Ne evin anahtar teslimini aldık Ne de mobilya baktık. Ben ben hatırlatıyorum. Günlerini hep boşa ve ailesinle geçiriyor.
Artık bu belirsizliklerden dolayı bıktım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim eski nişanlıma benziyor inan öyle biriyle olmuyor hiç bişey umrunda değildi ne kendinin ne ailesinin düğün yazın olacaktı 3 5 ay vardı ama ne ailesi ne kendi hiç yanaşmıyordu düğün tarihi bile almamıştık sürekli söylüyodum yavaştan başlayalım tarih alalım eşya bakalım diye tamam diyordu hiç hareket yoktu zar zor yanaştışlar söyleye söyleye istediğimiz tarihi bile bulamamıştık sonuçta herkes nerdeyse 1 yıl öncesinden alıyor tarihini aylar sonrada ancak mobilya almaya ev yerleştirmeye başladık ama nişanlım hiç evleniyor gibi değildi mobilyayı bile ailesiyle aldık insan hiç mi merak etmez evleniyoruz beraber alalım hiç mi demez tüm düğün hazırlığını tek başıma yapmıştım hiç heyecanlı gelmiyordu ben anlamamın ardına sığınıyordu bişey yapılacak alınacaksa annesi babası alıyordu sanki kendisi 5 yaşında çocuk hiç sorumluluk sahibi olmadığını gördüm bu süreçte çok zoruma gitti bişeyde diyemedim sonrasında evlenilecek biri olmadığını gördüm ve ayrıldım hiç pişman değilim gerçekten olgun ve sorumluluk sahibi olmayan biriyle ne yaparsan yap olmuyor uğraşılmaz ona verdiğim yıllarıma acıyorum
1220 Yorumla- +1 yıl
İnsan sadece boşa geçen zamanlarına yanıyor gerçekten
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils öyle maalesef ama bana bi çok şeyi öğretti artık o hataları yapmamam gerekiyor onda yaptığım en ufak bi toleransı bile göstermemem gerektiğini gördüm
- +1 yıl
düğüne 3-5 ay gibi kısa bir süre kala geri adım atmak zor olmadı mı o dönem için
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils düğünüme 1 hafta kala ayrıldım evet çok zordu ama olmayacağını gördüğüm için ayrılmak durumunda kaldım nasip
- +1 yıl
ve düğününe bir hafta kala bir de, gerçekten çok önemli ve zor bir karar vermişsin. nasıl alabildin böyle bir kararı :)
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils son zamanlarda ortada hiç bişey yokken tartışma çıkarıyordu sebebini anlayamayacağım şekilde bana bağırıp hakaret ediyordu geçer sandım hep fakat düğüne 1 hafta kala ortada hiç bişey yokken yine tartışma çıkardı düğününe 1 hafta kalan bir çift mutlu olmaz mı değildik üstelik ortada hiç bişey yok hakaretler etti bağırdı alttan aldım ama bambaşka biri vardı karşımda en son tartışmamızda öfke kontrolü olmadığını gördüm nerdeyse bana şiddet uygulayacak duruma gelince olmayacağını gördüm inan insanın gözü hiç bişeyi görmüyor her şey hazırdı evimiz eşyalarımız hepsini elimin tersiyle itip ayrıldım
- +1 yıl
o dönem özelinde değerlendirirsek belki zor ve üzücü bir durum olmalı fakat şu anda düşününce de iyi ki diyorsundur bence dimi. halbuki ne heyecanlarla ev tutulup eşyalar alınmıştır. evliliğe/birlikteliğe bakış açını da değiştirdi mi peki bu durum
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils ilk zamanlar çok aşırı zorlandım evden dışarı çıkmıyodum sürekli neden böyle oldu diye kafamda sorgulayıp duruyordum uyusam rüyalarıma giriyordu kötü bi psikolojideydim çok şükür ki aylar geçtikçe aklıma daha az gelmeye başladı gün içinde aklıma gelmemeye başladı sanırım alışmıştım o büyük sevgi içimde azaldıkça iyi ki bitti demeye başladım hiçbir pişmanlığım olmadı çünkü bu ilişki için elimden gelen herşeyi yaptım ilk zamanlar bi daha asla birini sevemem istemiyorum modundaydım hatta bi çok talibim çıktı hiç birini istemedim şu an iyiyim karşıma çıkan insanları değerlendiriyorum artık ilişki yaşayabileceğim bi durumda olduğumu düşünüyorum bence çivi çiviyi söker
- +1 yıl
ilk başlarda öyle olması normal ama hiç kimseyi bir daha sevemem, güvenemem gibi.. ama hayat gerçekten geçmiş ilişkilere takılı kalıp güzel günlerden mahrum kalınmaması gerekiyor kesinlikle. bi ilişkiye hazır olduğunu hissetmen çok güzel bir şey senin adına. kaç yaşındasın bu arada
- +1 yıl
soru sahibini de rahatsız etmiyoruzdur umarım :)
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils başta çok dramatize ediyordum hatta nişan attım ardından bi çok talibim çıktı cesaret edememiştim hiç artık olmaz kafasındaydım zamanla kendime geldim 27 yaşındayım
- +1 yıl
yaşanmışlıklar da sana ayrı bir bakış açısı katmış olmalı muhakkak, şu anda çok daha iyisin o halde, değil mi :)
- +1 yıl
bir şey sorabilir miyim
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils sor bakalım
- +1 yıl
yazabilir misin..
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils burdan sor
- +1 yıl
şu anda hayatımda olan kişiyle aynı şekilde senin yaşadığın duruma benzer bir sürece sürükleniyor gibi hissediyorum ve bu konuda çok kararsızım
Cevap sahibi+1 yıl@red_devils nişanlı mısınız tam olarak olayları bilmiyorum ama
- +1 yıl
yazabilirsen oradan anlatmak istiyorum olayları tam olarak
En İyi Cevaplar
+1 yılBir insan sorumluluk sahibi olmalı çocuklarımızı bile çocukluğundan bu yana boyle yetiştiriyoruz evlenmeye adım atmış birinin sorumluluk kabul etmemesi bana pek hoş gelmedi
00 Yorumla
Öncelikle bir sorunu var mı onu iyice öğren yoksa bence çok istekli birisi değil evliliğe tamam erkekler evlenirken biraz ürkebiliyor ama sorumluluk almamak büyük sıkıntı yarın evde de sorumluluk almayacak x bir olayda da iyi düşünmelisin bence evlenmek için
00 Yorumla
İnsan sadece boşa geçen zamanlarına yanıyor ama maalesef hiç geri dönüşü yoktur sende o dönüşü olmayan hataya düşme, büyüklerim küçüklerin tavsiyesi üzerine iyi düşün 🙏🏼
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
70Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence ayrılmalısınız.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. İlişkilerde erkekler sorumsuz olunca, kadınların omuzlarına daha fazla yük biniyor maalesef. Düğününüze sadece iki ay kalmış şu zamana kadar her şeyi halletmiş olmanız gerekirdi. Buna rağmen eşiniz olacak kişi hala sorumsuz davranıyorsa evlenme kararını gözden geçirmenizde fayda var. Sizin sadece bu kadar çaba göstermeniz, kendinizi yıpratmanız doğru değil.
40 Yorumla
+1 yılÇok kötü sinyaller. Sorumluluk almaması değil de evlenmeye çok sıcak değil gibi geldi bana burdan... Ailesiyle bu konuyu tartışıyorlar yüksek bir ihtimalle. Çok kötü... Sen bana göre mobilya falan bunları bırak da. Ya hevesli olan insan bunları seninle birlikte koşa koşa seve seve yapar.. bu adamda heves yok bor defa..
72 Yorumla- +1 yıl
Haklı
- +1 yıl
Aynen öyle @asuasuasuman
Gizli Üye(30-35)+1 yılLütfen daha evlenmemişken nişanı at. Bana kolay olduğundan söylemiyorum. Ama seven ve aşık olan insanı iyi bilirim. Her şeye önden o kişi atlar. Sevmeyen sorumluluk alamayandır zaten. Onuda kendi haline bırakacaksın. evlensen sana yük olacak istediğin gibi biri olmayacak asla. İnsan ilişkilerinin kitabını yazmış biri olarak konuşuyorum. Seni sevdiği falan yok. Bir hareketinden bile artık anlayın şunu kızlar. Seven erkek her şeye önden kendi atlar kendi hevesli hevesli yapar her işi. Sevmeyen de böyledir işte. Bu tuzaklara düşmeyin artık.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 ay kaldı ve hala mobilya bakmadıysanız nişanı atın gitsin. Böyle insanlar ailesi ne derde onu yapar, belkide ailesi sizi istemiyor. Evlenince çocuk olduğunda da sorumluluk almaz. Her şeyi siz yapmak zorunda kalırsınız ve sonunda olan sizinle birlikte çocuğunuza olur
30 Yorumla
+1 yılbu ne biçim bi olay arkadasım okuyunca sinirlerim hopladı hiç bi emek göstermiyor resmen üstüne bide ailesiyle gezmesi falan hayatta böyle bişey yapmadım eşime sende yol henüz bitmeden donmeni tavsiye ederim kardeşim belli ki çaba sarfetmiyor emek göstermiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılArtçıları yaşamışsın.
Büyük deprem yolda.
Ya terk et o diyarı, ya da şimdiki nişanlınla kurduğun ilişki ağını komple yok, başka biri ile ya da kendin yeni bi yapı kur.
Şimdiki yapının altında kalacaksın yoksa10 Yorumla
+1 yılHayatın bütün yükünü şuanda omuzlamışsın Nişanlına ne kalmış? Ayrıl demem ama biraz kendisine çeki düzen vermesini sağla gerekirse bu evliliği istemediğini ciddi anlamda belirt ailesine karşıda net dur karşılarında
11 Yorumla
+1 yılYa ya şunu sormak istiyorum mobilyayla mı sen evleneceksin sal gitsin biraz rahat bırak Hadi iyisin ki bak eşimsin Hadi bakalım şunu bugün böyle yapalım her gün gün gün gün gün gün gün bir bakmışsın ki her şey dizilmiş yani
00 YorumlaBen stresli bir insanım 6 ay öncesinde bütün ev eşyalarım hazır olmalı. Daha bunun kınası, gelinliği, organizasyonu, düğünü vs bir sürü sorunu var. Bir de çalışıyoruz zaten zaman kısıtlı. Bence sen evlenmeyi bir daha düşün.
00 YorumlaGec olmadan bu evliligi sorgula ve bunu onada belirt. Bazi seyler konusarak cözülebilir. Belki baska bir sorun vardir? Ama bunu evlenmeden önce belirt.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar böyle zamanlarda kendilerini az çok belli eder bence. Baştan böyleyse evlilikte de böyle olur. Ben böyle düşünüyorum. Sorumluluk bilmeyen birisi olabilir.
10 Yorumlacanım kusura bakma da manyak mısın ya böyle biriyle evlenilir mi , daha evlenmeden böyleyse evlenince oho. bin katı olur, sevgiliyken de mi böyleydi yoksa nisanlaninca mi böyle oldu. yani eğer nisanlandiktan sonra böyle olduysa asla evlenme uzatabildigin kadar uzat hatta gerekirse ayril yani. bile bile kendi hayatını karartmak bu. en iyisine en guzeline layigiz boyle okuzlerle omur mu gecer ya sacmalamayin
00 Yorumla
+1 yılKadınlar neden bu kadar şikayet edip sonra evlenince bela okurlar anlamıyorum. Adamın ne olduğu belli değil mi
10 Yorumlaİyi tahammül etmişsin
Başkası bırakmıştı çoktan bu sebepten değil
İllerdeki sorumsuzluğu yaşlanma etkisi yapacağı için10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirsen genç yaşta ağır yükler alacağın için erkenden ruhun çöker.
Bırak. Kendine değer ver. Bu adamla evlilik olmaz.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Nişanlıyken ozuran, evliyken zçar. Seninkisi şimdiden zçmaya başlamış bile.
Aklın mı yok senin, arkana bakmadan koşarak uzaklaş ondan.
10 Yorumla
+1 yılböyle bir adamla
hala evlenmeye kararlımısın
bilemedim ben..
şimdiye her şey hazır olmalıydı10 Yorumla
+1 yılŞimdiden sorumluluk almıyorsa ondan bir şey olmaz..
20 Yorumla
+1 yılYol yakınken geleceğini mahf etme o şansın bence hevesi bitmiştir ya da alacağını almıştır bende sana tafsiye ya da al karşına konuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılNormalde de böyle biri midir müstakbel eşiniz hani ne kadar bir zaman geçirdiniz birbirinizi tanımak için onu bilmiyorum ama... 🤔
00 Yorumla Böyle birine verilecek en iyi ders ayrılmak olur evlendiğinde bitmez bu sorumsuzlukları daha da çoğalır
00 Yorumla
+1 yılMobilya için nişanı at en iyisi ya, kurtar adamı tez zamanda kendinden, sonrasını daha kötü görüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBence babasinin evinde kalmayi dusunuyor olabilir evlendikten sonra diycek sana galibs sjsjsjjs garantiye alicak
11 Yorumla- +1 yıl
ikinci seçenek
b) o daha bebek ablası
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayatına alacağın kişi sorumluluklarını iyi bilmeli, kafanı kurcalayan ne varsa direkt konuş onunla, ciddi bir şey evlilik.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDüğüne iki ay kala daha bir şey bakmamışsa boz o bişanı. Öyle sorumsuz adamla hayat geçmez
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yıl45 yaşındasın ve buraya böyle bir soru soruyorsun sence bu durumda ne yapman gerek sen bu sorunun cevabını biliyorsun
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra da pek değişeceğini düşünmüyorum, zor bir durum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yıl2 ay kaldı ve hiç bir şey almadınız? Ailesinin evine yerleşecek belli.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk alamayan insanla evlenmek= annesinden koca bebeği emanet alıp annesinin yükünü azaltmak
10 Yorumla Bence ondan ayrıl şimdisi böyleyse gerisini düşünemiyorum
10 YorumlaSen tercih etmişsin. Ya gönder ya da şikayet etme...
10 Yorumla
+1 yılZararın neresinden dönersen kardır diye bir siz vardı
01 Yorumla- +1 yıl
Takip atar mısın
+1 yılBir yerde okumuştum erkek emek vermiyorsa o kadına değer vermiyor demektir yazıyordu
00 YorumlaKarşı tarafta belkide mali açıdan sıkıntı vardır ! Sana söyleyemiyordur!
00 YorumlaSeven insanda heyecan olur böyle umursamaz davranmaz
00 YorumlaAyrılmak senin için çok güzel çünkü evlenince keşke demezsin.
00 YorumlaSen ayrı yollarda ben ayrı yollarda yolumuza devam edelim demen gerekir..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince de cok sorun yaşarsın gbi geliyor bana inşallah düzelir
00 Yorumla
+1 yılÇok sorumsuz gibi Allah kolaylık versin. Onun daha çok ilgilenmesi lazım
00 YorumlaDemek ki sorumluluk almak istemiyor ve evlilik en büyük sorumluluk
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun inşallah. Hâyır diyelim, hâyır olsun inşallah
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Resti cek o zaman. Keske bu zamana kadar beklemeseydin. En kotu koca sorumsuz erkektir.
00 YorumlaEvlilik çok önemli yapma böyle bir hata sakın!!! Sonra pişman oluyor insan ama çok geç…
00 Yorumla
+1 yılDüğüne iki ay kala ev mobilya hiçbir şey yoksa evlenince ne yapacaksınız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyin şimdiye kadar hazır olması gerekiyordu ne bekliyor bu dingil
01 Yorumla- +1 yıl
Hayatında da sürekli erteleyen seni yoran yiprayan hep sen cabalayacagin için içini yiyeceği bir evlilik olacak tekrar gözden geçir hayat bu şansa birakmaya gelmez
- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir adamla evlenilmez bence ama sen bilirsin..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılYumurta tavuğun totosuna gelince aklı başına gelir o zaman da eli ayağı bir birine dolanır
10 Yorumla Iliskine goz atmak icin hazir gec kalmamisken bir daha dusun biseyleri..
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk sahibi olması çok önemli evlenince düşünemiyorum her şeyi sen mi düşüneceksin hem evlilik öncesi heyecanlı olması seninle olması gerekmiyor mu? Bence otur ciddi bir şekilde konuş istemiyorsa evlilik senin geleceğini mahvetmesin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPişman olursun evlenme onla. Emek verdim zaman geçirdim elalem ne der diye düşünme. Daha beter hale gelirsin. Ayrıl.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. böyle biriyle neden evlilik kararı aldınız yıpratır adamı böylesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBelirsizlik =değersizlik..
Sana değer vermeyene birisiyle evlenme10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenirsen, eninde sonunda net boşanırsınız
Yine de sen bilirsin00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDüğüne kadar ses çıkarma gerekenler olmadıysa düğüne gitme
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSorumluluk almayan adam seni evlilikte nasıl umursayacak ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Evlenince de böyle olacaksan şimdiden söyle de bilelim" diyebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılişin zor. bide evlendikten sonrasını düşün sorumsuzluğun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. adam sana ısrarla ben evlenilecek adam değilim diye kendini belli etmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim kociskom kendi eşya bakmaya gitti... herşeyi kendi yaptı ben sadece imza attım canım erim benim💋💋
22 Yorumla
Soran+1 yılİyi hald etti
- Devamını Gör (87)
Devamını Gör(132)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Düğünümüze iki ay kaldı. Sorumluluk almayan nişanlıma ne yapmalıyım, ne demeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler