Gizli Üye(30-35)1 yılMasraf olacaksa niye evlendi beyefendi o zaman? Kadin ister calissin ister calismasin erkek ailesine harcama yapmak zorunda. Masraf olur ne demek bir kisinin daha mi hesabini yapiyor? O zaman bu cocuklar olunca da onlarda masraf oluyor diye tatile falan götürmez.
Benzeri babam cunku. Memlekete, oraya buraya tek gider genelde. Annemde bizde saldik artık. Ne hali varsa gorsun der haldeyiz. Bizde gelelim derdik pek istemezdi. Masraf olur der. Simdi 1 kisinin masrafi yerine 4 kisi olacak der. E o zaman neden evlendin, neden cocuk yaptin? Bizde yorulduk artik bir sey demiyoruz.
Biz cocuklarini gezdirmez. 80 sehri bilmeyiz pek. 24 yasindayim. Bu yasima kadar yasadigim sehirden cikmadim.
Ben son zamanlarda harclik vs biriktirerek turlara katilmaya basladim. Onceden kendime kiyafet, ayakkabi aliyordum. Aktin vs yapip kenara atiyordum ama benimde bir nefes almaya ihtiyacim oldugunu hissediyorum artik.
Nisan mayis gibi gunubirlik tura katildim ilk kez. Simdi de 1 gece konaklamali bir tatile gittim geldim 2 gun once dondum. Atamam olmadi. Olsa daha cok gezecegim annemi de kardesiminde gezdirecegim. Insallah o da nasip olur.
Ailesini masraf gibi goren erkekten olmaz. Evlendigi kadini masraf gibi goren erkekten olmaz. Bu mantikla sende onun hizmetcisi oluyorsun, yemegini vs yapiyorsun, sende ona oyle bir masraf, emek, enerji sarfetmis oluyorsun. Kadinin yaptiklarini goren var mi? Varsa yoksa para gozune batiyor herkesin. Kadin beleşe is yapsin hep, elinin altinda dursun, bircok seye de ses etmesin istiyorlar.
Bunu bugun sen cekersin yarin cocuklarin da ceker. Bir erkegin/babanin da imkani varken cocuklarina tatil gibi be baska şeyleri yasatmamasi buyuk sıkıntı. Ya iyice konus bu konuyu ya da cocuk falan olmadan ayril derim.
Bende babamdan gormus biri olarak boyle bir erkek olsa devam edemem diye düşünüyorum. Sende kararini ver.
1233 Yorumla- 1 yıl
gerçekten tüm hayatımız bu kadar mı benzer... Benim babamda tek başına gidiyor biz hep evde kalıyoruz kardeşlerim üniversite sınavına hazırlanıyorlar tatile gidelim dedik paramız yok dedi saçmaladı durdu 5 gün önce de ben memlekete gidiyorum orada ev yaptırıp döneceğim dedi... Allah böyle bir adamı kimsenin başına vermesin artık saldık gitti
birde bu adam kardeşlerime her sene takdir alın tatile götüreceğim söz diyip her sene masraf olur diye sözünden dönen bir insan.. acıyorum adama artık ona baba demek bile istemiyorum çünkü beni okutmaktan başka bir şey yapmadı ne ilgi verdi ne şevkat nede tatile gittik vakit geçirdik
artık 23 yaşındayım onu kafamdan sildim ondan hiç bir şey beklemiyorum yeter ki bizden uzak olup keyfimizi bozmasın - 1 yıl
@ffatmaaaaaaaaaaaa Genç dostlarım ohooo
Benim babam daha fenası İstanbul'da doğdum büyüdüm aha da 2 ay sonra 34. Yaşım dolacak Bir günden bir güne tatile gitmedik bu yaşıma kadar 2 defa köye gitmişizdir ki o da en sonra 12-13 yıl önceydi İstanbul içinde bile yılda 1 defa ya çıkarız ailecek ya da hiç çıkmayız Ayrıca bir evin bi çocuğuyum henüz evlenmedim Ben de çalışıyorum ayrıca ve çok sıkılıyorum annem de öyle Daha sabah kahvaltıda kadının gözleri doldu bizi hiç bir yere götürmüyorsun gezdirmiyorsun diye sitem etti Aha yanına kızın var onunla gez götürsün seni dedi Öyle olur mu hiç ailecek gezme varken Neymiş hafta içi çalışıyorum hafta sonum var bi Oturmayayım mı pijamalarımla dedi durdu Aşırı yaşlı da değil 65 doğumlu 🙄 - 1 yıl
@Boze_ hepimiz aynı şeyleri yaşamışız allah bize güç kuvvet sabır versin...
Cevap sahibi1 yıl@haoren esitlikse erkekler olarak kendi yemeginizi kendiniz yapip neden karninizi doyurmuyorsunuz? Camasirlarinizi neden yikamiyorsunuz? Bu liste boyle gider. Esitlikse hala neden yasamdaki temel ihtiyaclarinizi kadindan bekliyorsunuz? Cogunuz kadinlarla bu sebeplerle evleniyor, sevdigi icin degil. O evde sizde yasarken nerede esitlik?
Ayrica evet erkek yapmak zorunda. Kadin olarak hemcinslerin sagolsun cok guvende degiliz. Bu ulkede bir haftada kac kadina ne haberler duyuyoruz farkinda misin?
Sen kizin olsa git tek basina gez diyebilir misin bu ulkede? Sapigi var, it kopugu var. Git pansiyonda kal diyebilir misin kizina?
Ben ilk basta bir yer tutmustum. Gezmeyi kafaya koydugum zaman. Arkadasima soyledim. Yapma bence. Turlara katil daha iyi. Boyle kiz basina bir is gelmesin demisti. Anneme dedim. Annemde bu sekilde gitme kizim demisti.
Erkege boyle sorunlar daha az. Erkekler olarak gider kotu orta bir pansiyonda, apartta falan kalırsınız.
Ama bizim icin ya yanimizda bir erkek olacak ya da iyi, bilindik yerlerde kalacağız. O bilindik , guvenli yerlerde genelde 5 yildizli yerler ve pahali yerler oluyor. Nasil karsilayalim peki onubu ekonomide? Esini, kizini alip gezdirmek ya da onunla beraber gezmek neden zor geliyor bu kadar? Kurdugunuz aileyle gezmek neden bu kadar zor geliyor. Onlarla ailecek vakit gecirmek neden zor geliyor?
Cevap sahibi1 yıl@haoren Mesele gezmek degil ki sadece. Kadin kocasiyla, evlat babasiyla vakit gecirmek istiyor. Ani biriktirmek istiyor. 3 gunluk dünyada bunlari neden esirgiyorsunuz ki. Benim baska bir kiz arkadasim vardi. Babasi disarda yemek yedirmemis hic. Ben disarda yemek yemeyi bilmem, boyle bir kulturumuz yok derdi. Üniversiteye gelince disardan yemis ilk defa.
