Çeyiz parası dedi okey bilezik yaptım 2 tane ve senede 1 tane bırakıyorum köşeye ama iPhone 13 almak istiyorum ne gerek var bilezik yap dedi bende yemeyip içmeyip çalışıp çeyiz parası mı toplucam şu an görünürde evlilik yok telefonum bozuk telefon alcam dedim surat astı hayır kazandığım paranın hesabını sorması cidden sinirimi bozdu. Ben ayrıca niye çeyiz parası topluyorum bu erkeğin işi değil mi hadi onu geçin üniversite okuyorum uzaktan daha DGS var falan şu an okuyorum baskısı varken öğrenciyken çeyiz parası toplamam da saçma değil mi hemde tüm kuruşuma kadar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence haksızsın çalışıyorsan şu anki ihtiyaçlarım veya da isteklerin heveslerin Neyse kendi paranla karşılamalısın ve bunu da ailen karışmamalı bence çeyiz parasına gelirsek yöreden yöreye değişiyor erkek tarafının da yaptığı kısımlar var kadının da yaptığı taraf var ama anne babanın boynunun borcu Bence erkeği de evlendirmek kızın da çeyizini yapmak senin boynuna yük yapmamalı Annen Sonuçta kazancın senin istediğin gibi harcayabilirsin Ben de kazanıyorum ve kazancımı birikim yapıyorum İhtiyaçlarımı harcıyorum çeyizimi tamamladım Ehliyetimi aldım Ama bu kendi isteklerim doğrultusunda oldu baskı ile olmadı ha bana bas gelip şunu şunu yapacaksın deselerdi Ben de çok kızardım karışmalarına haklı yok Sonuçta sen çalışıp kazanıyorsun Annengilin ihtiyacı olur borcu olur Ona yardım isteyebilirler amenna ona da yaparsın zaten evlat olarak ama çok ileride kullanacağın şeyler için de şu anda sıkışmaya gerek yok modası geçiyor her şeyin
01 Yorumla- +1 yıl
Yazım hataları olmuş Kesinlikle haklısın haksız olan Annen bu kadar baskı yapıp Hele ki surat asmasına hiç gerek yok yani hakkı yok Sen özgürce Dilediğin gibi kazancını harca Zaten yeterince yapmışsın Anladığım kadarıyla birikim
En İyi Cevaplar
Çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumdayım 😂
Ama bi tane abla var o şu an gelecekte yaşıyor, dedi ki bu tarz durumu ben hiç yaşamadım onun yerine herşeye parayı harcadım ve şu an çok pişmanım keşke paramı kenera koya bilseydim şimdi en azından bu kadar sıkıntı çekmezdim.
Yani herhalde ya şimdi az çok biriktirip yatırım yaparsın ve ilerde rahat edersin ya da tam tersi.
Ama biraz bile olsa harcamayalım mı, o kadar sa olmaz 😅04 Yorumla
Soran+1 yılEvet her yıl bir bilezik kenara atıyorum ama anneme kalsa hiçbir şey kendime almayacağım, her şeyi altına yatırım yap der harcama der
Soran+1 yılUmarım ya. Zaten biliyorum evlenmicem ama gelecek için en azından ileride birşeylere yatırım yaparım diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Her yıl köşeye attığın altınla bilezikle iPhone nin zamanı gelir kralını alırsın annenin sözünden çıkma o senin mutsuz olmanı asla istemez.
Normalde anneler hep cevizli falan gitmelerini istiyorlar aileler yani ama tabikide ceyizsiz gitsene olur ama mesela biri cikicak ve durumu yeterli olucak diyelim ve sende onu çok sevip evlenmek istiyorsun diyelim o yüzden evlenmek için bunu ben alayım bunu sen diye düşünebilirsiniz bilemeyiz büyük ihtimalle annen tedbir alıyor boşuna para harcadığını düşünüyor ama telefonunu al yani sonra devam edersin biriktirmeye
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende böyle söylüyorum çünkü daha okurken takmış çeyizime okul bitince zaten full çalışma hayatına giricem o zaman ne eksikse tamamlarım ki şu an okulum ve sağlığından dolayı geçici işe girip girip çıkarken onlarında desteği zaten yok bide ihtiyaçlarımın üzerine çeyiz yap altın yap diye bana karışıyor
+1 yılÇok şükür böyle bi durum oldum olası yaşamadım ama bunun sebebi aileme kazandığım parayı yönetebilme becerimi gösterebilmiş olmam. Onun da vardır bi bildiği tecrübe desek daha yeri olur ekonomik olarak durumların iyiye gitmeyeceğinin farkında olması ve yarın bir gün hayat memat meselesi durumlarda konu komşudan bulana kadar kendi kenarından kullanabilmen içinde demiş olabilir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
16Cevap
+1 yılSiz genç nesil kendi örf ve adetlerinizi bilmezsiniz, sizi oyalacak ne varsa onların peşinden kosarsiniz buda genç ve toy olduğunuz içindir. Annen gayet haklı konuşuyor senin yapman gereken daha önemli şeyler olduğunu zaten söylüyor. Sen diyorsunki çeyiz parası erkeğin işi degilmi ☺️ sen kendine bir ömür hayat sürecek acısıyla tatlısıyla bir ömür yaşatacak hastalıkta sağlıkta yanında olacak bir eş mi istiyorsun yoksa kendine köle mi arıyorsun önce bunu kendine sor. Ayrıca yatak odası kız tarafına düşer bugün bir yatak odası takımı 60 binden başlıyor ölüsü diyorum sana bak. Bir iPhone fiyatı ile eşdeğer yazık degilmi kazandigin paraya gidip Amerikan şirketlerine yatırıyorsun. Bence annen sonuna kadar haklı anneni dinle çeyizini tamamla yoksa seni şu şartlarda hiçbir erkek kabul etmez. Takilmaliklarla kalırsın demişti dersin.
02 Yorumla
Soran+1 yıl50 bin bilezik ayırdım zaten her yıl da yapıyorum küçük küçük toplasam kaldı ki 30 yasından önce evlenmicem paranın yeteceğini düşünüyorum ayrıca sağlıkta okuyorum her türlü bosta olmam
- +1 yıl
Birikim yapmana sevindim güzel 👍 fakat 30 yaşından önce evlenmem deme gönül bu güle de konar boka da bilemezsin ☺️ Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin sana. 🤲
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞaşırmadım, tamamen ailene tüm ipleri eline vermekten kaynaklı bu. Ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum. Dün terlik aldım kendime dışarıda giymek icin mesela ayakkabın var neden alıyorsun oldu. Arkadaşlarımla yemeğe cıkıyorum yemeğe o kadar para harcayacağına kıyafet al üstüne başına oluyor. Ya da evlilik icin birikim yapmıyorsun oluyor. Paramın yarısını birikim icin veriyorum oysa ki, ben de kalsa bir şekilde harcanacak çünkü.
Para benim param diyorum her zaman ona da, bir de annelerimiz bazen anlamıyor bu devirde her şey çok pahalı, arkadasınla cıkıyosun illaki 500 600 en az gidiyor. Bunu da anlamıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılGençlikteki enerjiyle kazanılan parayı bir miktar köşeye atmak lazım ama hayatı da ertelememek lazım. Bu söylediğim Iphone için değildi. Telefon ihtiyacın varsa daha uygun fiyatlı iş görür bir şey de alabilirsin. Belki hiç evlenmeyeceksin? Evleneceğin garanti mi? Evlilik masrafları erkeğe aittir falan bunları boş ver. Hayatta güçlü durmak için ekonomik özgürlüğünü kazanman gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnen fazlasıyla abartıyo sanki kraliyet ailesine gelin gidicen çeyiz işleri bu zamanda bana saçma gelmeye başladı adet olduğu için az bişey yaparım sadece o kadar zaten alıcağım çoğu şey işime yaramicak patik yelek falan... Çalışıpta kazandığım paraya kimse laf edemez istediğimi alırım onlara ne
Annene söyle deki ben kraliyet ailesine gelin gitmicem çeyizim için alıcağım biçok şeyi de kullanmicam zaten gerek yok daha fazla almaya böyle söyle
00 YorumlaYa anneni de anlıyorum da karışması hoş değil en azından tavsiye gibi dese ve surat asmasa bide haklısın o kadar çalışıp sırf çeyiz için uğraşılmaz kendini de düşünmen gerekecek
10 Yorumla
+1 yılSana güvenmedikleri için olabilir. Para elinde kalırsa sağda solda harcayacağını ve parayı heba edeceklerini düşünüyorlarsa karışmaları normal. Artık ekonomik özgürlüğünü almış genç bir kadın olarak kendi başına karar alabileceğini ve onlara ihtiyacın olmadığını bir şekilde belli etmeyi deneyebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmesen bile birikimin olması çok güzel. İleride kendin için belki iyi kötü araba alırsın. Sağlık okuyorum diyorsun. İşin de olur bir şeyler yaparsın. Hayatın ne getireceği belli olmaz.
00 Yorumla
+1 yılBu erkeğin işi değil mi derken? Hem senin işin, hem erkeğin işi sözde hepimiz eşitiz dimi? :)
Öncelikle çok üzgünüm fakat annen seni çok yanlış yönlendiriyor, kendini bu şekilde geliştiremezsin.
Paranı dilediğin gibi harcayabilirsin, fakat bu çeyizlik almak ya da telefon almak olmamalı yani00 Yorumla
+1 yılYani şoyle söyleyeyim erken yaşlarda kazandığım parayı yatırım amaçli kullansaydim daha kolay olurdu her şey şuanda da zor değil ama ileride çok işe yariyor
128 Yorumla
Soran+1 yılBir telefon alacağım dedim öyle surat yaptı ki kendime birşeyler alamadım hiç. Zaten sağlığımda iyi değil çalışıp çıkıyorum dinleniyorum bazen. İşte çıkıcaksın okulun var topla diye tutturuyo destek çıktıklarıda yok bence derdi onlara yük olmamam sadece
- +1 yıl
Şöyle tabii ki telefon ihtiyacın varsa veya her hangi bir ihtiyacın varsa bunu karşılamak hakkın senin buna karismamalari gerek sadece ekstradan demek istediğim erken yaşta yatırım yapmak ileride çok rahatlatiyor
Soran+1 yılEvet haklısınız ama gücüm sadece yılda 1 bilezik yapmaya yetiyor ve bunu da yapıyorum zaten
- +1 yıl
Bunu yapabiyorsan gayet yeterli bence çeyiz konusunda bu arada erkeğin çeyizi farklı kızın çeyizi farklı oluyor
Soran+1 yılKesinlikle. Zaten alacağım maksimum ne olabilir ki ben tamamlarım kız tarafını her türlü
Soran+1 yılAyrıca bu sahte dünyada 2 kere aldatılınca hevesinde yok evlenmeye kalbim çok kırık. Birde evlenip yatırım yapıp mı evleneyim..
- +1 yıl
Yatırım yapmak sadece evlenmek değil ki belki bir şey almak istersin ileride bir araba mesela?
Soran+1 yılEvet onun için olabilir ben kendime yasamak istiyorum artık erkeğe değer vermek istemiyorum
- +1 yıl
Bende aldatıldım ama sırf bunun için ilişkiye veya evliliğe küsmem bu karşı tarafın karektersizligi ve başkalarına yıkamam bunu
- +1 yıl
Erkeğe zaten değer verme değer verilmesi gereken erkek belli eder kendini
Soran+1 yılVe sizin beni şu an anladığınızı düşünüyorum yatırımı erkeğe yapmaktan sa aklımdaki motoru sürmeyi isterim
- +1 yıl
Ben de yakın bir zamanda motor alacagım :)
- +1 yıl
Bak mesela yatırım yapmak için güzel bir sebebin varr
Soran+1 yılİyi olmak en büyük kusurumuz. Aynı taraftan yine düşünce ben bunu fark ettim önceliği kendime veriyorum aslında bir nevi evlilikten ve sevgiden küsmektede haksız sayılmam. En güvendiğim o asla yapmaz dediğim zaman kazık yiyip en kötü biçimde yere düştüm şimdi inanmıyorum bunlara
Soran+1 yılDürüst olsaydı afedersiniz ama s.. olup giderdim zaten neden yalan söyledi kalkıp yakasına yapışabilirken oturdum hayatı sorguladım bunada büyümek dedim
- +1 yıl
Hayatta ailende ki ve evli olduğun adama bile tam guvenmiceksin kadınlar içinde geçerli bu insanlara tam olarak guvenmeyeceksin bence bu bencilce bir şey de değil
- +1 yıl
Kimse sevmek aşık olmak kavramına değer vermiyor artik
Soran+1 yılEvet. Annemi zaten dinlesem Şu an evlen der ben hemşire olunca o beni beğenmeyen p.. erkekler daha üniversite okumamıs eğlence bebekleri ile nelerle uğraşıyormusum belki de dicem cidden değer verilmeye layık bile değiller sırf ben iyiyim diye dünyada bana iyi davranacağını düşünüyormusum ama böyle olmadığını biliyorum Şu an içimde merhamettende eser kalmadı zaten
- +1 yıl
Dediğin gibi sırf sen iyisin diye herkesi iyi niyetli zannediyor insan hem duygusuz olmak iyidir duygular insanı öldürür
Soran+1 yılÇok haklısınız ben acıda olsa içimdeki kızı büyüttüm , olgunlastı artık. Küsmek ağlamak yerine çözüm odaklı götürüyorum bütün sonuçlara ve artık çok fazla üzülmüyor. Annem harici kimsenin üzmesine izin vermiyorum artık
- +1 yıl
Ne güzel sevindim hayatta yaptığımız hataların toplamı tecrübedir diye düşünüyorum bunlar olgunlastiriyor hayatı öğretiyor annen ile ilişkin nasıl bilmiyorum ama yanındayken degerini bilmelisin mutlaka sonra bazı şeyler için geri donulemeyecek kadar geç oluyor
Soran+1 yıl"duygular insanı öldürür" o kadar anlamlı bir cümle ki.. çoğu insan bence zamanında o kadar iyi niyetten sonra belkide hayattan vazgeçebiliyor. Ruhen değil mesele herkes güçlü kalmak savasmak zorunda değil kiminin acı eşiği yasamaya dayanamıyor. Cidden insanlar neden bu kadar kötü? Hiçmi düşünmüyor bu insan acaba bunu kaldırır mı diye? Ben birine kötü bir şey söylesersem ve fazla olduğunu düşündüğüm sırada aniden pişman olup helallik isterim eğer hak etmemişse ama bana yapılanlar o kadar acımasızdı ki ben sevgi duygusunu galiba öldürdüm içimde güçlü durmak için ve üzülüyorum bu yüzden..
- +1 yıl
Yinede sevgi duygusunu öldürmedim ben içimdeki ya iyi insanlar da var mutlaka bir yerlerde bence belki hayatımızın bir noktasında kesişir yollarımız onlarla diyerekten hala umudumuz var :)
Soran+1 yılBenim annemde babamda narsist insanlar yönetmeyi seviyorlar ben bunca zaman ne yasadığımı sorgulayan ve hep isyan eden bir çocuktum. Bana büyümeyi öğretmediler deneme yanılma gösterdiler hayatı oda ben istiyorum kendime güveniyorum dediğimde aniden dısarı bıraktılar ve hep inancımı kırmaya çalıstılar eskiden baska bir hayatım olacağına inanmıcak kadar benim hayatım onların elindeydi ama artık buna direniyorum gözyaslarımı gece akıtıyorum ve bir erkeğe güvenip tüm sırlarımı paylasmama yönünde karar aldım
Soran+1 yılDısarıda hep dayak yiyen sevgiden korkan o kedi gibiyim azıcık sevgi görürsem herhalde yine korkucam o kadar eminim ki ben evlenemem. Bana birisi iyi davranınca ona o kadar kötü davrandım ki Şu an gittiğine mutlu bile oldum bana iyi seyler söyleyen iyi insanlardan korkuyorum
- +1 yıl
Anne babanın yaptığı bence burada yanlış bu seni ilgiyi ilgilenmeyi dışarda aramaya bir erkeği hayatına almaya ona güvenmeye daha çok itiyor ve daha çok darbe aliyorsun
- +1 yıl
İyi şeyler söylenmesinden çok senin için ne yaptığına bak senin için fedakarlık yapıp yapmadığına bak senin için en yoğun zamanın da bile sana zaman ayirabiliyormu öylesine bı 2dklık olsa bile arayıp bı sesini özledim diyormu seviyorum demek kolay göstermek hissettirmek marifet
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsunuz. Bana hesap sorar gibi olunca bu beni daha çok sarsıyordu onun dengesizliği vardı seviyorum diyince kötü oluyordum kızdığında da onu babama benzetip ben iyice kaçmıstım
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Neymiş efendim bu kız parasını çarçur edermiş. 😄
11 Yorumla
Soran+1 yılAhah evet aşko
+1 yılgit al telefonunu. reşit bir kadın annesi dahil kimseye parasının hesabını veremez hele de ufukta evlilik bile yoksa
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHaklı sayılmaz ama seninde iphone 13 almana gerek yok samsung da işini görür ama yinede sen bilin tabi
00 Yorumla Çeyiz parası saçma. Kenara atmak iyidir ama. annen biraz eski kafayla düşünmüş. Sen birikim yapmaya devam et. İyi günün olur harcarsın
00 Yorumla
+1 yılHahahhahaha çalıştığın paraya da karisirlar aile parası yemenede her türlü yaranamazsin boş ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmicem ben de okucam işimi geliştircem ne çeyizi de ağzını yokluyor bazen anneler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı. Dinleme sakın; bildiğini yap¡¡¡
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
+1 yılAnnen seni kisa zamanda evlendirmek istiyor olabilir mi😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnen biraz daha uzun vadeli yatırım yapmanı istiyor, çeyiz olayı saçma ama bence iphone yerine daha düşük model alıp kalanı altın yapabilirsin. İlerde kendine farklı bir yatırım yaparsın belki, iphone almak biraz keriz işi geliyor bana. Onun haricinde çok kazandığın parayla alakalı yorum yapma ailenin yanında, o yüzü bulmasınlar
00 Yorumla
+1 yılSenin paran ne istiyorsan onu yap kimsenin karışmaya hakkı yok
00 Yorumla
+1 yılboş ver hersey gelecek değil 2. El falan alabilirsin
00 YorumlaDaha tam okumadan anlıyorum öncelikle birşeye heves ettiysen tabiki al şimdi de olsa hayatın güzel geçsin şimdi sürekli yaptığın için onları öyle alıştırıyorsun çok takılma yani böyle şeylere senin isteğin daha önemli yaşa gençliğini
00 YorumlaÖncelikle sakin ol. xd
Annen seni seviyor seni o doğurdu ve hâlâ onun bebeğisin bunu unutma.
Anlaşırsınız bir şekilde ya da anlaşamazsınız ama asla sevgi bağlarını küçük küçük nedenlerle oluşan sürtüşmeler sebebiyle zayıflatmayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarışmayı bilmem de tecrübe sahibi olduğu için fikir vermesi gayet doğal.
10 YorumlaKazandığın para seni ilgilendirir bence annen iyiliğini düşünüyor tabii ki birikim yap ama telefonun bozuldu ise yenisini de almak hakkın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılofff hayat senin annene çok sinir oldum ne belli belki evlenmeden öleceksin
00 YorumlaKendine göre haklı, bana göre değil
00 YorumlaAnneni dinlersen ileride rahat ediceksin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKarışır anneler onlara laf yok
00 Yorumla Anneler karışır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirikim olsun diye şey yapıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe istiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılTopla diyor sadece ne kazanıyorsam artık psikolojim bozuldu kazandığım parayı harcayamıyorum
- +1 yıl
Evlenelim
+1 yılAnneler hep Haklı
10 Yorumla
+1 yılHaksız
00 Yorumla
+1 yılHaksız
00 YorumlaBelki de annenin bir bildiği vardır
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek mi amac
02 Yorumla
Soran+1 yılOndan bile soğudum istemiyorum