Bir insanın üstümüzde kontrol kurmaya çalıştığını nasıl anlarız?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
https://www. kizlarsoruyor. com/ask-iliskileri/q22858182-26-yasimdayim-birak-sevgiliyi-hayatimda-date-bile-cikmadim? utm_source=dynamic&utm_medium=androidapp&utm_campaign=question&utm_content=q22858182
26 yaşımdayım bırak sevgiliyi hayatımda date bile cıkmadım? ↗
Henüz öyle bir şeyi üstümde başarı bilen olmadı Olmaz da olmamasını sağlarım Zamanla ben onu yönetmeye başlarım ki bu zamana kadar hep öyle oldu
Mesela örnek verir misin nasıl yönetirsin?
Düşünme yetimizi biraz kullanarak rahatlıkla anlayabiliriz. d
Bir kaç örnek vereyim mi müsaitsen?
Olur ver. d
Mesela diyelim ki çok samimi olduğun çok yakın bir arkadaşın var.
Ama senin ses tonun hafif yükselse " sessiz ol " diye uyarıda bulunuyor devamlı. Kafede okulda veya dışarıda her yerde. Diğer arkadaşlar ses tonunun çok yüksek olmadığını rahatsız olmadığını söylediler. Ama o samimi arkadaşın sürekli bu konuda uyarıyor.
Farklı bir davranışı da sürekli sözünü kesmesi.
Başka bi davranışı bir kafeye veya mekana gidince hani 4 lu masalar olur karşılıklı oturdunuz o cam kenarına geçiyor sen çıkış tarafına oturuyorsun " karşıma geçsene " yapıyor.
Yemek yiyorsunuz diyelim " acele et, hızlı ol " gibi şeyler söylüyor. ( bunu bir kez yaptı )
Mekana girdiniz sen bir masaya geçtin ama o farklı bir masaya yönelip " gel buraya oturalım " yapıyor. ( bunu her mekanda her yerde yapıyor) kalkmayınca da gelip yanıma oturuyor artık.
Sana biri bunları yapmış olsa normal mi görürsün?
Sessiz ol demesi rahatsız edici evet otorite kurmaya çalışıyor söz kesmesi senin arkadaş ortamında pasif kaldığını gösteriyor yemek yerken acele et diye 1 kere demesi önemli bir şey değil gel buraya oturalım demesi ve oturulacak masayı seçmesi liderlik davranışı bunu genelde liderler yapar bunu bilinçli olarak lider olmak için mi yapıyor yoksa içgüdüsel olarak yani doğuştan mı onu bilemiyorum ancak evet seni yönetiyor bir yandan seni korumaya çalışıyor veya sadece güç elde etmek otorite kurmak istiyor da olabilir ben buradan bu kadarını bile bilirim.
Bu masa seçme durumunu sadece sen varken yapıyorsa kendini senin liderin olarak görüyor demektir herkese yapıyorsa ya bilinçli bir manipülatördür ya da doğuştan bu şekildedir içgüdüsel olarak lider gibi davranıyordur. Biraz cevap geç oldu zamanı farketmedim
Peki benim davranışlarımı anlatayım.
İyi mi yapmışım yoksa abartmış miyim?
Bu davranışlarını ona tek tek söyledim üstümde otorite kurduğunu hissettiğimi aşırı rahatsız olduğumu ve böyle devam ederse arkadaşlığı keseceğimi belirttim. Özür diledi farkında olmadığını ve dikkat edeceğini söyledi.
Ve bida yapmadı. Ama şu laf kesme işini hala yapıyor ve ben her lafimda onu uyarmaktan bıktım 2 uyarıyorum 3 uyarıyorum biraz dikkat edip hala devam ediyor.
Bir keresinde arkadaş ortamında 5 kişi otururken bizimle fazla samimi olmayan arada yanımıza gelen bir başka kız bizim masaya oturup uzun uzun birseyler anlattı herkes onu dinledi. Aralara girip soru sordukları da oldu tabi. Sonra o susunca ben konuşmaya başladım. Bu yakın arkadaş değil de bu sefer o yanımıza sonradan gelen kız lafımı kesti o susunca ben tekrar konuşmama devam ettim bu sefer de diğer bir arkadaş lafımı kesti. ( bu olayda diğer anlattığım kız yapmadı bu defa ) bende sinirlendim ve " benim sözümü niye kesiyorsunuz siz devamlı ben sizi dinlerken dinliyorum siz beni niye dinlemiyorsunuz? " diye hafif çıkıştım ama yüz ifadem ve hareketlerim bozulduğumu çok belli eder haldeydi. O sonradan gelen kız " özür diledi tamam pardon hadi anlat anlat diye ısrar etmeye başladılar " anlatmicam diye inat ettim sustum oturmaya devam ettim. Ama böyle aşırı moralim bozuktu. Sonra o kız gitti ve yine aramızda birseyler konuşmaya başladık ben bisey söylerken bu samimi dediğim bir arkadaş yine araya girdi ve sonra duzelterek " ay pardon cidden farketmedim " dedi. Diğer bir kız da " sen konuşurken konuşmaktan korkuyorlar artık deyip kıkırdadı.
Yani böyle bir olay başımdan geçti ve hala aklıma geldikçe sinir oluyorum. O kızı dinlerken neden beni dinlemediler 2 ayrı kişi araya girdi diye. Beni mi ciddiye almıyorlar? Pasif kalmamak için ne yapabilirim? Ya da böyle bir tepki göstermekle iyi mi yapmışım? Yorumun nedir buna?
Destan yazmışsın valla çok takmışsın bu söz kesme olayına sürekli kesiyorlarsa kızman normal tabi ama aşırı tepki gösteriyorsun gibi geldi ne anlattığına nasıl anlattığına dikkat et belki dikkatlerini çekecek şekilde anlatmıyor olabilirsin böyle tepkileri sürekli yapma yeterli önerim hikaye anlatma tarzına dikkat etmen insanların konuştukları konuyla alakalı konuşmalar yapman konu bittiği zaman yeni bir konu açabilirsin tabi ama çok fazla da kasma herkes konuşmak istiyor zaten bir de bir şey anlatırken uzun uzun anlatma hikaye anlatmada ben de pek iyi değilim anlatmayı da pek tercih etmem konusu açılmadığı sürece her neyse önerilerim bu kadar hitabet üzerine kitapta okuyabilirsin
Teşekkür ederim
Sürekli senden birşeyler ister, bekler, sana sürekli birşeyler buyurur..
Bizi Tayyip bile hakimiyet altına alamadı, kim var senin karşında
10 yasındaki cocuk bile anlar bence bunu acıklamaya gerek yok yani
Bazen yakınlık ve samimiyet olan ilişkilerde manipüle edildiğini anlamıyorsun ornek vereyim mi bir kaç şey
Herkesin yapısı farklı kimseyi değiştiremezsin boşuna uğraşma de
Manipüle olduğumu sonradan anlıyom
Öyle biri varsa direk yol ver
Ornek vereyim mi
Ver
Mesela diyelim ki çok samimi olduğun çok yakın bir arkadaşın var.
Ama senin ses tonun hafif yükselse " sessiz ol " diye uyarıda bulunuyor devamlı. Kafede okulda veya dışarıda her yerde. Diğer arkadaşlar ses tonunun çok yüksek olmadığını rahatsız olmadığını söylediler. Ama o samimi arkadaşın sürekli bu konuda uyarıyor.
Farklı bir davranışı da sürekli sözünü kesmesi.
Başka bi davranışı bir kafeye veya mekana gidince hani 4 lu masalar olur karşılıklı oturdunuz o cam kenarına geçiyor sen çıkış tarafına oturuyorsun " karşıma geçsene " yapıyor.
Yemek yiyorsunuz diyelim " acele et, hızlı ol " gibi şeyler söylüyor. ( bunu bir kez yaptı )
Mekana girdiniz sen bir masaya geçtin ama o farklı bir masaya yönelip " gel buraya oturalım " yapıyor. ( bunu her mekanda her yerde yapıyor) kalkmayınca da gelip yanıma oturuyor artık.
Sana biri bunları yapmış olsa normal mi görürsün?
Koç aslan burcumu bu ne yani kisiliginde bu var sende uymazsin onu kendine uydurursun kisiliginde varsa o muhtemelen uymayacaktir ama kimsenin kimseye emir verme hakkı yok ya da emir yapar gibimdi
Yani şöyle diyim. Birbirimize karşı rica kipiyle değil de hep böyle emir kipiyle konuşuruz. Ama ben asla onun davranışlarını yönlendirmeye çalışmam. Emir yapar gibi değildi zaten bu saydıklarımın ve onun taleplerinin çoğunu geri çevirirdim yapmazdım yani. Ama başlarda farkında olmadan yapıyormuşum art niyet aramadan.
Acaba ben mi paronaya yaptım yoksa benim üstümde bir hakimiyet kurma çabası mi var? Ya da beni güçsüz zayıf biri mi görüyor?
Yani birbirinize yapiyorsaniz muhtemelen o da seninn ona yaptığını yapıyor
Hayir hayır ben hiç yönlendirici hareketler yapmıyorum. Mesela ben onun oturduğu yere karışmam müdahale etmem. Hareketleriyle ilgili uyarıda bulunmam. Onun bu yaptıkları üstümde hakimiyet kurması mi yoksa ben mi abartmışım sizce?
Eğer başkalarına da öyle davranıyorsa bu onun kişiliğidir sadece sana yapiuorsa evet bir üstünlük kurma isteği var
En yakın arkadaşı benim. Bundan cesaret alıp yaptığını düşünüyorum çünkü bi başkasına yaptığını görmedim. Diğerleriyle o kadar samimiyeti yok.
Ben çok samimi davranınca böyle yapıyor biraz samimiyeti azaltınca ve uzak davranınca bu davranışlarını kesiyor.
Bunda ne düşünüyorsun?
O zaman kişiliğinde yok kendin cozmussun demekki samimi olmayacaksın haddini bilecek o da
Teslim olduğum zaman