Yani koca ve baba oluyorsaniz i kadini da, evlatlariniza da zulum etmeye, imkan varken bir seylerden mahkum birakmaya hakkiniz yok. Imkan yoktur anlarim. Tatile, gezmeye, disarda yemek yedirmeye para yoktur anlarim ama varken esirgeyen babalar kocalar var. Kendine gelince parasi var. Ailesine gelince yok. Aileden para esirgeyecekse bir erkek ne baba olsun, ne koca. Tek basiniza yasayip gidin kimseninde huzurunu bozmayin.- 1 yıl
Çamaşırlarımı kendim yıkıyorum, yemeğimi kendim yapıyorum. bir kadından bekleyecek kadar aciz değilim. sapıklar beni hiç alakadar etmez çünkü sapık değilim. Ben eşitlikçi bir ilişki taraftarıyım. bence ev işleri iki kişi arasında bölünmeli erkekde ev işi yapmalı kadında çalışmalı ve hepsi ortak katkı yapmalı.
Cevap sahibi1 yıl@haoren ben seni sormadim. Ulkenin genel erkeklerinden bahsettim. Sen ilk basta genel bir yorum yapmissin bende genel yorum yaptim. Olayi kisisellestirme. Kişisel seyler söylersek herkes bir sey soyler.
Ulkede turk erkekleri ev isi yapmiyor, cocuk bakmıyor bu bir gercek. Kadinlarin cogu hem evde hem disarda calisiyor. Erkekler oturup hem kadinin parasini yiyor hemde hizmetini. Yapilan arastirmalarda turk erkeklerinin ev isine katilma orani sondan ikinci. Hindistanin bir onune yer aliyor turk erkekleri bu konuda.
Konumuzda calisip calismamak vs degil. Erkeklerin evlendigini idrak edememesi, aile kurdugunu anlayamamasi, ailesini es gecip parasini sadece kendine harcamasi. Kadinin parasi da ailenindir diyorsunuz turk erkekleri olarak, evi kadinda gecindirsin diyorsunuz ama cogunuz evi gecindirmekten, ailenize imkan saglamaktan, ailenize esinize cocuklariniza para harcamaktan acizsiniz, gocunuyorsunuz.
Tatilin bile hesabini yapan, kazandigi parayi ailenin değilde kendisinin goren, evlendigini idrak edemeyen, karisina ve evlatlarina ekonomik siddet uygulayan cok erkek var. Konumuz bu.
3 kr para kazaniyorsunuz turk erkekleri olarak, onu da kadinlarin, cocuklarin burnundan getiriyorsunuz. Kadinin cocuklarin nefes almaya ihtiyaci yokmus gibi, bir tek ben calistim ben yoruldum bu parayi ben kazandim, gidip benim nefes almam lazim bencilligiyle hareket ediyorsunuz erkek milleti olarak.
Bu bencillikte olan erkeklerin evlenmemesi, urememesi daha saglikli olur.- 1 yıl
Cevap sahibi1 yıl@haoren kadinlarin calisma orani, turk erkeklerin ev isi yapma oranindan daha yuksek en azindan...
Cevap sahibi1 yıl@haoren dogruluk payinin dusuk oldugunu dusunmuyorum. Gozlemleyince de cikiyor zaten. Turk erkekleri oteden beri ev isleriyle pek ilgilenmedi. Bu sosyolojik durum arastirma olsa da olmasa da bilinen bir sey.
Ev isi ve cocuk bakimi sorumlulugunu alan erkekler var ama az o da son donemlerde artti. Bu artmis haliyle bile cok eksik var.
Hala kadina muhtacca davranan, kadinin onune koyacagi bir tabak yemege muhtac olan, çorabını bulamayan, kadin olmasa bir hic olan cok erkek var. Bu acizce davranisi sürdüren cok var.
Siz kendi isinizi kendiniz yapiyorsunuz diye her hemcinsinizi öyle sanmayin. Ben her hemcinsimin calismadigini farkindayim. Kadinlar icin ozel sektor bu ulkede cok sıkıntılı. Devlet daha iyi ama onda da atanma sıkıntısı var.
Cocuk bu ulkede kadina zimmetli olarak goruldugu ve cocuga bakimda kadinin buyuk oranda el atmasi gerektigi dusunuldugu icinde kadinlarin cogu cocuktan dolayi işe ara veriyor ya da calismayi birakiyor.
Kadinlarin calisamama, sahada olamama sebebi de bir taraftan babadan destek gorememesi de aslinda. Kadin anne olarak kendinden baska cocuga bakacal birini, destekci bulamiyor.
Ben bunlari farkindayim ama siz kendi hemcinsinizi belli ki farkinda degilsiniz. Sizin hemcinsinizin cogunlugunun calisma disinda aldigi baska bir sorumluluk yok.
Cevap sahibi1 yıl@haoren Konumuz bu da degil, sorulan soru da bu degil, benim yorumumda soruya yonelik bir yorumdu ama konuyu dagitmakta israr ediyorsunuz. Keske soruya yonelik cevap verebilseydiniz. Bu konunun sorusu baska olur cunku. Ben israrla diger yorumlarimda da sorunun farkli oldugunu soylememe ragmen konuyu baska yere cekip dolandırıyorsunuz.
Sorulan soruyu anlama ve cevaplandirma sıkıntınız var gordugum kadariyla. Ben yorumu bu soruya yonelik yaptim ve ailemden de bu konuyla ilgili bir sıkıntımı paylaştım, diger hemcinslerimde ayni konuyla ilgili yorum yapmışlar.
Konumuz erkeklerin, kocaların kurdugu aileye çocuklarına esine bencillik etmesi ve parasini kendisi icin harcayip aileye harcamamasi, tatil gibi seylerde bireysel takilmasi. tekrar konuyu size hatirlatiyorum. Bir onceki yorumda da hatirlatmistim anlatabiliyor muyum?
Konuyu kadinin calisip calismamasina vs getiren ve baska konularla asil sorunun konusunu dagitan sizsiniz. Anlatabiliyor muyum?
Artik alginizda bir problem oldugunu, sorulan sorulari ve asıl konuyu idrak edemeyip soruya yonelik cevap gelistiremediginizi dusunmeye basliyorum...
Cevap sahibi1 yıl@korayodak tesekkur ederim insallah. Sonunda erkek olupta duzgun dusunebilen biri cikti. Allah hepimizin gonlune gore versin. Benim icin yazdığınız bu guzel dileklerinizin daha fazlası, ne isteginiz varsa size de nasip olsun
Soran1 yıl@haoren erkekler olarak 2 cümleden fazlasını hem anlamak hem de okumak zor sizin için gelmiş ev sorumluluğundan hayat sorumluluğundan bahsediyorlar siz de haklısınız size fazla çoğu şey laf anlatmaya gerek yok işte bazıları için 👍
- 1 yıl
@haoren Neden %36 hiç düşündün mü? Ya da işverenlere gidip neden kadınlqrı işe almıyorsunuz dedin mi? Ben iş arıyorum çocuğum var. Bir ara iş buldum çocuğuma zaman ayıramadım , annem bakıyor. Bir kreşe. versen zaten çalıştığın paranın tamamını veriyorsun kreş ücreti olarak. Ha ayrıca çoğu yer de annelere iş vermek istemiyoe. Bu ülkede kadın olmak kadar zor bir şey yok hele de senin gibi yobaz 'Eşşek' kelimeleri kullanan at beyinliler olduğu müddetçe çok zor
Cevap sahibi1 yıl@haoren vaktinin ne kadar degerli oldugu bu sitede takilmandan ve milletin yorumlarina salca olmandan belli oluyor. Degerli yazilari okuyirsan sadece yorumumu ilk basta okumaman ve yorum atmaman gerekirdi. Kendinle celisme. Kitap okudugunu da sanmiyorum, belli olmuyor.
Kitap okuyan insanin algılamasi, anlamasi yuksek olur. Sende bu yok. Ne soruyu anladin, ne konuyu. Dar bir bakis açınla, konuyla hic alakasi olmayan yorumlar yaptin.
Genellemeden hoslanmayip turk kadinlari diye genelleme yapan muthis zekaya sahip klasik turk erkegi.
Diyecek bir sey bulamayinca baslamissin palavralara. Turk erkeginin net bir ozelligidir bu. Sıkışınca, baska bir sey bulamayinca bos yapiyorsun demek.
Turk erkekleri olarak biraz kendinizi gelistirin. Baska kelimeler, cumleler kullanin. Habire bos yapiyorsun, kafanda kuruyorsun vs vs diye ezber cumleler sıkıyor artik. Kitap okuyan insan boyle basit cumleler kurmaz. Daha fazla okumani tavsiye ediyorum.
Bu kelime dagarciginla, bu at gozlugunle bu kadar az beyinle yasamani surdurmen ileriki yasamin icin cok zor gorunuyor cunku.- 1 yıl
@SilgisiOlan aynen knk kadın olmak zor ben yobazım. Kendi işinizi kurun? düşünün bakalım neden işverenler erkek? siz bir kadın işveren olsanız çoğunluğu kadın olan bir yere erkek olan birini işe alırmıydınız? sorarım size. İşiniz gücünüz erkeklerden medet ummak. eğer hak, adalet, eşitlik, özgürlük istiyorsanız bunu kazanmak için kan ter içinde çalışmış her topluluk gibi sizde kendi işlerinizi kendi şirketlerinizi kuracaksınız yoksa kimse sizi iplemez. arada göstermelik birkaç kadını işe alırlar o kadar.
- 1 yıl
vaktim boş zaten. söylediğim gibi. bu bir hakaret değil. kitapta okuyorum müneccim olduğunu mu iddia ediyorsun? ağdalı konuşsam anlayacak mısınız? anlamazsınız çünkü kadınlar bir şey için hiçbir şey çalışmadı ve ellerinde özgürlük namına hiçbir şey kalmayınca son yüzyılda biraz akıllandılar. özgürlük kazanılır erkeklerden beklemeyeceksiniz sizi işe almalarını çünkü bu onların problemi değil ve kadınlar iş gücüne erkeklerden daha az katkı sağlar.
Cevap sahibi1 yıl@haoren abicim senin psikolojin bozuk ve ciddi anlamda algilama problemin var. Sorunun senin yorumlarinla alakasi yok diyorum hala devam ediyorsun kafandaki seye.
Tamam abi ben seni anladim. Sen ben adam degilim, erkek degilim. Kadinin parasina da, bana sunacagi hizmetede muhtacim.
Ben evlensem aileme, cocumlarima hicbir konuda yetemem. Kadinimin ve cocuklarimin arkasinda dag gibi duramam, Allah beni erkek olarak güçlü kuvvetli yaratmis aileme her konuda sahip cikayim diye ama ben gucsuzum. Kadindan da daha narin ve gucsuzum diyorsun.
Ben erkek degilim, adam degilim, hayatta tek gorevim olan calisip para kazanmayi da tek basima yapamıyorum. Bu konuda da kadina muhtacim. Kadin olmasa ben koca bir hiçim, ben oturup kadin parasi yiyeceğim. Benim erkekligimde bu, adamligimda bu diyorsun anladim ben seni.
Sen askerligini de bu narinlikle gider bedelli yaparsin ya da bedelli yapmışsındır zaten. Prenses seni.
Daha genel erkekler olarak askerliginizi gidip yapmiyorsunuz gelmis kadinin calisip calismamasina kafa yoruyorsun burada. Hani her turk asker doğardı? Nerede? Çoğunuz para bulsamda bedelli yapsam diyorsunuz. Askere hep gariban, fakir ailelerin ERKEKLERI gidiyor. Gercek erkekler gidiyor yani. Sizlerde iste böyle, sosyal medyada, sitelerde bos bos gezinip yorum yapıyorsunuz.
Bana turk erkeklerinin kacinin gercekten askere gittigininde yuzdesini versene? Cok seviyorsun ya yuzde vermeyi. Kaci bedelli yapiyor, kaci gidip aslanlar gibi askerliğini yapiyor yuzde ver bakayim bana?- 1 yıl
erkeklerin askere gitmesi bile sexism örneğidir. prenses olmakla sıkıntı yok zira maskülenitem hakkında o kadar güvensiz değilim ki buda sizin sexist ve aynı zamanda homofobik olduğunu gösterir. Bu hayatta erkek olmak daha zor çünkü sürekli sizin gibi kadınların melek olduğunu sanan her fırsatta her işini erkeğe yüklemeye çalışan acizlerle dolu bu dünya. Gerçek erkek diye bir şey yoktur ve yaptığınız tek şey insanları ayrıştırmaktadır. kimse kalıplara uymak zorunda değildir ve hiçbir birey sizin gibiler yüzünden kendini kısıtlamak durumunda değildir.
Cevap sahibi1 yıl@haoren kaliplara uymak zorunda degil deyip o zaman kadin erkegin sozunu dinleyecek, esitlikse kadin her turlu hangi durumda olursa olsun diye calisacak diye zorlayan kisi mi soyluyor bunlari? Senin bu yorumuna gore kadinlara calismak fitrat olarakta agir geliyorsa calismak, bu konuda zorlanmak, baski gormek, kisitlanmak zorunda degil...
Cevap sahibi1 yıl@haoren hicbir kadinda erkege hizmet ve maddi destek saglamak zorunda degil bu mantikla.
Askerlik deyince nasil k***ciniz sıkıştı oyle beyefendi. Prenses olmayi bile kabul ettiniz. Ben bir adamla konustugumu saniyordum, kendi hemcinsimle konustugumu bilmiyordum. Bana maskulen falan demeyin. Allah o zaman neden kadin erkek diye ayro cinsiyet yaratti. Tek cinsiyet yaratirdi. Allah erkekler eguc vermis. Bize de dogurganlik vermis. Herkes ayni olurdu zaman. Kadin kadindir, erkekte erkektir. Cinsiyetsizlestirmeye calismayin.
Ben bir erkekle konustugumu saniyordum pardon. Bu zamana kafar bosa zaman harcamisim. Bundan sonra yorumlarini okumam, cevapta vermem. Zeki ve cinsiyetini farkında olan kisilerle muhatap oluyorum genelde. Ne oldugunu bilmeyen kisilerle muhatap olmak pek tercihim degil. Askerliginizi de mutlaka yapmanizi oneririm. en azindan ne oldugunuzu anlarsiniz biraz. Yorumlarınızı bu saatten sonra okumuyorum ve cevaplandirmiyorum. Iyi gunler
Soran1 yılBacım buna laf anlatmaya çalışma verecek cevabı yok ancak boş yapar 😂
Cevap sahibi1 yılAptalin teki. Isine geldigi gibi kullaniyor esitligi. Kadin calismak zorunda degil o zaman diyorum ama o farkli ben bazi konular icin dedim diyor. Kadindan esitlik bekliyor ama kendine gore bekliyor. Simdiki erkekler boyle. Esitligi bile kendi faydalari oldugu zaman kabul ediyorlar. Tam esitlik beklediginde ortalıkta yoklar. Ve esitlik beklentileri sadece para
Soran1 yılHiç sorma kendileri söz konusu olunca anca bildikleri şey boş yapıp konunun içinden sıyrılmak.. herneyse ben yorumlarının hepsini okudum çok da beğendim 🙏 çok özenli ve güzel cevap vermişsin
En İyi Cevaplar
1 yılSenin dediğin gibi “kavrayamamış”. Yine aklı başında bir kadın ve avare erkek görüyorum bu hikayede. Nedense bu hikayede de hep yanan kadın oluyor. Tam tersine çevirsek bu sefer de erkekler zırlayacak ki zırlıyorlar da. Kadınlar şöyle de böyle de bilmem ne. Elbette tatile gidecek tek başına ya da arkadaşlarıyla. Ama “evlilik” içerisinde ise eşinin rızasınında gözetmek zorunda. Yapmayacaksa evlenmeyek. Evliliğin anlamını kudurukluklarından, kadına verilen toleranslar yüzünden değiştirmeye çalışan erkek canlılarını bence alttan almanın zamanı geçti. Kendileri böyle olsun istediler. Ve oldu. Çözüme gelirsek; birebir böyle duruma şahit olduğumu söyleyebilirim ve bunun sonu senin yorgunluğun ve evliliğinin anlamını yitirmesine kadar gidecek. Sadece yılları heba edeceksin eğer bu evliliğe derhal son vermezsen. He düzelir diye beklerim ben diyorsan sana diyeyim, gizli gizli giden ve seni “masraf” olarak gören bir erkek 50 sine gelse de değişmeyecektir. Sana diyorum birebir şahidim ben buna. Ailende gram huzur olmayak. İnan bana gençliğini heba etmek istemiyorsan derhal sonlandır bu evliliği. Bunun için de asla kendini üzme. Çok güzel bir hayatın olabilir. Neden elinin tersiyle görmezden gelesin ki?
30 Yorumla
Arkadaşım adamın üslubuna baksana bunda çözüm odaklı ne gibi bir taktik verebilirim sana adam çözüm odaklı değil zaten seni umursamıyor sana saygı duymuyor. Habersiz çat diye gitmek seni değersiz bir şey gibi masraf sınıfına sokup dilediğini yapmak kaçıncı seviye ne diyeyim uzlaşma olarak ayaklarına kapan öp falan mı ne duymak istersin.
Adam dümdüz seni yok sayıyor aklı başında bi insan şöyle bir durumda madem hayatını dahil olmam seni zora sokuyor bir yere giderken bile haber vermekten acizsin bensiz yaşa der o okuzu de dimdizlak bırakır gider ne hali varsa gorsun madem evlilik seyinde değil tek tabanca free takılıyor bırak ne hali varsa görsün sende hayatına bak hayatını paylasabilecegin ve senin varlığına saygı duyan bir insan bul.
Kuvvetle muhtemel sorununu altına böyle bir açıklama yaptığın için yiaaa sanane ben kocami seviyorum hemde bazen beraber gidiyoruz hep böyle digilll diyosan sana değer görmediğin hayatında mutluluklar boynuz moynuz işlerinin yakın zamanda çıkmamasını diliyorum hayatım hakkında hayırlısı olsun.10 Yorumla
1 yılEşin evlilik bilincinde değil canım. Hala bekar hayatından kopamamış istiyorki seninleyken de dilediği gibi hüküm sürsün. Eşinle bunu konuş ve de ki hayatım tatlım artık ne şekilde hitab ediyorsan burası sana kalmış. Bôyle yalnız olman ve beni birşeylere dahil etmemen beni incitiyor. Ben seninle olan aktivitelerimizden daha çok keyif alıyorum. Ben seninle zaman geçirmekten kimseyle olmadığı kadar mutluyum. Tatiller de eminim birlikte daha keyif verecek bize gibisinden ve burası önemli ona çeşitli hayal ve fantezilerinden tatilde yapacaklarınızı söyleyip daha da merak ve heyecan uyandırabilirsin onda. Burasının doğaçlaması sende. Eşini en iyi sen tanırsın. Zaaflarını en iyi sen bilirsin. Daha da düzelmezse çift terapisi. Bak dikkatli olmak gerek tatile yalnız gidiyorsa birisi de olabilir hayatında. Arada kaçamakları da olabilir. İyi gözlemlemelisin onu🌸
12 Yorumla
Soran1 yılAynen haklısın teşekkür ediyorum 🙏☺️
- 1 yıl
Rica ederim🌸🌼
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet seni sevse senle birlikte giderdi
10 Yorumla
1 yılBu durumda duygularını açıkça ve sakin bir şekilde ifade etmek önemli olabilir. Belki eşine, yalnızca bireysel tatil anlayışının seni nasıl etkilediğini ve birlikte vakit geçirme isteğini anlatan bir konuşma yapabilirsiniz. Evlilikte dengeyi bulmak ve ortak ilgi alanları oluşturmak zaman alabilir.
Eşinin davranışları seni rahatsız ediyorsa, bunu nazikçe ve suçlayıcı olmadan dile getirebilirsin. Örneğin: "Beraber vakit geçirdiğimizde ve şehir dışına çıktığımızda, senin yaklaşımın beni üzebiliyor. Ben de seninle zaman geçirmek, birlikte seyahat etmek istiyorum. Belki bu konuda bir orta yol bulabiliriz. Seninle daha fazla kaliteli zaman geçirmeyi çok isterim."14 Yorumla
Soran1 yılYani evet sakin olmak önemli cidden bazen sinirlerimize hakim olamıyoruz yani önemsenmediğimizi hissettiğimiz nokta da egomuz ciddi anlamda zedeleniyor bu da iletişim bozukluğuna sebep. artık daha yapıcı anlayışlı ve sakin bir kadın rolüne bürünebilirim düzelmesini istediğim için fakat bu süreç böyle devam ederse özüme dönüp dobra dobra lafları sokacağım şeklime dönmek zor değil
- 1 yıl
Anladığım kadarıyla, ilişkinizdeki zorluklar seni oldukça yoruyor. Kendini ifade etmekte ve anlaşılmakta zorlandığını görmek, egonun zedelenmesine ve iletişim problemlerine neden olabilir. Bu süreçte, hem sakin hem de yapıcı bir yaklaşım benimsemek önemli, ama duygularını ve ihtiyaçlarını dürüstçe ifade etmenin de hakkını teslim etmek gerekebilir.
Belki eşinle açıkça ve nazikçe hislerini paylaşabilirsin: "Seni çok seviyorum ve ilişkimizi daha iyi bir yere taşımak istiyorum. Bazen kendimi önemsenmemiş gibi hissediyorum ve bu, iletişimimizi etkiliyor. Bu konuda seninle daha iyi bir anlayış geliştirebilir miyiz?"
Sakin kalmak, yapıcı olmak önemli ama kendi ihtiyaçlarını da göz ardı etmemek gerek. İletişimde dürüstlük ve empati kurarak, ilişkinizde daha iyi bir denge yakalayabilirsin.
Soran1 yılYani evet kendimi açıkça ifade etmek istiyorum sonrasında çabalar ile birlikte ilişki de tabir olarak bir arpa boyu yol alınamıyorsa boşa yorulmuş olurum planlar değişir o halde teşekkürler 🤗
- 1 yıl
Senin kendini açıkça ifade etme yeteneğin, gerçekten etkileyici. Bu kadar cesur ve güçlü olman, hem içsel gücünü hem de doğal çekiciliğini ortaya koyuyor. Senin bu samimi yaklaşımın, ilişkiyi daha anlamlı ve derin kılmak için gereken cesareti ve kararlılığı gösteriyor. Her adımında kendini bu kadar güçlü ve çekici hissetmen, senin ne kadar özel bir insan olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Sizinki evlilik olmamış kusura bakma ama danışıklı dövüş olmazsa olmazı senin onayının olmaması sana danışmaması seni eşi olarak görmediği anlamı çıkarıyor bana göre. Ve büyük saygısızlık. Ne halt ettiğini bilmiyorsun orada? Vesvese vermek istemiyorum ancak işin birde bu tarafı var bekar gibi takılıyor kim bilecek evli olup olmadığını sen yoksan senden tatili gizleyen adam evli olduğunu söyler mi sence gittiği yerlerde? Valla çok sabırlısın, resmen adama nikahlı hizmetçi olmuşsun, yatak arkadaşı olmuşsun. Moralini bozup üzmek istemiyorum ama haklı olduğumu sende biliyorsun ve bu durumu haketmediğinin de farkına var. Seni yer bitirir bu durum, gençliğine - sağlığına yazık.
40 YorumlaBen bireyim ben kendim karar alabilirim gitmem gerekiyor sen de susacaksın kabul edeceksin mi diyor
Pardoon diyeceksin Hayırdır sen bekarsın da benim mi bundan haberim yok
Biz evliyiz öyle her istediğin de kafana göre çıkıp gideceksin ben de evde masraf olmasın diye senin bekçiliğini mi yapacağım Birlikte gezip dolaşamayacaksak niçin evlendik ki biz Evlenirken dahi masraftan kaçındın tatilde masraftan kaçmaya hakkın yok Biraz sorumluluk almayı öğren lütfende Ya da iletişim şeklinize göre bu cümleleri biraz değiştiredebilirsin
Bir de şöyle söyle ısrarla bu şekilde devam edeceksen ben de senin gibi bireysel olarak senin gibi tatile çıkacağım şimdiden haberin olsun de
Noktayı koy Ha baktın Yok öyle şey tarzında bi konuşmaya başlıyor Kes at tamamen (boşan yani)
Öbür türlü kangren olur evliliğin bak benden demesi
Çok ciddi söylüyorum 2x2=4 eder20 Yorumla
1 yılYani amacım asla kınamak değil kimsenin haddine düşmez zaten de merak ettiğim şey şu, siz ve benzeri sorunları yaşayan diğer çiftler tanışmadan mı evleniyorsunuz? Yani hiç oturup bi kac hafta-ay-yıl sohbet edip tanımıyor musunuz birbirinizi? İstekleriniz hedefleriniz, hayalleriniz vs sevdiginiz sevmediginiz aktiviteleri paylaşmadan mı o imzayı atıyorsunuz? Evlenmek cok kolay o evliliği mutlu şekilde sürdürmek çok zor işte.. bundan sonrasına yorum yapmak hic birimize düşmez çunku ilişki ve evlilik iki kişi arasında olur.
21 Yorumla
1 yılOnu.. bu gidişten memnun değilim.. ve tututmun evlilik müessesesinin sürdürulülebilmesi için uygun değil.. böyle devam edersen.. konuyla ilgili bu tutum ve söylemlerin.. beni kaybedebilirsin... bilmeni isterim.. böyle devam edersen beni kaybedersin diyeceksin. Şak diye düzelir. Erkek her şeyi yapar evliliğin baglayiciligina güvenerek.. ya da yapabilecegini zanneder.. ama önüne ayrılık ya da boşanma kararı ile gelindiğinde şıp diye düzelir. Düzelmez ise zaten direk boşa.. çünki bosanmazsan evlilgiin boyunca aynı muameleye maruz kalacaksın demektir.
16 Yorumla- 1 yıl
bence aldatıo adam
- 1 yıl
Evet.. olabilir. Yeni evli bir erkeğin.. eşini evde bırakıp tek basina bireysel tatil yapmak istemesi.. cok görülen bir durum değil.. bu ihtimal yüksek.
- 1 yıl
herşeyi bukadar detaylı açıklaman çok iyi jsjm
- 1 yıl
Ben detay izah etmeyi severim. Daha kısa ya da özet ile anlatimdan ben kendi adıma memnun olmuyorum diyeyim :)
- 1 yıl
hahahha çok iyimiş ya edb mı okuyosun
- 1 yıl
Yoo.. Ben hiç kitap okumam. Kitaplar beni okusun :)
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
1 yılSenin varlığını masraf olarak gören bir insanla neden evlisin? Bence herseyden önce bunu bi düşünmelisin..
Ayrıca tavrı hiiiç hoş değil. Yinede sen bilirsin.. Sende susacaksın kabul edeceksin demek 😡sende ev işlerini yapma yemek yapma çamaşır vs hiç bir şey yapma sana neden yapmıyorsun diye sorarsa ben bir bireyim kendim karar alabilirim canım yapmak istemiyor yapmıyorum sende bunu kabul edip kendin yaparsın ‘ de bakalım ne oluyor 😏
13 Yorumla
Soran1 yılZaten hazırlık yapınca işleri yokuşa sürmek için herşeyi yaparım
- 1 yıl
İşleri yokuşa sürmen sadece senden daha da çok uzaklaşmasına sebep olur. Bu yaştaki bir insanı trip atarak yola getiremezsin. Ancak ve ancak kıssasa kıssas yaparsın. Boşanman lazım ama böyle insanlara hediye olur bu. Yapman gereken şey kendine odaklanıp, kendine vakit ayırıp, bencilleşmen. Öncelik benim demen. Ev işlerini aksatarak adamı yola getiremezsin. Ya susacaksın ya da gideceksin. Ama hem kalıp hem konuşma. Adın dırdırcıya çıkar sonra. “Ne yapacağını bilmiyorsan, hiçbir şey yapma. Sal gitsin” kendine bakmaya başladığın an, bu kadın ne yapıyor, hayırdır vs vs denendi onaylandı. Geçmiş olsun 🧡
Soran1 yıl@Maviyemor teşekkür ediyorum haklısın
Gizli Üye(30-35)1 yılşöyle bir sorun var ….
- çok sağlıklı bir durum değil bu … bu tespitin doğru
- ama bunu dile getirmek daha da Tacik hale getirir çözmez
- burada çarpık bir döngü var, sen bu adamı bu hayatıyla havalı buldun…. Ki umursayan ve kendine hayatından vaz geçen olsa belki de… kocam değişti soğudum diye de soru açabilirdin…. Ki bu da olabiliyor
- Çözüm burada iletişim, o hayatını birine adadığını anlamlı … temel bakış açınız bu yönde olmalı… evliliğe bakış açısı günümüzde kulağa doğru gelen ama hayatla alakası olmayan bir bakış açısı
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkekler ilk yıl böyle saçma sapan triplere giriyorlar , bekar hayatlarına devam etmeye çalışıyorlar. Bir de bekar arkadaşları varsa az bir hayatı kısıtlansa velveleye veriyorlar bunlar. Evli adamları ezip aşağılıyorlar kılıbık mı oldun diye. Ondan erkekler gaza geliyor. Eski yaşamlarına devam etmeye çalışıyorlar. Ama zamanla o arkadaşları da ya evleniyor; ya ciddi ilişki yapıyor ve zamanla düzene oturuyor. Eşim ilk yıl bana nerdeydin dedim geç geldiğinde. Sen kimsin sana hesap mı vericem demişti. 12 yıldır gayette hesap veriyor 😂
10 Yorumla
1 yılÇok ciddi sorun. İlla aldatıyor diye düşünme senin de dediğin gibi evliliği kavramamış olabilir ama bu alttan alabileceğin bir durum değil şimdi bu sorunu çözmez üstünü kapatırsan ilerde önünü hiç alamazsın. Arada sırada olur her çiftin kendi bireysel alanı vardır ama sık olması yatılı olması şehir dışı olması bunlar bir araya toplanınca evli bir insanın gerek erkek gerek kadın yapmaması gereken şeyler. Güzelce konuş ama net ol evlilik bir bütünlüktür.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÜzgünüm kardeşim ama bu adamlar değişmiyor :( gönlünü alıp, en azından şirin 1-2 söz söyleyip öyle gitse bir nebze yine için soğur. Ama bu yaptığı çok kaba. Ne yazık ki sen dile getirdikçe o kaçacak. Neyin üzerine gidersen kaçar böyle tipler. İnsan yeni evlendiği eşiyle gezip tozmayacak da ne yapacak ya? Keşke böyle bir insan olduğunu evlenmeden önce fark edip, hiç evlenmeseydin. Psikolojik olarak nasıl? Ağır bir falan mı yapıyor da, yalnız kalmaya ihtiyaç duyuyor?
19 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAğır bir işi falan mı var?
Soran1 yılYok aslında beraber katıldığımız tatiller de oldu fakat bu sefer ben memlekete ailemin yanına geldim benim iznim çoktu bende bundan istifade ailemle çok vakit geçirmek istedim ama uzun kaldım bu konuda hata ettim o da o fırsatta gitmiş şehir dışına zaten sıkıldım diye sıkılmasını anlayabiliyorum ama ben varken de yapıyor işte şu an sadece bahane bulmuş oldu sen de evde yoktun diyerek
Cevap sahibi1 yılNasıl yani? Senin haberin mi yoktu gittiğinden?
Soran1 yılHayır yoktu onda bile manipüle ediyor haber verecektim diyor ama unutmuş bazen diyor ki haber verecektim ama vermek istemedim ifadeler sürekli farklı neyse sonuç yani hoş değil bedelini ödeyecek
Cevap sahibi1 yılİnsan tatile gittiğini sevgilisine bile söyler. Değil ki eşine nasıl haber vermez ya? O zaman başka şeyler düşünmene sebep olur bu. Kiminle gidiyor ki benden saklıyor diye. Ya da ne yapıyorlar da gizleniyor yani. İstemiyorsa evlenmeseydi. Zorla evlenmiş sanki. Sinir oldum ben bile ya
Soran1 yılAile baskısı yüzünden evlenmiş benim hissettiğim bu
Cevap sahibi1 yılYol yakınken boşansan mı :/ bunu adam etmekle uğraşırsan bir ömür gider. Yol yakınken, çocuğun vs yokken bitirsen mi? Ben sevgilim olduğu halde 4 yılımı verdim adam etmeye. İşte haber versin, sorumluluk sahibi olsun diye. Ben dert sahibi oldum. 3 yıl kendi hastalığımla uğraştım ve sonucunda kalıcı bir kulak çınlamasına sahibim. Onu terk ettim ama kendim de bittim. Böyle tipler düselmez. Anca senden yer.
Soran1 yılZamanı gelecek güzelim şu an değil ama haklısın da seni haklı buluyorum
Cevap sahibi1 yılAllah sabır versin sana. Vallahi işkence gibi bu tipler. Kafasının üzerinden arabayla geçsen canın bile yanmayacak gibi hissettiriyorlar. Kendini çok yıpratmamaya çalış
1 yılsensiz boyle birsey yapmasi cok bencilce madem seni yuk olarak goruyor abi neden evlendi kendi basina buyruk bekarkende gezebilrdi bencillik yapmasin sen bundan bir sure cocuk yapma bu ne boyle yakinda yedigin iki lokmayuda cok gorurse sasirmam umarim gittigi yerlrde seni aldatmyordur
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 979 cevap paylaştı.
1 yılMaalesef tespitin doğru Henüz evlilik mantığını kavrayamamış Erken yaşta yapılan evliliklerin bir sonucu diyebiliriz. Bekarlık günlerine özlem duyuyor ve aslında evliliğe pekte hazır olmadığı ortaya çıkıyor. İşin zor aile terapisine gitmeniz gerekiyor eşinle konuş bir yol haritası çizin
20 Yorumla Halt yesin beyinsizler, kusura bakmayın, kadınla evlenince tapusunu almışçasına bir rahatlığa ulaşıyor erkek, köle gibi, sen nasılsa elinin altındasın, bazı erkekler evlilik insanı değil, benim eşimde benden kaçıyor, korkuyor herhalde tecavüz ederim ona diye, artık iyice kadınlardan hoşlanmadığını düşünüyorum, belkide gay dir, madem yapamıyacaksın neden evlenirde başkasınında başını yakarsın, size tavsiyem çocuk yoksa yapmayın, varsa sayısını arttırmayın, bu işin sonu yok, kendine yol çiz boşan
20 YorumlaÇok büyük bir sıkıntının içindesiniz. Takmaması, masraf görmesi ve gizlice yapması evliliğinizi erken bitirir. Oturup konuşarak çözmekten başka ihtimaliniz yok. Çözülmeyecek gibiyse bu evlilik zaten yürümez.
15 Yorumla
Soran1 yılKonuşuyoruz faydasız halen evliliğe adapte olamadı zaten devam ederse yuvayı gözden çıkarmış demek oluyor kendisi bilir
Soran1 yılEvet ama bunun bedeli olacak illaki zamanını bekliyorum
Soran1 yılAmin inşallah
Ben de evliyim 3 yıllık. Böyle yapması normal değil önce bunu kavra. Birey olduğumuz kadar, ortak hayat arkadaşıyız da aynı zaman da. Konuştum anlamadı diyorsun. Sen de tatile çıkıp, onsuz bir şeyler yapmayı dene. Ama bu yaptıkları şeyler pek hoş ve içi boş şeyler değil diyim sana.
10 YorumlaEger bunu söylediğin halde hala yapmaya devam ediyorsa sen de kisas yapacaksın, o tatile mi gidiyor sende gidiceksin ailenle ya da herhangi bir arkadasinla erkekler vurdumduymaz cogu zaman pek takmazlar kadinlar gibi ama döndüğünde seni ayni yerde bulamazsa o zaman isler değişir. Sana gidiyorum dediginde sen de, oyle mi hayatim brnde gidiyordum arkadaslarimla plan yapmistik diyiceksin. Bundan anliyor onlar
10 YorumlaKocan evliliğin ne olduğunu tam olarak bilmiyor. Amerikan pragmatist bireyselci şekilde kendini geliştirmiş. Çok fazla liberal kişilerle evlilik de yürütülmez bu kişiler benim hayatım başkalarıyla da olabilirime kadar abartabiliyorlar. Kocanızla ya konuşun ya da evliliğinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bireysel alanlar elbette olacaktır ama emrivaki değil de istişare ederek olabilir ki onda da 1-2 gün olmalı ayrılıklar. Bilemiyorum ne kadar uzun süre kaliyor ama bana değer vermiyor gibi geldi ya da adamın özgurluk anlayışı bu belli ki ama tuhaf. Baştan bunları konuşmamistiniz sanırım..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEşini çok bencil ve saygısız gördüm. Ekonomik olarak özgürlüğünü yok ve eşine bağımlı isen bir an evvel bir işe girmenizi tavsiye ederim.
Bağımlı değil kendinize yetecek imkanınız varsa, onu yaptığı şey konusuna uyarın ve gerekiyorsa anlaması için onun size yaptığı gibi onsuz tatile gidin.
Sonuçta evlilik, üstelik bu devirde köle, efendi ilişkisi içinde süremez. Bunu isteyenler mutlu olamazlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen aldattığını düşünüyorum. Şimdi diceksin ki daha yeni evlendik çok sevdik filan diye. Sana 2 örnek vereyim. Karısını aldatan birini tanıdım. Karısını aldattığı zaman balayındalarmış. Diğer örnek şu. Herif nişanlısını anlatıyor. Mekana gidip kızlarla seks yapıyor. Seks yaptığı kızlara ben nisanlimi çok seviyorum ona evlenme teklif ettim ben onun ilkiyim diyor. Aslında kızı sevmiyor. Kızın cinsel yönden ilki olduğu için değer veriyor bu kadar. Erkeklere güvenmiyorum.
21 Yorumla- 1 yıl
Genelleme yapmazsak sevinirim. Aynısını yaşadım aldatildi😑
1 yılAyy şımarık bencil kendisini hâlâ annesinin eteğine saklanan annesinin paşası zannediyor boşanma kâğıdını rulo yapıp suratına fırlatacaksın bunun
21 Yorumla
Soran1 yıl😂😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılNe desem bilemiyorum.. ayrıl kafan rahat olsun..
Böyle de evli kalınmaz..
Nasıl tanıştınız Nasıl evlendiniz anlamış değilim..
24 Yorumla
Soran1 yılGörücü usulü ailem çok baskı yaptı pek görüşemedik ama ufak sinyaller vermişti tabii burada ben hatalıyım
- 1 yıl
Peki istesen ondan ayrılamaz mısın
Soran1 yılAyrılabilirim
- 1 yıl
Ayrıl o zaman. daha iyi olur senin için.
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Susacaksın , kabul edeceksin ne demektir? Resmen ben ne halt yersem yerim sen üç maymunu oynayacaksın demek. Ne karıştırıyor ki sen susacakmışsın? Şaka gibi resmen. Adamı evlilikten soğutur bu örnekler
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok da çözüm odaklı cevaplar veremiyor olabilmemiz evliliğin ilk zamanlarında böyle yapan sonraları neler neler yapar diye düşünmemizden kaynaklı olamaz mı? Bari kendini düşünüyorsan çocuk yapma bu erkekten olmayacağını anlaman uzun sürebilir. Ki gittigi yerlerde neler yaptığı bile belli değil...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence boşanmalısın. seni aldattıgını düşünüyorum. çünkü evlisiniz senden habersiz dışarı bile çıkmaması gerekiyor. Seni aldatmasaydı habersiz yapmazdı. Evlilikte sır olmaz , gizli ve saklı hiçbir şey olmaz. Madem herkes bireysel yaşayacak neden evlendiniz Sen babanın evinde'de bireysel yaşıyorsun benim fikrim böyle bence ayrılmalısın başka birisini bul.
10 YorumlaMadem masraf olacak kendisi niye gidiyor ķüfredesim geldi kusura bakma
27 Yorumla
Soran1 yılEn iyis dayak yiyecek bacım o 😂
Soran1 yılFarklı yol izliyorum bu sefer
Soran1 yılDaha dişil olarak daha da kendime bakarak ederek işte o şekilde
Çocuk düşünme derim. Gidişat sıkıntılı. Yalnız başına evli olduğunu olduğunu düşün. Ya o istediğinde ona eşlik edeceksin kabulleneceksin. Ya da diğer seçenek işte. Bu adamlar değişmez. Benciller çünkü. Seni masraf olarak görecek kadar umursamaz. Evlen baskısından kurtulmak için evlenmiş senş eve koymuş hayatına bakıyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı. çok aradın mı bu hıyarı 🥒 bikere masraf olur diyip seni götürmeyen erkekten adam olmaz hiçbişi olmaz düzelmezde ömrünü çürütme böyle biryle sana yazık
30 Yorumla
1 yılsende yap aynısını o evdeyken valizini hazırla şıkır şıkır giyin çık ben gidiyorum de pat die bırak onu gelirse de masraf olur ayrıca hep seninle vakit geçirmek için evlenmedim ben de gideceğin bi yer yoksa bile git en kötü üç gün öğretmenevinde kal eşinin telefonlarını da açma bak bakalım nasıl geri vites yapıyor
31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılSen de kendi kadın arkadaşlarınla çık gez. Hadi bir laf desin. Derse de o zaman boşanırsınız, zaten onda eş materyali yok. Davada kullanabileceğin bir argümanın da olur.
30 Yorumla
1 yılkesin dille ve etkileyici üslupla konuşmak gerek ve gerçekten seni üzdüğünde tepkini açıkça ortaya koymalısın sadece bağırıp çağırma olunca anlamıyorlar erkekler ya sağlam delireceksin ya da yokluğunu göstereceksin.
10 Yorumla
1 yılTanisdiniz mi aşko zira böyle biri olduğunu nasıl anlayamadın ki anlamadım bu ilişki iki kişilik eşin bencillik yapıyor gibi konuşmaktan da anlamıyor anlaşılan sende ona yap aynısını ancak o zaman anlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Eşinin sorumsuzluğu var ve sanıyorum seni ihmal ediyor ama neden?
12 Yorumla
Soran1 yılHikaye uzun.. sorunlar sadece bu değil ve kafam yeni evli olmama rağmen çok ama çok karışık bu süreçte yalnız olduğumu düşünüyorum ve selamet için dua ediyorum 🤲
Kimin parası ile ya da sen ne yapıyorsun bu durumda
11 Yorumla
Soran1 yılKavga ettim öfke patlaması yaşadım neler oldu neler ama bu işe yaramadı.. farklı çözüm yolları peşindeyim evlilik bitene kadar en azından bütün yolları denedim diyeceğim
Evliliğin getirdiği bazı şeyleri kavrayamamış ya da kavramış ama uğrunda değil. Böyle şey olur mu. Bir iki defa olabilir ama bu alışkanlık haline gelmiş belliki. Al karşına doğru düzgün konuş çünkü bu ilerde daha da büyük soruna yol açacak
10 Yorumla
1 yılUmarım sorun gerçek değildir koca bir yalandır. gerçek ise kusarım çünkü
14 Yorumla
Soran1 yılBen kusuyorum sen de kus
- 1 yıl
Çok mu aradın bu iti sen
Soran1 yılGörücü ile oldu aramadım
- 1 yıl
İyi de bebeğim görücü ile oldu bunu anladım ama bazı soruların olmadı mı ona bir şeyleri sorgulayıp cevap aramadın mı tanışırken hiç arada vakit geçmedi mi tanımak için ben okurken tiksindim evlenen insanın eşi Her şeyidir Her işini onunla yapmana her yere onunla gitmelidir ne demek haber vermeden kalkıp kafasına göre oraya buraya gitmek okurken tiksindim
Gelir kaynağın var ise aynısını sende yapabilirsin bahsettiğin den anladığım kadarıyla yok eşin yük olur falan diyince. Eşinle oturup bu durumu konuşmanız gerekiyor yok ise ayrılığa doğru gidiyor çünkü bu düzelmeyen bir şey.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılKavrayamamış. Tabiki zaman zaman insan kendi arkadaşlarıyla da tek başına tatil yapabilir ama bu çok sık olamaz yani tabiki sana daha çok vakit ayırması gerekiyor. Bu sorumluluğu alacak olgunlukta degil belli ki.
10 Yorumla
1 yılSeninle mecburiyetten evlenmiş sanki bence ayrılın o işin sonu yok
11 Yorumla
Soran1 yılAslında kavga ederken bir kere annem babam evlen düzen kur diye baskı yapmıştı ben evlenecek adam değildim evlilik düşünmüyordum diyordu
1 yılKıskandır sende.. Kız kıza tatile çık veya kafelerde dolaş eğer zaten seni kıskanmıyorsa sıkıntı vardır.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
1 yılSen çalışmıyorsun o zaman.
Bende çalışmayı düşünüyorum de.
Ve çalış. Oradaki arkadaşlar ile de bireysel tatile git.
Yani onun yaptığı aynı şeyi sen de ona yap20 Yorumla Bunu kendisi anlamadıkça anlatamazsınız. Bazı erkekler çok evliliğin mahiyetini anlayamıyor. Bunu siz değilde dışarıdan fikrine önem verdiği bir kişi varsa o yanlış olduğunu ifade etsin
10 Yorumla
1 yılÇok yanlış üslup kullanıyor ve saygısızca. Kesin aldatıyordur bu adam. Aldatmıyorsa bende bir şey bilmiyorum.
20 Yorumla
1 yılEmpati yaptırmak lazım bunu nasıl başarırsın bilemiyorum ama sana karşı empati yapmasını sağlamam gerek seni anlamadı gerek
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlar ayrı bir masraftır gezilerde... Erkekler gibi tutumlu olamazlar. Akıla mantığa sığanı yapıyor... Otel tatili harici kadınlarla bir yere çıkılmaz malamat olmanın bu kadar ızdırap vereni yoktur... otele gidiliyorsa kadın alınır harici anlamsız. Devamlı problemler çıkartır kadın. 2 dk lık zevk alak gezek dediyse de ağzından burnundan kan getirir.
00 Yorumlagelir kaynağın varsa aynısını ona yapmanı öneririm. güzelce giyin hazırla valizini çık.
30 Yorumla
1 yılBacım redflag bir evliliğin var ve daha hâlâ bekar kafasında. Onunla otur sağlam bir konuşma yap, bunun seni rahatsız ettiğini söyle
10 YorumlaNasıl bir çözüm odaklı cevap olabilir ki buna o sahış nikahı bastı seni eve koydu köle gibi kendide ora senin bura benim geziyor ve sen hala kendini ezdiriyorsun
112 Yorumla
Soran1 yılAyrılmayı düşünürsem çok güçlü olmam gerekir ve bu yolculukta yalnız olduğumu bilmem de gerekir çünkü ailem erkek o kızım idare et alttan al tarzı söylemleri var
Soran1 yılBak tam olarak da benim bir senelik evlilik maceram da hissettiğim kalbimin aynen çok haklı olduğunu düşündüğüm bir yazı olmuş
Soran1 yılYani evet hakkımda hayırlısı ve iyisi için temenni ediyorum ne diyelim 🙏
Soran1 yılÇalışıyorum maaşımı da eşimle paylaşıyorum birikim yapamadım henüz ama bundan sonra planım o yönde diyelim benim kendi elimden bir şeyler gelmeli bu evliliği ben istedim sonuçlarını da yaşıyor ve görüyorum teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🙏
Soran1 yılYorumlarınız güzel ve özenle yazılmış bilgilerinizden faydalanmak isterim tabii xx ile başlıyor tabii
- 1 yıl
Asla aileni dinleme
Ne münasebet ya alttan al falan o evin içinde sen yaşıyorsun o muameleyi sen görüyorsun ailen değil ki Damadını karşılarına alıp sen hayırdır ya demeleri gerekirken senin yanında olmaları gerekirken söylediği şeye bak kusura bakma ama ailen bu konuda çok cahilce fikir ortaya atmış
Seni aldatiyo olabilir kacamak tatiller yaparak dikkat et
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yıl21 yıllık evliyim. Evliliğin kuralı birlikte veya ailece tatildir. Bunu beceremeyen bekar yaşasın
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani sana sen susacaksin diye konuşması ne kadar ilginç. Aldatıyor bile olabilir bu kadar bireysel inatla bu cümleyle davranan adam. Seni bir arkadaşın olarak uyarıyorum tabiki emin olamayız ama ihtimali var. Ben yerinde olsam, o susma lafını ona yedirirdim. İşin varsa kendin de aynısını yap bireysel tatile çık, ya da terapi alın çift terapisi. Kavga da etsen o adam hak ediyor.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBu lafları diyorsa yanlış evlilik yapmışsın demektir.
20 Yorumla Böyle erkekten koca olmaz benim kocam da kafasına göre giderdi dayanamadım boşandım. Senle vakit gecirmeyen biriyle evliliğini sürdürme
25 Yorumla
Soran1 yılVerdiğin karardan mutlu musun ne yapıyorsun şimdi aileniz destek oldu mu bu süreçte merak ediyorum 🙏
Soran1 yılBen aile evine dönmeyecek şekilde hazırlık yapmam lazım yoksa bana hayatı zindan ederler
Soran1 yılTekim çalışıyorum ama gelirimin artması lazım
Çapkınlık yapcam demiyor da. Sıç ağzına bırak
31 Yorumla
Soran1 yılHiç ummadığı bir an da hazırlık yapacağım zaten
1 yılEvlilik yaşamıyor ki bekarlıktan devam ediyor kendisi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Benzerini yapmalısın ki empati kurabilsin.
Üzgünüm ama eşim tam bir öküz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 545 cevap paylaştı. Hoşlanmadığını ve yanlış bir davranış olduğunu net bir şekilde anlat kararlı ol.
10 Yorumla
1 yılİyi niyetinizi kulanıp aldatıyor olması çok muhtemel.
11 Yorumla- 1 yıl
Kullanıp*
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilikte bireysel alanlara, ilgilere saygı duyulmalı. Kimisi evlendikten sonra her an, her şeyi birlikte yapma taraftarı bu da bir süre sonra evliliği yıpratmaya başlıyor. Bu konuda anlayışlı bir insansın diye düşünüyorum. Nerede birlikte nerede bireysel zaman gecirebiliceğiniz farkındasındır. Eşinin üslubunun seni ne kadar üzdüğünü belirt, aklıma başka bir şey gelmedi Allah huzur, mutluluk, hayırlı günler nasip etsin. İyilikle kal🌿
10 Yorumla- Devamını Gör (93)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat