Biz miyiz? Yoksa biz Ortadoğulu muyuz Avrupalı mıyız Asyalı mıyız?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Anadolu’nun yerli halklari Luviler Hititler Palalar, bundan sonra bildigin her devlet (bkz. Lidyalilar Frigyalilar Urartular Trakyalilar ve niceleri) bunlardan gelme yok Yunanmis Ermeniymis Persmis bunlarin hicbiri Anadolu yerlisi degil. Anadolu muthis bir tarihe sahip bir bolge bugun Turklerin ekmege tapmasi bile Anadolu’dan gelir. Bizim ne oldugumuza gelince; biz Avrasyaliyiz, kimligimiz Turk, etnigimiz ise ezici cogunlukla Anatolian Alpinid ama daha cok Alman olmalarina ragmen Fransizlar bile kendilerine Latin diyorken bizim kendimizi Turkistanli Turklerden ayri gormemiz aptallik olur. Bugun Balkanlar Yunanistan Levant’ta bile Turk kani cokca bulunurken Turkiyeli Turklerde olmamasi imkansiza yakin bir sey, ben de sahsen gordugum her kisinin yuzunu ister istemez analiz eden biri olarak siniflandirma yaparken en cok Turanid etkili Anatolid goruyorum, WW1’dan itibaren baslayan bu “Turkler Arap/Yunan/Ermeni” propagandalarina kanmayin‼️❕
En eski yerlileri bilindiği kadarıyla Hititlerdi. şu an hala devam eden milletlerden ise ilk Yunanlar ve Ermeniler Anadolu'da yaşamıştır. Türklerin Anadolu'ya gelişi 1071'de oluyor.
anadoluda biz gelmeden önce ermeniler ve rumlar vardı
Var olma savaşı veren bir insanoğlusun kimden olduğunun bir önemi var mı önemli olan insan olmak
var işte ona göre? insanların türü varya bilimsel bir şey ya bu kendisinin hangi türe ait oldugunu bilmesi gerekiyor
Alt kökende bütün canlılar birleşiyor zaten aynı kökten geliyor
kökü sormuyor sonradan dallandı budaklandıya önce ırklar sonra milletler oluştu falan onu bilmek istiyor şişte sen bilme sevme? sen primat de kendine ne önemi var bunun
Hmm anladm
Türkler asyalı. Anadolu yerlileri ise Yunanlar, Rumlar, Kürtler ve Ermeni gibi milletler
Siz derken siz kimsiniz?
Pers, Arap, Yunan toplumları
anadoluda arap ve pers? nerde okudunuz bunları
@lukwist93 1071 öncesi Anadolu bu milletlere aitti, Türkler asırlar sonra geldiler. Lise tarihi bilsen yeterli
1071 öncesi burada hint avrupalı birkaç topluluk ve bizanslılar vardı bizanslılarda yunanlılar yani hint arvupalı senin arap dedigin topluluk hiçbir zaaman anadoluya yerleşmedi araplar samii ne diyorsun
perslere gelince o halde senin teorine göre bugünkü orta yunanistan ve teselya bölgesi pers?
@lukwist93 evladım, Anadolu deyince aklına sadece Sivas'tan Ardahan'a kadar olan yer gelmesin, İzmir'den Kars'a kadar Anadolu'dur. Güney Anadolu'da Araplar vardı, batı Anadolu'da Yunanlar, Kuzey'de Rumlar vesaire. Zerre bilgi sahibi olmadığın konularda fikir beyan etme, her yerde bu kadar naif karşılamazlar seni
güney anadolu arap dedigin 2-3 il evladım
suriye sosyal miliyetçileri kendi sınırlarını çizdiginde onlar bile siz gibi arap var demedi anadoluda
74 il gezdim ben evladım
anadoluda yunanlılar kuzeyde rumlar aralarındaki farkı anlatmanı isterim)) beyin bedava şimdi rumlar romalı romadan geliyor ismi dicen persler akhunlara afrasiyap diyor persmi şimdi akhunlar
çinliler kürşada A-shih-na Chieh-she-shuai diyor sende öyle de ozaman
he kürtler nerde yazmamışsın m. ö yunan tarihçilerin kürt dagları olarak yazdıgı yerler türkler kürtler buharlaştı sizin gibi hatti sikki sizemi kaldı topraklar
Ortadoğu Asya karisimiyiz
o nedemek anlamadım oprtadogu derken? bizim ortadoguyla alakamız ne açarmısın
@lukwist93 haritaya baktmqdinmi hiç Anadolu Ortadoğu'da değilmi
köken olarak sormadımı?
@lukwist93 1000 yıldir yaşadığın coğrafya seni etkiler
senin demeye çalıştıgın biz araplarla etkişelime girdigimiz degilmi?
@lukwist93 etkileşimde de öte
türkle arabın ne etkişelimi olacak yunan ermeni desen bi benze ne diyorsun dayı? biz arap topraklarını ele geçirip yönettik yerleşmedikki oraya ne türkler arap cografyasına yerleşti ne araplar anadoluya?
bak aktif degilsin adamı böyle oturturlar gtunun üstüne
biz derken?