Ailemin iki yüzlülüğü. Nişanlımla anlaşamamam. O kadar kendimi yanlız hissediyorum ki o kadar yanlızım ki Allah kimsenin başına vermesin bu duyguyu. Hiçkimse baş edemeyeceği imtihanla savaşmaz ama kafam psikolojim alt üst oldu. Başedemiyorum artık şaka gibi. İntihar etmek istemiyorum yükselmek istiyorum herkese ders vermek istiyorum gücüm getsin güçlü olayım istiyorum. Öyle bir konumdayım ki ne sıkıntı çektirmekten geri durmuyorlar ne de kalideye almıyorlar. Umurlarında değilim ki kimsenin. Gelen vuruyor geçen vuruyor. Güvendiklerim bakın ailem ablamdan bahsediyorum anlattiklarımı iki yüzlülük yapıp koz olarak kullandığını da duydum. Artık herkese o kadar kinlendim ve öfkeliyim ki beter olsunlar istiyorum öyle beter olsunlarki yattıkları yatak bile dar gelsin onlara.
Herkes bir şekilde hayatında en dibi görmüştür. Nasıl baş edilir bu durumda Allah Rızası için tavsiye verir misiniz?
Sabretmen lazım.. Yaşadığın zorlukları ve ailenle nişanlınla yaşadığın problemler zor tabi ki de. Kendini yalnız hissetmen ve bu kadar yoğun duygularla mücadele etmen çok zor olmalı. Bu imtihanla tek başına savaşmadığını bilmeni isterim. Seni seven ve desteklemek isteyen insanlar var. Bunun yanında, ailenle ve nişanlınla olan ilişkilerini iyileştirmek için de adımlar atabilirsin. Ailenle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmaya çalış. Onları nasıl hissettiğini ve bu durumdan nasıl etkilendiğini anlat. Aynı şekilde nişanlınla da açık bir iletişim kurmaya çalışın ve sorunlarınızı çözmek için birlikte çaba gösterin.
Başarı insanı en iyi motive edecek ve güçlendirecek bir şeydir. Eğitim hayatında ya da iş hayatında iyi yerlere gelirsen herkesin gözünde değerli biri haline gelirsin. Nefretleri bile hayranlıklarından olur.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Herkes bir şekilde hayatında en dibi görmüştür. Nasıl baş edilir bu durumda Allah Rızası için tavsiye verir misiniz?