Merhaba babam çok sert bir adam sevgilimle tanıştırdım ve evlilik düşündüğümü söyledim. Bundan önce de sevgilime babamın yanında çok dikkat etmesini çok ayrıntıcı olduğunu söyledim. 600 km yol yaptı ve geldi. Babam tanıştı ve beni odaya çekip çocuk sıkıntılı mı sürekli elleriyle oynuyor tek elini kullanmıyor kafasını sağa yatırıyor vs saçma sapan şeyler söyledi. Elleri sürekli titriyor falan dedi. Hasta olmasın dedi. Psikolojimi bozdu kaç yıldır hayatımda ayrıca çokta yakışıklıdır ama babam neden bunu yapıyor anlamıyorum. Böyle maço mu olmalı ne yapmalı anlamadık bekliyorum cevabını bana sürekli yemin ederim çocukta sıkıntı var diyor hiç iyi değilim. Onaylayacak elbet ama bu sözleri zoruma gitti sapasağlam çocuğa engelliymiş gibi konuşuyor ne yapmalıyım fikir verin lütfen
1 yılE napacaktı? "Biz de bıkmıştık bu kızdan, al götür." mü diyecekti? Herhangi bir psikopatlığı yoksa bir babanın en kıymetli varlığı çocuklarıdır. Kız evi naz evi diye boşa denilmiyor.
Benim sevgilim olsa babam onu 40 kez test eder tanımaya çalışırdı ilk tanışmada emin ol. Bu kadar kafaya takmamaya çalış.
Ayrıca çocuk hakkında söylediğin tek şey çok yakışıklı olması ve iyi para kazanması, yatak kısmını es geçiyorum. Sen bu çocuğun karakterinde olumlu olumsuz nə var hiç bahsetmemişsin soruda ve yorumlarında (üşenmeyip okuduğum kadarıyla). Neyini seviyorsun məsəla.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSenin 1. hatan şu; Çocuk çok yakışıklı ❌
Evlilik diyorsun ve çocuğun dış görünümünü, karekter güzelliğine tercih ediyorsun.
Babana şu konuda hak vermelisin
eğerki piskiatrik bir durumu veyahut piskopatlık potansiyeli var ise aynı çatı altında yaşadığın zaman çokça karşılaşırsırsın ve şu an sana tatlı gelen durum acı veren bir hayata döner..
ayıp değildir al sevgilinin mhrs şifresini bak hastane geçmişine hastane ziyaretlerine madem iş ciddi oda sana neyi var nesi var göstersin ama sen al incele bak.
baktınki bir şey yoksa bunu babanada gösterirsin.. fakat tekrar söyliyimki bu ayıp değil kusur aramak değil.. bir ömür huzurla geçer,, olurda oğlan piskoğatsa kum torbası olmana gerek yoktur. Babanı nasıl ikna ederimi değilde kimle nasıl biriyle evlenmek üzereyimin peşine düş.
çocuk oyuncağı değil ben o hatayı yaptım 4 yıl evli kalabildim artık intihar etme boyutuna kadar geldi düşün.04 Yorumla- 1 yıl
Estağfirullah, dilimin tecrübemin döndüğünce 🙏
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Ailenin onu beğenmesi, sevmesi gerekmiyor. Önemli olan sen ne düşünüyorsun! 🌸
Ne güzel, senin gibi sevenleri görünce, mutlu oluyorum. Hâlâ umut var diyorum! 😅
Gönlünce olsun, kolaylıklar dilerim!
İnsan sevdiğinin yanında olur, olmalı, olmazsa kaçarsın! 😅06 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ediyorum dileklerin için. Onu çok seviyorum ve öyle zoruma gitti ki babamın söylemleri. Gerçekten çok zor bir adamdır bizleri bile ezerek büyüttü. Karşıma geçip bana layık olmadığını söyledi ki sevgilim esnaf diliyle iş yapan bir adam ve esnaflıkta çok iyi para kazanan biri ilk tanışma için çok normal haraketler bunlar aklına bir sözün var mı dedim hayır dedi. O zaman niye fizikseline engelliymiş gibi konuşuyorsun dedim bana kızdı bana övme savunma dedi psikolojim berbat ve bunu sevgilime yansıttım ona babamın karşısında daha sağlam durmasını söylediğimi hatırlatarak sitem ettim
- 1 yıl
Gönlünü ferah tut öncelikle. Ricalar ve teşekkürler.
Hani ilk tanışma buluşma heyecan normaldir. Bunlar normal şeyler. İnsanın eli ayağına dolaşır normaldir. Bunun farkında olmalıydı baban..
Dikdur, çocuk değilsin, istediğini seversin istediğin ile evlendirsin, çocuk gibi görmelerine izin verme...
Soran1 yılKesinlikle çok haklısın dik duracağım ben çocuk değilim karşısına adam akıllı sevdiğim değer verdiğim birini çıkardım geleneğine göreneğine göre değerlendiripte zorbaca davranması onun sıkıntılı olduğunu işaret ediyor
- 1 yıl
Katılıyorum kardeşim, Rabbim kolaylık versin sana 🌸Mutlu akşamlar diliyorum, yarine güveniyorsan son gaz tam gaz devam🌸
Soran1 yılTeşekkür ediyorum dileklerin için güzellikler seni bulsun 🙏
- 1 yıl
Ricalar ve teşekkürler kardeşim amin inşaAllah cümlemizi hak eden cümlemizi 🌸
Gizli Üye(25-29)1 yılKusursuz insan yoktur, sevgilini baban değil sen tanıyorsun babanda ilk defa görüyor. sevgilin alışık değildir ve heyecanlanmıştır bundan doğal ne var? Sende sevgilinin ailesiyle tanışsan ve böyle bir şey dense ne olurdu? Başkalarına göre sevgilinle ilişkini etkileme kendinize göre yaşayın. Babanın öyle düşünmesi de sana bağlıysa belki de tanımadan o şekilde yargısız insaf olmuş. Böyle pürüzler için can sıkmaya gerek yok. Ben nişanlandım ama hala heyecanlanıyorum baba-anne bile zorlanıyorum aile konusunda alışık olmadığı bir durumdur bende alışık değilim stres olup farklı davranabiliyorum kız olarak
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBirazcık heyecanlanmis galiba sevgilin 😅 ama senin babanın karşısında kararsız kalmaman lazım, hayır baba sadece biraz heyecanlı merak etme onu tanıyorum, şu kadar zamandır tanışıyoruz demen yeterli olacaktır. Seni kararsız görürse herhalde onay vermez.. her baba kızının evlendiğini ve "mutlu olduğunu" görmek ister.. bunları sıraya dizecek olsa mutluluk ilk sırada gelir. Sen ona karşı kararsız kalırsan tam mutlu olduğuna emin olamaz baban. mutlu olmayacağın bir adamla da evlenme zaten.. ve lütfen, bir adamla evlen. 😆
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılbaban cok acimasizmis. Cocuk onca yoldan bin turlu heyecanla gelmis, eli titremesi tabi ki normal. Makul olmasi ve haksizlik yapmamasi gerek.
34 Yorumla
Soran1 yılBiliyor musun babam genel olarak çok acımasız çok eziyor her anlamda herkesi
- 1 yıl
Baban böyle biriyse siz nasıl onu kırmadan yaşıyorsunuz ki? O milleti hatta milleti bırak en sevdiklerini kırarken sizin sabrınız çok iyi bence... Böyle insanlar hayattan zevk alamazlar kendilerini çok bilmiş ve üstün görürler kafaları serttir (inatçı ve laftan anlamaz) doğru mu tarif ettim?
- 1 yıl
insallah yaslandikca kalbi yumusar
- 1 yıl
İnşallah ama sanmam.. Kızı evlilik yaşına gelmiş adam 45 yaş üstüdür ilk çocuğu değilse 50-60 vardır bu saatten sonra nasıl yumuşar bilmiyorum da inşallah diyelim
1 yılÇocuk heyecandan eli ayağı titremiş olabilir. Normal ilk defa ailenle tanışıyor. Bence banan abrtmış biraz, saygıdan başını eğebilir onun karşısında. Bunlar normal bir davranış. Babana bunları anlar ve zamanla daha iyi tanıyacaktır alışacaktır. Sadece tanımaya çalışsın çocuğu eleştiriyi kenara bıraksın bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Anneler ve babalar asla yanılmaz
İnan ki bende çok kızardım ama iyi ki diyorum beni hep uyarmışlar, kaldı ki bi anne babanın ilgilenmesi bile başlı başına müthiş bi şey
Babanı tanımıyorum ama babalık (ebeveyn) iç güdülerine güvenmen gerektiğini düşünüyorum02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHeyecandan yapabilir çocuk.
Ama şu an madde bağımlılığıni hissetmiş olabilir çünkü madde bağımlısı değişik değişik haraketler yapar ve babalar anneler hisseder benden sana söylemesi.
Çocuk sana göstermiyor dur gerçek yüzünü iler de görüşen o da sıkıntı bir geçmişini arastir.
Sonuçta tam tanımıyorsun ever sevgilin ama sonuçta sevgililer her şeyini anlatmaz kimisi gerçek yüzünü eblendikten sonra gösterir.
Arkadaş ortamında bile öyle degi mi kimse sana gerçek yüzünü göstermez çok can ciğer olmadığı sürece. Benden sana söylemesi aileni dinle derim00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOnu uzun zamandır tanıyorum birbirimizi seviyoruz güveniyoruz heyecandan elleri titremiştir diyebilirsin babalar kızlarına karşı kıskanç olurlar senin babanda kıskançlık ve önyargılarından dolayı öyle diyor olabilir her ne kadar babalar kıskanç olsa da kızlarının evlenip aile kurduğunu mutlu olduğunu görmek isterler babana birbirinizi sevdiğinizi gösterin o zaman ikna olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı. Mecbur, kızını seven bir baba tabiki damada al senin olsun kurtar bizi bu kızdan diyecek hali yok yaa, ağır abi olacak biraz, sakin ol zamanla alışır 👋👋
09 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle de sizce bu kadar sert konuşması normal mi ve travmaları var kızkardeşleri evlendikten sonra eşleri hasta çıkıyor bedensel olarak bundan kaynaklı çok dikkatli olabilir mi çünkü gerçekten sıkıntısı yok sapsağlam çocuk
- 1 yıl
Bak şöyle söyleyeyim sen daha bir ebeveyn olmadın onlar gibi düşünemeyeceğin net, o gençliğin ne demek olduğunu biliyor. Sert davranması normal sonuçta dövmemiş, kabul etmiş konuşmuş, ama çok gevşek davranmayacağıda net, senle maytapda geçiyor olabilir, takılma sen yaşantına bak, er geç çocukta sende niyetiniz samimi ise saygı duyar
Soran1 yılSaygı duyarım dedi zaten ama kızım bak var bu çocuğun hareketlerinde sıkıntı dedi. Yani çocuğun ellerinin titremesine heyecandan üstüne sürmesi bunları otistik olarak değerlendirdi. Direkt otistik gibi dedi yıkıldım ne diyorsun baba sen dedim düşünsene beş yıldır birlikteyim yemek yiyişinden uyuyuşuna konuşmasına her şeyine şahit oldum akisne havalı geliyor bana nasıl babam bunu dedi inanamıyorum günlerdir yemek yiyemiyorum
Soran1 yılEvet çok haklısın detayları bilmiyor umarım önyargıları kırılır teşekkür ederim
Soran1 yılBu mesaj içimi az da olsa rahatlattı görüşlerin için minnettarım güzellikler seni bulsun 🙏
Aile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Babanın yaptığı tarif madde bağımlılarını anımsatıyor. Keşke el aleme güvendiğiniz kadar kendi kanından canından babana güvenmeyi öğrenseydin...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim de babam öyle yapmıştı, çeşitli şartlar koydu nikah gününe kadar da istemiyordu sonra oğlum demeye başladı. Kız babaları böyle oluyormuş.
22 Yorumla
Soran1 yılBu şekilde hastalıklıymışım gibi yaklaştı mı? Bazı yerler de hak veriyorum ona ama sağlıksal problemi olmayan biri heyecandan eli ayağına dolaştı sadece bunu anlaması zor değil ve ilk görüşte damga vurması çok acımasızca
Cevap sahibi1 yılBöyle yaklaşmadı. Ben babamı tanıyamamıştım, o kadar başka bir adam oldu. Herkesle senli benli olan adam, damat adayına siz diye hitap etti ve surat beş karıştı daima.
1 yılBabalar öyledir boş ver salla gitsin aklınca kendi dediğini olduracak aynı benim babam bizde seneye söz keselim diyoruz babam da arıza çıkarıyor sen seviyorsan kim ne diyor bakma ve ayrıca elleri falan titremesi normal heyecan yapmıştır olabilir insanlık hali umarım mutlu olursunn.🙂
02 Yorumla- 1 yıl
AHHAHAHHA Ne alaka be bu yaşta evlenmişim de çoluk çocuğa karışmışım teh Allahım yiah😂😏
1 yılMaço olmasını beklemiyor. Hal hareket davranışlarına bakıyor. Madde kullanıyor olmasından şüpheli şu an baban
11 Yorumla
1 yılÇocuk iyiyse babanı takma, lüzumsuz şeyler söylemiş. O da zamanla alışır, belki kıskançlık yapmıştır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBaban klasik kiskanclik etmis. Sevgiline soyle babanin yaninda raat olsun cekinmesin. Ben olsam vermezsen kaciririm bile derim. Ki basima geldi dedim adam sok oldu ozguven tavan ln bunda demisti 😂
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYanlis anlama seni kacrsin demiyorum. Ama o ozguveni yansitsin. Hem sana hem ailene
1 yılBaba bunda bi malafat var eşşeğin şeyi kadar böylesini bulamam canım babam kızının mutlu olmasını zevkten inlemesini istemezmisin de 🤣🤣🤣🤣🤣
00 Yorumla
1 yılşöyle ki belki çocuk heyecanlandigi için davranışlarına dikkat edememiştir. babanda böyle yorumlamıştır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılbaya sert adammış sevgili yapıyor kızı eve getiriyor falan, adam tünel gibi geniş hala sert diyor :D
04 Yorumla
Soran1 yılAile tanışması
- 1 yıl
o zaman başka ailesiyle geldiyse bu normal. senin o sevgilin demek ki tutuk bir çocuk stres yapmış. bence o seni hayattada yatakta da memnun edemez pişman olursun. babana kulak ver bence.
Soran1 yılHayatta ve yatakta da gayet mutlu ediyor bunları yaşadık ve beş yıldır birlikteyiz bence sen boş yapıyorsun
Belki senin göremediğin bir aksilik gördü veya sezdi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSevgilisinin babasiyla tanisan herkes gibi heyecan yapmis baban biraz abartmis sanki
10 Yorumla Çocuk heyecan yapmıştır. Baban bunu normal karşılamalı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Çekinmiş, utanmış veya heyecanlanmış olabilir ne var bunda?
00 YorumlaEdemezsin babalar kızlarına kimseyi yakıştıramaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılsöyleseydin çocuk heyecanlidir başka neyden elleri titreyecek ya sabir baban bahane uydurmaya çalişiyor bence kendi beğendiğini şey yaptiracak sana
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYaw sevgilin heyecanlandi elleri titrer normal. Baban abartiyor biraz birde ortada bisey yok yani hepsi ongorusu babanin. İkna edersin
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSevgilin babanin suyuna gitsin. Birde sevgiline sunu de "babamin davranislarini kisisellestirme". Babanla beraberken alttan alsin zaten sen onunla birlikte yasiyican beraber huzurlu iseniz gerisinide bosverin :)
Gizli Üye(36-45)1 yılBaba karşında çocuk çok heyecanlandı, eli ayağına dolaştı diyemedin mi?
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMazeretlere bakk 🥴 deseymiş ya bir de nesef alıyor kızım buuu. Erkek adam nesef almaz ki.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİkna etmek yerine babanın engel gördüğü şeyleri düşün. şu an sıkıntı etmiyor olabilirsin ama ileride belki edeceksindir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıltanıştırır tanıştırmaz kucak açacak hali yoktu zamanla alışır dert etme biraz trip atıyor doğal olarak
00 Yorumla
1 yılbabanda ilk kez biriyle tanısmıssa böyle yargılamıs olabilir bence cok takılmamaya calısın sonucta babanız degil siz evleneceksiniz. öyle de böyle de bir gün kabul edecektir.
10 Yorumlaikna etmeye cabalama akısına bırak yoksa ters teper
00 Yorumla
1 yılbabaların sizin mutluluğunuz için iyi mi kötü mü olacağını hissettiğini düşünüyorum
etrafımdan hep buna şahit oldum o yüzden bence ailenin de onayladığı insanla hayatını devam ettirmelisin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBahane aramış baban sadece heycan dan yaptığı hareketleri hasta gibi kabul etmiş sadece
00 YorumlaGenelde anne baba sözü dinlemek gerekiyor onlar ne derse çıkıyor bence
30 Yorumla
1 yılBaban haksız kendisi annenin ailesiyle tanıştığı günleri düşünüp empati yapsa zaten hak verirdi
16 Yorumla
Soran1 yılKi annemle tanıştığında kekelemiş insan
- 1 yıl
Tabii babanda senin iyiliğini istiyordur orası ayrı ama bu kadar önyargıyla yaklaşıp senin kalbinide kırmaması lazımdı bence
Soran1 yılEvet bu kadarı çok zorbalayıcıydı resmen engelli muamelesi yaptı düşünsene senin ailen için sen çok yakışıklı sağlıklı birisin sevgilinin babası birkaç heyacanlı ve agresif tavırların için sana mal gibi diyor çok kırgınım
- 1 yıl
Haklısın ama çok da umursamana gerek yok zamanla babanda anlayacaktır
Soran1 yılTeşekkür ederim görüşlerin için deneyeceğim
- 1 yıl
Rica ederim mutluluklar
Gizli Üye(18-24)1 yılCanım benim aynı şeyi ben de yaşayabilirim, çünkü sevdiğim çocuğun elleri titriyor ve hastalığı yok, benim babam daha sert,80 yaşında eski kafalı, inşallah yaşamam ama arkasnda durmalıyız aşkımızın
İnşallah yardım etsin bize Rabb'im00 YorumlaBaban değilde annen ne diyor ona bak babalar tabi beğenmez istemez çünkü kızları hep yanlarında olsun ister
00 Yorumla
1 yılBenim babam da öyledir çalışıyorsan bir şey dememesi lazım ama işin var mi
00 YorumlaÇocuğun geçmişini biliyorsan okeyle kendince bilmiyorsan pedere kulal verebilirsin
00 Yorumla
1 yılMuhtemelen maddi durumu çok iyi değil. Babana iyilikler yapsın bak nasıl yumuşuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKaç yıldır birlikte isen bir engeli kusuru psikolojik rahatsızlıgi var mı yok mu bilirsin babanın ilk görüşmesinde bu tespiti yapmasına da izin vermezsin
00 YorumlaBabalar hakli olma ihtimali yuksek olabilen akrabalardir. Onun penceresinden bakmaya calis
00 YorumlaBaban sevmediyse mutlaka vardır bir sebebi. İkna etme, babana uyum sağlamalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence hiç üzülme babana dünyanın en mükemmel insaninida getirsen begenmicek ve bi kulp takicak sana tavsiyem takmaman babalar böyledir
00 YorumlaHeyecan yapmış çocuk normaldir garip davranması
01 Yorumla
Soran1 yılDeğil mi bunu anlamak ve kabul etmek ona zor geliyor
1 yılBaban insan sarrafı olabilir.
06 Yorumla
Soran1 yılÖyle olduğunu düşünüyor ama ben kaç senedir birlikteyim engeli olsa anlamam mı
- 1 yıl
Şunu sorguladım şimdi neden karşımıza sizin gibi seven kadınlar çıkmıyor hshshshs
Soran1 yılGerçekten onu çok seviyorum çok değer veriyorum senelerimizi verdik gülüştük ağlaştık ve hiç beklemediğim bir yerde çok anlamsız pürğzler çıkınca insan yıkılıyor. Bazen sevgi de şanslı olmak yetmiyor
- 1 yıl
Ya bırak ablacığım biz yanlış zar atmışız bu sevgi olayında. **Sevdim sevilmedim seveni sevemedim** diyorlar ya. Aynısıyim. Ama artık seven birisi çıkarsa ömrümü verecem
- 1 yıl
Ama tabii senin yaş vardır şimdi ben küçüğüm daha
- 1 yıl
Var mı sizin eş dosttan birisi reelde yok bulamadım belki bu hayırlı gece de sizden alırız hayırlı bir haber
1 yılyani zamana bırak bence
10 Yorumla
1 yılÖfff baban da abartmis
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılNe saçmalamış heyecanlı olabilir çocuk
00 Yorumla alisir zamanla illaki
02 Yorumla
1 yılKlasik kötü kalpli baba
00 YorumlaVar bir bildikleri demek
00 Yorumla
1 yılBaban ve annen sevmediyse onlara güven
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Sende gerekirse inat et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbenim sevgilim olsa ailemle tanıştırmak istemem
00 Yorumla
1 yılÇocuk amatör anladığım kadarıyla