Eylül'de nikah var ama 3,5 yıllık nişanı atmak üzereyim. Nişanlım saygısız davranıyor, nişanı atayım mı?

Akıl akıldan üstündür. Akıldan ziyade fikir almam gerekiyor, çok zor dönemdeyim cevaplarınız benim için önemli..
Ben 3.50 yıldır nişanlıyım nişanlım askeri personel toplamda sevgililik dönemiyle birlikte 4.50 yıl oldu Birlikteliğimiz ailesi en baştan beri istemiyor beni farklı şehirlerdeyiz diye, nişanlım mesleği gereği uzun bir süre Suriye de görev yaptı ve benim annem babam boşanmış. Yani benim başımda onun başında bizi yönetecek ya da bize bir büyüklük yapacak bir aile yok kendimiz karar verip kendimiz hata yapıp sonrada en kötüsü biz oluyoruz. Nişanlım ailesiyle görüşmüyor. Benim annem herşeye şahit oluyor velhasıl kelam Eylül'de nikâhımız var tarihler alındı gelinlik damatlık vs hepsi alındı ama gel görelim. 1 aydır her şey çığrından çıktı nişanlımla annem yüz göz oldular. Nedeni ise nişanlımın son zamanlarda saygısı olmadığı için başka hiç bir sebep yok yani şöyle yaptığı, aldığı, söylediği, gittiği, geldiği herşeyi başa kalkıyor. Annem de bu yüzden böyle bir insanla olmaz olamaz eğer sen bunu oldurur isen beni sil annelikten sil seni evlatlıktan silerim dedi. Sırf annemi yanlız bırakmamak için nişanlımı zamanında ikna etmiştim benim yaşadığım şehirde oturacaktık ama gel görelim her şey zıvanadan çıktı herkes ben ve nişanlımla yüz göz oldu 2 haftadır akrabalarımin hepsi beni arayıp nişandan dönmemi ve nişanlımla bir gelecek olmayacağı söylüyorlar. Şöyle bir şey varki mantığıma yatmayan şeyler var ama seviyoruz birbirimizi ben onun o benim herşeyimi biliyor her daim yan yana olmaya çalıştık evet hata yaptık bazı sorunları ailelere yansıtarak ama artık ne yaparsam yapıyım annem ve akrabalarım kesinlikle bu evlilik olamaz diyorlar üzerime çok geliyorlar iyi değilim. Dün nikâh tarihîni iptal etmeye gittim. Nişanlım şu an izinde ve benim yaşadığım şehirde oda geldi benimle ama iptal etmeme izin vermedi. Yalvardı yapma etme diye geri döndüm nikahı iptal etmekten , yine anlatmak isteyipte anlatamadığım çok şey var. Ne yapmam gerekiyor iki arada bir derede kaldım 🥺

Güncellemeler
1 yıl
Nişanlılığı uzatarak hata yaptım biliyorum bu devirde bu kadar uzun nişanlılık süreci fazla ama mecburdum ailem için.
Eylül'de nikah var ama 3,5 yıllık nişanı atmak üzereyim. Nişanlım saygısız davranıyor, nişanı atayım mı?