4 aydir evliyim. Ikimizde çalışıyoruz. Evlenmeden önce evde, cocuklarda destegini beklerim dedim. Tamam dedi, anneme de yardim ediyorum dedi.
Evlendik. Daha ilk gun benden kahvalti bekledi. Hayatim kahvaltimizi yapalim aciktim dedi. Yani insan bari ilk gunlerin hatirina bir kahvalti yapar da bana surpriz falan yapar. Baktim iceriye gecti. Cagirdim. Gel hayatim beraber hazirlayalim diye itiraz etmedi. Beraber yaptik. Guzel de oldu.
Baktim cigu seyde kaytaracak gibi duruyor. Gorevler vermeye basladim. Camasirlari atar misin, cikmistir asar misin gibi. Ikimizden isten geldikten sonra yorgunuz. Kılını kıpırtdatmiyordu. Bende kipirdatmadim.
Yemek yemeyecegiz mi diye soruyordu mesela. Yiyecegiz. Dinlendik biraz. Sen pilav yap ben tavuk sote, türlü gibi bir sey yapayim falan diyerek yine is bolumu yaptim. Boyle boyle devam ettim ama bazen cok yorgunum ya, bugun cok yoruldum vs diyordu arada yapmak istemez tavri oluyordu.
Bende yoruldum, ustelik ozel gunumdeyim, hic enerjim yok, tansiyonum falan dusuk ne yapalim simdi vs diyordum bende. Disardan soyleyelim vs diyordu. Sonra sonra sen yapsan olmaz mi demeye basladi. Taviz vermedim. Temizlikte falanda boyle durum bu arada.
Sonra bu konuda tartistik. Ilk buyuk tartismamizdi diyebilirim. Ev islerine ortak oluyor diye tartistik. Derdimi anlattim, o da anlatti. Ben senin gibi yapamam ki ben kadin degilim vs dedi. Oyle bir tartismamiz oldu.
Ben yine taviz vermedim. Is bolumu yapmaya devam ettim, tatli dille rica etmeye devam ettim. Artik bazilarini da yapmamaya basladi. Yapmiyorum zorla mi dedi. Bende yapmiyorum zorla mi dedim.
Kendisi nasil geri cekiliyorsa bende geri cekildim. Kendisine maddi destek oluyorum. Bunun icin calisan kadinla evlendi zaten. Ama evde ortak yaşam olunca erkeklerin cogu ortada yok.
Diger buyuk kavgamiz dün oldu. Yine bu konuda tartismaya basladik. Bana diger kadinlar evine de bakiyor, yemekte yapiyor, disarda da calisiyor, cocukta bakiyor. Onlar bunlari yaparken sana ne oluyor. Sen yapamiyor musun, onlardan eksigin ne dedi.
Bu cumle icimden bir seyler kopardi ona karşı. Bende calisip yoruluyorum. Bende insanim Ama robot gibi gık demeden, destek talep etmeden bunlar yapmam bekleniyor, toplumda kadinlardan her seyi yapmasi bekleniyor. Bu cok vicdansizca...
Ben para kazanip diger her seyi de yapacaksam evlilik gibi ortaklik sozlesmesine neden imza attim o zaman? Erkege maddiyat dahil tonla destegim olurken, bana kim destek verecek?
Esimin bu cümlesinden sonra duraksadim. Benimle evli kalmak zorunda degilsin. Ikimizinde kaybedecegi bir seyi yok. Kendine maasli hizmetci ariyorsan, anlamissindir ki o ben degilim. O zaman benimle de işin yok. O istedigin kadinlardan biriyle evlenebilirsin dedim.
Kucuk valize birkac esya aldim kapıyı carpip ciktim. Otelde kaliyorum dunden beri. Aramadi, mesaj atmadi bile. Ben destek istedim. Yukumun, yorgunlugum görülüp azaltilsin istedim. Ortak sorumluluklar istedim. Ben her seyi sirtima yuklenmek icin evlenmedim. Ne olacak bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer