Kaynanam evlendigimden beri huzur vermedi. Herşeye burnunu sokuyor, sürekli bizi çagırıyor. Bu arada üniversite mezunuyum, çalışıyorum. Geçen gün eşimi arayıp, mevlüt oldugunu söylemiş, beni mevlüde çagırmış. Eşim gitmeyecegimi bildigi için bana söylemedi. Geçen oturmaya gittik. Kaynana ve kayınpeder in suratı beş karış. Mevlüde gidip hizmet etmem gerekirmiş, herkes gelin nerde diye sormuş. Kaynanam sürekli ben temizlik yapamıyorum. Şu bu gelip benim evimi temizledi diye anlatıyor. Bu arada 60 yaşında. Bizim sadece pazar günümüz tatil. Gelmiyoruz diye kaynana laf sokuyor. 1 hafta eşimle kavga ettik. Ben çok nadir gitmek istiyorum. Eşim problem yapmıyor. Sizce gitmiyorum diye boşanılır mı? Bayramdan bayrama falan gitsem.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Huzurunuz yoksa ölçünüzü koyun derim. tartismalar artınca psikolojik olarak yipranirsiniz ve eşinizle olan baginizda zayıflar. Evlat olarak oğlu koşturmak zorunda ama siz değilsiniz. yaşadim biliyorum. Özgür bir evlilik hiç yaşayamadım bu yüzden. laf sokmalar, üstten bakmalar bunların devamı geliyo.. ki çalışan bayansiniz gerekiyorsa eşiniz Temizlikci tutsun 2 ayda bir temizletsin evlerini..
04 Yorumla
Soran+1 yılKaynanam 60 yaşında. Ben ögretmenim. şu an tatıldeyım. Sanırım evdeyim diye beklentısı arttı. Ancak yapmak zorunda degilim. Sence ne kadarda bir gitmeliyim. Bu sene yogun çalışacağım. Gitmek için kendımı zorlamayı düşünmüyorum. 3 ayda bir anca giderim. Nasılsa laf sokuyor
- +1 yıl
Anladığım kadarıyla ayda bir gitseniz bile devam edecek bu olumsuz yaklaşım. Esiniz. cok. sorun. yapmiyorsa 2-3 ayda bir gidin. Bu kadar yoğun bir tempoda bir insansınız zaten hiç mecbur değilsiniz. Esinizin. yaninda da olumsuz yorum yapmayın asla sesiz kalın ama istikrarı asla bozmayın.
Soran+1 yılOlumsuz bir şey söylemeyeceğim. Onlar sürekli her fırsatta gidelim istiyorlar. Bak en son evime davet ettım. 3 hafta sonrabiz gittik. Kaynanam laf soktu. Pazar günü beklemiş, gelmez onlar dedim diyor. İnstagram hikayelerimi gizledim. Arayıp sormayacagımda. Yok sayacağım. İletişimi azaltacagım. Eşim sorun yapmıyor. Ancak annesi sürekli eşime sitem ediyor. Yogunlugun arasında gıtmek ıcın kendımı zorlamayacagım artık. Gerekırse 3 4ayda bir giderim. Çok gidince yaranamıyorum. İlk zamanlar haftada 2 3kez gıttık noldu. Şimdi az gıdınce laf sokuyor
En İyi Cevaplar
+1 yılVallaha aynı sorun bendede var ben temizlikçi değilim hiç bir gelin değil benim kaynanam kaynanasını zamanında pis kokuyo diye kapıya atmış bakmamış kendi annesini de huzur evine vermiş bana vicdan muhasebesi yapamaz yani benim evimde bir çay kaşığı yok üstüne birde kocamı doldururlar birde onlara hizmet mi edeceğim kusura bakmada kimse buna mecbur değil eli var ayağı var yapamıyorsa tutsun bir temizlikci
01 Yorumla
Soran+1 yılTemizlikçiye para vermeyi istemiyor. Benden bekliyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen benimkilerle kavga ettim artık görüşmüyoruz. Huzur buldum ama ayıp tabii böylesi. Çocuğun doğum günleri falan sıkıntı. Özünde rezillik olan bir olay
06 Yorumla
Soran+1 yılBenim yerimde olsan ne yapardın
Cevap sahibi+1 yılKavga ederdim. Ev temizletmeye üni mezunu gelin çağırmak ne. Hadsiz köpek
Soran+1 yılAyy evet. Özel sektörde çalışıyorum ögretmenim. Düşün birde okumamış evde olsam bunlar iyi kullanırdı beni. Gitmeyeceğim ki. Hele bi 80 90 olsun o zaman görcem onu
Cevap sahibi+1 yılEve hizmetçi almak istemiş o. Az yesin de gündelikçi tutsun. Bir an önce ölürler de rahat edersin inşallah. Yoksa evliliğinde huzur bırakmazlar
Soran+1 yılAyy inşallah çok yaşamazlar. Allah namazlarını kabul etmesin inşallah. Tam köylü zihniyeti.
Cevap sahibi+1 yılÖyle evet
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
16Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Eşin ses etmedikten sonra kimseyi alaka etmez
Haklısın
Çalışıyorsun
boş ver
İşine bak
Biraz görmezden gel
Umursama
Alisirlar
Sen eşinle evlisin kafana takma
Adamın sesi çıkmıyor madem seni de haklı görüyor demekki sallama
Bişe olursa dersin çalışıyorum yoruluyorum
Ev kolay kurulmaz kolayına birbirinizden vazgecmeyin
114 Yorumla
Soran+1 yılEşim beni zorlamıyor. Ben gider gelirim diyor. Ama ailesi gelin nerde neden gelmiyor sorun mu var deyip duruyor. Sürekli eşime laf yapıyorlar. Bayramdan bayrama gidiyorum diye bu yüzden boşanılır mı?
Soran+1 yılZaten 1 bucuk ayda bir gidiyorum. Kaynanam deliriyor. Haftada bir gideyim istiyor. Ama çalışıyorum. Haklısın. Umursamayacagım. En az 2 3ayda bir giderim. Fazlası yok bende artık. Kaynanamda bir çene var. Taramalı tüfek gibi. Sürekli para yok diye aglanıyor.
Soran+1 yılÇalışıyorum, ayda bir zor. İyice yüz bulur. İşten eve akşam 10 da geliyorum. Yorgun oluyorum. Pazarda gitmek istemiyorum
Soran+1 yılEvet, bak 6gün çalışıyorum. Özel sektörde ögretmenim ayrıca.3 gün bir yerde 3gün bir yerde çalışıyorum. Dogal olarak yoruluyorum. O yüzden en az 3 4ay sonra 1 2saat gitmeyi düşünüyorum
Soran+1 yılEşim bir şey demiyor. Ancak ailesi gitmiyorum diye eşime baskı yapıyor
Soran+1 yılAz gidecegim. Hak etmiyorlar. Anne baba da bende anne baba evladıyım. Neden beni eziyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKusura bak ya da bakma ama eşin adam olsa temizlikçi bir kadın tutar ikna eder güzelce ailesini böyle böyle, meşgulüz gündelik bir temizlikçi tuttuk der. Kapatır ağızlarını..
27 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama evde işsiz kardeşi var. O da yardım edebilir annesine
Cevap sahibi+1 yılDeğil mi? Ama adı geçmiyor kaynananlarca !!
Cevap sahibi+1 yılAllah bildiği gibi yapsın onları
Soran+1 yılNormalde kaynanam hep ogullarını över. Bana evde yardım eder derler. Ee oglu çalışmıyor. Eşi ayagı tutuyor o yapsın. Ben niye onların evini temizliyorum
Cevap sahibi+1 yılMesele ev temizleme, hizmetçi konumuna düşme düşürme meselesi değil aslında. Mesele tamamen anlayışlı olma meselesi. İnsan olsunlar yeter. Laf sokmasınlar. Büyük büyüklüğünü bilir düzgün davranırsa evlatlar gelinler bir çeşit halletme yoluna giderler önemli olan hatırlanmak ama kendi yapar isterse, ama yaptırır isterse. Biz burada büyüklerden olgunluk görmek isteyip göremeyince, ortalık karışıyor ister istemez.
Soran+1 yılLaf sokmasa, insanı sokmasa, inan daha çok giderdim. Yanlış yapıyor.
Cevap sahibi+1 yılEminim öyle yapacağına sorduğun soruya da yansımış bu üzüntün bir çeşit..
Canın sağolsun. Kalbinin sesini dinle her zaman.
+1 yılEvlendikten sonra dinimizde öz annenden farkı yok haklı olabilirsin ama ilerde kocanda senin annene aynısını yaparsa nasıl olur
02 Yorumla
Soran+1 yılEger annem kocamdan hizmetçilik yapmasını beklerse, ben annemi durdururum. Ben onu hizmetçi diye mi aldım derim. İsterse görüşmesin. Ben sıkıntı yapmam.
- +1 yıl
Bence yanlış tabi sana karışamam anneler çocukken hizmetcilik yapıyor ama çocuğuna ne senin annene ne onun annesini kirmaya gerek yok bence
- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılah bu kaynanalar... boşanma sebebi değil tabiki... eşin annesine uymasın...
16 Yorumla
Soran+1 yılDimi yaa. Az gidecegim. Bu yüzden ayrılırsa da kendisi bilir.
- +1 yıl
aranıza hiç girmese en doğrusu olur. kaynananda sende yetişkin insanlarsınız görüşmek isterseniz görüşürsünüz görüşmek istemezseniz görüşmezsiniz
Soran+1 yılBen görüşmek istemiyorum. Ama kaynanam şey istiyor. Ne kadar laf sokarsa soksun gene gideyim istiyor
- +1 yıl
ego işte
Soran+1 yılBunun öbür dünyası var. İnşallah az yaşar
- +1 yıl
:D
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Takıntı yapma en ufak şeyleri işte çalışıyorsun eşin bu konuda ağırlığını koyması lazım sen değil
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet dimi. Çalışmama ragmen halaa bekliyorlar. Çalışan insan ne kadarda bir gitmeli
Soran+1 yılAilesi kötü niyetli dememiş. Eşim hep bu kafada.3 4ayda bir gitmeyi düşünüyorum artık
+1 yılİdare edeceksin bu işler böyle.. Eşin senin ailene iyise sende onun kine iyi olmaya bak.. Ayda yılda bir görüyorsun zaten..
00 YorumlaSıkıntı olmaz bence böyle bir kadınla az muhattap ol kendi huzurun için.
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok az gitmeyi düşünüyorum. İstiyorki evinden çıkmayalım. Artık temizlik falanda bekliyor. Özel sektörde öğretmenim. 1 ay tatilim var. Ondan sanırım, 1 ay gidip hizmet edeyim istiyor.
Soran+1 yılEvet yaa. Ay bi de ev hanımı olsam bu kadın beni evde oturtmaz. Rahat vermez. Birde yakın oturalım istiyordu. Yakın otursam hepsiyle küserdim. İyiki evim uzak
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesafeni koyacaksan koy ama köylü diyerek köylüleri küçük görmüş oluyorsun oradaki insanların tırnağı etmezsin sen okuyup üniversite mezunu olmuşsunda nolmuş insan olamadıktan sonra 🤨
06 Yorumla
Soran+1 yılNerde köylü demişim. Yorumlara yazdılar. Ben onları küçümsemiyorum. Ancak kendilerini güncellemeleri lazım
Cevap sahibi+1 yılNerde demişim diyor hala kaç kere yorumlarda yazmışsın okuduğuma mı inanayım?
Cevap sahibi+1 yılKöylü diyerek küçümsemiş olunmuyor evet
- +1 yıl
üniversite okumuş sanki atomu parçalamış
Cevap sahibi+1 yılÜniversite mezunu insan da gördüm köylü insanı tanıdım ama güzel bir ahlaka sahip olmayınca diplomanın sadece adı olmuş oluyor
- +1 yıl
eee o zaman üniversite mezunusun diye niye caka satıyorsun köylü diye niye hakir görüyorsun bu ne lahana bu ne perriz kendinle çelişiyorsun
Bence asla istemediğin şeyleri yapma mecbur değilsin hizmetçi tutsun
09 Yorumla
Soran+1 yılPara yok diyor. Bilmem kim dolaplarını silmiş. Biri evini süpürmüş. Bana sürekli bunları anlatıyor
Soran+1 yılEvet evet. Ben bu kadına mesafeliyim. Bu kadın neden hala böyle beklentiye giriyor. Evine ne kahvaltıya ne yemege gidiyorum. 1 bucuk ayda bir gidiyorum evine. Bu niye bekliyor sence. Nasıl cesaret edebiliyor
- +1 yıl
Kocan konuşsun biz çalışıyoruz desin çoğu kadın evliliğini kurtarmak için sorun çıkmasın diye her türlü fedakarlığı yapıyor sonra ne mi oluyor işleri bitince kadını beş parasız kapının önüne koyuyorlar sen zaten çalışıyorsun hiç gerek yok gidip millete temizlik yapmaya çek cizgini mesafeni koru mesala ayda 1 gidiyorsan 3 ayda bir git kocanada söyle bütün kardeşler para toplasın temizletsinler evlerini
Soran+1 yıl2 erkek kardeşler. Diger kaynım işsiz çalışmıyor. Evde, 4 yıldır işsiz. Aslında kaynanam hep anlatırdı. Yok kocam yardım eder, ogullarım iş yapar. Yapınca da kıymetim olmuyor. Dedigin gibi 3 4ayda bir giderim artık ben. Eşimde diyorki seni özlüyorlar seni kızları gibi seviyorlar.
Soran+1 yılElini sürmez ki. Akşama kadar pc başında takılıyor
Soran+1 yılÖyle öyle. Dışarıdan iyi gibiler. Ancak normal degiller
+1 yılKendo ailene de bayramdan bayrama gideceksen mantıklı
02 Yorumla
Soran+1 yılKendi annem ne alaka. Onlar benim ailem mi. Eşim istedigi kadar anasına gitsin. Eşimde benim anneme gelmesin.
- +1 yıl
Bak bunu düşünemedim
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Yaşlılar işte ilgi istiyorlar, gelinlerini hizmetçi olarak gören klasik köylüler.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet. Üniversite okusam da yüksek lisans yapsam da, gideyim evlerini temizleyeyim istiyorlar. Eskiden biz çok anlayışlıyız diyorlardı. Mevlüde gitmedim. Bilenmişler bana iyice.
Soran+1 yılCanım isteyene kadar gitmeyeceğim. Eşime söyleyecegim. Ben artık bayramlarda falan ziyarete gidecegim. Cok kavga edıyoruz dıyecegım
+1 yılBenim için boşanma sebebi
06 Yorumla
Soran+1 yıl@Rose83 gidince evde huzur kalmıyor. Ben zaten kavga edıyoruz dıye az gıdıyorum
- +1 yıl
Boşanırım ama nafaka da vermem
Soran+1 yılAnnene gitmiyor diye boşanırsan, yazık sana
- +1 yıl
Yioo gayet haklıyım
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabii ki de sebep değil
01 Yorumla
Soran+1 yılO zaman bende az gidecegim
+1 yılSen gitmek zorunda degilsin
021 Yorumla
Soran+1 yılBak eşim çarşamba perşembe gitti. Pazar günü de annesi beni ve eşimi beklemiş. Gitmedik. 2 3gün sonra gittik. Laf sokuyor. Evet ben daha az gidecegim.
- +1 yıl
Klasik kaynana
Soran+1 yılÖlse fatiha okumam. Ezanda okunuyor. Allah yanına alsın mezarı benden
- +1 yıl
Hahshsh kocanin annesine babasina tapmak zorunda degilsin hizmet etmek zorunda degilsin fazla samimi olma yuz verme bence
Soran+1 yılZaten bu yüzden deliriyorlar. Mesafeliyim zaten. Normalde 1bucuk ayda bir giderdim. Arayi daha da acacagım. Görür onlar
- +1 yıl
Kocani da fazla salma yanliz basina doldururlar iyi yapiyosun bence ilerde tepene binerler
Soran+1 yılZaten tek gidince dolduruyorlar. Ama telefonda da anası arayıp duruyor. Ben artık çok öok mesafeli olacagım. Annesini aramayacagım artık
- +1 yıl
klaSİK gelin:)))))
- +1 yıl
Sende galiba klasik anne kuzususun
- +1 yıl
ana kuzularından zarar gelmez kla"SİK" gelinlerden zarar gelir:)))
- +1 yıl
Al iste verdigin cevabin kalitesizligine bak
- +1 yıl
Kalite değene bahşedilir. Senin gibilere dağıtılırsa kalitenin pek önemi kalmaz
- +1 yıl
Oysa ben sana sumugumu atmam
- +1 yıl
Yağ tulumuna bak hele seni anca a. bazanlar s. iker
- +1 yıl
Sendense onlari tercih ederim
- +1 yıl
Hahah tipe gorunuse degilde dusunce yapısına göremi veriyorsun çok cömertsin
- +1 yıl
Evet knk 20 tane olsa 1 tanesini sana vermem
- +1 yıl
Yağ tulumu tercih etmiyorum herkes dengine
- +1 yıl
hamileyim
- +1 yıl
Hamilenin spor yapmasi sakincalı
- +1 yıl
Yoga
- Aile & Toplum konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılBunun formülünü biliyosun dmi knk
03 Yorumla
Soran+1 yılNe formülü
- +1 yıl
Daha az görüşmenin formülünü
Soran+1 yılNeymiş
Boşanma eşini seviyorsan kaynanı salla
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen çok kötü kalpli bir insansın.
14 Yorumla
Soran+1 yıl60 yaşındaki kadının hizmetini yapmıyorum diye mi? Ya bi git işine eski kafa
Cevap sahibi+1 yılHayır ondan değil aşağıda inşallah çok yaşamazlar felan yazmışsın. Allah namazlarını kabul etmez gibi bu derece öfken kalbini bürümüş. Kimin önce öleceği belli olmaz bu dünyada bu kadar kindar olma
Soran+1 yılOnlar bana hayatı zehir ederken iyi oluyor. Evet öyle dua ettim. Kendileri beni böyle yaptı. Evlendim evleneli onlar yüzünden kavga ediyoruz.
- +1 yıl
yeni nesil böyl her şeyi hakediyor iki temizlik yapsa nolur uni mezunuymuş insan ol önce
Evet hatta intihar sebebi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. başka çocukları yok mu bunların
02 Yorumla
Soran+1 yılBir bekar oglu var benimle yaşıt. O hayatını yaşıyor. Ailesine ilgisiz. 31 yaşında adam, akşama kadar twitch mi ne izliyor. Çalışmıyor. Temizliklerini benim yapmam isteniyor
Yanlış ama
06 Yorumla
Soran+1 yılGidince laf sokuyorlar
Soran+1 yılMuabbet yokki. Survivor izliyoruz gidince. Survivor bitti laf sokma başladı
Soran+1 yılSurvivor hastası bunlar. Oraya kitlenin duruyorlar
Bosansa nolcak
00 Yorumla
+1 yılEn temizi o zatenn
00 YorumlaSebep
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNormal. Bisey ki
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimin ailesine bayramdan bayrama gitsem bu boşanmak için bir sebep mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım