Eşime bu konuda ne yapmalıyım?

2005 yılında eşimle tanıştım. O zaman çocukluk biraz görüşütük sonra koptuk. Daha sonra 2016 da yollarımız tekrar kesişti. Ve eşim tam uyuşturucudan kopmuştu. Zor dönem atlatıyordu biraraya geldik. Ben üniversite öğrencisiydim eşime dedim sende gel benimle uzaklaş bu şehirden diye. Gerçekten de öyle yaptı.20-25 günlük sevgiliyken benimle birlikte yaşadığım şehre geldi. Orada resmen arındı. Ama ailem eşimi geçmişiyle bildiği için onunla olmamı istemediler bende ayrıldık dedim aileme ama eşimi asla bırakmadım. Eşim oraada tamamen düzeldi 5-6 yıl kadar kaldık ama artık evlenmek istediğini çocuk istediğini söyledi tekrar memlekete yerleştik o sırada benim üniversitem bitmişti. Memlkette yerleşik düzen kuralım dedik. Hep içimde bi korku var ama acaba memlekete döndüğümüzde tekrar o ortama girer mi diye.. Eşimde girmicem ve ailene kendimi kanıtlayıp seninle evlenicem dedi. Bu kararlar aşamasında ben babamı kaybettim. Artık tek çarem memlekete ailemin yanına dönmekti benimde. Hem sevdiğim adamlada evlenme ihtimalim artacaktı. Neyse geldik biz memlkete yerleştik. O ailesiyle ben ailemle.. eşim iş düzenini oturtana kadar bi kaç sektör değiştirdi. Şansına hep eskiden takılan ya da halen madde kullanan birileri vardı iş yerlernde direndi direndi ama anladığım kadarıyla o zamanlar başladı tek tük kullanmlar. Sonra aldı beni karşısına düzene girmek istiyorsak ailenle görüşelim evlenelim dedi tamam dedim. Anneme söyledik tanımak için şans verdi herşeyi iyi güzel falan kayınvalidem düğünle ilgili çok zora koştu bizi hep birşeylerden kaçarak tabi eşimin aile için faciaları başladı bunalımlar. benim bi tarafımın (babamın) eksikliği ama karahterim gereği dik durma çabalarım. İkimizide iyice yormuştu. Nişandı düğünde derken 2 sene sonra anca kendi evimize geçebildik ama ben eşimin o dönemde ara ara kaçamaklarını hissediyordum. hissediyordum değil hatta emindim. bazı sorduğumda kabul etti bazı sorduğumdaa inkar etti ama biliyordum. Neyse çok şükür uzun uğraşlar sonucu evlendik evimize geçtik. Düğün günü stretren arkadaşlarının ona bi sigara ucu içirdiğini söyledi. Ben gözlerinden anladım gelin alma zamanı. Kendi düğünümde ne kadar mod düşürebilirim neyse en son tamam deedim içimden ama biz evlendiğimizden beri dönem dönem eşimin gözlerinden, konuşma şeklinden, nefes almasından anlıyorum içtiğini en son patlak verdi zaten maddiyattan. Bizim sevgili olduğumuzdan beri hesaplarımız ortaktı. Açıklamayacağı harcamalar oldu vs. gözlerde öyle olunca anladım. Sordum konuştuk. yardım et bana dedi. Dışarılarda içmeyim evde içeyim az içeyim dedi. Yıkıldım o an aşırı yıkıldım ama çaresizliğinide gördüm. Tamam dedm haftada üç gün ama hep üç gün değil içme ihtimalin olan üç gün dedim. Ama yok onu öyle görmeye dayanamıyorm. dün akşam tekrar aldım karşıma konuştum ben anne olmak istiyorum ama senin bu şekilde baba olmanı istemioyrum dedim. Tamam dedi bırakıcam dedi. çok mutlu oldu ama bırakması için ne yaparım nasıl yaparım bilmiyorum.. Kimse duymadan

Eşime bu konuda ne yapmalıyım?