılık mı olur evlenmeden önce her şeyi tüketmişsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMetni okumadım sadece başlıktan yola çıkarak eğer adama bunun sinyallerini vermediysen ya da sorunları açık açık konuşup ilişkiyi düzeltmek için çabalamadıysam bırakmak ağır k. vaşelik olur. K. vase olmayın kızlar.
00 YorumlaAklından böyle bir fikir geciyosa atmalisin. Tamamıyla emin olsan düşünmezdin zaten ve askeri personelle bilmiyorum ya
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılBugün mantığına yatmayan şeyler yarın gözüne batar o zamanda 'ama seviyorum' demezsin gözün sevgi görmez. Mesele aileler değil sana kötü davranıyor 😏
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bence korkut ama atma. bu devirde partner bulmak kolay değil. oncada emek var
03 Yorumla
Soran1 yılKorkutan kastın mesela ne gibi bir korkutma
Soran1 yılDün nikâh tarihîni iptal etmeye gittim. Nikâh salonunun önündeydim Bayada işin ciddiyetine vardı yani hatta bana dediki ya sen ciddi ciddi buraya kadar gelip nikahı iptal etmeye mı geldin dedi. Yani yalvardı yapma etme dedi. Sorun şu an annemin ve akrabalarımin karşı çıkması.
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılnişanlar atmak içindir yediğin kestaneler ve mestaneler de yanına anı olarak kalır.
00 Yorumla
1 yılAskeri personalse evlen.. ayrıl dicemde evlen parasını ye çatır çatır baktın olmuyoo baş tekmeyi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
1 yılHata tam olarak nedir ona bağlı olarak değişir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılSaygı yoksa sevgi ve gerisi de zamanla deforme olup bozulur
00 Yorumla
1 yılNişanlından ayrılman için gerekçeyi tam göremedim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence seviyorsan devam etmelisin belli ki birbirinizi seviyorsunuz konuşarak her şey hallolur
02 Yorumla
Soran1 yılSeviyorsam mı 😊 hemde çok sevmesem sevmesek yıl olmuş 2024 bu devirde 3.5 yıl nişanlı kalmazdik. İnşallah hal olur
Cevap sahibi1 yılOlur olur kimseye kulak asma mutlu olursunuz inşallah. Belliki cekemeyen insanlarda var akrabalar istemiyorsa bil ki cekemiyorlardir
3.5 yılda neler neler yaşanmıştır. Ama ailesinin seni istememesi başlı başına sorun. Sağlıklı bir gelecek inşa edemezsiniz
06 Yorumla
Soran1 yılNeler neler yaşamışliktan ziyade evet herkes her şey engel oldu ama biz birbirimizi bırakmadık. Çok zoruluklarla buralara kadar geldik Ailesinin istememesi sırf ben başka şehirdeyim diye yani biraz onların yapıları gereği kabul etmediler beni
Soran1 yılYine annem için nişanlım annen nerdeyse biz o şehirde oturucaz diyor yani benim yaşadığım şehirde oturucaz. En fazla bir yıl kadar daha bu mesleğe devam edecek ondan sonra bırakıcak zaten. Ama annem ısrarcı ne ölüsü ölüme ne dirisi dirime diyor.
Soran1 yılBu işi bırakınca zabıta olucak çünkü önü açık uzman olduğu için. Trafik polisi de olabilir.
Benim yaşım 25 . Nişanlımın yaşı 28
1 yılBunlar daha fragman ablacım... Yok illa evleneceğim ayvayı yiyeceğim diyorsan buyur... O akrabalarından da Allah razı olsun. Gerçek dostmuşlar demek ki. Yarın da kucağında çocuk pişmanlıktan kafanı duvarlara vurursun.
03 Yorumla- 1 yıl
Merhaba
- 1 yıl
@Açılındoktorgeldii merhaba .
- 1 yıl
Dm kapalı burdan yazdım
Gizli Üye(30-35)1 yılSaygı yoksa bir süre sonra büyük sıkıntılar aşılamaz olur. Saygı yoksa zamanla şiddet girer işin içine 👍
00 Yorumlasaygısız davranıyorsa ve kendini çok öenmsiyorsa bir narsistle karsı karsıyasın. yol yakınken dön
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAt gitsin uzun sürdü diye risk almak asıl en büyük hata.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSeviliyorsan ve seviyorsan evlen bence başta evlenme diye yazacaktım ama okurken ayrılma diye düşünüyorum bana yaza bilirsin. Ailen yine konuşur seninle yumsarlar ve nişanlı da ailen olacak artık senin
00 YorumlaAilesi neden istemedi tam anlamadım sen çalışıyor musun
00 Yorumla
1 yılAkrabalar niye karışıyorki?
Ben size karışdımmıki siz bana karıṣıyorsunuz söyle onlara
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
1 yılEvlensen kesin bosanirsjniz bence
10 Yorumla
1 yılEvlenip mutsuz olacağına bitsin daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBilmiyorum ben devam etmem hic bir sekilde boyle anneme saygisizlik yapan biriyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAyrıl kızım, arkana bile bakma
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKaç ona en iyisi görev yaptığı yerde yaşa
00 YorumlaÇok uzamış bir nişan
03 Yorumla
Soran1 yılEvet. Farkındayım ama mecburdum ailem için daha doğrusu annem için
1 yılBilmiyorum ama bu çocuk uygun biri de
10 YorumlaAskeri personeller sıkıntılı bence at
00 YorumlaSaygısız adamdan eş olmaz ben sana diyim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
1 yılHayırlısı.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne