Evlendikten sonra böyle düşünmeye başladım hayaller kuramıyorum onunla ama onu çok seviyorum neden böyle düşünüyorum sizce
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBende goremiyorum. Ve sanirim bitirecegim. Evlilik gercekten erkege yarayan bir seymis. Kadin icin hicbir avantaji yok.
Erkeklerin 2-3 öğün yemekleri önlerinde hazir. Kiyafetleri temiz, yikanmis, katlanmis, utulenmis konmus. Hazirca alip kullaniyorlar. Bulasiklar, ortalik vs surekli temiz ve duzenli. Hic bunlara girismiyorlar.
Hic zahmet etmeden cocuklari oluyor. Yine fazla zahmet ve emek vermeden, dunya ahiret derdi dusunmeden, cocuklari kadin yetistiriyor, bir ton cilesini, sorunlarini, hastaliklarini, egitimlerini kadin çekiyor. Hamilelik, lohusalik, emzirme vs hic girmiyorum.
Tum bunlar olurken bir de erkek maddi anlamda yetemedigi zaman kadin çalışıp katkida bulunuyor. Erkegin yapacagi, evlilige destek olacagi ne kaldi geriye?
Erkek evlenirken elini cebine atip biraz masraf yapiyor. Onda da gozu tok bir kadina denk gelirse masraf falanda daha az oluyor. Zaten dugun takilariyla borclar kapaniyor. ya da kizi ailesiyle beraber bastırarak masraf olusmamasini sagliyorlar zaten.
Masraf olsa bile kendilerine ömürlük her islerini yapacak birini almis oluyorlar. Her gun yemege, temizlige, utuye vs para verseler evlenme masrafindan daha fazla masraflari olur.
Cinsel tatmin olarakta ulke geneli olarak konusursak cogunlukla kendi tatminleri önemli. Kadin zevk almis almamis pekte umurlarinda degil. Kadin olarak bu konuda da avantaj pek yok.
Erkege maddiyat dahil her konuda destek ol. Ama erkegin sana kadin olarak hicbir destegi olmasin. O zaman ne geregi var yanindaki adamin? Evlilik bir ortaklık sozlesmesi. Ortaklik nerede? Erkekler icin sadece parada ortaklik var. Baska? Kadin icin ortaklik, destek nerede?
Evlilik erkek icin muthis bir sey. Birkac aydir evliyim ve bunlari dusunuyorum evlendigimden beri. Gercekten cok zoruma gidiyor. Dunyaya erkek olarak gelmek varmis.
Keske bende cebimden para versem de, omurluk birini alsam yanima, her sey önüme hazir gelse, tum hizmetim edilse. Her işim, yaşam icin zorunlu ihtiyaclarim bile baskasi tarafindan ben farkinda olmasam da halledilse. Halledilginden, bu islerin zorlugundan bile haberim bile olmasa...
Birkac evlilikten bildiriyorum ki. Evlilik erkege guzel. Kadin icin külkedisi demek. Ne bileyim bulasik makinesini falan bosaltsa. Ya da kirlileri yerlestirip calistirsa. Makine yerlestirilmis yikanmis hazir halde bulsam bende. Yoruldugum, destek istedigim seylerde de aldigim cevap işte cok yoruldum yaa.
Ben evde yorulmuyorum cunku. Işte yorulmuyorum. Ya işi ya kocayi birakacak gibiyim. Kafayi yiyecegim yoksa. Kocam evlendigimden beri cok batıyor gözüme. Bende kendisiyle bir gelecek goremiyorum.
Turk erkekleri kendilerine ceki duzen verip, sorumluluk almaktan kacmaya devam ederse bosanmalar kacinilmaz oldugu gibi birkac yila evlenecek kizda bulamayacak gibiler. Simdi secenekleri bol, biri olmazsa digeri olur gibi duruyor oyle de goruyorlar ama bu devran donecek gibi duruyor.
Bir sure sonra erkekler evlilik delisi olup, kadinlar istemeyecek gibi bir donem gelecek gibi. Cocukta kadina zor, isteyen de gittikce azalıyor. Ulkede turk ve genc nufus dusmekte zaten. Daha da dusecek bu durumlardan dolayi. Kadinlar icin bekarlik daha iyi. Parayi da kazanan biri için erkege gercekten ihtiyac yok. Fazlalik oluyor hatta.
644 Yorumla- 1 yıl
Yazdıklarınızın çoğu doğru tespitler. Ancak toplumdaki genel durumu yansıtmıyor diye düşünüyorum. Durumunuza üzüldüm. Ancak evlilik sözlş3m3si yapılırken bunlar hiç konuşulmadı mı aranızda?
Cevap sahibi1 yıl@Paradigman neler neler konusuluyor da hangisi icraate geciyor...
- 1 yıl
Evlilik başka ülkeye göre bu ülkede ekstra zor
- 1 yıl
Bence bu kadar çabuk pes etme. İletişim sorununuz yoksa çözülmeyecek sorun yok. İletişim sorunu varsa önce onu çöz.
- 1 yıl
Sabahın 7 sinde tam da bunları kendim için sorgularken aynı şeyleri sorgulayanlara denk gelmek...
Cevap sahibi1 yıl@Demirjex bana ne kadar zorluk gordun de erkek hayatini biliyorsun, hakkinda konuşuyorsun deyip, kadinin hayati hakkinda yorum yapmissin. Erkek ve kadinin hayatini karsilastirmissin.
Sen kadin hayatini nereden biliyorsun? Sende onceki hayatinda kadindin herhalde ki böyle net konusabilmissin. Her ay regl olmussun, hamile kalip cocuk dogurmussun, onunla ilgilenmissin, evin yuku hep omuzlarinda olmus ki erkek hayati ve kadin hayatini zor diye karsilastirma yapabiliyorsun.
Keske erkekler olarak kendinize genelleme yapinca laf edip ama sizler kadin hakkinda genellemeler yaparak celismeseniz. Su yorumun celiskelerle dolu. Akilli ve zeki bir yorum zerre degil.
Annene bir kadin olarak dön bir bak derim. Sana en cok kim emek verdi, yemek hazirlayip kim karnini doyurdu, kim okulda velindi, eğitiminle kim ilgilendi, evi para haricinde cekip ceviren kimdi, hastalandiginda sabahlara kadar anan mi bekledi baban mi?
Her dustugunde anne dedin, her kalktiginda anne dedin. Anne pantolonum nerede dedin, anne su gomlegimi ütüle dedin... say say bitmez. Peki babana ne dedin? Baba para ver. Baska bir sey diyebildin mi babaya? Ekstradan belki 1-2 bir sey daha demissindir, istemissindir babandan, baska? Kadinlar/analar ceker yuku de kimsenin goresi yok...
annenin bir de bu sorumluluklarının ustune calisan bir kadin oldugunu dusun. Ondan da para geliyor. Babadan isteyecegin parayi anneden de istiyorsun bu sefer. Babandan isteyecegin, babadan alacagin baska ne aldi? Baska hangi konuda destek goreceksin babandan?
Yorum yazarken bile objektif yazamiyorsunuz erkek milleti olarak. Yorum yaparken ilk basta annenizi dusunun, onunda kadin oldugunu unutmayin. Verdigi fedakarliklari, emekleri bir görün.
Annenizin kadin olarak yaptiklarinin yaninda babanizin esamesi okunuyor mu eger objektif sekilde dusunurseniz? Erkegin bir maddi yuku var. Baska da yok. Ona da kadinlar destek cikiyor artik. Baska da bir yukunuz kalmadi.
Cevap sahibi1 yıl@sacmaliklardunyasi2 adem havvaya ihtiyac duydu. Havva adem yalniz kalmasin, destek olsun es olsun diye yaratildi.
Ademler havvaya hala cok ihtiyac duyuyor. Ademler havvasis bir hiç. Ama havvalar, ademler kadar erkege bagimli ve ihtiyac durumunda degil.
Bu devirde kazanci olan kadin icin evlilik demek erkege maasli hizmetci demek. Ya turk erkekleri evde ortak yasami, ev islerini ögrenecekler, destek olacaklar. Ya da bosanmalar kacinilmaz olacak. Evlilikler duraganliga girecek.
Meslektaslarim kadinlardan da evli cocuklu kadinlarin yukunu gorup evlilik istemeyen, evlilige gidecek ilişkilerini bitirdigini gordugum hemcinslerim var.
Turk erkekleri bu kafayla giderse, kadinin hem kazancindan, hem seyinden etinden sutunden faydalanayim ama benim bie faydam olmasin kafasında devam ederse bu evliliklerde yürümez, kendilerine partner bile bulamazlar. Bu yaptiklari seyler dini olarakta uygun degil. Bunlarin hesabini nasil verecekler merak ediyorum.
Kadinin sirtine binip tum yukleri bizim sirtimiza bindirip esek gibi her yerde kosturmamizin, buna sebep olmalarinin hesabini nasil verecekler merak ediyorum.
Evi gecindirmek bile istemiyorlar. Allah'in kendilerine verdigi evi gecindirmek, ailesine bakmak erkegin görevidir dedigi seyi bile yapmaktan acizler.
Biz kadinlari da oteden beri 3 kr, karin tokluguna tepe tepe kullandiklari icin, ekonomik siddet uyguladiklari icin, maddi ihtiyaclarimizi gidermedikleri icin, h*yvan gibi davranip parasızlıktan o kapiyi carpip cikamadigimiz icin calisma hayatina mecbur girdik.
Bize maddiyat konusunda bile adam akilli davranmadiklari icin calismak zorunda kaldik. Yoksa fitratimizda buna cok uygun degil.
Cevap sahibi1 yıl@sacmaliklardunyasi2 Pandemiden bu yana
bu yazdigim sebeplerle, soruya ilk yorum yaptigim sebeplerle boşanan kadin cok gordum cevremde. Bunlar genelde calisan kadinlar. Her seye haliyle yetisemiyorlar ama destekleri de yok.
Neden cok mu zor ki yurutmek vs derdim. Ama evlendim ve anladim ki zormus. Karsidaki kisi anlamiyor, gormuyorsa daha zormus.
Gecen hafta bu yazdigim duygular ağır gelince, erkeklerin evlilikte ne kadar avantajli oldugunu dusundukce is cikisi bir hukuk burosuna gittim. Ayaklarim oraya goturdu. Hic kafamda yoktu.
Canım sıkkındı. Kafam dusuncelerle dolu eve hic gitmek istemiyorum. Etrafi farkina varmadan yurudum yürüdüm durdum bir yerde. Caprazimda hukuk bürosu vardi. Bu bir isaret mi diye de dusundum. Büroya yoneldim.
Gidip bir seyleri sorsam, bilgi alsam diye. Sonra yapmadim. Kacmiyor ya. Tam karar ve emin olursam avukatlarla cok işim olacak zaten dedim eve döndüm.
Evliligi bitiren kadinlar gibi duruyor. Cogunlukla kadinlar bosaniyor diye goruluyor ama içerden evlilikleri aslinda erkekler bitiriyor. Psikologlara asil ruh hastalari gitmez, onun hasta ettikleri gider ya. Bosanma avukatlarina da asil evliligin bitmesine sebep olan kisiler gitmiyor.
Sonra kadinlar bosaniyor, kadinlar yuva yıkıyor, kadinlar memnun olmuyor oluyor... bu ulkede kadin hep suclu, erkek hep hakli. Her yaptigi hareket elinin kiri ve her konuda hicbir sey kendi suclari degil zaten...
guzel hemcinsim bu erkekler boyle oldugu surece biz gece gunduz bu adalaetsizlikleri sorgulamaya ne yazik ki devam edecegiz. Ozellikle benim gibi yaninda kocan varsa, yatmasi, uzanmasi, konusmasi, hazirladigim yemegi yemesi, gelip su nerede bu nerede diye falan sormasi, bir seyleri gormeyip anlamamasi vs falan her seyiyle fazlasiyla gozune batiyorsa insan icten ice sinir krizi geciriyor o evlilikte. Bu sinir krizlerini de atlatmanin birkac yolu var. Hangisini sececegim konusunda kararsizim simdilik...
Cevap sahibi1 yıl@Abdulbari kocam senin gibi dusunse, ev isini cocuklara tamamen bakim saglasa evi gecindiririm. Sorun olmaz. Is yeri bizler icin bir dinlenme alani zaten, evde o kadar yoruluyoruz ki.
Ama evde oyun oynamayip her isi yapacaksiniz. Sonra yaparım vs diye kaytarma yok. Eve gelince yemegimiz falan hazir olacak. O kadar disarda calistik yorulduk. Vazifelerinizi eksiksiz yerine getireceksiniz. Oyle aksam yemegine yumurta, menemen, patates kizartmasi, makarna falanda olmayacak. Dogru duzgun aksam yemegi yapacaksiniz. Ortalik her daim temiz, duzenli olacak. Tuvaletleri falan duzenli yıkayacaksınız. Nevresimleri sık sık degistireceksiniz. Kiyafetler duzenli yikanavak, utulenecek dolaba konacak. Yere attigimiz corabi, havluyu arkamizdan toplayacaksınız surekli.
Erkeklerin esleri memlekete falan gidince 2 hafta bile dayanamayan, hanima gel artik diye darlayan siz erkek milleti sv erkekligi mi yapacaksınız? Guldurmeyin beni. Surda kariniza destek olmaktan, bir işin ucundan tutmaktan, gorevleri paylasmaktam bile acizsiniz. Bir de cocuk bakip, tum ev islerini yapacaksaniz oyle mi! Kosa kosa işe geri donersiniz.
Cevap sahibi1 yıl@Abdulbari Dayim ilk kez pandemide evde kaldi. Iş gibisi yokmus. Gun boyu cocuklarla olmak, seslerini çekmek, evin talan olması cok zormuş, hanim nasil yetisiyor. Ben eve gidince 2-3 saat sonra herkes uyuyor zaten. Bende yemegi yiyip yatiyorum. Gun boyu evde olunca ve surekli evde olunca gercekten ne yapacagimi sasirdim.
Disari cikmak istesem yasak cikamiyorum. Ortalik kaos dolu. Cocuklara bagirmak istemezdim ama biraz sert ciktim arada sussunlar, az kafa dinleyeyim, yerlerinde bir dursunlar diye bagirdim, sert yaptim mecbur demisti.
Size bu seyler o kadar kolay geliyor ki. Kadinlar disarda calismaya eve bakmaya razi. Siz evde durun, tum ev islerini yapip, cocuk yetistirin kabul. Ama sonradan kosa kosa iş diye zirlamak yok ama... keske hepiniz eve cekilseniz de gercekten disarda bir kadinlar kalsak, önümüze de yemek, temizlik, utulu kiyafetler her seyi hazir koysaniz gercekten cok guzel olur. Bunlar bizim heveslendigimiz seyler zaten.
Ben varim boyle bir sisteme. Bircok hemcinsimde bu sistemi havada kapar gibi geliyor bana.- 1 yıl
Ya senin hiç aklın yok mu ya hiç mi yok Sen burada ne konuşuyorsun erkekten üstün mü tutuyorsun kadına Havva’nın daha deme ihtiyacı var unutma Havva dem siz hiçbir şey havalarda ademsiz hiçbir şey Feministsin işte normalde ciddiye alıp da muhatap olmak istemem ama neyse bir sinir oldum erkekler kadınlardan her türlü planda bunu bil kadın Erkeksiz hiçbir şey üremeyi geç kadın doğuruyor erkek yapıyor kadın erkekten gelir yani seni baban yaptı dünyayı erkekler inşa etti biraz da erkekler hakkında konuşsun bu kadar düşman olacağına Sen o oturduğun evden telefondan erkeklerin yaptığı şeyler bunları yazıyorsun Erkeksiz sen bir hiçsin bunu unutma kadın Erkeksiz bir hiç erkek kadın Birbirleri için varlar iki cinsiyet ne kadını düşmanım ne de erkek benim ailemde kadında var erkekte var yeri gelir erkeklerden de nefret ederim kadınlardan da Bu hale de insanları getiriyor cinsiyet değilde cinsiyet ayrımcılığı yaptığım için kendime kızıyorum resmen ama senin gibiler bak cinsiyet demiyorum insanın bazen sabrını taşırıyor üstüme alınıp da cevaplamak istemem ama dayanamadım artık bunları konuşmak istemezdim kadın olsam erkek olsam da bunları yine söylerdim bir erkekte kadına laf söylese yine gerçekleri konuşurdumYine savunurdum ayrımcılık yapmazdım hepimiz insanız Sen bana istediğini söylersin kendi kendine bu yeni bir şey değiştirmez ama bunlar gerçekler Bunları kocanla konuş o sana ne diyecek
- 1 yıl
Emin ol her şeyi biliyorum çok iyi biliyorum hemde her şeyin farkındayım derdim acı falan değil konuşabilir tabii ki ama insan bencil olup bu kadar dışlayamaz kimseyi benimki sadece karşılık durduk yere gidip kimseye böyle konuşmam Yeri gelir en sevdiğin insana acımayacak gibi olursun sevdiğim kişinin tırnağına taş değilse içim parçalanır kötü veya anlayışsız birisi değilim bilmeden konuşmayın Şu kadar konuşma amacım aptallık değilde kafama takılmasından dolayıdır duyarsız kişi zaten anlamaz
Cevap sahibi1 yılSoruyu soran arkadasim. Şu demir... bilmem ne isimli arkadasin yorumlarini siler misin? Yorumumun altında kalabalik yapıyor. Daha fazla hemcinsimin siniri bozulmasin. Hadi sahsi olarak hakaretlerini gectim. Daha da fazla kadinlarimizi, annelerimizi asagilamasin genele vuruyor çünkü surekli olarak.
- 1 yıl
@Demirjex erkekler kadının çalışmasını istiyorsa bütün ev işini ortak yapacak. Sinir olup moralin bozulacağına bunları yapın. Evlenince çalışan kadın istemesini biliyorsunuz, ortak işte yapmasını bileceksiniz. Evi baştan aşaği erkek temizliyorsa kadın yemek yapacak. Öyle akşam kadınla erkek eve gelince erkek yan gelip yatmayacak adam gibi ortak işlere girişecek.
- 1 yıl
Neden evlenmiyorsun diye soranlara vermem gereken cevabın sadece 1 maddesini yazmışsın. Hatta biri, "niye evlenmiyorsun, çamaşırını bulaşığını halleder. Evde sıcak bir yemeğin olur." demişti. "Hizmetçi mi alıyoruz? Bunun için evlenilir mi" demiştim.
Bir de tabii bu söylediklerinin erkek tarafından bakıldığında söylenecek kısımları var. Ona girmeye gerek yok :)
Ancak günümüz koşullarında, iki kişi, ortalama bir maaşla evliliğin maddi problemlerini çözemez. Ana okulu bile yıllık 400 bin lira falan olmuş. Yani çalışmıyor olsan, sadece erkeğin geliriyle yaşıyor olsan bile erkeğin gelirinin aylık 5000-6000 usd'yi kesinlikle geçiyor olması lazım - 1 yıl
@Nocxks O zaman kadında erkeğin durumuna bakmayacak zengin olmasını beklemeyecek meslekte gözü olmayacak bunu bana niye söylüyorsun ki ben zaten ev işi yapıyorum benim karımdan tek beklentim yemek yapmasını da geçtim beni sevsin ben başka bir şey istemiyorum moralim bozuk olduğu zaman derdim olduğu zaman anlasın ev işleriymiş parayımış bunlar hiç önemli değil İnsan mutlu olsun bunları zaten düşünmez ki
Cevap sahibi1 yıl@aksuvari33 calismakta sıkıntı yok. Fitrat olarak bize zor gelse de o parayi almak, sosyallesmek adina da calismak fena olmuyor. Mesele gecinememek vs degil. Benim yorumumda da kadin calismasin, ev gecinmez vs yazmadim.
Ama kacirdiginiz nokta erkekler olarak şu. Kadin hem evde hem disarda çalışıyor. Kadin siz erkeklere maddi destek sağlıyor. Kadin her seyinize destek ama bize kimse destek olmuyor.
Erkegin kazanci yetmiyor ve kadin calissin istiyorsa, calisan kadinla evleniyorsa diger sorumluluklarin hepsini kadinin ustune yikamazsiniz. Hayvanlar bile görev paylasimi yapar. Ama turk erkekleri ve kadinlar arasinda bu paylaşın artik sadece maddiyat kisminda oluyor. Diger kisimlarda yoklar. Kadinlarda bu kadar yukun altinda eziliyor.
Cevap sahibi1 yıl@aksuvari33 Ilk yorumumda yaptigim gibi biz kadinlar hicbir seyi hazir bulamiyoruz. Bizim onumuze hazir yemek konmuyor, s*ctigimiz tuvaleti temizlenmis bulmuyoruz. Kiyafetlerimiz vs yine öyle.
Erkek olmak ilk yorumumda yazdiklarim icin gercekten buyuk avantaj oluyor bu ulkede. Erkekler doğduğundan beri her seyi hazir buluyor. Esinden de bunu bekliyor. Esi de bunlari devam ettiriyorsa erkek omur boyu buyuk bir refah icinde yaşıyor.
Ama kadin ayni refaha sahip degil. Hatta erkek emekli olur, işi birakir. Gider emekliligin keyfini de cikarir. Kadin ev islerinden vs yine emekli olamiyor. Kadin cocuklari buyutup gönderiyor. Torunlar geliyor. Bu sefer torunlara bakim sagliyor anneanne babanne. Bizim bircok konuda is yukumuz bitmiyor. Mezarda kurtuluruz anca.
Bunu da ulkemiz erkekleri anlamıyor. Ilk yazdigim yorumdaki dusuncelerimi objektif olarak dusunursek erkekler gercekten daha rahat bir yasam sürüyor. Erkeklerin de elbet yukleri var. Ama biyolojik zorluk basta olmak uzere, duygusal zorluk, toplum icinde kadinin yeri, konumu, yapması gerekenler vs de cok zor.
Erkeklerden toplumun bekledigi calismak ve para daha cok. Bunu saglamayan kisiler baski hisseder, eziklenebilir. Ama bunu hallettikten sonra toplum pekte bir sey beklemiyor erkekten. En azindan en buyuk beklenti bu. Digerleri kucuk beklentiler.
Cevap sahibi1 yıl@aksuvari33 Ilk yorumumda yazdigim seyleri evlendigimden beri dusunuyorum ve cok zoruma gidiyor.
Esim beni anlasa, duygusal yorgunluguma da, fiziksel yorgunluğuma da destek gorsem belki bu dusuncelerde olmazdim.
Ama benim yasadigimi ulkemde bircok kadin yaşıyor. Benim yasadigim cok yaygın bir sey. Cunku turk erkekleri calisma sorumlulugu disinda bir sey almiyor cogunluk olarak.
Sen oyle gormesen de kadini hizmetci gibi goren, kadin yemek temizlik yapmayacaksa ne işe yarayacak diyen cok erkek var. Kadini evlenilebilir olarak gordukleri cok kriter var hemcinslerinin. Bakirelik, hamaratlik, hizmetcilik, cocuk bakiciligi, bir de son yillarda artan calisip eve para getirsin kriteri. Erkek ne yapacak? Biz erkekten ne beklemeli, hangi kriterleri istemeliyiz? Erkeklerin bize hangi konuda destegi olacak?
Evlendigimden beri yanimdaki kisi gozumde koca bir hic biliyor musun? Ben olmasam kazancinin degeri yok. Ben olmasam karni doymayacak. Ben olmasam temiz bir yerde oturmayacak. Ben olmasam temiz kıyafet bulup giyemeyecek... ama o olmasa bende ne eksiklik olacak? Hicbir sey... sadece bir kazanc eksik olur o da sorun değil. Elimde bir maas yok diye de bir omur bunlari cekmekte sanirim istemiyorum. Bugune kadar tek basima tek kazancla gecindim sorun olmadi. Kadin olarak kaybedeceğim bir sey yok. Cunku bana sunulan hicbir sey yok erkek tarafindan. Benim önüme hicbirnsey hazir gelmiyor ben yapiyorum.
Ilk yorumumdaki erkeklerin bircok seyi hazir bulduguyla ilgili yazdigim şeyler evlendigimden beri kafami cok kurcaliyor ve üzüyor beni. Buna yapilacak bir sey de yok. Toplumda bunun değişmesi zor. Toplumu bırakalım.
Esim degisir mi? Anlattim ama bir fark goremedim. Anlasilmayinca da daha da anlatasaniz gelmiyor. S*lak yerine konuyor gibi hissediyorum cunku.
Sonuc olarak evlilik erkege harika bir olay. Kadina zulüm. Kadinin ustunde cok fazla sorumluluk var. Kimsenin de gormek, sorumluluk almak isine gelmiyor.- 1 yıl
Ben kaçırmıyorum da erkeklerin geneli kaçırıyor evet. İşte ben de diyorum ki ekonomik olarak çok daha güçlü biri lazım evlilik için. Hem çocuğa dadı hem de eve temizlik, yemek için yardımcı olduktan sonra bu serzenişlerinin büyük bir kısmı ortadan kalkıyor. Çalışıyor olsan bile eve geldiğinde yemek hazır oluyor. Maddi gücü olmayanlar genelde bu iş için kaynanaları devreye sokuyor :)
Bilmiyorum ya.. çok zor işler. Bunların hesabını yapmadan herkes evleniyor işte.
Cevap sahibi1 yıl@aksuvari33 Erkekler hicbir sey yapmadan, emeginiz olmadan yemeginiz onunuze hazir gelirken, camasirlariniz hazir yikanmis utulenmis dolapta dururken, ev temizlenirken, cocuklar siz babalar farkinda olmadan buyurken aile ici ve okul egitimi alirken, her seyiniz sizin bir parmaginiz dahi olmadan bir sekilde hallolurken, siz daha fazla calismasanizda eve bir kazanc, biraz daha para girerken neden bu konforu birakmak isteyesiniz ki erkekler olarak? Hangi akilli bu konforu bırakır?
Erkekler olarak kendinize sadece calisma ve para kazanma sorumlulugu almissiniz. Yillardan beridir de baska sorumluluk almadan devam ediyorsunuz. Bu sorumlulugunuza artik kadinlarda katılıyor. Katilsin da istiyorsunuz ki maddi yuk bende olmasin, tek sorumlu oldugum alanda da yuku atayim diyorsunuz. Onu da atiyorsunuz kadina.
Sorumluluk alacagiz, kadina yararimiz olacak diye cogunuzun ödü kopuyor. Sorumluluk almak yerine, sorumlulugunuzu da kadina pasliyorsunuz. Bizim kimseye paslayacak sorumlulugumuz yok. Hepsi üstümüzde.
Size paslamaya, paylasmaya calistigimizda da izin vermiyorsunuz zaten. sorun oluyor. adina feministlik diyorsunuz, erkegi kadinlastirma vs diyorsunuz. Bir suru bahanelerle bastirmaya calisiyorsunuz erkek milleti olarak.
Cevap sahibi1 yıl@aksuvari33 Biz evlilik gibi bir ortaklik sozlesmesinde gercekten paylasim ve ortaklik istiyoruz ama bunu da göremiyoruz.
Her sey sizin yerinize, sizin gozunuzle bir parmak siklatmayla olurken bu konforu bırakmak cogunuzun isime gelmiyor.
Ama boyle davrandikca da, ortakligi reddedip evliligi kadina yukledoginizde de o kadin bir yere kadar dayaniyor. Bosanmalar kacinilmaz gorunuyor su tabloda.
Bir kadin olarakta hemcinslerime diyecegim sudur ki. Bekar yasamak kadin icin cok daha iyi. En azindan sadece kendi sorumluluk ve yukunuz oluyor. Cocuk varsa bir de onun.
Evlilikte erkekler kenarda oturmaya, konfor alanından cikmamaya, hizmet beklemeye devam ettigi surece fazlaliktan baska bir sey olmuyorsunuz kadinin gözünde. O kadinda bir gun o fazlalıgi atmaya çalışıyor ister istemez. (Siz diye bahsettiğim seyler erkekler olarak genel bir ifade içeriyor. Diger erkeklerde okursa diye. Sahis adina degildir. Sana ozel yazacagim seyler sen diye yazdim zaten.
Yorum sahibi olarak ustune alınırsan diye ufak bir aciklama yapmak istedim. Iyi gunler)
Cevap sahibi1 yıl@aksuvari33 yorumlarina katiliyorum. Halden anlayan erkek gormekte güzel. Ama kac tane var senin gibilerden. Cok uzun yazdim. Vaktini aldim. Hakkini helal et. Duzgun iletisim kurabilecegim bir karsi cins gorunce yazdikca yazdim. rahatsiz ettiysem, surekli bildirim dustuyse kusura bakma. Derdimi, yaziklarimi anlamayan cok insan oluyor. Algilari kapali oluyor. En azından bir yerlerde bazi erkekler tarafindan anlasilabiliyorum. Yoksa basta esim olmak uzere bende mi sorun var ben mi anlasilamiyorum, derdimi anlatamiyorum diye kafayi yemek üzereyim.
- 1 yıl
10 numara yemek yaparım. Canım ne çekerse ya dışarıdan söylüyorum ya da kendim yapıyorum. Biraz dağınığım temizliğe çok kasmıyorum ama onu da robot süpürge, bulaşık mak. vs kolaylaştırıyoruz. İşim de istediğim saat yatıp kalkmaya imkan tanıyor. Hiçbir maddi sıkıntım yok. Ohhh gel keyfim gell :) Bu sıkıntıların, polemiklerin hiçbir zaman içinde değilim. Çocuk yok ama golden cinsi köpeğim var. O da benim için evlat. Bu sevimsiz dünyaya çocuk getirmek de akıllıca değil. Evli erkekler düşünsünler :))
- 1 yıl
@Demirjex o zaman erkekte kadından ev işi beklemeyecek yemek beklemeyecek çocuğa bakmasını beklemeyecek. Karnın mı aç kadından önüne koymasını beklemeyin gidin kendi yemeginiz kendiniz pişirin yiyin. Evi pismi gördünüz alın süpürgeyi supurun silin. Çocuk mu ağlıyor alın uyutun yemek yedirin gezdirin. Herşeyi birde siz yapın madem çalışan kadın istiyorsunuz.
- 1 yıl
@Nocxks Ben de diyorum ki kadının yaptıklarının evde ne yapıyorsa ne bekleniyorsa biz de erkek olarak onları yapalım o fazlasını bekliyorlarsa biz Ev işini onları fazlasıyla yaparız kadından sadece çalışmasını bekleriz kadın hem işte hemmez iş yapıyor diye bir şey yok öyle bir dünya yok ikisi değişik yapacak erkek ev işini yapıyorsa kadında çalışacak
- 1 yıl
@Demirjex işte o dediğin olmuyor erkek sadece işe gidiyor kadın hem işe gidip hem çalışıyor. Erkeğin işten gelince yan gelip yatması ters eve gelincede iş bölümü yapmak zorunda. Nasıl ki erkek eve para getiriyorsa kadında getiriryor ve erkekte bulaşık ütü temizlik yapmalı bu işler bölüşümlü yapılmalı.
- 1 yıl
@Abdulbari hizmetçiye para harcamak yerine tatile çıkılır erkek bir işin ucundan tutsun mümkünse
- 1 yıl
@MahzaaNur bu zamanda kadında ekonomiye yardım ediyor erkekler iyice tembelleşti hatta kadının çalışmasından güç alıp işi bırakıp evde yatmaya heveslendiler
- 1 yıl
@Nocxks kadın nerede para getiriyor erkek işe gidiyor kadın gitmiyor kadın ev işiyle uğraşıyor ev hanımı ya hani İşe giden kadınlar için tabii ki çalışsınlar o zaman yan gelip yatan zaten normal değildir Bu anlamda söylediğini bilmiyordum kadın çalışıyorsa erkek tabii ki yapacak Ama ben sevdiğim kadından tek beklentim beni sevmesi yemek falan yapması arada bir bazen de tatlı yapması kalan her şeyi gerçekten yaparım hiç sorun değil benim için önemli olan şeyler genelde bunlar iş falan hiç sorun değil
- 1 yıl
@sacmaliklardunyasi2 burasını umutsuz ev kadınları grup terazisinde çevirdiniz 😀
- 1 yıl
@Paradigman neden herkes var burada neden olmayalım. Engel at
Soran1 yılİçimi döktün yemin ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılOnu çok sevmen ama gelecekle ilgili hayal kuramaman, içindeki bazı belirsizliklerden kaynaklanıyor olabilir. Belki de evlilik sonrası sorumluluklar ve beklentiler seni düşündüğünden daha fazla etkiliyor. Bu durumu partnerinle paylaşmak ve hislerini açıkça konuşmak, birbirinizi daha iyi anlamanıza ve birlikte çözümler bulmanıza yardımcı olabilir. Kendi iç dünyanı keşfetmek için biraz zaman ayırmak da faydalı olabilir; belki de kendi istek ve beklentilerinle yüzleşmek, neden böyle hissettiğini anlamana yardımcı olacaktır. Unutma, duyguların ve düşüncelerin geçerli ve onları anlamak, ilişkini güçlendirebilir.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
29Cevap
Seni çok iyi anlıyorum. Geleceği düşününce bir planın yok, karanlık bir şey ve nedenini bile bilmiyorsun. Boşluk sanki hani yaşıyoruz sadece evet seversin hemde çok ama gelecek dusunemezsin. Bunun sebebi bence biraz yaşadığın şeylerden oluyor ya hani psikolojik
10 Yorumla
1 yılçünkü getrçek yüzünü gördün... gayet basit ve doğal
10 Yorumla
1 yılKocan olmuş belki gelecekte eski kocan da olabilir ümidini yitirme
10 Yorumla
1 yılİşte evlenmeden önce iyi tanımalıydın sevdiğin kişiyi az çok belli eder insan nasıl biri olduğunu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBelki kafanda evlilik gordugun en son gelecekti ve evlenince de biraz bosluga dustun gelecek olarak daha fazla birsey yapamicaginiz icin ama takma gelecegi de dusunme anini yasa seviyorsan zaten anin mutludur demektir o yuzden gelecegi dln bisver sevmene bak
00 Yorumla
1 yılSence de bunu düşünmek için fazla erken değil mi
00 Yorumla
1 yılİlk zamanlarda ne gördün de evlendin şimdi gelecek göremiyorsun demezlermi adama.
00 Yorumla
1 yılAranızda heyecan yok monotonsunuz bunlar olmasa gelecek hayalide kurarsın mutlu da olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbencil kadınsın eleman da avel erkek. evde kalmamak için evlenmişsin o da saf saf inanmış başından beri hislerin buydu.
00 Yorumla
1 yılBazen böyle olabiliyor ama insan savaştıkçada bir şey değişmiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBu dönem dönem olur. Duygusal dönemlerde Hamileyken daha çok olur. Tadını çıkar mutluluğunun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHem ayranım dökülmesin hem de dötüm zikilmesin durumu yaşıyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Atlatırsın yaşın daha çok genç
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNeden bir gelecek göremiyorsun gelecekten kastın ne zaten evlenmişsiniz. Şimdi bu hayatı birlikte sürdüreceksiniz.
00 Yorumla
1 yılGeleceği görebilmek için kâhinle evlenseydin 😁
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
1 yılSevgi yok sanırım aranizda
010 Yorumla
Soran1 yılHayır var
- 1 yıl
Olmayan ne sorun ne
Soran1 yılBilmiyorum
- 1 yıl
Yaşı senden küçük mu
Soran1 yılBüyük
- 1 yıl
Cocuk var mi
Soran1 yılYok
- 1 yıl
Kac yıllık evlisiniz
Soran1 yıl10 ay
- 1 yıl
Daha cok erken alışacaksınız zamanla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılNe yaşadın böyle
02 Yorumla
Soran1 yıl🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
- 1 yıl
Nasıl yani
Gelecek düşünemiyorsaniz ayrılın kesinlikle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılNe gibi hayaller mesela
00 Yorumla
1 yılOnu sevdiğine emin misin?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
1 yılSana yanlış gelen özellikleri vardır belki
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 739 cevap paylaştı. Maddi imaknsızlıklar mı?
00 Yorumla
1 yılTatmin edemiyor olabilir mi seni
00 Yorumla
1 yılKocanı sev ya
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. O neden ki
04 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum ki
Soran1 yılBu ben
1 yılEksik gördüğün ne
06 Yorumla
Soran1 yılEksik yok
- 1 yıl
O zaman sıkıntı ne
Soran1 yılBilmiyorum ki
- 1 yıl
Soğuk musun ona karşı
Soran1 yılHayır
- 1 yıl
Cinsel olarak iyi misiniz
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılmutlu değilsin çünkü
00 Yorumla
1 yılbeklentileriniz farklı
00 YorumlaMonotonlaşmış
00 YorumlaGelecek olmayan yerde neden duruyorsun
00 Yorumla
1 yılYaşlar kaç kaç
00 YorumlaAyrıl o zaman. Boşanmak kötü bir şey değil
00 Yorumla
1 yılBirlikte yapacak şeyler bul
00 YorumlaGelecek Göremediğin için.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 732 cevap paylaştı.
1 yılNeden soğudun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBende ayni
00 Yorumla
1 yılUmrumuzdamı
00 Yorumla
1 yılbelki yanılsama
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı