Ev sahibinin kiraya zam yapması veya pahalı fiyata kiraya vermesi normal değil'mi?

Eskiden evlerin, konutların fiyatlarının artacağını herkes biliyordu. Kimse kredi çekmeye uğraşmadı, herkes 3 kuruş veririm kirada otururum derdim olmaz dedi fakat bugünlerde olduğu gibi kiraya zam yapıldığı zaman kiracılar bir kudurmaya başladı kimse kusura bakmasın. Babam olsa aynı şeyi söylerdim zamanında çakallık yapıp bir yatırım yapmadan ucuz piyasada ucuza oturmak kolaydı ama adam kaç milyon liralık dairesini kiraya veriyor hem kendi oturmuyor ev eskiyor 3 5 kuruş kira geliri elde ediyor onda da laf yiyor yok pahalı yok şöyle yok böyle diye. Millet dişinden tırnağından arttırarak aldığı evde kimse 3 5 kuruş para vererek oturacağını zannetmesin kimsede kusura bakmasın zoruna da gitmesin dediklerim. Misal gram altın aldığınızda bile alış fiyatı en yüksek kuyumcuda bozduruyorsunuz 3 5 kuruş kâr etmek için fakat milletin evinde en ucuza oturmaya çalışıyorsunuz her olaydan en küçük zararla çıkmaya çalışıyorsunuz bu dolandırıcılıktır, bir de kira sözleşmesi diye bir şey çıkartmışlar o da aynı tapu gibi birşeye dönmüş o kağıdı alınca kimse bana bir şey diyemez zam yapamaz diye. Adam senin bir yerinin rahatı için cebine neden kaç bin lira az para giriyor ki? Aslında dediğim gibi 5 10 sene öncesine kadar ev almak çokta zor değildi kimse beni linçlemesin kalp kırarım düşüncemi dile getirdim sizinde fikirlerinizi dinlemek istiyorum.

Ev sahibinin kiraya zam yapması veya pahalı fiyata kiraya vermesi normal değil'mi?